Първоначално изпратено от yalokin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеА ще ни кажеш ли защо цените на имотите са толкова ниски в Брюксел на фона на другите Европейски столици ? Или мислиш , че няма причина ?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение
Аз мога да разкажа малко за Брюксел, тъй като живях там няколко години до съвсем наскоро. Градът е чист, спретнат, с някакви виждания за бъдещето, има си проблемите с бездомните и емигрантските квартали, но тези емиграндски квартали горе долу изглеждат като Изток и Лозенец в София.
В Брюксел масово се въвеждат ограничения от 30км/ч в малките улички и се закриват парко места. Който иска кола, да си плаща паркинг. За тези, които се откажат от колата, има парична компенсация и няколко фирми, които предоставят коли под наем с приложение. Отваряш си телефона, виждаш най-близката кола, отключваш и караш. Отделно метрото и автобусите са навсякъде.
В Брюксел и в най-тъмните гета не паркират по тротоарите и по градинките. Местните се оплакват от мръсен въздух, но сравнението със Софийския е просто смешно.
Старите сгради в Брюксел са на по 200-300-400 години. Новите апартаменти не ти ги дават на шпакловка и замазка, а са готови за нанасяне. А цените са съпоставими със Софийските по реални квадрати.
В Брюксел тъмните субекти стават преобладаващи и не паркират по тротоарите (защото нямат коли), но се изхождат навсякъде.
А да, и за разлика от София, не е безопасно да се разхождаш сам по тъмно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение
Аз мога да разкажа малко за Брюксел, тъй като живях там няколко години до съвсем наскоро. Градът е чист, спретнат, с някакви виждания за бъдещето, има си проблемите с бездомните и емиграндските квартали, но тези емиграндски квартали горе долу изглеждат като Изток и Лозенец в София.
В Брюксел масово се въвеждат ограничения от 30км/ч в малките улички и се закриват парко места. Който иска кола, да си плаща паркинг. За тези, които се откажат от колата, има парична компенсация и няколко фирми, които предоставят коли под наем с приложение. Отваряш си телефона, виждаш най-близката кола, отключваш и караш. Отделно метрото и автобусите са навсякъде.
В Брюксел и в най-тъмните гета не паркират по тротоарите и по градинките. Местните се оплакват от мръсен въздух, но сравнението със Софийския е просто смешно.
Старите сгради в Брюксел са на по 200-300-400 години. Новите апартаменти не ти ги дават на шпакловка и замазка, а са готови за нанасяне. А цените са съпоставими със Софийските по реални квадрати.
Както и да е не съм бил никога в града, камо ли да съм живял в него. Имам само приятел, който се прибра преди около година и все още му плащат куп пари без нищо да прави....Нека приемем, че е добро място много над София.
А ще ни кажеш ли защо цените на имотите са толкова ниски в Брюксел на фона на другите Европейски столици ? Или мислиш , че няма причина ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ами Брюксел 2000 и 2021 едва ли е един и същ град. Сети се сам дали към добро се е променил....
Старите сгради в Брюксел са на по 200-300-400 години. Новите апартаменти не ти ги дават на шпакловка и замазка, а са готови за нанасяне. А цените са съпоставими със Софийските по реални квадрати.Last edited by Дървосекача; 11.05.2021, 17:15.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнениеТука представителите на моноспекатакъла (превеждам ви, щото иначе надали ще схванете - брокера с хилядата регистрации) може ли да ми преведете следния когнитивен дисонанс - уж всичките имоти поскъпвали, а в същото време обявите излизат с все по-ниски цени?
Давам примери:
Редута тристаен за 107 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1
Редута тристаен чисто НОВ за 125 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=2
Изток тристаен за 115 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1
Големо поскъпване, големо чудо... само че в посока надолу.
Да не говорим, че ако човек отиде с желание да купува и пари сто процента ще има яка отстъпка в сегашния глад на брокерчетата.
Коментар
-
Тука представителите на моноспекатакъла (превеждам ви, щото иначе надали ще схванете - брокера с хилядата регистрации) може ли да ми преведете следния когнитивен дисонанс - уж всичките имоти поскъпвали, а в същото време обявите излизат с все по-ниски цени?
Давам примери:
Редута тристаен за 107 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1
Редута тристаен чисто НОВ за 125 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=2
Изток тристаен за 115 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1
Големо поскъпване, големо чудо... само че в посока надолу.
Да не говорим, че ако човек отиде с желание да купува и пари сто процента ще има яка отстъпка в сегашния глад на брокерчетата.Last edited by fsck; 11.05.2021, 16:33.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
Доста грешно предполагаш, прибрах се, ако може така да се каже януари месец 2000 г. 15 години живея в София, а преди това София ми беше квартал на 300 километра за това и дойдох тук. Та ако мога да споделя ситуацията в София от преди 10-15 г. се е влошила значително, чисто субективно мое мнение. Осезаем подем тук усетих 2006-2007 хората бяха заредени с големи очаквания и имаха друго поведение, нещата днес на мен лично не ми харесват. Аз не съм мерило разбира се, просто споделям впечатленията си.
Да въпрос на усещане е промените към какво са . Аз пък мога да ти кажа че София ми харесваше най-много в детските години преди промяната. Имаше една Руска книжарница на ъгъла на Алабин и Витошка висял съм с часове и изпразвах портфейла на баща ми за непотребни книги и после маах пържени картофки и кебапчета на 10-ина метра надолу към Шератон до Херц мисля беше........ ех времена.... Някой може и да ги помни
Обаче след промяната града започна да запада във всички посоки .... След 2000 година върви само напред - има прилично метро, площадките се пооправиха и подмениха, тротоарите поне около мен са ок... не са перфектни, но се подменят и пооправят , доходите са само нагоре и изпреварват инфлацията с много.... , въздуха се подобрява всяка година, уличните кучета поизчезнаха и т.н. , но ти може би виждаш само влошените неща да речем като трафик / дошъл от забогатяването между другото/ и повечето хора в града....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 16:14.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Даже доста добре се справя с прогнозите.... А проблема е че на някои хора те не им харесват и се чудят какъв конфликт да провокират.... Без да осъзнават, че това няма да свали цените на имотите, нито ще ги направи достатъчно богати за тва дето искат / повечето хора се надскачат при покупка на имот и искат да вземат нещо над възможностите им/
Предполагам скоро си се прибрал с някакви очаквания, но трябва да осъзнаеш, че София е вече типичен милионен град с всичките му предимства , но и недостатъци. На фона на милионните градове по света особено някои има много какво да се подобри, но то се и подобрява непрекъснато. Ако върнеш 10. 20 или 30 години назад ще разбереш, че града е съвсем различен. Доходите са различни, живота е различен, транспорта е различен.
Може и да е много по-добре, но за целта трябват значително по-високи данъци и по-некорумпираното им използване . Неща които няма да се случат скоро. И все пак като Българин с деца София ми е ок, дори съм раздвоен , че няма много чужденци / умряха ми таргет наемателите/ , но и не искам да е мултикулти гнилоч като западните градове....действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Проблема е точно в това, че не се оценява реално
Предполагам скоро си се прибрал с някакви очаквания, но трябва да осъзнаеш, че София е вече типичен милионен град с всичките му предимства , но и недостатъци. На фона на милионните градове по света особено някои има много какво да се подобри, но то се и подобрява непрекъснато. Ако върнеш 10. 20 или 30 години назад ще разбереш, че града е съвсем различен. Доходите са различни, живота е различен, транспорта е различен.
Може и да е много по-добре, но за целта трябват значително по-високи данъци и по-некорумпираното им използване . Неща които няма да се случат скоро. И все пак като Българин с деца София ми е ок, дори съм раздвоен , че няма много чужденци / умряха ми таргет наемателите/ , но и не искам да е мултикулти гнилоч като западните градове....
Коментар
-
Хубав имот на прилична цена и аз бих играл за него
Аз бих се заинтересувал, ако е 300 км на юг и още повече ако е 1000-1500 км на Югозапад. Ама при вторият вариант такива започват от 300К до безкрай....в съсипана дългово държава....и с по-ниски нетни доходи в столицата и от София....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Какво друго да кажа освен "УЖАС"! Ще се претрепеш в тая спалня, максимум 6-7 квадрата.
Панелна гарсониера (спалнята е било кухня), нисък етаж, кофти локация, всичко вътре евтин боклук, 1560 Еуро.
Тук надценката е 200%. 25к бих дал макс.
По-скоро 50-55 000 евро е продаваемата цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеХора поспестили някой лев на запад си мислят че тук все още е 98-ма година и всички са умрели от глад докато ядат доматите с колците....
Ами греда.... Балъците поизчезнаха, принудата да подаряваш имот я няма и който иска тук ще плаща ТЕПЪРВА като поп. Ако не наема е супер тънък или границите са отворени....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Мисля това да захлюпя. С 20% дискаунт ествествено.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...065&f1=2&fe7=1действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
А така де. Дедо Поп е поизкарал некой гулден в чужбина, не харесва София , но това не му пречи да оценява обективно ситуацията в София и България като цяло.... Не се оплаква от цените.....действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 1 like
Коментар
Коментар