IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Продължаваш в момента ти като (уж) инвеститор да ме убеждаваш да купувам колко мога. Не можеш да се оттърсиш от брокерското самосъзнание. Със или без БСП-то 15% данък не ти мърда, и това е само началото. Цялото това спокойствие около резките движения във фиска е доста странно. Но това е друга тема. За имотите е ясно че бая хора са се закотвили и нямат шанс да продадат, единствения изход от ситуацията е да надуват балона до пенсия. Ама и въздуха свърши вече.
    Ся първо, не съм инвеститор, а си защитавам стойността на изкараното и евентуално пенсионният фонд. И хич не те убеждавам да купуваш...Никого не убеждавам, а констатирам факта, че докато си с този профил си поне 20% назад за имотното нещо дето искаш. / може да си ги изкарал от борсите или повече, но това не променя, че твоят имот е поне толкова по-скъп/ Та кой ти е виновен затова ? Колко пъти съм писал, че за 99% от хората каквото и както да са го изкарали финишира в имот . И колкото повече изкарвате от други неща толкова повече ще надувате цените на имотите....
    Какво продаване, какви шансове бре човек ?! Колко пъти да ти се напише, че всичките по твои думи брокита и повишители купуваме а не продаваме и няма да продаваме / ей го Ратко още кошмари сънува от тази си единична грешка/

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

На този трудно ще му намериш проблем , а на тази цена едва ли има опашка от бутащи се с лакти. Ако наистина търсиш подобно нещо що пък да не го вземеш като и дискаунта сигурно ще е добър... Не бих се изненадал ако сега го пускат сделката да е за под 500....
      Аз намерих проблем.
      Винаги ми е било интересно защо за такива луксозни имоти "непоследен етаж" го пишат като екстра? Тия брокери дето пишат обявите в панелки с вечните разправии с входа за ремонт на битумната хидроизолация покрита с чакъл ли живеят?
      Добрата хидро и топлоизолация са елементарно решение, съвсем не е такъв случая със звукоизолацията. Не случайно най-скъпите жилища в белите страни са все пентхаузи и апартаменти на последен етаж.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
        Ето нещо добро от днес.
        Направо отивам да го захлупвам и да се свършва.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...62315215030950
        На този трудно ще му намериш проблем , а на тази цена едва ли има опашка от бутащи се с лакти. Ако наистина търсиш подобно нещо що пък да не го вземеш като и дискаунта сигурно ще е добър... Не бих се изненадал ако сега го пускат сделката да е за под 500....

Коментар

Добър въпрос....но Джони има отговор, ако беше със семейство и 2-3 деца, то няма такъв Апарт в София....Трябва да обединява 2-3 4 -стайни....
          Има такъв в разширеното семейство на жена ми в един от добрите софийски квартали. Стара тухла. Обединени дву и тристаен още навремето. 4 стаи + кухня и 4 тераси. За сега не е на тезгяха.

Коментар

Каквото и да пускам , тази работа не става с желание само трябват и топки и умения и възможности.
            Не разкривам никаква грандиозна тайна, а който иска да живее на съответните сгодни места ще трябва да ми плаща тухлена пенсия защото няма шанс да купи не с 50, а и с 500 заплати.... в даден момент.... Но тези хора не са виновни с нищо де... те толкова могат. и не могат да променят съдбата си Ама вие дето се биете в гърдите че имате достатъчно кеш пък не сте купили кой ви е виновен ?!

ПП Нямам мечта за процент наематели, а очаквам че така ще стане. И това не зависи от моите или твоите постове а социално-икономическото устройство на държавата и света. Ако искаш да го спреш то трябва БСПто да са по-активни и големи законотворци..., не че има кой да им го позволи отвън тва де....
            Продължаваш в момента ти като (уж) инвеститор да ме убеждаваш да купувам колко мога. Не можеш да се оттърсиш от брокерското самосъзнание. Със или без БСП-то 15% данък не ти мърда, и това е само началото. Цялото това спокойствие около резките движения във фиска е доста странно. Но това е друга тема. За имотите е ясно че бая хора са се закотвили и нямат шанс да продадат, единствения изход от ситуацията е да надуват балона до пенсия. Ама и въздуха свърши вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

като си сингъл за чий са ти 4 спални?
              Добър въпрос....но Джони има отговор, ако беше със семейство и 2-3 деца, то няма такъв Апарт в София....Трябва да обединява 2-3 4 -стайни....

Коментар

С 1 милион лева мога да купя цяло предприятие в Северна България и да почна да произвеждам. Жилището не произвежда, то е тежест и трябва да представлява незначителна част от бюджета на човек, не всичко. Ако 30 години работиш за едното жилище, значи си сбъркал някъде много сериозно.
                Разбира се за много безсмислени неща можеш да похарчиш милион. Можеш и самолет да си купиш, но дали собственика на даденото предприятие за милион не знае стойността му че да го продава за толкова.... Освен това пишеш за бизне инвестиция, което не е лично харчене на средства / дома е за лично харчене и ползване/...
                Истината е че при нормален живот у нас не можеш да похарчиш повече от 5К на месец включвайки лизингова Х5-ца дето ти е мечта Сметни си до милиона колко месеца са....

Коментар

Ето нещо добро от днес.

като си сингъл за чий са ти 4 спални?
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Как не може да се чака безкрай? Нали мечтата ви е 60% наематели и 40% собственици. Ние това сме го подминали, но все пак нали си уверен че бъдещето се състои от наематели които се ръгат с лакти да ти наемат тухлената пенсия? От къде накъде ще разубеждаваш наемателите на които ти разчиташ за доход? Ако още не намираш пропуски в тезата си или пък колко е неадкватна на собствения ти интерес информацията която пускаш тука, има само едно логично заключение. Броки.
                    Каквото и да пускам , тази работа не става с желание само трябват и топки и умения и възможности.
                    Не разкривам никаква грандиозна тайна, а който иска да живее на съответните сгодни места ще трябва да ми плаща тухлена пенсия защото няма шанс да купи не с 50, а и с 500 заплати.... в даден момент.... Но тези хора не са виновни с нищо де... те толкова могат. и не могат да променят съдбата си Ама вие дето се биете в гърдите че имате достатъчно кеш пък не сте купили кой ви е виновен ?!

ПП Нямам мечта за процент наематели, а очаквам че така ще стане. И това не зависи от моите или твоите постове а социално-икономическото устройство на държавата и света. Ако искаш да го спреш то трябва БСПто да са по-активни и големи законотворци..., не че има кой да им го позволи отвън тва де....
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.06.2021, 15:36.

Коментар

• Ето нещо добро от днес.

Коментар

Заплатке, събуди се и недей да съдиш по себе си за мотивите на другите.
                        Не знам точният израз какъв е и може би не е много хубаво, но няма как да не покажа удовлетвореност от това че не повторих грешките на родителите ми. Доказателството е ръста на цените и наличието на семейно жилище без компромис. Ако бях спал както баща ми сега щях да имам 2 пъти по-малко имоти и да мрънкам като теб....
                        Иначе си оборил нещо само в главата си и имаш много слаби аргументи в защита на твоята си теза макар и верни като демографията и земетръсите, също и кофти ситуацията в държавата. Но особено за първо жилище не може да се чака безкрай щото живота минава и това за което има смисъл да се живее също. Имотите са само средство , но не и смисъла и докато чакате топ сделката ако въобще дойде такава може да се окаже че вече нямаш нужда от този имот....
                        Единственото рационално обяснение е че просто нямате финансовата възможност да купите и затва свете ви е крив...
                        Как не може да се чака безкрай? Нали мечтата ви е 60% наематели и 40% собственици. Ние това сме го подминали, но все пак нали си уверен че бъдещето се състои от наематели които се ръгат с лакти да ти наемат тухлената пенсия? От къде накъде ще разубеждаваш наемателите на които ти разчиташ за доход? Ако още не намираш пропуски в тезата си или пък колко е неадкватна на собствения ти интерес информацията която пускаш тука, има само едно логично заключение. Броки.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Затова според мен трябва да има имотен ценз в темата. Ако не си представил нотариален акт на модераторите на твое име, да ти се изписва:

"СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ВИЕ НЕ СТЕ ОТОРИЗИРАН ДА ВИЖДАТЕ ТАЗИ ТЕМА!"
                          ти как ще я четеш
                          като можеш да представиш 1/2 нот.акт

през страница ще трябва да те пускат

"СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ВИЕ СТЕ ОТОРИЗИРАН ДА ВИЖДАТЕ ТАЗИ ТЕМА САМО НА 1/2 СЪДЪРЖАНИЕ!"

Коментар

Стига бе Джони ! Къде и кой си купува жилище с 50 заплати ?! И какво по-скъпо и смислено нещо има в живота освен жилището да си харчиш парите в такива размери ?!
                            С 1 милион лева мога да купя цяло предприятие в Северна България и да почна да произвеждам. Жилището не произвежда, то е тежест и трябва да представлява незначителна част от бюджета на човек, не всичко. Ако 30 години работиш за едното жилище, значи си сбъркал някъде много сериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

А така, Джонка, покажи им на тези инвеститори в курници, кои са хората с многото пари.
                              Че много свалят нивото в темата с тоя евтин алъш вериш.
                              Ами така е, за мен курник от 50 квадрата трябва да се брои за 1/4 имот. Къща в Долно Уйно, макар и 200 квадрата, се брои за 1/1000 имот. Магазинче 10 квадрата в Илиянци - 1/10.000 имот.

Едно е да купиш 2-3 качествени, големи и хубави неща на добри локации. Друго е да имаш 10 боклука, които искат грижи, поддръжка и данъци. Хвалят се колко много неща били купили, а реално са си профукали парите за нищо. Все едно аз да купя 1000 Голф Двойки за по 300 лева и да се хваля какъв огромен автопарк имам.
                              Last edited by ejonny2376; 09.06.2021, 15:01.

Коментар

А могат ли според теб? 1 милион лева е минимумът, ако искаш жилището да става за нещо.Това са 50 заплати. Кой е луд да бачка 4-5 години за един скапан имот?

Това, че ти купуваш боклуци по 50к и си мислиш, че си купил нещо, не значи че всички сме луди да го правим.
                                А така, Джонка, покажи им на тези инвеститори в курници, кои са хората с многото пари.
                                Че много свалят нивото в темата с тоя евтин алъш вериш.

Коментар

Working...
                                X