Първоначално изпратено от megamind
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Един паспорт е 300,350 лева за двустайно жиллще,и около 700 за тристайно.Много скъпо,няма що..
Скъпото идва когато техническата проверка за паспорта покаже че сградата е реално за събаряне или основен ремонт. Точно по паспорта ще се документират материалите и изолацията за новата евродиректива да могат да те дънят с данъци.
Топ земетръсна зона, топ подпочвени води, топ на фалшиви строителни материали съчетано с некачесвено строителсво и стари сгради. Центъра и всичко на юг, малко и на запад даже абсолютно непродаваемо. Имаше една карта със земетресения и подпочвени води не мога да я намеря сега да покажа за какво иде реч. Но всички знаят как е. Колкото и да го ремонтират Графа например нищо няма да стане докато не сложат дълбоки подложки за по милиард лева нещо от сорта. Ама тва е малкия дявол там. В сградите наоколо всичко е напукано и се замазва. Важно е да не се правят паралели с други исторически градове където сгради държат по 200 години.Last edited by 20000леваЗАПЛАТА; 27.02.2021, 19:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
Много ясно' половината няма да си направят и няма да може да ги продават...а не забравяй' че и паспортите допълнително оскъпяват цената
Освен това общината служебно ти начислява таксите и те дава на ЧСИ ако не платиш.
"Ако не бъде изготвен технически паспорт в указания срок – до края на тази година, кметът на общината е длъжен служебно да предпише изготвянето му, служебно отиват проектанти, които го изготвят, а собствениците стават длъжници на общината.
Къщите на село също трябва да имат технически паспорт
Last edited by nkavrakov1982; 27.02.2021, 19:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Как реши, че ваденето на паспорт на сградата ще намали предлагането на имоти, че ми стана интересно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнениеhttps://m.fakti.bg/imoti/557078-bez-...arialna-sdelka
Май ще намалее предлагането и ще изстреля цените още нагоре....лошо...
Коментар
-
https://m.fakti.bg/imoti/557078-bez-...arialna-sdelka
Май ще намалее предлагането и ще изстреля цените още нагоре....лошо...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не съм... поне засега държа фронта - до предупреждението за уволнение....:-)
За наемите ще видим - скоро ще имам възможност да проверя, но според познати брокери най-лошото е отминало....Но и да е така каквото такова ще ползваме едновременно повече имоти - и без това 1 година живяхме в 2 апарта едновременно на смени....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бай Сачо Разгледай мнение
Наскоро бях по твоят роден край при стари приятели. Хората са си направили страхотни къщета, карат хубави коли и не им пречи да ходят на работа всеки ден до София. Прави впечатление, и че пътищата по радомирските села са по-хубави от софийските..
Проблема е ако имаш малки деца - училищата и т.н. Поне за мен не става и няма да става в близките 15 години....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Да не си се ваксинирал ?Наемите са в канала,за по дълго...
За наемите ще видим - скоро ще имам възможност да проверя, но според познати брокери най-лошото е отминало....Но и да е така каквото такова ще ползваме едновременно повече имоти - и без това 1 година живяхме в 2 апарта едновременно на смени....
Коментар
-
Руснаците не се ли отказаха вече ? При този вирус и затруднено придвижване би трябвало да поразчистят ? Или по-скоро тва им е шанса да стигнат до море и ще стискат ?
Представяш ли си дори аз дето не понасям нашето море и за последните 20 години имам 1 ден изкаран на него се замислих дали да не си купя нещо / апартче не къща, че не мога да се занимавам с поддръжки/ щото да водя чаветата на море...
Но после размислих.... По-добре на село един ндуваем басейн и вода от бунара.... :-)
- 1 like
Коментар
-
Сменяй Апчетата , че ти изкривяват цифрите, а тва не е добре за теб самият :-)
Иначе за последният месец сме минус 1% по офертна....Това е супер добре, но е много далеч от 2019...
Дано да продължи....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеПо мойте справки цените падат .В момента нивото е 2019 година средата като цени на квадрат
Иначе за последният месец сме минус 1% по офертна....Това е супер добре, но е много далеч от 2019...
Дано да продължи....
Коментар
-
Държавната помощ ще продължи. Въпросът е за какво (capital.bg)
Когато масивната корпоративна подкрепа с пари на данъкоплатците намалее, е вероятно да има последици и за банковия сектор, който досега успява да се справи с кризата, но няма да е изненада, ако необслужваните кредити се увеличат. Делът на "лошите" заеми в еврозоната е 5.23% от общия кредитен портфейл през второто тримесечие на миналата година, незначително по-нисък от предходното. Засега фалитите не растат, но след като изтекат програмите за подкрепа, редица бизнеси вероятно ще просрочат банковите си задължения, което ще доведе до по-високи нива на лошите заеми и неплатежоспособност.
За глобалния растеж се очертава още една изгубена година. Световната икономика ще отскочи след срива миналата година, но пак ще е по-малка, отколкото преди пандемията. Причини за това са ниските доходи, високата безработица, слабите бизнес очаквания, месеците ограничителни мерки и забавянето на масовата ваксинация.
Коментар
-
https://www.capital.bg/biznes/finans...rite/#commentsКривото броене на милионерите
Често цитираните данни на БНБ за това колко хора са с депозит на 1 млн. лв. всъщност не показват това, но дават друга ценна информация
Коментар
Коментар