Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
След 2009-та трябваха 2-3 години - А ние в момента сме в 2007-ма
Тоест в най добрият случай изгодните имоти ще се появят след около 4-5 години
Чакащите да се запасят с карти и зарчета за табла щото като падне някое зарче между релсите в каманяка ходи го търси
И да може би 2025 ще има -40% оферти но те няма да се от днешните цени а от цените 2022 - после да не мрънкя някой че не е разбрал
много добре уплътнява времето и калява нервите.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
П.П.: Да не се приема като съвет за вземане на инвестиционни решения на жилищния или на който и да е друг пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Почти съм сигурен че лъжеш. Кажи какво стана след покупката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Също тогава ви разправях че балон няма - вие ми се лигавехте на члена
selfлигавене
от глад
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
мисленето , че на света има само кеш и имоти като място за инвестиране или съхранение на стойност е перфектна рецепта да си вечен абонат на строителната и лихварска гилдия
Коментар
-
ако Кръстовата вада станат по 700-800Е еквивалент (обърни внимание, че казвам еквивалент) не чакай да имаш тройни и нагоре цени в квартали на 2-3км от там или и да имаш ще си висят обявите както винаги е имало висящи.
кръстовата с метрото е на няма и 10 мин от центъра и ако там се залитне( а то се залитна) това няма как да не се отрази на цените в центъра и на наеми и на продажни оферти.
свръхпроизводството никога не е в полза на тези подържащи складови наличности
Но само метрото не е достатъчно. Трябват много повече неща от метро за да е устроен 1 квартал.
Без да знам детайлите в момента за нов проект и малко блокче във Вадите земя+строеж се съмнявам, че строителя ще влезе в тези 700-800 евро....
И като даде този пример си припомних следният интересен факт - Ливадите Изток и Запад са поскъпнали повече от съседните Гоце и Борово от 2006-7 насам примерно
Коментар
-
Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
https://www.monitor.bg/bg/a/view/nag...razmeri-268747
В тази връзка може голям апарт нормален квартал да си гони 1млн. от догодина, като правило
апарт в нормален - 1 милион
панел в ненормален - 500 000
1/2 панел - 250 000
ти си се оправил в живота
отваряй лидълската листовка
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Примера със Слънчака го виж към Пачангата за какво беше.
Отново всичко което си написал е изцяло вярно и съм съгласен. Сега ми кажи как се е чувствал всеки Американец стискал кеш за поне 5 години през 70-те и 80-те. Кеш в Бурканбанк на 0 или дори минус 1% лихва. Купил ли е повече имот след края на цикъла ? Купил ли е повече дори перфектният стискач, който е стискал само няколко години преди края ? За тези дето са стискали по 10-15-20 години мисля е ясно какво са купили / без да влизам в терминологията на Бони :-)/
Ще го напиша по следният начин - когато намеря БЕЗРИСКОВА алтернатива еквивалент на гарантиран депозит която да ми носи 10-15% годишно няма и да си помисля за имот докато не дойде този минус 40%
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
... или пък спрямо тези в Париж, Амстердам или Лондон ...
в дългосрочен план въпросът за един жилищен имот опира до това - има ли кой да го ползва, кой да го наема и кой да му плаща поддръжка и данъци.
в краткосрочен план влиянието на ежк, виж съседа, виж братчеда и тн приказки на маса/форум са един много добър мотиватор на тълпата, но истинската оценка идва, когато си кажеш " да когато купувах този имот бях средна класа, а сега наемът от 2 имота не ми е достатъчен да имам и 1/3 от стандарта на живот , който имах'
има огромно значение дали си купил един апартамент в даден квартал преди 5г за 70К евро и сега за 140К евро, защото и едини и другия носят един наем, но купеният сега ти 'сваля' стандарта постижим от наем спрямо онзи от преди 5г с едно 50%....
циклите са за търпеливите, а яхуто е за тези които подхранват огъня.
поздрави
Отново всичко което си написал е изцяло вярно и съм съгласен. Сега ми кажи как се е чувствал всеки Американец стискал кеш за поне 5 години през 70-те и 80-те. Кеш в Бурканбанк на 0 или дори минус 1% лихва. Купил ли е повече имот след края на цикъла ? Купил ли е повече дори перфектният стискач, който е стискал само няколко години преди края ? За тези дето са стискали по 10-15-20 години мисля е ясно какво са купили / без да влизам в терминологията на Бони :-)/
Ще го напиша по следният начин - когато намеря БЕЗРИСКОВА алтернатива еквивалент на гарантиран депозит която да ми носи 10-15% годишно няма и да си помисля за имот докато не дойде този минус 40%Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.06.2021, 14:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
Не се депресирай толкова. Просто има хора които не издигат в култ парите, а и получават повече от теб.
- 1 like
Коментар
-
Не разбираш ли какво сравнявам ?
Защо мислиш се появяват безумните / към момента/ оферти дето Джони ги пуска ? НЯМА къде да се построи достатъчно ново в устроените райони и желани.. Като опънеш разширяваща се окръжност тогава земя за строеж колкото искаш, но инфраструктурата не става и ще трябват 50 години да стане ок, ако въобще е възможно. На тези места спокойно от 1000 евро сега може да станат и 300 евро някога при свръхстроителство, но никой няма да иска да живее там....Добави и бонуса с поскъпването на строителството и идва въпросът кой ще строи за да продава на 300 евро и защо да го прави ?! Тръгне ли надолу пазара строежите ЗАМРЪЗВАТ / някои за 10 години, някои завинаги/ и ще има тук таме промо за купувачи търсещи адреналин - 40% оф при 20-30% повишена себестойност....
кръстовата с метрото е на няма и 10 мин от центъра и ако там се залитне( а то се залитна) това няма как да не се отрази на цените в центъра и на наеми и на продажни оферти.
свръхпроизводството никога не е в полза на тези подържащи складови наличности
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
кон с куче да сравняваш бива ама чак толко ...
Защо мислиш се появяват безумните / към момента/ оферти дето Джони ги пуска ? НЯМА къде да се построи достатъчно ново в устроените райони и желани.. Като опънеш разширяваща се окръжност тогава земя за строеж колкото искаш, но инфраструктурата не става и ще трябват 50 години да стане ок, ако въобще е възможно. На тези места спокойно от 1000 евро сега може да станат и 300 евро някога при свръхстроителство, но никой няма да иска да живее там....Добави и бонуса с поскъпването на строителството и идва въпросът кой ще строи за да продава на 300 евро и защо да го прави ?! Тръгне ли надолу пазара строежите ЗАМРЪЗВАТ / някои за 10 години, някои завинаги/ и ще има тук таме промо за купувачи търсещи адреналин - 40% оф при 20-30% повишена себестойност....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.06.2021, 14:03.
- 2 Харесвания
Коментар
-
винаги е различно , но кризи е имало и ще има
маслото за огъня както е в повечко може да се разлее и да запали сухите дърва...
ПП имотите ще гръмнат, когато стане ясно, че сме прекалили с новото строителство платено на връх....а после чакаме от все по-малкото образовани и добре платени млади хора да ни плащат наеми, които да покриват нуждите ни при стандарт съизмерим с този, които сме имали, когато сме купували тези тухли 'пенсии'
П.П.: Да не се приема като съвет за вземане на инвестиционни решения на жилищния или на който и да е друг пазар.
- 3 Харесвания
Коментар
-
И с това съм съгласен, но има 1 детайл. Какво влияние на цените в Бургас имат 300-евровите оферти в Слънчака / след прекаляването/ ? Хората предпочитат ли ги пред тези по 1000 евро в Бургас ?
Коментар
Коментар