Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by bulgarian lev; 21.09.2024, 15:34.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
Ми ела купи в спейн ве цървулчо. Точно ти никога през живота си няма да закупиш абсолютно никакъв имот. Помни това хубаво и него забравяй.
Ако искам ще купя, ако не искам - няма да купя нищо...
Голям смях с бг-"инвеститорите" в коптори - нашили се със свръх-набалончени маломерни кутийки в някаква комунистическа кочина, където ще им мине живота до печката в кухнята...Last edited by Frosty; 21.09.2024, 15:35.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеМухлясал панелен копторник в Люлин 7 за 170 000 евра vs апартамент на свежо парти-place in Spain за 129 000 евра
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=b4r0cy&f1=2
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
На това му се вика оптимизация
И като човек болен на тази тема, ще споделя, че при мен нещата са по-сложни - четенето на форума, също го считам за инвестирано време в проучване. Правейки една проста калкулация колко пропуснати ползи ми генерира този навик и до какви загуби на ефективност води...направо сипвам лед по главата.Last edited by БОНВИВАН1; 21.09.2024, 13:06.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Хобитата ми са други, но това няма значение.
Преувеличено е хиляди часове в проучване.
Просто в сайта имот.бг съм си задал едно избрано търсене.
Всяка сутрин, докато си пия кафето, наред с преглеждането на пощата, цените на акции, злато, стоки преглеждам и 2-3 до 5 нови обяви появили се за изминалото денонощие.
99% от тях дирекно ги трия със смях.
За тази година съм гледал 10 ина имота, който са ми на 5-10 минути от работата и то в работно време:-)))
Та не мисля, че съм загубил време:-)
Оптимист съм, че дори и по 1 читав имот да излиза на 2 год то времето си заслужава.
И като човек болен на тази тема, ще споделя, че при мен нещата са по-сложни - четенето на форума, също го считам за инвестирано време в проучване. Правейки една проста калкулация колко пропуснати ползи ми генерира този навик и до какви загуби на ефективност води...направо сипвам лед по главата.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Мухлясал панелен копторник в Люлин 7 за 170 000 евра vs апартамент на свежо парти-place in Spain за 129 000 евра
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=b4r0cy&f1=2
Last edited by Frosty; 21.09.2024, 12:18.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Всички bg-тухладжии и панелкаджии са много смотани парчета. Убедил съм се лично!
Съгласен съм, най-красивите и умните, си стоят в детските.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Супер, че си успял да намериш. По отношение на удебеленото, почвам да се чудя, дали изобщо си заслужава усилията - хиляди часове загубено време в проучване търсене с неясен резултат. Същото това време, ако работя, вместо да се занимавам с глупости, ще ми донесе в пъти повече пари и ценен опит. Но това е от моята камбанария. При теб не е точно така, понеже ти е като хоби.
Преувеличено е хиляди часове в проучване.
Просто в сайта имот.бг съм си задал едно избрано търсене.
Всяка сутрин, докато си пия кафето, наред с преглеждането на пощата, цените на акции, злато, стоки преглеждам и 2-3 до 5 нови обяви появили се за изминалото денонощие.
99% от тях дирекно ги трия със смях.
За тази година съм гледал 10 ина имота, който са ми на 5-10 минути от работата и то в работно време:-)))
Та не мисля, че съм загубил време:-)
Оптимист съм, че дори и по 1 читав имот да излиза на 2 год то времето си заслужава.
- 1 like
Коментар
-
Идиот купил мухлясала бг-панелка от 1987 в Люлин 7 с 35 годишна ипотека за 170,000 €,
който току-що е видял обявата за продажба на 98 m² апартамент в свежо, готино морско и пристанищно градче в Испания
за 129,000 €
Last edited by Frosty; 21.09.2024, 13:54.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Беар цените и за мен отдавна преминаха разумните граници за разумните хора
Проблема е че на този пазар освен разумните са и тези с леките пари от обществените поръчки и от еврофондовете и от грантовете.
Отдавна съм песимист за имотите в София нищо добро не ги очаква в дългосрочен план
Границата е премината вече и за неразумните.
Хубавото е, че рибите ползващи 80-90, че и 100% кредитно рамо, вече се набълбукаха до ушите и липсва свежа кръв, която да помпи цените. В момента 10к доход трудно захлупва нормален двустаен. А този доход е в 10%-ния горен перцентил на разпределението. Балонче, отвсякъде.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Фрости айде да посмятаме малко
Въпросният човек трябва да е купил 2014-та маломерката трябва да е струвала колосалните 20-30 000 евро
Вноската по кредита му е има няма 300 лв на месец и вече я е изплатил половината а остатъка по кредита му е под 15 000 евро
Ако днес продаде ще реализира над 50 000 евро капиталова
Каква ли е печалбата на тия дето са стояли през това време под наем и можеш ли в момента да намериш наем за 300лв в София???
И мен когато купувах нови двустайни по около 45000-47000Е в Мадост 4 ме смятаха за аляв.
Но много малко след това викаха...абе ти купи когато бе евтино.
Напротив, в момента на покупка никога не е евтино!
П.П. То и със златото е така. Дори и на 1200-1300$ OZ ми е било скъпо, но сега тази цена ми е направо смешна.
И наем от 300Е за двустайка преди време е бил ОК, сега ми е смешен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Понеже търся с АКТ 16 не гледам други обяви. Ново с АКТ 16 излиза рядко читаво. Предимно гадни изложения и разположения, а с имот компромис не се прави.
Стара читава тухла като локация и разпределение излиза още по-рядко.
За почти 2 години търсене излязоха само два читави имота спред мойте критерии. Единят в Яворов който харесах и на следващият ден щяхме да сме при нотариус го изпуснах по неясни за мен причини ( продавача се отказа в последният момент), но другият в Гео Милев го харесах и си стиснахме ръзете на 3тата минута от огледа.
И сега пак оглеждане за следващ. Купуването на имот с цел инвестиция е като риболова. Търпение му е майката.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеТухладжия в маломерка след 10-тата година на ипотеката:
Въпросният човек трябва да е купил 2014-та маломерката трябва да е струвала колосалните 20-30 000 евро
Вноската по кредита му е има няма 300 лв на месец и вече я е изплатил половината а остатъка по кредита му е под 15 000 евро
Ако днес продаде ще реализира над 50 000 евро капиталова
Каква ли е печалбата на тия дето са стояли през това време под наем и можеш ли в момента да намериш наем за 300лв в София???
- 2 Харесвания
Коментар
-
За жалост е така. Предлагането е плачевно, но пък за сметка на това, копторите са с космически цени. Именно затова е замръзнал пазара.
Съотношението цена/качество отдавна премина разумните граници. Строителите вече се изхитриха и са склонни на отстъпки, които предварително са калкулирали в цената. Да видим докога ще продължи този порочен кръг.
Проблема е че на този пазар освен разумните са и тези с леките пари от обществените поръчки и от еврофондовете и от грантовете
Отдавна съм песимист за имотите в София нищо добро не ги очаква в дългосрочен план
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар