Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеИ с това съм съгласен, но има 1 детайл. Какво влияние на цените в Бургас имат 300-евровите оферти в Слънчака / след прекаляването/ ? Хората предпочитат ли ги пред тези по 1000 евро в Бургас ?
в дългосрочен план въпросът за един жилищен имот опира до това - има ли кой да го ползва, кой да го наема и кой да му плаща поддръжка и данъци.
в краткосрочен план влиянието на ежк, виж съседа, виж братчеда и тн приказки на маса/форум са един много добър мотиватор на тълпата, но истинската оценка идва, когато си кажеш " да когато купувах този имот бях средна класа, а сега наемът от 2 имота не ми е достатъчен да имам и 1/3 от стандарта на живот , който имах'
има огромно значение дали си купил един апартамент в даден квартал преди 5г за 70К евро и сега за 140К евро, защото и едини и другия носят един наем, но купеният сега ти 'сваля' стандарта постижим от наем спрямо онзи от преди 5г с едно 50%....
циклите са за търпеливите, а яхуто е за тези които подхранват огъня.
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
винаги е различно , но кризи е имало и ще има
маслото за огъня както е в повечко може да се разлее и да запали сухите дърва...
ПП имотите ще гръмнат, когато стане ясно, че сме прекалили с новото строителство платено на връх....а после чакаме от все по-малкото образовани и добре платени млади хора да ни плащат наеми, които да покриват нуждите ни при стандарт съизмерим с този, които сме имали, когато сме купували тези тухли 'пенсии'
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеПандемията, предизборната обстановка и публичния харчлък през последната година изкривяват макроикономическите показатели и правят обоснованото прогнозиране трудно. Така че няма смисъл да гадаете.
ако всичко беше толкова хубаво давайте да пускаме по един нов вирус убиец всяка година и да седим дома по 6м докато чаткаме по клавиатурите колко било сносно и хубаво и перспективно (другите колеги визирам)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Гледал съм ги разбира се. Сега е различно.... Поне още 3-4 години няма мърдане у нас. Има много масло за поддържане на огъня....
маслото за огъня както е в повечко може да се разлее и да запали сухите дърва...
ПП имотите ще гръмнат, когато стане ясно, че сме прекалили с новото строителство платено на връх....а после чакаме от все по-малкото образовани и добре платени млади хора да ни плащат наеми, които да покриват нуждите ни при стандарт съизмерим с този, които сме имали, когато сме купували тези тухли 'пенсии'
Last edited by bertram; 11.06.2021, 13:15.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
За да може спадът с 40% да се изравни със сегашното ниво, трябва първоначален ръст от 66%, не от 30%-40% както ти пишеш.
1.66x0.6=1
Математика за 4 клас драги.
Обаче има 1 детайл, ако цените на имотиту паднат с 40% повечето хора няма да има какво да ядат и половината ще са с изцяло занулен кеш , а останалите 50% поне 40% ще са с кеш наполовина. За да има такъв имотен спад всичко друго ще е по-голям леш.... Осъзнаваш ли тази част ? Например акциите ще са двойно повече надолу, а койните 10 пъти примерно / т.е. под нулата/...облигацийте ще им взимаш по 5% ит.н.
Нали не си фантазираш, че е възможно имотите да паднат с 40%, а в същото време доходите и спестяванията да растат и въобще всичко да цъфти....По-скоро мисли в обратната посока / Гърция 30%+ безработица и т.н./
Относно по-голямото предлагане отново грешиш. От години ви пиша, че В София предлагането е ненормално високо за милионен град.... Ще има промо оферти за обекти от любимият тип на Бота / Акт 15 до 10 години, а А16 до 1 век/Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.06.2021, 13:06.
- 1 like
Коментар
-
Значи твоят познат е пълен тъпак, защото на цена 2500 през 2017 е можел да купи на много по-добро място.
Нищо не е "фейлнало", даже напротив.
Виж, ако ти като брокер си излъгал приятеля си и си му пробутал двойно надценен имот в калпав квартал, значи съвестта трябва да тежи на твоя гръб, не на моя.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Прочети внимателно предният ми пост да не се чудиш защо са ти излезнали грешни сметките
1.66x0.6=1
Математика за 4 клас драги.
- 1 like
Коментар
-
Дори така да стане, поне ще има читави оферти. Помниш 2012 година какво беше предлагането и какво е сега. Аз сега дори и да искам да купя на тези цени, няма какво.
Зарчетата да не забравите
Коментар
-
Това че влизаме в балон го написах преди половин година - Също тогава Ви написах че тази година имотите ще скочат с 20% вие ми разправяхте че съм брокераст и тн
Също тогава ви разправях че балон няма - вие ми се лигавехте на члена
Хубаво е че си осъзнал очевадното от случващото се до момента
Сега просто трябва да приемеш и това което ти казвам че предстои да се случи
Надуване с още около 30-40% до към края на следващата година след което ще последва редукция с горе долу същият % но не веднага както ви се иска а както ти каза и Берто в рамките на 2-3 години
И след 4-5 години като купите на днешните цени да не забравите да ни кажете как сте направили мегасделката на живота си
До тогава обаче си купете повече зарчета ще ви трябват
Коментар
-
Tоест 2500*1,1*0,6=1650. Бива, значи ще чакаме 2025.
Коментар
-
Това че влизаме в балон го написах преди половин година - Също тогава Ви написах че тази година имотите ще скочат с 20% вие ми разправяхте че съм брокераст и тн
Надуване с още около 30-40% до към края на следващата година след което ще последва редукция с горе долу същият % но не веднага както ви се иска а както ти каза и Берто в рамките на 2-3 години
И след 4-5 години като купите на днешните цени да не забравите да ни кажете как сте напарвили мегасделката на живота си
Коментар
-
Признаците на балон са описани отдавна:
- Рязък спад в предлагането
- Усилващо се търсене
- Покупните цени скачат с много по-бърз темп от наемите и доходите
- Приемане на силно завишените нива от някои купувачи, като се сключват сделки на цени, далеч надвишаващи реалната стойност на купеното
Ако допреди една година ръстът беше с по 5%-10% и евентуално беше близо до ръст на доходи и наеми, сега имаме пълен застой на доходите, падащи наеми и поява на оферти, които са 100% над средните за съответния район, при почти нулево предлагане на стойностни имоти и високо търсене заради нисколихвени кредити. Класически балон.
Когато такъв балон се спука, падането става много рязко.
И след 4-5 години като купите на днешните цени да не забравите да ни кажете как сте направили мегасделката на живота си
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение
Типичен argument from ignorance. На посочената улица в Гоцето познат купи 100кв за 250К през 2017. Факт => доказателството ти фейлна.
Коментар
Коментар