Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Аз много пъти съм обяснявал защо. Колко демографски карти показах? Колко карти на земетръс? Мобилност, корупция. Всичките ви тези една по една съм ги съборил. Нека сме честни, единствената ви останала теза е че през имотите властта пере пари и затова ще държат цените нагоре.
И тука не става въпрос за идеали. Ти си освирепял направо. Мъка било да гледаш хората да не купуват. Твои думи. Милосърдния брокер ще просвети грешниците за да са му конкуренция на пазара където инвестира. Айде на някой друг ги приказвай тия.
Гледам и клакьорите ти удобно заобиколиха тая дилема. Но пък се развълнуваха много на старите опорки като по команда. Всички сте брокита.
Не знам точният израз какъв е и може би не е много хубаво, но няма как да не покажа удовлетвореност от това че не повторих грешките на родителите ми. Доказателството е ръста на цените и наличието на семейно жилище без компромис. Ако бях спал както баща ми сега щях да имам 2 пъти по-малко имоти и да мрънкам като теб....
Иначе си оборил нещо само в главата си и имаш много слаби аргументи в защита на твоята си теза макар и верни като демографията и земетръсите, също и кофти ситуацията в държавата. Но особено за първо жилище не може да се чака безкрай щото живота минава и това за което има смисъл да се живее също. Имотите са само средство , но не и смисъла и докато чакате топ сделката ако въобще дойде такава може да се окаже че вече нямаш нужда от този имот....
Единственото рационално обяснение е че просто нямате финансовата възможност да купите и затва свете ви е крив...
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеА главният ви проблем е че не сте на същата вълна на мислене с т.н. ''повишители'' . Не че не мислите правилно, а имате различни цели и идеи - някои се борят за първо и единствено жилище, други искат да правят дабъл всяка година и са разочаровани че имотите не са биткойн или поне Тесла/// Ми не са....
"СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ВИЕ НЕ СТЕ ОТОРИЗИРАН ДА ВИЖДАТЕ ТАЗИ ТЕМА!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Аз пък не мога да разбера хора с 20 000 заплата що не могат да си купят и реват по форумите
Разни хора разни идеали
И тука не става въпрос за идеали. Ти си освирепял направо. Мъка било да гледаш хората да не купуват. Твои думи. Милосърдния брокер ще просвети грешниците за да са му конкуренция на пазара където инвестира. Айде на някой друг ги приказвай тия.
Гледам и клакьорите ти удобно заобиколиха тая дилема. Но пък се развълнуваха много на старите опорки като по команда. Всички сте брокита.
- 1 like
Коментар
-
Аз пък не мога да разбера хора с 20 000 заплата що не могат да си купят и реват по форумите
Разни хора разни идеали
Това, че ти купуваш боклуци по 50к и си мислиш, че си купил нещо, не значи че всички сме луди да го правим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеНе мога да разбера какво значи "инвестиция" в кавички за тебе както го пишеш? Той сам казва че иска просто да запази стойност, не да печели като от бизнес. Твоите "инвестиции" в злато по-добри ли са?
златото не е инвестиция - златото е най-древната форма на кеш-а, която форма се е доказала във времето. не 'инвестирам' в злато, а в земеделие, земя + трупане на ноу-хау и технология за отглеждане и обработка на лечебни растения - проба-грешка, но лесно няма никъде.
а хората, които имат кеш и нямат жилище - тях не ги визирам - те трябваше да се купили в прекрасния времеви прозорец 2012-2015, когато беше изгодно и смислено да се купува.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Няма как водата да си намери път от друго място без да остави следи.Там дето е минала ще е мокро освен ако по пътят и не зад гипскартон и не се вижда.Ако стената е външна цялата ще е мокра и мухлясала но за да се види отвътре ще пречи гипскартона а отвън изолацията...Твоя приятел да си провери стената.Ако обаче отвътре няма гипскартон единствената версия е нов извор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ми на 5-ият етаж трудно. Не съм ходил на място да го гледам и не знам точно как е правил ремонтите, но факт е че все още има проблем за съседа му отдолу.... То накрая ще се окаже че проблема не е от терасата а водата си е намерила път от друго място, но няма нерви да се разправя повече....
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
За такива тераси не е ли най-добре да се сложи навес и ще реши проблема с хидрото и със силното слънце лятото. Ще си стане терасата обитаема за теферичи през лятото.
Аз заради такива неразбории не понасям апартаменти, това е само малка демонстрация на безбройните проблеми и неудобства от съжителството на твърде много и различни хора твърде наблизо в тримерното пространство.
Коментар
-
Пауър тук не става въпрос кой на какво е фен, а кой какво очаква да се случи
Аз както и преди съм казвал за мен най удачно е цените на имотите да поскъпват с по 1-2% на година, ако толкова е инфлацията
Тук много се бърката като си мислят че понеже казвам че имотите ще поскъпнат с 20% тази година съм фен на поскъпването - пълна щуротия просто съм реалист
Относно ипотеките ръста на имотите от доста време изпреварва ръста на заплатите и взимането на ипотека е единственият шанс за над 80% от хората да си купят жилище за собствено ползване не говорим за инвестиция макар че то пак си е някакъв вид инвестиция
Тука сега много ще скочат че съм банкераст не не съм просто съм реалист, а дали голяма част от тези с ипотеките ще се удавят това вече си зависи от тях дали са си премелили кокала преди да го лапнат
- 1 like
Коментар
-
От жилищни имоти се излиза само при форсмажорни обстоятелства - лични или по имота....
Например до няколко месеца близък приятел ще продава 2-стаен на над средно място около 10-годишен щото му тече терасата над дневната на съседа му отдолу. Няколко пъти го е ремонтирал - плочки, изолация, покри си и терасата и това продължава...не може да го оправи и ще чисти друг да се бори.... Е в обявата тва инфо няма да го има...
Аз заради такива неразбории не понасям апартаменти, това е само малка демонстрация на безбройните проблеми и неудобства от съжителството на твърде много и различни хора твърде наблизо в тримерното пространство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ба си мамата да не бликнала е минерална вода от плочата некой нов минерален извор...Да не те послъгва нещо твоя приятел
Коментар
-
Безсмислено е да се водят спорове с хора дето не могат да различат балон от презерватив
А нещата са по-сложни при балоните - не е достатъчно цената да расте номинално..., а има съотношения които да са извън нормата... Най-лесният пример са Щатите през 70те години, когато имотите са нараствали всяка година с по 10% или повече , но балон съмнително....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.06.2021, 13:46.
Коментар
-
От жилищни имоти се излиза само при форсмажорни обстоятелства - лични или по имота....
Например до няколко месеца близък приятел ще продава 2-стаен на над средно място около 10-годишен щото му тече терасата над дневната на съседа му отдолу. Няколко пъти го е ремонтирал - плочки, изолация, покри си и терасата и това продължава...не може да го оправи и ще чисти друг да се бори.... Е в обявата тва инфо няма да го има...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от iceto Разгледай мнение
Дали е на плюс или минус инвестицията, ще се разбер в момент, в който излезеш от нея, тъй като в уравнението освен наеми има и промяна на цената на имота.
Например до няколко месеца близък приятел ще продава 2-стаен на над средно място около 10-годишен щото му тече терасата над дневната на съседа му отдолу. Няколко пъти го е ремонтирал - плочки, изолация, покри си и терасата и това продължава...не може да го оправи и ще чисти друг да се бори.... Е в обявата тва инфо няма да го има...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.06.2021, 13:33.
Коментар
Коментар