IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Извинявай, че се меся, но колегата имаше предвид, че покупката на надценен имот с голяма ипотека ще съсипе живота на обикновения човек, а не на брокерите. То е ясно, че ти ще ходиш на скъпи почивки, като и в момента пазара Еме по-голямо жилище докато е време с после да с имоти лети! Ама всичко е до време.
    Абе заеби в бонка, не знам какво съм я засегнал толкова ..

Зависи от какво има нужда човек и за всеки е различно. Ако човек има момче и момиче и трябва да спят в една стая, това също е проблем и може да е по-добре да се набута с ипотека дори да вземе надценен имот. Да излезне под наем също е опция. Апартамента би трябвало да е само средство а не цел.

Коментар

• Затова си свиркам, бачкам си и чакам да излезе нещо добро с потенциал на пазара. Има огромна разлика между това да купуваш имот за собствено ползване и такъв за инвестиция. Като е за собствено ползване имаш повече претенции, докато за инвестиция гледаш с колкото се малко повече вложения, да изкараш повече пари било то от флипърство или наем (краткосрочен/дългосрочен). Както виждате има имоти и имоти на пазара. Има двустайни за по 700 000 евро, има и 160 квадрата за 300 000 евро, че и по-малко. Но генерално инвестицията в имоти- това е строго индивидуален подход. Като ми се е налагало да купувам апартаменти за инвестиция, ме интересуваше само местоположение на имота и дали мога да вкарам наематели веднага с лек освежителен ремонт. Евентуално и да ми харесва да живея в него след време. Сега като търся имот за живеене в София, съм много по-педантичен, което и си има и цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Абсолютно си прав:

години наред и аз мислех, че апартаментът е голям актив, голям бонус, че ще бъде оценен от жените високо и че ще идват на гости секси мацки често. Реалността обаче е нещо съвсем друго.

Още от 1997г си спестявам по малко - от стипендия, от баба и дядо, от каквото изкарам без лятото, когато баща ми ми е давал пари (а то е било само 3 г. и половина), от заплата и от фрилансърска дейност. И през нощта съм работил, за да мога да си завърша проектите. Всичко на депозит слагах и довнасях, и можах да си купя хубав двустаен апарт за ремонт на 29 г. И го стегнах и обазаведох. И хората се учудиха как успях толкова рано.

Отделно, баба ми ми беше дала спестяванията си и аз ги пазех 19 г на депозит и накрая успяхме да откупим 1/2 апартамент (като додадох още пари от мен).

Жените обаче не се интересуват от това, те се интересуват какво те ще получат и дали мъжът ще харчи за тях. Нито пък имат мечта да раждат много деца веднага. Нали ти сподели преди 1 ден, че искаш 3 деца?

Аз пиша от доста време тук и Левът и Купата са реални хора и не са платени писачи. Иначе има няколко брокери, може би Дъри и Селена, както Бони и Маверик.
        Евго, пак не искам да раздавам съвети, но ми се струва , че се опитваш да направиш това , което смяташ , че ще се хареса на другите ( най-често става дума за жени). Що не се запиташ какво би ти харесало на теб? Апартамента е само място за живеене и по ирония даже не е толкова важно дали е теой или си под наем. Пробвал ли си да ходиш на риба, или на лов, или на ваканция примерно Лион една седмица да ядеш по супер ресторанти, или до пирамидите да се пазариш малко с египтяни … ти си свободен човек бе, възползвай се, прави си кефа.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Май баш тЕя под наем сте заебали децата си, наврени 4 човека в "тристаен 65 квадрата". А сега ме закопай в замята и кажи на каква ваканция си завел децата, дето аз не съм? Море в Гърция ли, в Турция ли, в Испания ли, в Италия ли, къде? Рим ли, Париж ли, Лондон ли, Виена ли, къде? Признавам, нямаше ски в Швейцария и Франция, ама на другите места да.
          Извинявай, че се меся, но колегата имаше предвид, че покупката на надценен имот с голяма ипотека ще съсипе живота на обикновения човек, а не на брокерите. То е ясно, че ти ще ходиш на скъпи почивки, като и в момента пазара с имоти лети! Ама всичко е до време.
          Last edited by Traicho_80; 26.04.2024, 11:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Гледам да не раздавам съвети, първо че нямам идея какво ше се случи зашото България се доказа като държава на абсурдите, второ , че всеки трябва да си преценява приоритетите и да действа според тях. Не мога да разбера защо живеенето по наем се представя като нещо лошо ... детЦки, па какво искали жените ... и това го разправят май баш хората без семейства. Когато пристигнахме беше важно да сме в квартала с най-доброто начално училище. Казвал съм и преди , цените тук са пряко свързани с нивото на училишата и естествено като новодошли не можехме да си позволим да купим в най-скъпия квартал та наемахме в продължение на няколко години Всичките ни познати тогава имаха собствени къщи, но съм го разбирал по косвени причини , например че правят ремонт, не е имало някакво различно отношение за това , че ние сме били под наем. Тук нек'ви селяци го представят като края на света ако нямаш 3-5 апартамента, ма за какво са им ? Заебали са си децата да се оправят както могат, ядат боклуци, единственото развлечение е един път годишно някъде на море , ма да е на тънкана , че няма да останат пари да се плащат вноските ... живота е много кратък за да оставяш брокери да ти определят приоритетите. Тия статии, интервюта и т.н. за съжаление ше съсипят живота на една камара хора. И може да не е че ще се набутат да купят надценен апартамент а защото баш когато трябва да инвестират в децата и да ходят по ваканциии те ше се стискат за да изплащат панелка. Щото така трябвало ...
            Абсолютно си прав:

години наред и аз мислех, че апартаментът е голям актив, голям бонус, че ще бъде оценен от жените високо и че ще идват на гости секси мацки често. Реалността обаче е нещо съвсем друго.

Жените обаче не се интересуват от това, те се интересуват какво те ще получат и дали мъжът ще харчи за тях. Нито пък имат мечта да раждат много деца веднага. Нали ти сподели преди 1 ден, че искаш 3 деца?

Аз пиша от доста време тук и Левът и Купата са реални хора и не са платени писачи. Иначе има няколко брокери, може би Дъри и Селена, както Бони и Маверик.
            Last edited by Evgo; 26.04.2024, 14:19.

Коментар

Гледам да не раздавам съвети, първо че нямам идея какво ше се случи зашото България се доказа като държава на абсурдите, второ , че всеки трябва да си преценява приоритетите и да действа според тях. Не мога да разбера защо живеенето по наем се представя като нещо лошо ... детЦки, па какво искали жените ... и това го разправят май баш хората без семейства. Когато пристигнахме беше важно да сме в квартала с най-доброто начално училище. Казвал съм и преди , цените тук са пряко свързани с нивото на училишата и естествено като новодошли не можехме да си позволим да купим в най-скъпия квартал та наемахме в продължение на няколко години Всичките ни познати тогава имаха собствени къщи, но съм го разбирал по косвени причини , например че правят ремонт, не е имало някакво различно отношение за това , че ние сме били под наем. Тук нек'ви селяци го представят като края на света ако нямаш 3-5 апартамента, ма за какво са им ? Заебали са си децата да се оправят както могат, ядат боклуци, единственото развлечение е един път годишно някъде на море , ма да е на тънкана , че няма да останат пари да се плащат вноските ... живота е много кратък за да оставяш брокери да ти определят приоритетите. Тия статии, интервюта и т.н. за съжаление ше съсипят живота на една камара хора. И може да не е че ще се набутат да купят надценен апартамент а защото баш когато трябва да инвестират в децата и да ходят по ваканциии те ше се стискат за да изплащат панелка. Щото така трябвало ...
              Май баш тЕя под наем сте заебали децата си, наврени 4 човека в "тристаен 65 квадрата". А сега ме закопай в замята и кажи на каква ваканция си завел децата, дето аз не съм? Море в Гърция ли, в Турция ли, в Испания ли, в Италия ли, къде? Рим ли, Париж ли, Лондон ли, Виена ли, къде? Признавам, нямаше ски в Швейцария и Франция, ама на другите места да.

пп. знам къде те сърби:
              Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
              В страна с нормална политическа среда няма такива популизми като нарастване на заплатите с по 30%.
              Ама като ти разправях преди години да обмислиш връщане ми се репчеше, сега рИвеш. Споко, не си единствения преебал се гастар.
              Last edited by BONI; 26.04.2024, 11:24.

Коментар

• Лихвите по заемите за жилище тръгнаха нагоре

https://www.pariteni.bg/novini/kredi...-nagore-249318

Коментар

..... Не мога да разбера защо живеенето по наем се представя като нещо лошо ...
                  Остатъчно мислене от времето на крепостното селячество.

От времената, когато хората са се раждали (и умирали) на полето, когато се е живеело в къщата на пра-пра-пра-дядото.... и когато пътуването до съседното село (на 4км) е било събитието на годината!

По селата още така разсъждават - Ам'чи как тъй няма 2 декара земя? Ми к'о яде? Ми с к'во се храни?
                  (хората без земя обиколиха планетата 20 пъти и се храниха и спаха в най-луксозните хотели/ресторанти)
                  И имат пари да купят 1/2 от селото... докато те са се гърбили цял живот на нивата, щото само това знаят.

п.п.
                  Такива са и "аргументите" на брокерчетата, а когато издишат - минават директно в атака:
                  - Толкова ли нямаш пари (топки) за покупка- хахахаха ама има си шарани кълват, де.......
                  Last edited by Julius_BG; 26.04.2024, 11:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Същата работа, като ежедневните статии и интервюта на брокери, строители и кредитни консултанти, а именно, че имота ще е само на горе, лихвите няма да скачат с много и няма по-сигурно инвестиция от тухлата...
                    Резултата е, че 90% от читателите вярват и тичат към банката за ипотека.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Еми повтарят - те на това разчитат! че така лъжата ще се верифицира

Ако ти се забавлява - само им подхвърли една троха и ще видиш до какъв слон ще я докарат!!

Фантазията им работи феноменално; няма никакви лимити - хахаха......
                      Същата работа, като ежедневните статии и интервюта на брокери, строители и кредитни консултанти, а именно, че имота ще е само на горе, лихвите няма да скачат с много и няма по-сигурно инвестиция от тухлата...
                      Резултата е, че 90% от читателите вярват и тичат към банката за ипотека.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                        Сега разгледах сайта на шуменския.
                        https://antaresinvest.bg/
                        Мани ги тия, шестото чувство ми проговори и ги зарязах преди да се включа в проекта под бизнес хотела. Две години по-късно е на същия етап, гола поляна, иначе почваха строежа следващия месец
                        Купих си построен имот и съм се зарекъл на зелено никога!
                        Още тогава почти всичко беше продадено , търпеливи са хората, ще стане
                        Last edited by tetris12; 26.04.2024, 09:21.

Коментар

Не е до акъл. Машина е. Не знам кой я управлява, но си е много подреден процес и е на много нива. БНБ прави всичко възможно да държи банките като единствена опция за съхранение на пари иначе да са изтекли навън и процеса ще се самозатвори. Вестниците си постват всяка седмица статии как се търсели апартаменти "в добри квартали", човек остава с впечатлението че е нормално да си сменяш апартамена на всеки 3-5 години като колата. В същото време чувам че хората не можели да платят 90 лева за някакви тестове за коклюш ( шо трябва сами да ги плащат е отделен въпрос).
                          Имотната мафия няма да пусне лесно кокала, естествено всичко това е със съучастието на държавата! Тази година не виждам как ще има спад на цените!

Коментар

Мисълта ми е подхвърли само, че си продал къщата (примерно) и гледай какво става - ще те изкарват бездомник, че спиш под моста и прочее... ама не го казвай същото щото вече сетивата им са обострени на тая тема! просто подхвърли нещо такова няой ден (уж случайно) и после гледай сеира.

За отбор 'повишители' ако не си забелязал думите нямат никаква стойност, там се лъже и маже безогледно!
                            Няма отбор повишители. Ако помниш по едно време се обозначаваха преди всеки пост : вълчо съм, левчо съм, че не можеха да се оправят кой от кой акаунт пише. Брокерчета сър! Сигурно са им давали по някой лев на пост, иначе за какво закачаха псевдоними към всеки пост. Сега май съвсем умря пазара и оттам далаверата и са оставили само няколко низши служителя като шестака да пускат по нещо от време на време. Давали под наем ... смех Гледам че даже таралежа не пише ( или може да съм го блокирал ) а Ванко ИТ-то не съм го чувал май от 6-7 месеца.

Коментар

Абе човек, ти изобщо прочел ли си какво точно бях написал, или прочете само преиначаването на местната фЛОРа? Ти не виждаш ли колко им е умствения багаж изобщо и как изопачават всички останали мнения?

Откъде изобщо тръгна това за дефлацията - в момента в който почна войната в Украйна бях написал, че всяка война води до петролен шок, който се пренася в свързаните стоки, и понеже доходите никога не скачат така рязко - това изземва част от разполагаемия доход на всяко домакинство и води до свиване на потреблението на ненужните стоки, респ. в спад само на техните цени (дефлация). Обръщането на процеса винаги почва първо от борсово търгуваните стоки и впоследствие се пренася и към останалите. Описано е във всеки иконом. учебник. В уравнението естествено не влиза бясното печатане на банките и опитите им да го предотвратят, точно защото познават процеса много добре!

А това, че форумните олигофрени го изопачиха... не говори добре за тебе ако им се връзваш на акъла! За бетера нали оная бонка-барабонка постоянно кълве, че си бил продал апартамента срещу койни.
                              Да не би и на тая глупост да се връзваш?
                              Това за печатането е верно. Дефлацията е по-страшна от инфлацията зашото е самоподържаш се процес и много трудно се излиза от него, и е добре че не се случи.Само че сехга да видим как ше удържат курса на валутния борд

Коментар

Е к'во да им подхвърлям, те един друг си подхърлят и се хранят. Не знам само не се ли усешат , че само те си вярват на виртуалните образи , ама дали си вярват или не накрая света все още е повече реален отколкото виртуален.
                                Мисълта ми е подхвърли само, че си продал къщата (примерно) и гледай какво става - ще те изкарват бездомник, че спиш под моста и прочее... ама не го казвай същото щото вече сетивата им са обострени на тая тема! просто подхвърли нещо такова няой ден (уж случайно) и после гледай сеира.

За отбор 'повишители' ако не си забелязал думите нямат никаква стойност, там се лъже и маже безогледно!

Коментар

Working...
                                X