If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Най-елитния квартал всъщност е една помийна яма ,част от друга по-голяма такава.
Каква ирония дами и господа
Ти хич не се притеснявай, няма абсолютно никаква опасност да живееш там. Гледай си панелната квартирка и си свиркай понякога си мисля, че така е по-добре. Колкото по-нямаш и колкото ти е по празна главата, по-убаво…
При 40 градуса на сянка северният склон в един момент става плюс. Северното изложение също. С климатичните промени много неща се променят.
Клишето "южно изложение" и "да е слънчево" за мен е минало - зимите изобщо не са вече зими, а летата ще стават все по-брутални. Ако слънцето спре да ти бие в прозорците към 10-11 часа за мен си е предимство. За всеки влак си има пътници. Има хора, хоито обичат да се изфукат, че живеят в Бояна или Драгалевци, особено на несофиянци, които не знаят какъв кенеф е там. В Хасково и Радомир не знаят, че Вазов и Изток е "елитно", чували са за Драгалевци, понеже там живее Иван Костов.
Не знам сега как е или как ще бъде , но един от близките ми приятели от детството има къща във Владая. На младини сме оставали там по няколко дена да мааме бридж и/или водиме каки по гората.... СТУУУУУД , а той вече не ходи дори лятото а си седи в Стрелбище....
Бояна едва ли е по-топло от Владая.
Понякога като гониш престиж и големи сметки за отопление и постоянно кола не те бъркат. и другите детайли - може да си имаш шофер да ти кара децата насам натам, парнаджия, жената не работи а седи дома и т.н....... въобще може да си го позволи Бояна е добре , но не е за всеки ...
И моите 2 стинки.
Бояна не е за всеки - например за мен.Моят любим инвеститор построи няколко сгради там и ме молеше да си зема нещп на промо през годините , но му отказах. Не става не само поради яменият ефект, а защото транспорта не е ок / само 63/64 , които са на 20-30 мин/ т.е. трябва задължително кола иначе все едно си в Радомир :-) Да кажем основното училище може и да е ок / Берти го разбира/ ама после пак децата с кола требе да ги водя, магазини йок.... Направиха едно Фантастико на Пушкин ама то пак е за кола или билата на Бъкстон същото ... Зимата по тези наклони само с жипка да добавя...и вериги....
И най-якото според зависи колко си нависоко там е зима без 2 месеца в годината...без печка не става....
Поне за мен е ок само като летен апарт къща човек да се скътае от жегите когато не е на море......
Да дам 300-500К евро за един месец в годината аре по-добре не....
Иначе понеже често минавам по пътя нагоре кви къщета и на какви места се строят неам думи...пред едната висеше Бентли постоянно....явно човека е ок да даде неко мелеон за 1-2 месеца годишно.... не му е проблем.
При 40 градуса на сянка северният склон в един момент става плюс. Северното изложение също. С климатичните промени много неща се променят.
Клишето "южно изложение" и "да е слънчево" за мен е минало - зимите изобщо не са вече зими, а летата ще стават все по-брутални. Ако слънцето спре да ти бие в прозорците към 10-11 часа за мен си е предимство. За всеки влак си има пътници. Има хора, хоито обичат да се изфукат, че живеят в Бояна или Драгалевци, особено на несофиянци, които не знаят какъв кенеф е там. В Хасково и Радомир не знаят, че Вазов и Изток е "елитно", чували са за Драгалевци, понеже там живее Иван Костов.
И моите 2 стинки.
Бояна не е за всеки - например за мен.Моят любим инвеститор построи няколко сгради там и ме молеше да си зема нещп на промо през годините , но му отказах. Не става не само поради яменият ефект, а защото транспорта не е ок / само 63/64 , които са на 20-30 мин/ т.е. трябва задължително кола иначе все едно си в Радомир :-) Да кажем основното училище може и да е ок / Берти го разбира/ ама после пак децата с кола требе да ги водя, магазини йок.... Направиха едно Фантастико на Пушкин ама то пак е за кола или билата на Бъкстон същото ... Зимата по тези наклони само с жипка да добавя...и вериги....
И най-якото според зависи колко си нависоко там е зима без 2 месеца в годината...без печка не става....
Поне за мен е ок само като летен апарт къща човек да се скътае от жегите когато не е на море......
Да дам 300-500К евро за един месец в годината аре по-добре не....
Иначе понеже често минавам по пътя нагоре кви къщета и на какви места се строят неам думи...пред едната висеше Бентли постоянно....явно човека е ок да даде неко мелеон за 1-2 месеца годишно.... не му е проблем.
Щях да кажа същото!
Бояна беше добре до преди 15 години когато започнаха да строят кооперации без канализация. В началото ухаеше само лятото а сега смърди целогодишно. Канализация в Бояна, Драгалевци и Симеоново няма да има близките 100 години. Честито на закупилите този лукс ...
аз се чудя как им дават разрешителни за тези комплекси без канализация
едно е къща друго е 10-20-30-50 семейства в един-два декара площ
накрая всичко в рекички и дренеца... уж с изгребни ями , но всичко го правят заустено в някое деренце... трагедия.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
големите се продават последни
инвеститора има навик с напредване на строежа да вдига цената вдига я и при взимане на акт 15 и/или 16
има логика
последните апартаменти са му чиста печалбза
и може да си позволи да ги държи
Проблемите тепърва там ще се задълбочават. По закон ямите трябва да са изгребни, а не попивни. каквито и пречиствателни станции да се инсталират разхода за обитателите ще е огромен. Все ще има хора, които ще спрът да плащат и тези разходи трябва да се поемат от изрядните докато етажната собственост не осъди неизрядните.
Една 10-12 м3 фекалка взима 150-200 лв на курс заради теснотията и баирите, а това е нищо като количество.
По-малки обекти за да вземат АКТ 16 правят изгребни ями и пречистватели, но много скоро разбират какъв разход ги очаква и правят нелегални попивни ями и дренажни полета. Бил съм на гости на такива " баровци"където съседа над техният имот ги залива с фекалии, а те заливат по-долният:-(((
Трагедия и смрад!
Най-елитния квартал всъщност е една помийна яма ,част от друга по-голяма такава.
Каква ирония дами и господа
Сега го погледнах прословутия комплекс в Бояна. Колегата, освен чистия въздух, е забравил да подчертае и прекрасния аромат, носещ се от т.нар. "Пушева Бара" - рекичка, в която се изливат лайната на къщите нагоре по течението. И това нещо е точно под прозорците.
Страхотна оферта, предполагам за поне 2000 на квадрат...
В Бояна все пак са къщи и кооперации на хора с пари - директори, хора с хубава работа в продължение на много години.
През 2000 г. бяхме на оглед в нова кооерация под Резиденция Бояна, близо до колелото на тролей 2. Дори нямаше нормален път до нея, беше сред други кооперации и къщи, сред доматите,
Голям апартамент, с 5 големи стаии над 20 кв.м. всяка (просторно), с балкони, като вътре апартамента беше разделен на 2, за 2 семейства. Отделно имаше голямо мазе, както и голям склад към 50 кв.м., което много вдигаше цената на апартамента.
И баща ми искаше да се местим там, да продадем наличния ни голям апартамент. И ние не се съгласихме, само да се местим, и да пътуваме много до там. И не искаше да ни купи по 1 отделен самостоятелен апартамент, да си имаме с брат ми. И това му беше грешката на живота. След няколко години (4-5 г.) изцяло си профука многото пари за провинциални простотии.
Щях да кажа същото!
Бояна беше добре до преди 15 години когато започнаха да строят кооперации без канализация. В началото ухаеше само лятото а сега смърди целогодишно. Канализация в Бояна, Драгалевци и Симеоново няма да има близките 100 години. Честито на закупилите този лукс ...
Проблемите тепърва там ще се задълбочават. По закон ямите трябва да са изгребни, а не попивни. каквито и пречиствателни станции да се инсталират разхода за обитателите ще е огромен. Все ще има хора, които ще спрът да плащат и тези разходи трябва да се поемат от изрядните докато етажната собственост не осъди неизрядните.
Една 10-12 м3 фекалка взима 150-200 лв на курс заради теснотията и баирите, а това е нищо като количество.
По-малки обекти за да вземат АКТ 16 правят изгребни ями и пречистватели, но много скоро разбират какъв разход ги очаква и правят нелегални попивни ями и дренажни полета. Бил съм на гости на такива " баровци" където съседа над техният имот ги залива с фекалии, а те заливат по-долният:-(((
Трагедия и смрад!
Сега го погледнах прословутия комплекс в Бояна. Колегата, освен чистия въздух, е забравил да подчертае и прекрасния аромат, носещ се от т.нар. "Пушева Бара" - рекичка, в която се изливат лайната на къщите нагоре по течението. И това нещо е точно под прозорците.
Страхотна оферта, предполагам за поне 2000 на квадрат...
Щях да кажа същото!
Мерси, Трайчо. Бояна ми е много компромисна локация за апартамент. Някак си повече го свързвам с къща, но там цените вече са умопомрачителни. Този св. Ана съм минавал често от там и съм се чудил кой би искал да живее на такова място с изглед към булеварда. Цените за 4 стаен са около € 600/м2 по-евтини от другия боянски комплекс, който прати онзи ден. Доста интересна констатация колко е ненормален пазара в момента.
Ще споделя днес какво се е случило след огледа.
Съгласен съм, но това, което за мен е идеалната локация и другите неща са му ОК е само 3 пъти по-скъпо от приемливия за мен бюджет. Друга интересна констатация, която мога да направя за някои обекти, на които попаднах напоследък с големи 4 стайни апартаменти е как при наличен вече А16, не са успели да ги продадат нито по време на строителството, нито след разрешението за ползване, с което разполагат от около 6 месеца, но въпреки това вдигат през 2024 цената с близо 20 %. Как точно това ще улесни продажбата. И като им го кажеш ти дават някакви тъпи обяснения и не приемат коментар на цената.
големите се продават последни
инвеститора има навик с напредване на строежа да вдига цената
вдига я и при взимане на акт 15 и/или 16
има логика
последните апартаменти са му чиста печалбза
и може да си позволи да ги държи
Друга интересна констатация, която мога да направя за някои обекти, на които попаднах напоследък с големи 4 стайни апартаменти е как при наличен вече А16, не са успели да ги продадат нито по време на строителството, нито след разрешението за ползване, с което разполагат от около 6 месеца, но въпреки това вдигат през 2024 цената с близо 20 %. Как точно това ще улесни продажбата. И като им го кажеш ти дават някакви тъпи обяснения и не приемат коментар на цената.
Да интересно е наистина, но може да има доста обяснения.
Например, че на инвеститора не му трябва кеш, няма терен за нова инвестиция, очаква силна инфлация, чисто счетоводни и данъчни причини и т.н.
Коментар