IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

От Октомври северняка ще им отнесе главите бе.
    Аз заминавам на море след 16.09. Ще пиша как е.Да се надяваме до октомври да остана, но нада ли.
    Last edited by Bailor; 29.08.2024, 22:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Виж си погасителният план и ако си на анюитетни вноски и нямаш ограничения за брой и срокове на предсрочните погасяваня те съветвам и 5000 лв да имаш свободно да тичаш да погасяваш. Иначе ще ти одерът кожата жив.
      Анюитетни са, така че ще видя, да. Но ще е голяма бумащина всеки месец да внасям, защото трябва да попълниш декларация, а ако искаш да ти се намаля вноската, трябва всеки път да ти преизчисляват погасителния план.

Коментар

Благодаря, аз не съм мизерник за да си спестявам 15% данък. Имам си фактури и добър счетоводител. Имам и доходи от наем и той оформя и подава декларацията ми. Има 10% нормативно признати разходи. За мен е чест да платя данъци и да съм горд данъкоплатец. Искаме благинки от Бг, а не желаем да плащаме данъци. Това е мизерно.
        Респект. Така трябва. Лошото е,че данъците ти се крадат и не отиват там, където трябва. Но това е друга тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И така е най-добре. Видях Албена, макс 20% от хотелите бяха заети.
          Аз си имам къща за разпускане, Септември, Октомври, Април, Май най-добре. А за наемане става по моя преценка и за лични купони и събирания във всеки момент с що-годе хубаво време. Даже и за Коледа и Нова година, както вече ми я и наеха миналата година. Сезона не ме грее, колкото по-кратък, толкова по-добре.
          От Октомври северняка ще им отнесе главите бе.

Коментар

Аз не! За мен това е човек, който може да се води счети и цял ден да вкарва фактури в някоя фирма. За да си добър счети трябва да знаеш мнго други тънкости. Те не се учат в УНСС или за старухите Карл Маркс. Ратко също не е доволен от консултацията. Определено човека е далеч от спец, който може да взима пари за консултация на ФЛ.

Няколко пъти съм го засичал в незнание, но мълча:-)

Накрая, добрият счети спестява законно пари на довереника си и с това оправдава присъствието си:-)
            Освен, че вре гагата в сфери за които нито е компетентен, нито квалифициран. Засега това минава безнаказано.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Аз препоръчвам nradev , четирите дула! Препоръка е
              Аз не! За мен това е човек, който може да се води счети и цял ден да вкарва фактури в някоя фирма. За да си добър счети трябва да знаеш мнго други тънкости. Те не се учат в УНСС или за старухите Карл Маркс. Ратко също не е доволен от консултацията. Определено човека е далеч от спец, който може да взима пари за консултация на ФЛ.

Няколко пъти съм го засичал в незнание, но мълча:-)

Накрая, добрият счети спестява законно пари на довереника си и с това оправдава присъствието си:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ясно. Ще продавам в Германия, където са необлагаеми. Аз нямам ЕГН понеже не съм вече БГ гражданин. Да вървят да ме търят на майната си.
                Принципно няма за какво да те търсят. Ако си немски данъчен резидент. Дори да продадеш в бг, е доход, който се облага по немските правила. В Германия. Гражданството не играе особена роля в рамките на ЕС. Въпросът е къде си фискален резидент.
                Last edited by Selena2024; 29.08.2024, 20:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Добре, ще чета.
                  Тогава една безплатна консултация от мен:
                  Ако имате злато за продажба - продавайте го лично само на частни лица срещу кеш(пари в брой), но не и през куриерски фирми, защото куриерите ще ви изпеят на нап... или още по-добре - направо разменяйте злато срещу биткоинс, и не декларирайте нищо... така търмъкът-измамник Спецов и мафиотската му рекетьорска агенцийка нищо не могат да докопат и нищо не могат да ви направят...
                  Благодаря, аз не съм мизерник за да си спестявам 15% данък. Имам си фактури и добър счетоводител. Имам и доходи от наем и той оформя и подава декларацията ми. Има 10% нормативно признати разходи. За мен е чест да платя данъци и да съм горд данъкоплатец. Искаме благинки от Бг, а не желаем да плащаме данъци. Това е мизерно.

Коментар

Чети, чети!
                    Не обвинявай никого а само себе си ако си купувал без фактура:-)

Аборигена е друг ако си мисли, че с една касова бележка, която след месеци е избледняла и не се чете се доказва разход:-))))

С безплатните консултации дотук...натам има други платени счетоводители във форума:-)
                    Добре, ще чета.
                    Тогава една безплатна консултация от мен:
                    Ако имате злато за продажба - продавайте го лично само на частни лица срещу кеш(пари в брой), но не и през куриерски фирми, защото куриерите ще ви изпеят на нап... или още по-добре - направо разменяйте злато срещу биткоинс, и не декларирайте нищо... така търмъкът-измамник Спецов и мафиотската му рекетьорска агенцийка нищо не могат да докопат и нищо не могат да ви направят...
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Чети, чети!

С безплатните консултации дотук...натам има други платени счетоводители във форума:-)
                      Аз препоръчвам nradev , четирите дула! Препоръка е

Коментар

Расте ти... друг път!

Оназ твоя прашна барака с ламаринения покрив и с проядените дърски по пода накрая ще се самосъбори.
                        Вкарай 60-70 хилядарки в основен ремонт на покрива и стаите, иначе накрая ще си собственик на полу-срутена сграда...
                        Ламаринен покрив имам на гаража, като го сменя, пак ще дига капиталовата, ееее пак от същото!

Коментар

Какво да чета бе?!
                          Аз мога да си чета законите колкото си искам, какво ме топли това, след като измамниците от българското нап четат законите както дявола чете Евангелието...
                          Затова те питам, за аборигените от българското нап, касовата бележка издадена при продажба доказва ли цена на придобиване, или ще ти гепят 15% от цялата продажна стойност на златото(не 15% само от печалбата)??
                          Чети, чети!
                          Не обвинявай никого а само себе си ако си купувал без фактура:-)

Аборигена е друг ако си мисли, че с една касова бележка, която след месеци е избледняла и не се чете се доказва разход:-))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Така е, аз от 21г съм спрял да инвестирам в недвижимости, но пък ми расте капиталовата.На 700К€ , капиталовата ми е нарастнала с 84 000€. За полугодие съм изкарал 84 000 еврони, без да си мръдна пръстта!
                            Расте ти... друг път!

Оназ твоя прашна барака с ламаринения покрив и с проядените дърски по пода накрая ще се самосъбори.
                            Вкарай 60-70 хилядарки в основен ремонт на покрива и стаите, иначе накрая ще си собственик на полу-срутена сграда...

Коментар

Е, и?!
                              Ти нещо купи ли/продаде ли от началото на годината?

Не, нали.
                              Само седиш и гледаш на перона.
                              Така е, аз от 21г съм спрял да инвестирам в недвижимости, но пък ми расте капиталовата.На 700К€ , капиталовата ми е нарастнала с 84 000€. За полугодие съм изкарал 84 000 еврони, без да си мръдна пръстта!

Коментар

Чети бе, чети. Не задавай тъпи въпроси. Има си закон за счетоводството.
                                Какво да чета бе?!
                                Аз мога да си чета законите колкото си искам, какво ме топли това, след като измамниците от българското нап четат законите както дявола чете Евангелието...
                                Затова те питам, за аборигените от българското нап, касовата бележка издадена при продажба доказва ли цена на придобиване, или ще ти гепят 15% от цялата продажна стойност на златото(не 15% само от печалбата)??

Коментар

Working...
                                X