IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

20 иляди му е годишната...
    За колко години?
    Преди двайсетина години имаше един лаф на Боби Турбото - 6 хиляди марки заплата. Беше си висока летва тогава, та имаше лаф - всички вземаме 6 хил. ама за различно време.

Коментар

• Колеги предлагам да запалим кладата и да слагаме Лшдчо на нея. Той е виновен за всичко - ей го купил е 3 имота тази година и надува балона ! Виновен и за рекордният ръст в Щатите и по целият свят. Заради него пуснаха вируса и напечатаха 40% от сичкото долар в обръщение за година....
      А реалността за хиляден път е че всички които очакваме покачване НЕ ГО ИСКАМЕ ! Не разбрахте ли че ние купуваме най-много / не еднократно/. Как ще искам да ми е по-скъпо да купувам бре ?! И не, със 100 или хиляда поста в тема която я четат 100 човека, които имат изградено мнение за очакванията си вече цените не могат да се повлияят/ Пазара в София е 20 000+ годишно....
      А главният ви проблем е че не сте на същата вълна на мислене с т.н. ''повишители'' . Не че не мислите правилно, а имате различни цели и идеи - някои се борят за първо и единствено жилище, други искат да правят дабъл всяка година и са разочаровани че имотите не са биткойн или поне Тесла/// Ми не са....
      Ние сме хора , които по някакъв начин са изкарали по нещо на което искаме да му запазим стойността доколкото е възможно. Нищо повече... по план. Никой не мисли да продава в който и да е момент, дори е възможно да купим на върха.... Така че ''печалба'' не може да се реализира. От наемите стига само за амортизацията дори не винаги - еърите са били на плюс мисля ама умряха...

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Аз пък не мога да разбера хора с 20 000 заплата що не могат да си купят и реват по форумите

Разни хора разни идеали
        20 иляди му е годишната...

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Аз пък не мога да разбера защо такива крупни инвеститори са седнали у форума и се вбесяват на хора които отказват да купуват на исторически връх на цените. Какъв ти е интереса сега аз да тръгна например и да изкупя всичко, като за тебе нищо няма да остане и после ще стоиш беден?

Като си толкова велик инвеститор, почвай да купуваш и после ни гледай балъците как се пържим. От къде това свирепо желание да вкараш повече конкуренти в пазара? Тези приказки имат смисъл само ако реално продаваш или посредничиш.
          Аз пък не мога да разбера хора с 20 000 заплата що не могат да си купят и реват по форумите

Разни хора разни идеали

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

да - определено звучиш като да си се предал (уморен), но не виждам смисъл да убеждаваш другите, че 'инвестиця' в НИ на тези цени в софия е оправдана и рационален ход. мисля, че по-скоро себе си опитваш да убедиш, че е така.
            Никой в нищо не убеждавам

За пореден път повтарям - Казвам какво очаквам да се случи а не на мен какво ми се иска

За тази година казах че ръста на имотите ще е над 20% и ми се смеехте - Сега гледам вече не ви е толкова смешно

Миналата години купих февруари и го написах във форума в началото на март когато почна кризата - Тогава пак ми се смеехте - Сега нещо не ви е толкова смешно

Та така Берти пилците се броят на есен - В случая очаквам да е най рано следващата есен

Коментар

Проблема е че вие същата песен за срива я пеехте и на друга цена

За вас беше балон и преди 5 години на половин цена

Сега чакате мега срив -50% та зорлем да се върнете на цените дето викахте че са балон преди 5 години

Колко мъка има по тоя свят господи колко мъка
              Аз пък не мога да разбера защо такива крупни инвеститори са седнали у форума и се вбесяват на хора които отказват да купуват на исторически връх на цените. Какъв ти е интереса сега аз да тръгна например и да изкупя всичко, като за тебе нищо няма да остане и после ще стоиш беден?

Като си толкова велик инвеститор, почвай да купуваш и после ни гледай балъците как се пържим. От къде това свирепо желание да вкараш повече конкуренти в пазара? Тези приказки имат смисъл само ако реално продаваш или посредничиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

led мен не можеш да сложиш при мераклиите за ниски цени.Но и аз смятам че е безумно при такива цени и наеми да се купува за инвестиция...Не е инвестиция нещо което се купува с 30г кредит и се изплаща за 40г наеми
                Пауър тук не става въпрос кой на какво е фен, а кой какво очаква да се случи

Аз както и преди съм казвал за мен най удачно е цените на имотите да поскъпват с по 1-2% на година, ако толкова е инфлацията

Тук много се бърката като си мислят че понеже казвам че имотите ще поскъпнат с 20% тази година съм фен на поскъпването - пълна щуротия просто съм реалист

Относно ипотеките ръста на имотите от доста време изпреварва ръста на заплатите и взимането на ипотека е единственият шанс за над 80% от хората да си купят жилище за собствено ползване не говорим за инвестиция макар че то пак си е някакъв вид инвестиция

Тука сега много ще скочат че съм банкераст не не съм просто съм реалист, а дали голяма част от тези с ипотеките ще се удавят това вече си зависи от тях дали са си премелили кокала преди да го лапнат

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

led мен не можеш да сложиш при мераклиите за ниски цени.Но и аз смятам че е безумно при такива цени и наеми да се купува за инвестиция...Не е инвестиция нещо което се купува с 30г кредит и се изплаща за 40г наеми
                  Дали е на плюс или минус инвестицията, ще се разбер в момент, в който излезеш от нея, тъй като в уравнението освен наеми има и промяна на цената на имота.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение

бубчо
                    пропуснал си лекинко пояснението
                    ''на тази цена ''
                    и да - имотите приключват своето ъп движение
                    подобното при злато тепърва предстои
                    Това някоя индийка ли ти го предрече?

Коментар

бубчо
                      ''на тази цена ''
                      Проблема е че вие същата песен за срива я пеехте и на друга цена

За вас беше балон и преди 5 години на половин цена

Сега чакате мега срив -50% та зорлем да се върнете на цените дето викахте че са балон преди 5 години

Колко мъка има по тоя свят господи колко мъка
                      Last edited by X_Y; 09.06.2021, 12:31.

Коментар

Айде дай дефиниция за имотон балон и да видим има ли го и колко се е надул

Ама не една жена ми каза а конкретни показатели по които стигате до това заключение

Ръст на цените за определен период от време

Съотношение на вноските по кредита към средната заплата

Брой години за възвръщаемост от наеми

Брой седни заплати за покупка на двустаен или тристаен

Или какво друго се сетите

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение
                          Крушка, слез от метлата моля ти се. Специално съм те сложил в игнора да не те чета показваш пълно неразбиране на основни неща. Но като те цитират колегите и пак целата страница ми е с твои бисери. От седмица две гледам доста активност. Кой те жегнА така не знам.
                          Колко трябва да имаш наглостта да апостофираш хора които ясно са казали какво предстои да се случи и то се случва????
                          Last edited by X_Y; 09.06.2021, 12:30.

Коментар

бубчо
                            ''на тази цена ''
                            Good for you. Щом знаеш накъде се развиват нещата, продай си къщата и купи злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Не мога да разбера какво значи "инвестиция" в кавички за тебе както го пишеш? Той сам казва че иска просто да запази стойност, не да печели като от бизнес. Твоите "инвестиции" в злато по-добри ли са?
                              бубчо
                              ''на тази цена ''

Last edited by X_Y; 09.06.2021, 12:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

да - определено звучиш като да си се предал (уморен), но не виждам смисъл да убеждаваш другите, че 'инвестиця' в НИ на тези цени в софия е оправдана и рационален ход. мисля, че по-скоро себе си опитваш да убедиш, че е така.
                                Не мога да разбера какво значи "инвестиция" в кавички за тебе както го пишеш? Той сам казва че иска просто да запази стойност, не да печели като от бизнес. Твоите "инвестиции" в злато по-добри ли са?

Коментар

Working...
                                X