Първоначално изпратено от yalokin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
На фона на другите европейски столици имотите в София изглеждат повече от добре, но само на фона на другите, а ние по никой показател не можем да се равняваме с тях . На фона на българската действителност обаче, в София по моето скромно мнение са поне на двойни цени и според мен повишаването още на цените на имотите в София ще е равно на близко до нулево купуване. Ще купуват само някакви мастити бизнесмени мелеонери, а те не са много , освен това пак да дойдем на думата, че мастития безнесмен ще купи имот в Белгия, Холанди, Германия и т.н. а не тука. Щото е по рентабилен и щото там опасност о пукане на балон няма или ако има е сведена до минимум . В Белгия има логика да купиш, там на 2 пъти по малка територия живеят 2 пъти повече хора. Пришълци има всякакви и нуждаещи има с лопата да ги ринеш и покупателна способност има населението . Тука кое от тези условия има ? Отрицателен прираст, емигранти да идват щот икономически сме много цъфнали не виждам, добро възнаграждение да се предлага тц , кое ? Единствено семейства с по добри възможности от провинцията да дойдат ама защо ? Хората с добри възможности в провинцията няма какво да дирят в София ? Остават гастърбайтери, които са странствали немили недраги по света, ама защо да купят в София, а не в родното си място, примерно ? Там и рода и приятли, защо ? Щото е много хай да имаш партамент в София .. грънци. Софиянци кореняци, да, те ще купят, ще продадат панела скъпо на някой по амбициозни студенти и ще идат в по нов тухлен партамент на по хубаво място, ама това стига ли ? Според мен не, ..... да видим де .... но моето лично мнение е, че по рентабилно е човек да вземе имот на южното черноморие от колкото в София .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Дай да се върнем на тва с колко ще се надценят цените в София в близко време въпреки неприемането на реалността от доста колеги :-))))Last edited by marsianec1; 11.05.2021, 20:43.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Нещо подухва вятъра и лихвата може и да е горе докрая на годината и тогаз песимисте ,зелено ,червено и бенбено , дали ще се радват майсторите строители. Народонаселението пак ще го яде то е ясно
Но ако се вдигнат лихвите / нещо, в което не вярвам както знаеш/ може да има драми особено за ипотечкените инвеститори - наемите са долу, а вноската горе...., търсенето също ще намалее драстично и в даден момент и цените....та отърването няма да е лесно....
- 1 like
Коментар
-
Излизаме много извън темата... Приеми, че съм глуповато селско момче/келнерче дето живее с разни лимити и заблуди, които не може да преодолее и затва децата му ще страдат :-) Другото би било прекалено дълго и офтопик....:-)
Коментар
-
Излизаме много извън темата... Приеми, че съм глуповато селско момче/келнерче дето живее с разни лимити и заблуди, които не може да преодолее и затва децата му ще страдат :-) Другото би било прекалено дълго и офтопик....:-)
Коментар
-
Имам невероятни спомени от това място, сега вероятно нещата не са така, но най отчетливо помня, че най хубавия бизнес по него време беше имотния бизнес . Държавата поемаше 50 % от стойността на ремонта на един стар имот .. Купуваш стара къща, реновираш и с помоща на българи и други работници я правиш под стойността на това, което държавата плаща за реставрацията. После същите българи ги настаняваш във вече новата къща на наем и си господ, ако не поне полубожество
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Задаваме си го..Но не знаем ще има ли четвърта и пета вълна на ковида....Ще се отъевем ли изобщо от него и от маските....И ако ковида се махне как ще живеем след него?Аз много се радвам че тия високи сгради не ги набутаха по Ъодор Александров....Там из папурете на Горубляне ще стоят като паметници на лакомията и простотията.А папурково и бучинищите си оставят крайни мизерни и грозни квартали.бизнеспарка утече и той...Моя приятел Венко сака у фотоволтаици да инвестира...препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Понеже си брокер ще си позволя да те помоля за съвет.Имам идеална част от дворно място на 25 км от София близо до магистралата и съм решил да се отърва от него...Има ли фирми които купуват подобни имоти...Цената няма да е висока просто искам да се отърва.
след това може да го продадеш при същите условия на когото искаш.препоръка е
Коментар
-
От какво се оформя характера на един човек ? Да започнем от там ! Понеже аргумента ти е много силен ! битието определя съзнанието, ако растеш задоволен и заобиколен от такива хора и ти ставаш такъв, независимо че другите са други културни ценности и обичаи. Просто живота в добри условия е добър за всички ... това е като да засадиш една ябълка златна превъзходна в пустинята и да чакаш да роди това дърво плод и да засадиш една ябълка , дори да е дивачка в една благоприятна за нея почва .. едното ще даде плод, другото по скоро не . Вероятностите са други . Не знам какво толкова виждате в национализма .. свирепи и овълчени са болшинството от българите има огромно разделение във всяко отношение, културно класово ако щеш и финансово. На много места по света тези разделения не казвам, че изцяло отсъстват, но не са толкова контрастиращи нещата и няма пречка един шофьор или общак да контактува с банкер или друг предствител на висшата класа и имат общи теми и могат да си позволят да пият по питие заедно независимо от това, че единия е китаец, а другия мароканец . Никой не натрапва културата си на другия, тя просто се приема по естествен начин, не се преекспонират нещата защото хората не са смачкани и комплексирани, кое е толкова лошо на тая мултикултурна столица или място за живеене. Там проблемите са от съвсем друго естество
Коментар
-
Не споря, манталитета ни може да е ужасен, а на Конгоанците и Мароканците приказен, просто не желая децата ми да растат и формират манталитет в такава среда.... Предпочитам нашата си мизерия и децата ми да израстат в нея като Българи....
Който е ок свръххубавият и изгоден Брюксел ще го приеме... и не само той днес потретвам света е голям и отворен за всички.... Всеки може да отиде, живее и работи където поиска.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Живял съм в Скарбек, това е квартал непосредствено до центъра, там живота започва след 22 00 часа Индикация за това какво е състоянието на едно място .. каквото и да е то, е нощния живот, който има там . А това се води една от най долните части в Брюксел, Живял съм и в по елитните квартали, като Ган цурен ако не ме лъже паметта .. Живял съм и в други квартали, и на хостел съм живял, и по него време хостелска стая ми излизаше 700 лева, месец !!! при налични квартири от по 200 лева но е различно да ти сменя чаршафите някой Имам невероятни спомени от това място, сега вероятно нещата не са така, но най отчетливо помня, че най хубавия бизнес по него време беше имотния бизнес . Държавата поемаше 50 % от стойността на ремонта на един стар имот .. Купуваш стара къща, реновираш и с помоща на българи и други работници я правиш под стойността на това, което държавата плаща за реставрацията. После същите българи ги настаняваш във вече новата къща на наем и си господ, ако не поне полубожество
Дай да се върнем на тва с колко ще се надценят цените в София в близко време въпреки неприемането на реалността от доста колеги :-))))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 19:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение
Белгия е колониална страна, има си доста емигранти от Конго. Като манталитет на нашата нацията пък много повече си приличаме с арабите и турците, отколкото с французите и германците. Затова и 2 от 3те български магазина в Брюксел са в гетата. И са наобиколени от мургави нашенци
Който е ок свръххубавият и изгоден Брюксел ще го приеме... и не само той днес потретвам света е голям и отворен за всички.... Всеки може да отиде, живее и работи където поиска.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 19:35.
- 1 like
Коментар
-
Ето, всичко е точно / и заплатите са добри без да работиш в ЕС/ . На всеки, който не му харесва София без проблеми може да заживее в Моленбек ли беше топ квартала ? Изток и Лозенец пасти да ядЪт, само Факултето е реална конкуренция или по-скоро Столипиново. и най-вече Пазарджишкият квартал поради социално извисената среда.
Както и да е не съм бил никога в града, камо ли да съм живял в него. Имам само приятел, който се прибра преди около година и все още му плащат куп пари без нищо да прави....Нека приемем, че е добро място много над София.
А ще ни кажеш ли защо цените на имотите са толкова ниски в Брюксел на фона на другите Европейски столици ? Или мислиш , че няма причина ?действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
И при тези данни нещата изглеждат значително по приемливи от това, което е в София. Когато бях там работих за един топ банкер, бял, също така работих и за един адвокат, тъмен, разлика не съм усетил нито като отношение към мен, нито в тяхно светоусещане, единствено топ банкера проявяваше по голям интерес към произхода и съдбата на хората, които работеха за него. Това е град в който за всеки има бизнес, от най простия до най умния и от най хитрия до най големия балък, даже търтеите, които нищо не искат и не могат да правят живеят относително по добре от нашите търтеи, но как и да е ... измести се малко фокуса от темата. Исках да кажа, че тук нещата по никой показател не изглеждат добре спрямо която и да е друга европейска столица . Желанието за бързо забогатяване и липса на конкретни регулации от страна на държавата води до тази ситуация. Тази саморегулация ще доведе до неочаквани резултати обаче , поне според мен. Много хора ще попищят и много вече са пропищели, но силните писъци тепърва предстоят и те няма да са от перонците мисля аз
За другото споделям мнението ти. Голяма тъпотия са регуациите и спазването им у нас за строежите. Не са само фалшивите квадрати, но например местата за паркиране. Какви ли не шмекерии се правят , за да се строят сгради без достатъчно места, отстоянията за нищо ги нямат, презастрояване, лоша инфраструктура и капацитет на канализацията примерно и т.н. Въобще трагедия и си прав , че се прави с целта за бързо забогатяване и без да има отговорност на отговорните....Надявам се да има воля за промени, но трябва да знаеш, че тези промени биха оскъпили значително строителството....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 19:28.
- 1 like
Коментар
Коментар