IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Най-елитния квартал всъщност е една помийна яма ,част от друга по-голяма такава.
    Каква ирония дами и господа
    Ти хич не се притеснявай, няма абсолютно никаква опасност да живееш там. Гледай си панелната квартирка и си свиркай понякога си мисля, че така е по-добре. Колкото по-нямаш и колкото ти е по празна главата, по-убаво…

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

При 40 градуса на сянка северният склон в един момент става плюс. Северното изложение също. С климатичните промени много неща се променят.
      Клишето "южно изложение" и "да е слънчево" за мен е минало - зимите изобщо не са вече зими, а летата ще стават все по-брутални. Ако слънцето спре да ти бие в прозорците към 10-11 часа за мен си е предимство. За всеки влак си има пътници. Има хора, хоито обичат да се изфукат, че живеят в Бояна или Драгалевци, особено на несофиянци, които не знаят какъв кенеф е там. В Хасково и Радомир не знаят, че Вазов и Изток е "елитно", чували са за Драгалевци, понеже там живее Иван Костов.
      Не знам сега как е или как ще бъде , но един от близките ми приятели от детството има къща във Владая. На младини сме оставали там по няколко дена да мааме бридж и/или водиме каки по гората.... СТУУУУУД , а той вече не ходи дори лятото а си седи в Стрелбище....
      Бояна едва ли е по-топло от Владая.
      Понякога като гониш престиж и големи сметки за отопление и постоянно кола не те бъркат. и другите детайли - може да си имаш шофер да ти кара децата насам натам, парнаджия, жената не работи а седи дома и т.н....... въобще може да си го позволи Бояна е добре , но не е за всеки ...
      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.05.2024, 12:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
        И моите 2 стинки.
        Бояна не е за всеки - например за мен.Моят любим инвеститор построи няколко сгради там и ме молеше да си зема нещп на промо през годините , но му отказах. Не става не само поради яменият ефект, а защото транспорта не е ок / само 63/64 , които са на 20-30 мин/ т.е. трябва задължително кола иначе все едно си в Радомир :-) Да кажем основното училище може и да е ок / Берти го разбира/ ама после пак децата с кола требе да ги водя, магазини йок.... Направиха едно Фантастико на Пушкин ама то пак е за кола или билата на Бъкстон същото ... Зимата по тези наклони само с жипка да добавя...и вериги....
        И най-якото според зависи колко си нависоко там е зима без 2 месеца в годината...без печка не става....
        Поне за мен е ок само като летен апарт къща човек да се скътае от жегите когато не е на море......
        Да дам 300-500К евро за един месец в годината аре по-добре не....

Иначе понеже често минавам по пътя нагоре кви къщета и на какви места се строят неам думи...пред едната висеше Бентли постоянно....явно човека е ок да даде неко мелеон за 1-2 месеца годишно.... не му е проблем.
        При 40 градуса на сянка северният склон в един момент става плюс. Северното изложение също. С климатичните промени много неща се променят.
        Клишето "южно изложение" и "да е слънчево" за мен е минало - зимите изобщо не са вече зими, а летата ще стават все по-брутални. Ако слънцето спре да ти бие в прозорците към 10-11 часа за мен си е предимство. За всеки влак си има пътници. Има хора, хоито обичат да се изфукат, че живеят в Бояна или Драгалевци, особено на несофиянци, които не знаят какъв кенеф е там. В Хасково и Радомир не знаят, че Вазов и Изток е "елитно", чували са за Драгалевци, понеже там живее Иван Костов.

Коментар

• Показателите на краткосрочния дълг се влошават

Mиниcтepcтвoтo нa финaнcитe пpeoтвopи тpигoдишнa eмиcия лeвoви oблигaции, чиeтo пъpвo издaниe бe в cpeдaтa нa aпpил тaзи гoдинa. Цeннитe ĸнижa ca cъc cpaвнитeлнo виcoĸa лиxвa (3% гoдишнo), ĸoeтo ги пpaви изĸлючитeлнo цeнни зa вcичĸи финaнcoви инcтитyции - oт бaнĸитe дo пeнcиoннитe фoндoвe.

Cпopeд дoxoднocттa, пocтигнaтa пpи плacиpaнeтo нa eмиcиятa, ceгaшнoтo пpeoтвapянe e пo-нecпoлyчливo пpи пъpвoтo пpeдлaгaнe нa въпpocнaтa eмиcия пpeз aпpил тaзи гoдинa. Toгaвa пocтигнaтaтa cpeднa дoxoднocт e билa 3,01%, a ceгa пpи пpeoтвapянeтo cъщитe тeзи oблигaции ca били плacиpaни пpи cpeднa дoxoднocт oт 3,21 пpoцeнтa.

https://money.bg/finance/pokazatelit...oshavat-1.html

Коментар

• И моите 2 стинки.
            Бояна не е за всеки - например за мен.Моят любим инвеститор построи няколко сгради там и ме молеше да си зема нещп на промо през годините , но му отказах. Не става не само поради яменият ефект, а защото транспорта не е ок / само 63/64 , които са на 20-30 мин/ т.е. трябва задължително кола иначе все едно си в Радомир :-) Да кажем основното училище може и да е ок / Берти го разбира/ ама после пак децата с кола требе да ги водя, магазини йок.... Направиха едно Фантастико на Пушкин ама то пак е за кола или билата на Бъкстон същото ... Зимата по тези наклони само с жипка да добавя...и вериги....
            И най-якото според зависи колко си нависоко там е зима без 2 месеца в годината...без печка не става....
            Поне за мен е ок само като летен апарт къща човек да се скътае от жегите когато не е на море......
            Да дам 300-500К евро за един месец в годината аре по-добре не....

Иначе понеже често минавам по пътя нагоре кви къщета и на какви места се строят неам думи...пред едната висеше Бентли постоянно....явно човека е ок да даде неко мелеон за 1-2 месеца годишно.... не му е проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Naemate1 Разгледай мнение

Щях да кажа същото!
              Бояна беше добре до преди 15 години когато започнаха да строят кооперации без канализация. В началото ухаеше само лятото а сега смърди целогодишно. Канализация в Бояна, Драгалевци и Симеоново няма да има близките 100 години. Честито на закупилите този лукс ...
              аз се чудя как им дават разрешителни за тези комплекси без канализация
              едно е къща друго е 10-20-30-50 семейства в един-два декара площ

накрая всичко в рекички и дренеца... уж с изгребни ями , но всичко го правят заустено в някое деренце... трагедия.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

големите се продават последни
                инвеститора има навик с напредване на строежа да вдига цената
                вдига я и при взимане на акт 15 и/или 16
                има логика
                последните апартаменти са му чиста печалбза
                и може да си позволи да ги държи
                нИ Думай -

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=ap98ko&f1=1

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
                  Проблемите тепърва там ще се задълбочават. По закон ямите трябва да са изгребни, а не попивни. каквито и пречиствателни станции да се инсталират разхода за обитателите ще е огромен. Все ще има хора, които ще спрът да плащат и тези разходи трябва да се поемат от изрядните докато етажната собственост не осъди неизрядните.
                  Една 10-12 м3 фекалка взима 150-200 лв на курс заради теснотията и баирите, а това е нищо като количество.

По-малки обекти за да вземат АКТ 16 правят изгребни ями и пречистватели, но много скоро разбират какъв разход ги очаква и правят нелегални попивни ями и дренажни полета. Бил съм на гости на такива " баровци" където съседа над техният имот ги залива с фекалии, а те заливат по-долният:-(((
                  Трагедия и смрад!
                  Най-елитния квартал всъщност е една помийна яма ,част от друга по-голяма такава.
                  Каква ирония дами и господа
                  Last edited by danetha; 28.05.2024, 10:51.

Коментар

Сега го погледнах прословутия комплекс в Бояна. Колегата, освен чистия въздух, е забравил да подчертае и прекрасния аромат, носещ се от т.нар. "Пушева Бара" - рекичка, в която се изливат лайната на къщите нагоре по течението. И това нещо е точно под прозорците.

https://www.google.com/maps/@42.6494...5410&entry=ttu

Страхотна оферта, предполагам за поне 2000 на квадрат...
                    В Бояна все пак са къщи и кооперации на хора с пари - директори, хора с хубава работа в продължение на много години.

През 2000 г. бяхме на оглед в нова кооерация под Резиденция Бояна, близо до колелото на тролей 2. Дори нямаше нормален път до нея, беше сред други кооперации и къщи, сред доматите,

Голям апартамент, с 5 големи стаии над 20 кв.м. всяка (просторно), с балкони, като вътре апартамента беше разделен на 2, за 2 семейства. Отделно имаше голямо мазе, както и голям склад към 50 кв.м., което много вдигаше цената на апартамента.

И баща ми искаше да се местим там, да продадем наличния ни голям апартамент. И ние не се съгласихме, само да се местим, и да пътуваме много до там. И не искаше да ни купи по 1 отделен самостоятелен апартамент, да си имаме с брат ми. И това му беше грешката на живота. След няколко години (4-5 г.) изцяло си профука многото пари за провинциални простотии.
                    Last edited by Evgo; 28.05.2024, 10:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Naemate1 Разгледай мнение

Щях да кажа същото!
                      Бояна беше добре до преди 15 години когато започнаха да строят кооперации без канализация. В началото ухаеше само лятото а сега смърди целогодишно. Канализация в Бояна, Драгалевци и Симеоново няма да има близките 100 години. Честито на закупилите този лукс ...
                      Проблемите тепърва там ще се задълбочават. По закон ямите трябва да са изгребни, а не попивни. каквито и пречиствателни станции да се инсталират разхода за обитателите ще е огромен. Все ще има хора, които ще спрът да плащат и тези разходи трябва да се поемат от изрядните докато етажната собственост не осъди неизрядните.
                      Една 10-12 м3 фекалка взима 150-200 лв на курс заради теснотията и баирите, а това е нищо като количество.

По-малки обекти за да вземат АКТ 16 правят изгребни ями и пречистватели, но много скоро разбират какъв разход ги очаква и правят нелегални попивни ями и дренажни полета. Бил съм на гости на такива " баровци" където съседа над техният имот ги залива с фекалии, а те заливат по-долният:-(((
                      Трагедия и смрад!

Коментар

Сега го погледнах прословутия комплекс в Бояна. Колегата, освен чистия въздух, е забравил да подчертае и прекрасния аромат, носещ се от т.нар. "Пушева Бара" - рекичка, в която се изливат лайната на къщите нагоре по течението. И това нещо е точно под прозорците.

Щях да кажа същото!

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Мерси, Трайчо. Бояна ми е много компромисна локация за апартамент. Някак си повече го свързвам с къща, но там цените вече са умопомрачителни. Този св. Ана съм минавал често от там и съм се чудил кой би искал да живее на такова място с изглед към булеварда. Цените за 4 стаен са около € 600/м2 по-евтини от другия боянски комплекс, който прати онзи ден. Доста интересна констатация колко е ненормален пазара в момента.
                          Ще споделя днес какво се е случило след огледа.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Ааааа не знам за теб. Аз живуркам в къша с голям двор и с комшийте си помагаме и си пием биричката.

Мен ме интересуват локации с цел рентиерство. Да кажем до 50-100м от метростанция, тухла, тераса задължително...
                            Е то и аз. От гледна точка на локация с цел рентиерство не са ли точно престижните локации с най-малка възвращаемост от наеми спрямо цена?

Коментар

Съгласен съм, но това, което за мен е идеалната локация и другите неща са му ОК е само 3 пъти по-скъпо от приемливия за мен бюджет. Друга интересна констатация, която мога да направя за някои обекти, на които попаднах напоследък с големи 4 стайни апартаменти е как при наличен вече А16, не са успели да ги продадат нито по време на строителството, нито след разрешението за ползване, с което разполагат от около 6 месеца, но въпреки това вдигат през 2024 цената с близо 20 %. Как точно това ще улесни продажбата. И като им го кажеш ти дават някакви тъпи обяснения и не приемат коментар на цената.
                              големите се продават последни
                              инвеститора има навик с напредване на строежа да вдига цената
                              вдига я и при взимане на акт 15 и/или 16
                              има логика
                              последните апартаменти са му чиста печалбза
                              и може да си позволи да ги държи
                              препоръка е

Коментар

Друга интересна констатация, която мога да направя за някои обекти, на които попаднах напоследък с големи 4 стайни апартаменти е как при наличен вече А16, не са успели да ги продадат нито по време на строителството, нито след разрешението за ползване, с което разполагат от около 6 месеца, но въпреки това вдигат през 2024 цената с близо 20 %. Как точно това ще улесни продажбата. И като им го кажеш ти дават някакви тъпи обяснения и не приемат коментар на цената.
                                Да интересно е наистина, но може да има доста обяснения.
                                Например, че на инвеститора не му трябва кеш, няма терен за нова инвестиция, очаква силна инфлация, чисто счетоводни и данъчни причини и т.н.

Коментар

Working...
                                X