Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://sales.bcpea.org/properties?court=28&perpage=12
ако на някой му се занимава да си отвори един ескел и да започне да записва броя активни продани в сайта на чси за софия град един път седмично
мисля, че ще се получи добра статистика, която до някъде да ни покаже кое как се случва с плавното отпадане на мораториума по задълженията
по памет, че не си записах преди месец обявите бяха 145 - нещо нечувано ниско за София град, но времената са такива и мораториума затормозява свободния пазар.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
от 2017-та казвам че за мен прозореца за покупка се затворикогато трябваше не 'биех' повишителите тук и да ги плаша с 149, а дебнех пазара.
просто за мен перфектния прозорец беше, когато паднаха лихвите по депозитите и народа още не се юрна за търси жилища. това е инертен пазар трябваха му 2 години да се развие.
кавръчето не можеше да си хареса, когато търсеше всички му търсихме оферти. 2017-2018, но след 2017-та продавачите се пооляха.
за първо жилище е едно, а тук говорим за инвестиция главно.Last edited by X_Y; 12.04.2021, 10:38.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Арменския пoп
това от берджо можеш спокойно да го зачеркнеш. Панацея СА!
Мои близък човек си купи в Германия и знам за пазара там. Беше харесал старо ЕПК в реновиран блок, с 3 балкона, вътре живееше 90-годишна баба, вероятно е била банков чиновник или служителка на стабилна компания или мъжът и е бил лекар, т.е. имали са пари и са купили хубав и скъп апартамент за времето си. Той обаче избра друг апарт, старо строителство в много хубав блок и го ремонтира изцяло. Знам и за ремонтите как вървят.
При сегашните цени в СФ един апарт се изплаща трудно и за много години от наеми, преди не беше така.
Last edited by X_Y; 12.04.2021, 10:20.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
от 2017-та казвам че за мен прозореца за покупка се затворикогато трябваше не 'биех' повишителите тук и да ги плаша с 149, а дебнех пазара.
просто за мен перфектния прозорец беше, когато паднаха лихвите по депозитите и народа още не се юрна за търси жилища. това е инертен пазар трябваха му 2 години да се развие.
кавръчето не можеше да си хареса, когато търсеше всички му търсихме оферти. 2017-2018, но след 2017-та продавачите се пооляха.
за първо жилище е едно, а тук говорим за инвестиция главно.Last edited by X_Y; 12.04.2021, 10:19.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
� -
Добро утро,
навън все още върлува пандемия, наливат се много лесни пари в икономиките, положението не е сигурно и за това хората много не купуват НИ и са фрустрирани. Има единични сделки, но като цяло са изключения. И много майстори на вътрешни ремонти нямат работа, защото хората ги е страх и отлагат ремонта.
Иска ми се да ви припомня умни цитати на приятели от форума, които много ми допадат и са верни:
Недвижимите имоти не са пацея (Бертрам), Корът е до време (Груьо), Не може нулевите да ни учат и няма да купят (Купата),
По принцип, аз не съм привърженик на статегията като имаш пари, давай да ги наливаме веднага в рискови проекти, по-скоро съм консервативен и предпочитам нещата да се правят стъпка по стъпка.
Поздрави
Last edited by X_Y; 12.04.2021, 10:19.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Ernan Kortes Разгледай мнениеhttps://www.monitor.bg/bg/a/view/pan...rtirite-259369
Пандемията свали с 20% наемите на квартирите
Собственици изтеглят обявите си от сайтовете
Пандемията свали с поне 20% наемите на жилищата в столицата, сочи информация от имотните агенции. Основната причина е силно намаленото търсене на квартири.
„Заради пандемията сривът на пазара на наемите продължава. Те паднаха с около 20%.
имотния (наемния ) пазар все още не е усетил в пълнота кофти схемата много нови жилища и по-малко търсене.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
� -
https://www.monitor.bg/bg/a/view/pan...rtirite-259369
Пандемията свали с 20% наемите на квартирите
Собственици изтеглят обявите си от сайтовете
Пандемията свали с поне 20% наемите на жилищата в столицата, сочи информация от имотните агенции. Основната причина е силно намаленото търсене на квартири.
„Заради пандемията сривът на пазара на наемите продължава. Те паднаха с около 20%.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Цял квадрат инвестиционна литература изчел,а купува имоти на кредит при 3% лихва и 2% доходност от наеми. Язък за хартията.
Не си ли прочел, че ако купиш нещо на кредит, не ти инвестираш, а банката инвестира в теб (а ти си слугата)?
Баба ти и дядо ти са те плашили с кредитите, при 60% самоучастие и 40 % привлечен ресурс, ЧСИ ли ще ми викаш? Осъзнай се малко
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 13ADROL12м2 книги, ти усещаш ли се какви глупости пишеш? Инвестиционната ми библиотека заема 1м2. Географската и историческата 2. А, със сигурност литературата, която съм прочел е Х 100 на твоето бедно и лишено от смисъл познание.
Не си ли прочел, че ако купиш нещо на кредит, не ти инвестираш, а банката инвестира в теб (а ти си слугата)?
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
И за тези нужди са ти нужни 200м2? Щото според мен и 70 стигат : 1 холбокс 30м2.
2. Спалня- 14м2 3.кабинет 12м2, освен, ако не си премиер-министър, стая за гости-14м2, освен, ако гости не са фамилията на цар Киро, каквито гости предполагам каниш..щото само този етнос е способен на по-големи и по-опашати лъжи от твоите
2 спалня: 20 - питай Дъри защо
3 кабинет: Пак 20, само книгите ми заемат повече от 12
4 Приятели имам много - и сами, и двойки. Пак 20 слагам
Отделно: Коридор 15, 2 бани по 5, едно сервизно 5. Поне 1 тераса 10 квадрата.
Това бяха немски площи - общо май 150. Тези 150 стават поне 250 по брокерастките стандарти. Аз го карам даже доста умерено като казвам 200, май повечко ще ми трябват.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
За теб ако е непосилна сума, да ти плясна ли увеличението на сделките за тримесечието пак..има търсене, цените си растат...ти ако си изпаднал безвъзвратно от класацията, не се сравнявай с нормалните търсачи на жилищаОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
1) Хол с бокс
2) Спалня
3) Кабинет (с голяма библиотека, където да си държа и многото книги и папки)
4) Стая за Гости
Напълно нормални изисквания имам - нищо специално.
2. Спалня- 14м2 3.кабинет 12м2, освен, ако не си премиер-министър, стая за гости-14м2, освен, ако гости не са фамилията на цар Киро, каквито гости предполагам каниш..щото само този етнос е способен на по-големи и по-опашати лъжи от твоите
Коментар
�
Коментар