IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

Всеки се бори да убере каймака на новото. Етаж, изложение, разпределение. Роднина се включва на зелено при познат и вика 50% е разпродадено, а строежа почва след 6 месеца. Прави го от липса на алтернативи. Има имоти на супа да ги вари - и тук и в чужбина. Лудницата май тепърва започва.
    За лудницата - не знам, но сегментирането започна с бясна скорост. Хубавите и качествени имоти на нисък етаж с добра гледка ще качват яко, панеляците ги чака в най-добрия случай плато.

Така де, липсата на алтернативни инвестиции, далаверените пари и ниските лихви са фактори, но само за едната част от имотите.

​​​​​​Не разбирам само радостта от 17% поскъпване на някои потребители ...

... нали се сещате, че колкото повече и по-рязко се качат цените на имотите в една бедна, корумпирана и изчезваща нация, толкова по-гръмко ще е спукването после?

Балон се надува бавно, внимателно и леко ... много леко.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Да....
      Да, но развитието е непредвидимо. Утре ще ни тресне некой нов щам и пак ще затворим целата държава, освен нелегалните бардаци. Все още има неяснота как ще се развие пандемията. И дали няма да има завой в икономическите интервенции. Вземат да решат да спрат печатниците, да позатворят националните и регионалните стопанства и отиде глобализацията на кино.

Коментар

Ако трябва да съм честен винаги съм разчитал на строителите, че ще наводнят пазара и от там цените ще замръзнат или дори надолу....Обаче странно се развиват нещата - скъпите проекти , някои особено , които са много люкс ама на не идеални места вървят като топъл леб.... Направо се чудя кой ги купува. Новите цени са все повече за скъпо..., а има тънки нормални проекти по 6-700 евро на скромни места ама все пак в града и не са продадени.... Нещо логиката ми се губи....
        Всеки се бори да убере каймака на новото. Етаж, изложение, разпределение. Роднина се включва на зелено при познат и вика 50% е разпродадено, а строежа почва след 6 месеца. Прави го от липса на алтернативи. Има имоти на супа да ги вари - и тук и в чужбина. Лудницата май тепърва започва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Не, защото има други фактори. При спокоен пазар на имотите и развит на наемите двата пазара са в голяма зависимост. У нас обаче всичко е наопъки. Западаща държава във вихъра на световната криза.
          Да....

Коментар

Глупост е да казваш на бялото черно и да кълнеш "ще видите в полунощ, че е черно". Ако ме разбираш. Ако не - действай си по сегашната схема щом те задоволяват резултатите.
            Знаеш ли какви са цените в новият проект на България ?

Коментар

Не
              Не, защото има други фактори. При спокоен пазар на имотите и развит на наемите двата пазара са в голяма зависимост. У нас обаче всичко е наопъки. Западаща държава във вихъра на световната криза.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Откога да спазваш простичко ДОКАЗАНО правило е глупост.
                Глупост е да казваш на бялото черно и да кълнеш "ще видите в полунощ, че е черно". Ако ме разбираш. Ако не - действай си по сегашната схема щом те задоволяват резултатите.

Коментар

Ако трябва да съм честен винаги съм разчитал на строителите, че ще наводнят пазара и от там цените ще замръзнат или дори надолу....Обаче странно се развиват нещата - скъпите проекти , някои особено , които са много люкс ама на не идеални места вървят като топъл леб.... Направо се чудя кой ги купува. Новите цени са все повече за скъпо..., а има тънки нормални проекти по 6-700 евро на скромни места ама все пак в града и не са продадени.... Нещо логиката ми се губи....
                  Има бягство от панелките и измъкващите се от тях търсят по-високо качество. А добрите локации вече са почти презастроени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Стагнирането на ръста на наемите би трябвало в средносрочен план да се отрази на цената на имотите в София. От друга страна, има временен наплив на население към столицата от чужбина, пък отлив към провинцията. Пазарът търси равновесна точка с повишаване на строителството на нови жилища. Повишената смъртност при старите хора обаче може да изкара на тезгяха техните жилища. Объркана работа! Още повече при смяна на властта пералните май заработват на по-висока скорост. От догодина трябва да се очаква изстудяване на мераците за растеж на цените, що иначе ще вземе да дишаме прахта на Вената.
                    Не

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Джонка,

изобщо не си прав. Bulgarian lev е голям професионалист и добър инвеститор. Има си критерии и не харчи пари за боклуци.

Работи по западен модел. Може да го е излъгал някой мастор с някой лев, но той не може да упражнява директен контрол, а майсторите лъжат за световно, винаги, дори когато има контрол.

Поздрави,
                      Левчо е жеУезен / не си спомням дали не беше роден в Перник :-)/. Колкото и да не разбира от инвестиции имотните му такива са идеални....
                      Вероятно единствената му грешка е че не е купил повече...., но единици са очаквали сегашното развитие преди преди няколко години...., което от тогавашната ситуация не беше логично....

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

пазар!
                        търсенето формира интерес към производство и в даден момент идва точка на свръхпредлагане.
                        имаме примери за това в курортни дестинации, а София предвид точка на сгъстяване на капитал все още я считат като вариант за доходност.

за хора като лорда самия акт на притежание на НИ е достатъчно и доходността от този имот не е фактор, а по нашите ширини има много много хора с подобен сетъп - те ако имат кеш (собствен + заемен на 'добра лихва') са сериозен двигател на пазара и в момента не ги усещам да са загубли мотивация.

та има време за празнуване.

в България имотите сгъват, когато има сътресение в икономиката и големи групи хора имат затруднение с 'връзването на двата края'

аз лично не съм оптимист за икономиката, след стабилното крадене от страна на управляващите по линия борба с короната... бюджета не знам как ще го вържат следващите до нова година.

ще поживеем ще видим.

Коментар

От моя гледна точка ти си страдаш величествено 4-5 години от глупост, но не се засягай. Няма изгледи да се промениш.
                          Откога да спазваш простичко ДОКАЗАНО правило е глупост.
                          Продаваш скъпо и купуваш евтино и
                          НЯМА ЛИ 7% ДОХОДНОСТ от наеми полупката на имот е ЗАГУБА, набутвация.
                          В момента е 2-3 ПЪТИ ПО МАЛКО не 2-3%, в ПЪТИ Е РАЗЛИКАТА и не е в полза на "ПИШМАН" инвеститорите.
                          Все ми е тая дали за 1, 1000 и 1млн и какъв балон ще надуят. Всички за мен са безумци и малцина ще излязат сухи, огромната част ще изядат дървото.
                          Аз не бих рискувал никога здравето си (още повече че го и нямам) за някакви си финикийски знаци. Имам повече от колкото ми трябват и това от 20+ години и дано все да е така. Не съм алчен и не искам и не ламтя за много да се чудя какво да ги правя тез хартийки
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

пазар!
                            търсенето формира интерес към производство и в даден момент идва точка на свръхпредлагане.
                            имаме примери за това в курортни дестинации, а София предвид точка на сгъстяване на капитал все още я считат като вариант за доходност.

за хора като лорда самия акт на притежание на НИ е достатъчно и доходността от този имот не е фактор, а по нашите ширини има много много хора с подобен сетъп - те ако имат кеш (собствен + заемен на 'добра лихва') са сериозен двигател на пазара и в момента не ги усещам да са загубли мотивация.

та има време за празнуване.

в България имотите сгъват, когато има сътресение в икономиката и големи групи хора имат затруднение с 'връзването на двата края'

аз лично не съм оптимист за икономиката, след стабилното крадене от страна на управляващите по линия борба с короната... бюджета не знам как ще го вържат следващите до нова година.

ще поживеем ще видим.
                            Стагнирането на ръста на наемите би трябвало в средносрочен план да се отрази на цената на имотите в София. От друга страна, има временен наплив на население към столицата от чужбина, пък отлив към провинцията. Пазарът търси равновесна точка с повишаване на строителството на нови жилища. Повишената смъртност при старите хора обаче може да изкара на тезгяха техните жилища. Объркана работа! Още повече при смяна на властта пералните май заработват на по-висока скорост. От догодина трябва да се очаква изстудяване на мераците за растеж на цените, що иначе ще вземе да дишаме прахта на Вената.

Коментар

А помниш ли Лимона и "умните пари излизаме" 2017-2018

Никой понижител не си призна, че основните ни аргументи за предстоящ ръст - хеликоптерни пари и отрицателни лихви се материализираха. Преди 2-3 години изглеждаха налудничаво, а сега всички ги приемат за нормални, но чакат ефект на пазара като 2008.
                              Те са много героите и постоянно идват нови и ще идват нови в темата все повече....
                              Лимона си построи къща по спомен, което си е пак имотна инвестиция.... сега ако я правеше щеше да му излезна много по-скъпо....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

така е ГЛУПОСТТА И БЕЗУМИЕТО СЕ МУЛТИПЛИЦИРА.
                                СТРАДАНИЕТО ЩЕ Е ВЕЛИЧЕСТВЕНО. Реването ще се чува на МАРС
                                Ботич, ти по маХазини одиш ли ?
                                Не зная защо е толкова трудно да се разбере , че парите не са това , което бяха....
                                Само гледай ко стаа със сичко дето има чип в него и форкастите , гледай цифрите по корабният транспорт. гледай приходите в бюджета в условия на криза равнозначна на световна война, гледай средната заплата, депозитите и книжнтие пари. А сега си представи наФтата ако удари 200 долара за барел ко шъ стане.... дано да не....
                                И на цялата картинка чекаш еФтини имоти измерени в пари ?! Ама все още ли го чакаш ?!?! Човек който е живял през 90-те у нас да не мое да се усети.... изумяваш ме.... Айде младежите не помнят ама ти....
                                Каквито и перспективи да имаше за понижения или застой политиканците ги изпариха с натискането на неколко клавиша на модерните печатници.... Нема връщане назад.... Нали не мислиш , че тея трилиони са изсипани ей така без сипващият да си дава сметка какво прави и какво следва ?
                                А засега е само началото.....
                                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.05.2021, 11:27.

Коментар

Working...
                                X