IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение

Белгия е колониална страна, има си доста емигранти от Конго. Като манталитет на нашата нацията пък много повече си приличаме с арабите и турците, отколкото с французите и германците. Затова и 2 от 3те български магазина в Брюксел са в гетата. И са наобиколени от мургави нашенци
    Не споря, манталитета ни може да е ужасен, а на Конгоанците и Мароканците приказен, просто не желая децата ми да растат и формират манталитет в такава среда....
    Който е ок свръххубавият и изгоден Брюксел ще го приеме... и не само той днес потретвам света е голям и отворен за всички.... Всеки може да отиде, живее и работи където поиска.
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 19:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ето, всичко е точно / и заплатите са добри без да работиш в ЕС/ . На всеки, който не му харесва София без проблеми може да заживее в Моленбек ли беше топ квартала ? Изток и Лозенец пасти да ядЪт, само Факултето е реална конкуренция или по-скоро Столипиново. и най-вече Пазарджишкият квартал поради социално извисената среда.
      Както и да е не съм бил никога в града, камо ли да съм живял в него. Имам само приятел, който се прибра преди около година и все още му плащат куп пари без нищо да прави....Нека приемем, че е добро място много над София.
      А ще ни кажеш ли защо цените на имотите са толкова ниски в Брюксел на фона на другите Европейски столици ? Или мислиш , че няма причина ?
      Живял съм в Скарбек, това е квартал непосредствено до центъра, там живота започва след 22 00 часа Индикация за това какво е състоянието на едно място .. каквото и да е то, е нощния живот, който има там . А това се води една от най долните части в Брюксел, Живял съм и в по елитните квартали, като Ган цурен ако не ме лъже паметта .. Живял съм и в други квартали, и на хостел съм живял, и по него време хостелска стая ми излизаше 700 лева, месец !!! при налични квартири от по 200 лева но е различно да ти сменя чаршафите някой Имам невероятни спомени от това място, сега вероятно нещата не са така, но най отчетливо помня, че най хубавия бизнес по него време беше имотния бизнес . Държавата поемаше 50 % от стойността на ремонта на един стар имот .. Купуваш стара къща, реновираш и с помоща на българи и други работници я правиш под стойността на това, което държавата плаща за реставрацията. После същите българи ги настаняваш във вече новата къща на наем и си господ, ако не поне полубожество
      действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

И при тези данни нещата изглеждат значително по приемливи от това, което е в София. Когато бях там работих за един топ банкер, бял, също така работих и за един адвокат, тъмен, разлика не съм усетил нито като отношение към мен, нито в тяхно светоусещане, единствено топ банкера проявяваше по голям интерес към произхода и съдбата на хората, които работеха за него. Това е град в който за всеки има бизнес, от най простия до най умния и от най хитрия до най големия балък, даже търтеите, които нищо не искат и не могат да правят живеят относително по добре от нашите търтеи, но как и да е ... измести се малко фокуса от темата. Исках да кажа, че тук нещата по никой показател не изглеждат добре спрямо която и да е друга европейска столица . Желанието за бързо забогатяване и липса на конкретни регулации от страна на държавата води до тази ситуация. Тази саморегулация ще доведе до неочаквани резултати обаче , поне според мен. Много хора ще попищят и много вече са пропищели, но силните писъци тепърва предстоят и те няма да са от перонците мисля аз
        Не е само това.... Има още цифри например че поне 25% са с много силни ''вярвания''. Колкото и да има работа и добри пари / не съм го отрекъл/ , да са достъпни имотите / такива са спрямо доходите/ не искам децата ми да живеят на това място, , а ако имам дъщери пък съвсем. АПсурТ е да ги пусна на училище в такава мултикулти среда. Може би съм задръстен и с остаряло мислене , но както Ялокин написа хората са важни, а моите разбирания не пасват за подобна среда....искам друго за семейството ми пък било то с цената на материална мизерия или лишения..... И да не си помислиш, че нещо съм нетолерантен и т.н. - не съм. Най-добрият ми приятел между колегите е Северноафриканец убеден-молещ и спазващ всичко мюсюлманин.

За другото споделям мнението ти. Голяма тъпотия са регуациите и спазването им у нас за строежите. Не са само фалшивите квадрати, но например местата за паркиране. Какви ли не шмекерии се правят , за да се строят сгради без достатъчно места, отстоянията за нищо ги нямат, презастрояване, лоша инфраструктура и капацитет на канализацията примерно и т.н. Въобще трагедия и си прав , че се прави с целта за бързо забогатяване и без да има отговорност на отговорните....Надявам се да има воля за промени, но трябва да знаеш, че тези промени биха оскъпили значително строителството....
        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 19:28.

Коментар

According to Statbel, the Belgian statistical office, in 2020, taking into account the nationality of birth of the parents, 74.3% of the population of the Brussels-Capital region was of foreign origin and 41.8% was of non-European origin (including 28.7% of African origin). Among those aged under 18, 88% were of foreign origin and 57% of non-European origin (including 42.4% of African origin)
          Белгия е колониална страна, има си доста емигранти от Конго. Като манталитет на нашата нацията пък много повече си приличаме с арабите и турците, отколкото с французите и германците. Затова и 2 от 3те български магазина в Брюксел са в гетата. И са наобиколени от мургави нашенци

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Да. Парцелите, и те напредват.
            Понеже си брокер ще си позволя да те помоля за съвет.Имам идеална част от дворно място на 25 км от София близо до магистралата и съм решил да се отърва от него...Има ли фирми които купуват подобни имоти...Цената няма да е висока просто искам да се отърва.

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Тотално е променен фокуса на пазара още след 05 - 08..2020 г. След шока, последва осъзнаване на случващото се и нова реалност.
              Дали някой си задава въпроса защо наеми падат, офиси се затварят, но жилищно расте...?
              Задаваме си го..Но не знаем ще има ли четвърта и пета вълна на ковида....Ще се отъевем ли изобщо от него и от маските....И ако ковида се махне как ще живеем след него?Аз много се радвам че тия високи сгради не ги набутаха по Ъодор Александров....Там из папурете на Горубляне ще стоят като паметници на лакомията и простотията.А папурково и бучинищите си оставят крайни мизерни и грозни квартали.бизнеспарка утече и той...Моя приятел Венко сака у фотоволтаици да инвестира...

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Пак лъжеш запри се най накрая
                той толкова си може. Лъжата е втората му природа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Яд ме е, че не намирам реални цени на стоки и услуги от 2008 година, за да направим сравнение. На официалните статистики не вярвам хич.
                  Парно, ток, бензин, лизинг на колата (стара, не нова), застраховки, храна, услуги, ресторанти, екскурзии....Много ми е интересно това удвояване на заплатите дали може да покрие огрномното поскъпване на горните. Според мен никакъв шанс, поне не и за средната класа българи. За бедните пък изобщо не може да се говори.

В момента цените на всичко в Българския Лидъл са с 30% по-високи от цените в немския Лидъл, при значително по-ниско качество. Преди 13 години не беше така.

Гледайте немски цени. Само можем да мечтаем за такива.

https://www.discounter-preisvergleich.de/LIDL-Preise/
                  Пак лъжеш запри се най накрая

Коментар

Чичо гугъл помага за просветлението, макар и в Брюксел да е по-скоро протъмнението....Града е топ отСекъде....

According to Statbel, the Belgian statistical office, in 2020, taking into account the nationality of birth of the parents, 74.3% of the population of the Brussels-Capital region was of foreign origin and 41.8% was of non-European origin (including 28.7% of African origin). Among those aged under 18, 88% were of foreign origin and 57% of non-European origin (including 42.4% of African origin)
                    И при тези данни нещата изглеждат значително по приемливи от това, което е в София. Когато бях там работих за един топ банкер, бял, също така работих и за един адвокат, тъмен, разлика не съм усетил нито като отношение към мен, нито в тяхно светоусещане, единствено топ банкера проявяваше по голям интерес към произхода и съдбата на хората, които работеха за него. Това е град в който за всеки има бизнес, от най простия до най умния и от най хитрия до най големия балък, даже търтеите, които нищо не искат и не могат да правят живеят относително по добре от нашите търтеи, но как и да е ... измести се малко фокуса от темата. Исках да кажа, че тук нещата по никой показател не изглеждат добре спрямо която и да е друга европейска столица . Желанието за бързо забогатяване и липса на конкретни регулации от страна на държавата води до тази ситуация. Тази саморегулация ще доведе до неочаквани резултати обаче , поне според мен. Много хора ще попищят и много вече са пропищели, но силните писъци тепърва предстоят и те няма да са от перонците мисля аз
                    действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Най-важното в един град са хората.
                      В Брюксел тъмните субекти стават преобладаващи и не паркират по тротоарите (защото нямат коли), но се изхождат навсякъде.

А да, и за разлика от София, не е безопасно да се разхождаш сам по тъмно.
                      Чичо гугъл помага за просветлението, макар и в Брюксел да е по-скоро протъмнението....Града е топ отСекъде....

Коментар

• Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
                        Тука представителите на моноспекатакъла (превеждам ви, щото иначе надали ще схванете - брокера с хилядата регистрации) може ли да ми преведете следния когнитивен дисонанс - уж всичките имоти поскъпвали, а в същото време обявите излизат с все по-ниски цени?

Давам примери:

Редута тристаен за 107 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1
                        Редута тристаен чисто НОВ за 125 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=2
                        Изток тристаен за 115 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1

Големо поскъпване, големо чудо... само че в посока надолу.

Да не говорим, че ако човек отиде с желание да купува и пари сто процента ще има яка отстъпка в сегашния глад на брокерчетата.

ортодоксче, не се напъвай излишно. Поскъпването на всичко е ОЧЕВАДНО. Е заравянето на кратуната ти в пясъка не променя посоката на поскъпването. До края на годината ще отчетем +... (виж аватара ми)

Коментар

Защото правителството е решило да не стимулира спекулантите и цената на прехвърляне на имот е сравнително висока - между 15 до 25 % от цената на имота. Отделно имаш данък върху капиталовата печалба, наемът се смята като доход и се облага чрез прогресивната скала. Изобщо рай за живущите собственици и ад за спекулаторите.
                          За този пост мога само да те поздравя ! Един път някой да напише честно и обективно мнение свързано с цифри, разходи и данъци.
                          На разясненията не споделям мнението защо е така, но това е дискусионно.

ПП Въпреки неблагоприятната инвестиционна среда / и с наемоотдаването също/ цените все пак са двойни на Софийските...дори повече. 260К средна цена на апарт в Брюксел спрямо половината за София.
                          ПП2 Само да добавя, че разходите за прехвърляне на имот са вторите най-високи в СВЕТА след Русия....
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 17:53.

Коментар

Яко заучени фрази. Само да кажа, че осветлението по улиците е безупречно, за разлика от Софийските квартали без една лампа, където на тъмно придобива друго значение.
                            От личен опит говоря, но ако не ми вярваш виж нумбеото (https://www.numbeo.com/crime/in/Brussels):
                            Safety walking alone during night 38.29 Low
                            Кои са тези Софийски квартали без нито една лампа?
                            В тях със сигурност цените ще са достъпни, купи си там и не се напрягай.

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Най-важното в един град са хората.
                              В Брюксел тъмните субекти стават преобладаващи и не паркират по тротоарите (защото нямат коли), но се изхождат навсякъде.

А да, и за разлика от София, не е безопасно да се разхождаш сам по тъмно.
                              Яко заучени фрази. Само да кажа, че осветлението по улиците е безупречно, за разлика от Софийските квартали без една лампа, където на тъмно придобива друго значение.

Коментар

А ще ни кажеш ли защо цените на имотите са толкова ниски в Брюксел на фона на другите Европейски столици ? Или мислиш , че няма причина ?
                                Защото правителството е решило да не стимулира спекулантите и цената на прехвърляне на имот е сравнително висока - между 15 до 25 % от цената на имота. Отделно имаш данък върху капиталовата печалба, наемът се смята като доход и се облага чрез прогресивната скала. Изобщо рай за живущите собственици и ад за спекулаторите.

Коментар

Working...
                                X