Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
От Менда Стоянова. Толкова ли не цъкна един линк да не вземеш да научиш нещо полезно. 3 пъти го давам https://blitz.bg/ikonomika/gerb-gotv...ews807372.html
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Това от Киро Брейка ли го научи?Last edited by RUBLA; 26.03.2021, 21:20.
Коментар
-
ГЕРБ ще вкарат 2% допълнителен ДОД за общините като местен данък, заедно с ежегодна пазарна данъчна оценка на имотите.
Слави и ДБ ще правят каквото БСП им каже.
ЕС и те искат 2% федерален ДОД, ще се гласува тая година.
Осигуровките и те стръмно нагоре.
И това е само предизборно.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И кво? Като му падне цената да го отнесете? Първо вас ще питат. Това ли са плановете? Мислиш ли?
- 1 like
Коментар
-
Това са жалки напъни на българските погромисти да се изкарат много можещи. Понеже в Индия е некачествено затова няма фирма от насдака без офис там, пък в България понеже е качествено има 500 програмиста и всеки опит за набиране на екип се проваля. ЕС ти е само в минус, можеш да кажеш чао на 10% данък, английския е официален език в индия, а по умения са светлинни години напред. IBM, Google, Microsfot, Adobe, Mastercard индийски началници и попълват свирепо с индийски програмисти. Половината софтуер който ползваш в момента е писан от индийци.
Африка се привлича много капитал за попълване на расовите квоти. Там ще има огромен ръст. България с тая бяла раса не може да привлича нито ESG нито квотен капитал. В тая връзка аз с удоволствие бих инвестирал в имоти в африка ако имаше качествен брокер който да не ме измами. Но още от първата среща с "най-голямата" брокерска фирма ме убеждаваха не работили с огледи на живо и адвокати. Има два три фронтиър фонда за имоти там ама са много набалончени. Между другото и България е фронтиър държава в описанието на фондовете. Да не обърка някой че е развиващ се пазар.
За България.. да казваш, че утре началника ще щракне с мишката всичко изчезва е преувеличено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнениеНе става лесно в Индия и Африка, качествтото е зле, и би трябвало да си наясно. Не говорим само за програмисти, и телефонистите са зле, и QA, и съпорта е зле. Затова и търсенето тук е голямо. Тук имаш ЕС, 10% корп данък, умения, езици. What's not to like
Африка се привлича много капитал за попълване на расовите квоти. Там ще има огромен ръст. България с тая бяла раса не може да привлича нито ESG нито квотен капитал. В тая връзка аз с удоволствие бих инвестирал в имоти в африка ако имаше качествен брокер който да не ме измами. Но още от първата среща с "най-голямата" брокерска фирма ме убеждаваха не работили с огледи на живо и адвокати. Има два три фронтиър фонда за имоти там ама са много набалончени. Между другото и България е фронтиър държава в описанието на фондовете. Да не обърка някой че е развиващ се пазар.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Под наем е. Искаха 110к за него средата на 2020, към 45 квадрата е. Решихме да го наемем вместо да го купуваме. В момента е на 500 лева наем.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Под наем е. Искаха 110к за него средата на 2020, към 45 квадрата е. Решихме да го наемем вместо да го купуваме. В момента е на 500 лева наем.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Продай ми студиото до НДК. И те пускам на 300€ в моя апарт за една година.
Под наем ли си или е твое? Я помисли?
Коментар
-
Честито. Май само понижителите купуваме по нещичко ако излезе оферта. Най-големите повишители са и най-големите нулеваци. Повишител досега не съм чул да е купил каквото и да било - само хейт и завист. То и няма как да е иначе - без комисионна вече 2 години и по 20стотинки на повишителен пост - не им е лесно.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнение
Е не много повече. Само около 3 пъти (около +30%)Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Живея в студио близо до НДК, когато съм в София (по няколко дни месечно). Сървъри там няма, само идея беше да се складира там част от техниката, понеже в офиса няма място. Самото студио го плаща фирмата ми, защото често имаме и гости, които не искат да са по хотели. Бившият ми шеф, сега съдружник, също го ползва когато е в София.
Нещо нередно да виждаш?
На мен ми трябва голям апартамент и то за времето след като спра да работя активно. Едва ли ще е идните 5 години. Сега защо да наемам каквото и да било? За какво ми е?
Под наем ли си или е твое? Я помисли?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Чак пък непознаване. Знакова сграда е това, надписана. Кога си виждал така сграда през третокласен брокер на свободия пазар?
Умните пари излизат от имоти всячески. Сега и аз имам информация кой къде разпитва когато иска да продава нещо преди да е опрял до брокер. Разпродажбите са масови.
Е хубаво де, бизнес имотите ще/страдат, но това няма да повлияе много на апартите и къщетата.
Иначе хоум офиса, както е хоум в българия много лесно ще стане хоум в индия или в африка за полвин пари.
Не става лесно в Индия и Африка, качествтото е зле, и би трябвало да си наясно. Не говорим само за програмисти, и телефонистите са зле, и QA, и съпорта е зле. Затова и търсенето тук е голямо. Тук имаш ЕС, 10% корп данък, умения, езици. What's not to like
Офисите и инвестиционните спогодби държаха уж някъво ниво на атрактивност. Сега като вдигнат данъците на програмистите, ще цъкне с мишката началника и хоп хоум офиса и той изчезнал.
Когато вдигнаха данъците в Румъния, повечето сериозни фирми базирани там, знаеш ли какво направиха? Индексираха заплатите. Ясно е, че не всяка фирма ще постъпи така, но това ти дава идея, ако скока е осезаем какво ще стане и тук.
Коментар
Коментар