If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
То само Иванчо може да мине за аристократ, плюенето е грозно, но все пак е постигнал немалко. Миро е просто куейка, нещо като чакалите, само седи отстрани и се облизва за остатъците.
Зависи колко от това, което казва Иванчо е истина, мисля че 10% е консервативно предположение
Аз познавам немалко чужденци (от Западна Европа), които живеят в София, част от тях са в IT-сферата.
Още ще дойдат със сигурност.
Парадоксалното е че от никой от тях не съм чул лоша дума за България, а нашенските "аристократи" Миро и Иванчо, от Ловешко и Априлци, не спират да плюят.
То само Иванчо може да мине за аристократ, плюенето е грозно, но все пак е постигнал немалко. Миро е просто куейка, нещо като чакалите, само седи отстрани и се облизва за остатъците.
На мен ми е интересно дали отново ще има поток от чужденци програмисти...., които да покрият недостига от местни кадри = наемите пак ще ми тръгнат :-)
Аз познавам немалко чужденци (от Западна Европа), които живеят в София, част от тях са в IT-сферата.
Още ще дойдат със сигурност.
Парадоксалното е че от никой от тях не съм чул лоша дума за България, а нашенските "аристократи" Миро и Иванчо, от Ловешко и Априлци, не спират да плюят.
Това е нормалното, там е същото, обаче не и в този случай. Този форвардер се ползва от години от двете страни ежемесечно и досега не е имало подобна случка / имало е други но да не навлизам в подробности/ , така че е пълна изненада.... , а оправданията смехотворни :-) Разбира се ще бъде сменен от следващият месец.... заради няколкостотин долара....
Не е нередно да има малък марж върху местни чарджове, за да се покриват административни разходи, осчетоводяване и банкови такси, но аз го избягвам, за да пестя разправии за 5-10 лева. Не е като при строителите
Нашите офиси не са въвеждали нови такси, ако приемем, че фактурираният е прав е възможно някоя голяма спедиция предвид силната си страна да се е възползвала от ситуация, няма да цитирам имена нарочно, много добре разбрах за коя става въпрос. Има и друга страна, ако някой не си проверява FOB разходите предварителено, то да не се изненадва от нововъведения. Иначе е добре, че конкуренцията действа некоректно, ще има повече работа за такива като мен. Аз примерно местните разходи в Б-я фактурирам на кост, че всички ги знаят. С Гърция не е така ситуацията.
Това е нормалното, там е същото, обаче не и в този случай. Този форвардер се ползва от години от двете страни ежемесечно и досега не е имало подобна случка / имало е други но да не навлизам в подробности/ , така че е пълна изненада.... , а оправданията смехотворни :-) Разбира се ще бъде сменен от следващият месец.... заради няколкостотин долара....
Корабособствениците имат определени такси - всеки има различна такса и е известно каква е за определената дейност. Агента в Китай я фактурира към фабриката на двойна цена....+ още 3 нови такси , които никой не е фактурирал до този момент...Случая е с агента на КН от тази седмица....Не се отнася за България....
Нашите офиси не са въвеждали нови такси, ако приемем, че фактурираният е прав е възможно някоя голяма спедиция предвид силната си страна да се е възползвала от ситуация, няма да цитирам имена нарочно, много добре разбрах за коя става въпрос. Има и друга страна, ако някой не си проверява FOB разходите предварителено, то да не се изненадва от нововъведения. Иначе е добре, че конкуренцията действа некоректно, ще има повече работа за такива като мен. Аз примерно местните разходи в Б-я фактурирам на кост, че всички ги знаят. С Гърция не е така ситуацията.
Не става въпрос за 150те човека, Миро.
Поне прочети статията.
Щом тези (наред с Бош и други големи) си прехвърлят развойната дейност тук (не тестърите като теб), дали не са видели потенциал?
И дали ти и Жонката разбирате повече от тях?
Ще има кой да плаща данъци и да купува скъпи имоти, това е ясно
На мен ми е интересно дали отново ще има поток от чужденци програмисти...., които да покрият недостига от местни кадри = наемите пак ще ми тръгнат :-)
Корабособствениците имат определени такси - всеки има различна такса и е известно каква е за определената дейност. Агента в Китай я фактурира към фабриката на двойна цена....+ още 3 нови такси , които никой не е фактурирал до този момент...Случая е с агента на КН от тази седмица....Не се отнася за България....
Въййййй, 150 души с малко пари в джоба ей ся ще преобърнат цялата българска демография хахахаха
Не става въпрос за 150те човека, Миро.
Поне прочети статията.
Щом тези (наред с Бош и други големи) си прехвърлят развойната дейност тук (не тестърите като теб), дали не са видели потенциал?
И дали ти и Жонката разбирате повече от тях?
Ще има кой да плаща данъци и да купува скъпи имоти, това е ясно
Както казват англичаните " The life is tough and unfair". Истината е че образованието ни е супер зле( учиш от много неща по малко и накрая не знаеш нищо вместо да учиш малко неща но да научиш нещо като хората, което и да ти е полезно) . Та ако няма кой да те побутне от ранна детска възраст и да ти налее акъл или да ти е оставил нещо на готово борбата за място под слънцето ще ти е безмилостно жестока. Ще трябва да избираш между семейство, кариера, свободно време, забавление,спорт и т.н. За да има прираст трябва да има по 3 деца в семейство, а на такова геройство се решават малко хора в небедните страни ......
Тук имахме дискусия в предният форум кое е по-добре. Да оставиш нещо готово или да инвестираш в образование. Преди бях повече за първото, сега съм повече за второто.....Аз съм почнал от нулата / под наем/ , ако имах нещо на готово нямаше да имам достатъчно мотивация....та не знам кое е по-добре...
Не подценявай наема. В момента има стотици имоти да се отдават на под 3% бруто от пазарната им цена.... В добро състояние.... Така че няма начин да купиш нещо за 10 годишни наема.... То и за 30 с цялата аритметика няма....
зависи от аритметиката да си стиснем ръцете на 15 г. макс 20 .. ама моята аритметика не е с ипотеки и потребителски .. аз играя само ако мога да извивам ръце почти до чупене иначе съм само зрител
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
под наем са едни като минимум 6000 на година .. за малко повече от 10 години си е едно жилище ... или поне гараж в иван вазов .. по принцип под наем е най изгодно ако наема не е висок и жилището е в добро състояние обзаведно ... кеф център, кеф другаде, в софия само от локация и транспорт можеш да избиеш наема . иначе пак ще чакам за мяу, но докато дойде мяу няма само да гледам, просто по премерно и така .... ако е много изгодно тогава
Не подценявай наема. В момента има стотици имоти да се отдават на под 3% бруто от пазарната им цена.... В добро състояние.... Така че няма начин да купиш нещо за 10 годишни наема.... То и за 30 с цялата аритметика няма....
Ми като е зор, под наем и чакаш голямото МЯУ. Какъв е проблема?
под наем са едни като минимум 6000 на година .. за малко повече от 10 години си е едно жилище ... или поне гараж в иван вазов .. по принцип под наем е най изгодно ако наема не е висок и жилището е в добро състояние обзаведно ... кеф център, кеф другаде, в софия само от локация и транспорт можеш да избиеш наема . иначе пак ще чакам за мяу, но докато дойде мяу няма само да гледам, просто по премерно и така .... ако е много изгодно тогава
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Сега стана ясно що не усещаш рогата, оттогава още си им свикнал с тежестта
2 седмици, ей ся - верно повечето хора не правят твоите грешки. Тук се съгласих. И за какво всичко - за софийска панелка и пак така софийско живуркане а.к.а. "кариера" Пълен смех!
Радомирска панелка Крети, Радомирска , моля те не ме надценявай :-)
Да кажем така - както имотите така и жените ги избирам по-добре от теб :-) Немат нищо общо с Индия :-)
Коментар