Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Е ти ако 5 плочки не мож залепи закъде си ?
Учениците в техникума са по добре от теб.Last edited by два_таралежа; 12.02.2024, 21:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
ти бетера слушай. Аз слушам колегата до мен дето се беше цанил за един апарт за 195К и продавачите се оттеглили от сделката и му казали: "съжалявами отказвами са да продавами" А колегата тамън беше уредил ипотечката с банката. Те така... Ела сам да търсиш, мани го бетерчо. На колегата вече цяла година му търсим имот, то не са огледи, то не са преговори...
===2049===
Твоето "а след това" сме го зачекали знаеш ли откога? Дали има шанс да доди некъде към 2039та?Last edited by bertram; 12.02.2024, 21:01.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Е ти ако 5 плочки не мож залепи закъде си ?
Учениците в техникума са по добре от теб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Каврък, 3.5% ипотечна лихва е смешен процент.
Не помня точно( мога да погледна в договорите и погасителните планове) но около 2006-2007 сме взимали ипотечни кредити със съпругата на около 12% лихва и то с много връзки, като ВИП клиенти. Тогава масовият процент беше 14-15%
Срок 30 год и анюитетни вноски. Плащаш 20 лв главница и 680 лв лихви.Обща вноска 700 лв. С годините % се поменяха в полза на главницата.
30 годишен погасителен план по месеци. Формат А4. На мен ми се видя дебел колкото Война и мир:-)))))))))))) 360 месеца!
Как ти звучи?
Та тогава купихме максимално апарти на зелено в комплекса и взехме няколко ипотеки, защото искаме още повече имоти.
Пари идваха по много фронтове и не сме си и мислили да ги изплащаме 30 год.
Тогава обаче имаше наказателна лихва от 2,5% за предсрочно погасяване на заема.
Та направо ти се чудя, кого плашиш с 3,5% лихва.
П.П. Имах колега с 15% лихва по ипотеката и един колега захлупил тристайна панелка в Слатина на 21% потребителски. Е изплатиха си ги.
П.П.П. На мен ми е интересно съвременните ипотекари на анюитетни или намаляващи вноски взимате ипотеките?
Лихвата може и да не е като 5,6% ама нивото на дълговете е по 3 че и по 4 нагоре като размер в системата.
Мислете ги нещата не само от едната страна..Това е като да се ожениш само заради секса
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
И аз го гледах. Ако мине близо до началната търгова цена ще е попадение, но едва ли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеРазговор от преди 2 минути с майстор-плочкаджия (близък): “За тая година няма шанс, за догодина да сме живи и здрави ще се чуем пак”
-аз “Амааа… за цялата 2024та ли?”
- майстора: “да, до края на годината сме затрупани от работа, вече и отпуски не сме планували”
Учениците в техникума са по добре от теб.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
като видиш гората от кранове - нормално е да има и армия от майстори, мебелисти и тн хора работещи по това строителство
реално голяма част от икономиката се върти около това да генерираме едни празни, довършени (дай боже) имоти
а след това?
ей го бетера коментира, че във Варна почва да става трудна реализацията и под наем и за продажба, а ново и обзаведено бол.
===2049===
Твоето "а след това" сме го зачекали знаеш ли откога? Дали има шанс да доди некъде към 2039та?
Last edited by два_таралежа; 12.02.2024, 20:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеРазговор от преди 2 минути с майстор-плочкаджия (близък): “За тая година няма шанс, за догодина да сме живи и здрави ще се чуем пак”
- майстора: “да, до края на годината сме затрупани от работа, вече и отпуски не сме планували”
реално голяма част от икономиката се върти около това да генерираме едни празни, довършени (дай боже) имоти
а след това?
ей го бетера коментира, че във Варна почва да става трудна реализацията и под наем и за продажба, а ново и обзаведено бол.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Каврък, 3.5% ипотечна лихва е смешен процент.
Не помня точно( мога да погледна в договорите и погасителните планове) но около 2006-2007 сме взимали ипотечни кредити със съпругата на около 12% лихва и то с много връзки, като ВИП клиенти. Тогава масовият процент беше 14-15%
Срок 30 год и анюитетни вноски. Плащаш 20 лв главница и 680 лв лихви.Обща вноска 700 лв. С годините % се поменяха в полза на главницата.
30 годишен погасителен план по месеци. Формат А4. На мен ми се видя дебел колкото Война и мир:-)))))))))))) 360 месеца!
П.П.П. На мен ми е интересно съвременните ипотекари на анюитетни или намаляващи вноски взимате ипотеките?
Коментар
-
До края на годината лихвите по един ипотечен кредит ще са от 3.50% нагоре /плаващи /отделно и кредитирането ще е силно ограничено/това е най-мекия вариант/
По инфо от Уникредит Булбанк има опции и за по резки движения ако риска се увеличи
Как ти звучи?
Та тогава купихме максимално апарти на зелено в комплекса и взехме няколко ипотеки, защото искаме още повече имоти.
Пари идваха по много фронтове и не сме си и мислили да ги изплащаме 30 год.
Тогава обаче имаше наказателна лихва от 2,5% за предсрочно погасяване на заема.
Та направо ти се чудя, кого плашиш с 3,5% лихва.
П.П. Имах колега с 15% лихва по ипотеката и един колега захлупил тристайна панелка в Слатина на 21% потребителски. Е изплатиха си ги.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
И аз го гледах. Ако мине близо до началната търгова цена ще е попадение, но едва ли.
тепърва ще започнат да излизат такива имоти
когато е за постоянно обитаване се гледа, но когато се наема от телефонисти или други хора от работещата класа - 40кв на приличен наем са си ок като начало в големият град.
подобни имоти ще излязат с конкурентни цени на наемния пазар - ако че били панел и кофти уж..
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
за банките не знам, но понижителите нетърпеливо го очакват вече година и половина а то все не иде
да не се окаже, че това "повишение на лихвите" е нещо, като бъртрамовото мяу, дето го чакаме 8 години
и после се оказа, че не било при имотиту а при кеша
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар