IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
    ако въведете отчаяни незахлюпвачи, може да ме бутате там.
    може да ти отворят рубрика в лична драма

ПП

Джъджи - недей се фурстрира толкова - не съм ти конкуренция и няма да се бутам с лакти за имотите за захлупване-отнасяне или както там се изразявате за покупката. Аз си инвестирам парите основно в глупости и селско стопанство. Просто пазарът е полудял и чакам да видя какво ще се случи.
    Last edited by bertram; 15.07.2021, 12:00.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

това жилище въобще не струва тези пари, но пазарът е полудял...

мисля, че в темата трябва да въведем ново определение за повишителите - захлупвачи или ще-захлупвачи или отнасящи
      +1

Цените наистина са "космически" и стадото е наплашено.

Обаче според мен няма трайно, стабилно и платежоспособно търсене. От време на време по някоя сделка.

При заплати 1500-2000 лв, трудно се изплащат апарти по 120 000 -150 000 евро.

Коментар

• ако въведете отчаяни незахлюпвачи, може да ме бутате там.
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение

накаврък, цената на този беше 140К преди няма 2 седмици :-)) Сега гледам "спешно" се предлага за 150К. 4-ти етаж без асансьор за тотал ремонт. Как ти се струва? Ти сам ли ще качваш чувалите с цимент по стълбите? Ако имаше асансьор щях да съм го отнесъл още като беше на 140 без пазарлъци.
          това жилище въобще не струва тези пари, но пазарът е полудял...

мисля, че в темата трябва да въведем ново определение за повишителите - захлупвачи или ще-захлупвачи или отнасящи

Коментар

• Първоначално изпратено от Ernan Kortes Разгледай мнение
            https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...hvy&f1=1&fe7=1
            Продава 3-СТАЕН

град София, Център, ул. Петра
            150 000 EUR
            (1630.43 EUR/кв.м
            СПЕШНО!!!92 кв.м, ул. Петра, 4-ти ет. от 6, ТЕЦ, СОБСТВЕНИК! ЦЕНТЪР! БЕЗ КОМИСИОННИ!!! Ъгъла на ул.Петра и локалното на бул.Д. Николаев 18А. Продава 3-стаен 76кв + 10кв таванско помещение + 6кв мазе + ид.ч.3,5% Разположение:югозапад-североизток. Описание: самостоятелна кухня с балкон, самостоятелна спалня,баня/wc, преходни хол и втора спалня,коридор.Високи тавани 2,90м, строителство 1958г. Външна топлоизолация, ПВЦ дограма . Без асансьор. ОТЛИЧНА ЛОКАЦИЯ тих и много зелен район между парк Заимов,градината СМГ , ИСУЛ. Безпроблемно паркиране!Зелена зона. За повече информация и договаряне
            накаврък, цената на този беше 140К преди няма 2 седмици :-)) Сега гледам "спешно" се предлага за 150К. 4-ти етаж без асансьор за тотал ремонт. Как ти се струва? Ти сам ли ще качваш чувалите с цимент по стълбите? Ако имаше асансьор щях да съм го отнесъл още като беше на 140 без пазарлъци.
            Last edited by the Judge; 15.07.2021, 11:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

Ако някоя година са на минус няма да има море ли ?

Риска с акциите е далеч по-несиметричен и такива сравнения не са коректни. Може да спечелиш 5%, но може да загубиш 100%. Докато с имота загубата е далеч по-ограничена - 30-50%.
              така е, но обърни внимание, че давам пример с АСЦИД, които държи 99% ЗЗ земя ... ако подобен род иммоти се занулят... това мега як апарт в Царево не знам за какво ще ти е..но да не навлизаме в други теми.

Коментар

ПП 60к евро вложени в нещо снасящо дивидент ( примерно Атера) носи едно 4-5% годишно , което покрива едномесечно наемане без подръжката за останалите 11м...
                Ако някоя година са на минус няма да има море ли ?

Риска с акциите е далеч по-несиметричен и такива сравнения не са коректни. Може да спечелиш 5%, но може да загубиш 100%. Докато с имота загубата е далеч по-ограничена - 30-50%.

Коментар

• https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...hvy&f1=1&fe7=1
                  Продава 3-СТАЕН

град София, Център, ул. Петра
                  150 000 EUR
                  (1630.43 EUR/кв.м

СПЕШНО!!!92 кв.м, ул. Петра, 4-ти ет. от 6, ТЕЦ, СОБСТВЕНИК! ЦЕНТЪР! БЕЗ КОМИСИОННИ!!! Ъгъла на ул.Петра и локалното на бул.Д. Николаев 18А. Продава 3-стаен 76кв + 10кв таванско помещение + 6кв мазе + ид.ч.3,5% Разположение:югозапад-североизток. Описание: самостоятелна кухня с балкон, самостоятелна спалня,баня/wc, преходни хол и втора спалня,коридор.Високи тавани 2,90м, строителство 1958г. Външна топлоизолация, ПВЦ дограма . Без асансьор. ОТЛИЧНА ЛОКАЦИЯ тих и много зелен район между парк Заимов,градината СМГ , ИСУЛ. Безпроблемно паркиране!Зелена зона. За повече информация и договаряне

Коментар

Момчета и момичета,

Подочух новина, че през 2024-та с приемането на еврото като официална валута, ще бъде променен и закона за притежаване на имоти от чужденци в БГ. Предвижда се отпаднат почти всички ограничения, които уреждат чужденци да притежават земя в БГ. Отпаднат ли тези ограничения на пазара ще стане страшно. Ако това наидтина се случи, то ще ми се наложи да корегирам годината на дискаунтите 2029-та с 10 години и да чакаме дискаунтите за през 2039-та.
                    То и в момента чужденци могат да притежават (и притежават) реално всичко (ЗЗ, промишлени, граждански имоти) каквото си пожелаят в РБ. просто го правят през регистрирани в РБ фирми. Приемането в еврозона и шенген по-скоро ще вкара държавата ни в полезрението на по-консервативни купувачи от еврозоната, които не харесват валутния риск. Друг въпрос е колко време ще седим в чакалнята за еврото и дали приемането ни там не беше политическа хватка от страна на големите европейски сили.

ПП по отношение на чаканите дискаунти има няколко възможни сценария

1. печатането спира, за да се овладее инфлацията ножицата бедни-богати + се вдигат лихвите на ЦБ -> криза -> дискаунти в настоящи валути (с броя нули, които сме свикнали да гледаме)
                    2. печатането продължава, дългът се трупа - > дългова криза -> дискаунти преоценени през инфлационно защитени активи (злато,сребро и др)
                    3.
                    4.
                    5.
                    Last edited by bertram; 15.07.2021, 10:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от xshell Разгледай мнение

Чудесно, тъкмо купих едно УПИ за 7 къщи миналата седмица.
                      Прекрасничко
                      аз пък купих направо 7 къщи
                      миналия месец

за теб оставих УПИ-тата

Коментар

Момчета и момичета,

Подочух новина, че през 2024-та с приемането на еврото като официална валута, ще бъде променен и закона за притежаване на имоти от чужденци в БГ. Предвижда се отпаднат почти всички ограничения, които уреждат чужденци да притежават земя в БГ. Отпаднат ли тези ограничения на пазара ще стане страшно. Ако това наидтина се случи, то ще ми се наложи да корегирам годината на дискаунтите 2029-та с 10 години и да чакаме дискаунтите за през 2039-та.
                        Чудесно, тъкмо купих едно УПИ за 7 къщи миналата седмица.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение

началото на 2022 цените ще бъдат
                          по ниски от сега
                          и това ще е началото на края на ръста
                          Драги зрители, уважаеми радиослушатели,

ИМАМЕ НОВА ДАТА!

Остава само 1/2 година до дискаунтите ...
                          Last edited by RUBLA; 15.07.2021, 10:55. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Момчета и момичета,

Коментар

със сигурност има поддръжка, защото се коси,плажа се обработва с тракторче и тн техника поне няколко пъти в сезона, има бариера и тн.
                              не съм дълбал по темата, защото мен цената за рентване ме устройва, къщички винаги ще има ( един приятел менажира 7 в комплекса) и просто не виждам смисъл да се закотвя на едно място. за догодина имам да преслушам 3 къщи в Сициля. Малко по-скъпички са но има защо.
                              В Сицилия няма защо

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Като каза комплекс значи има поддръжка ? или не си дълбал по темата....?
                                със сигурност има поддръжка, защото се коси,плажа се обработва с тракторче и тн техника поне няколко пъти в сезона, има бариера и тн.
                                не съм дълбал по темата, защото мен цената за рентване ме устройва, къщички винаги ще има ( един приятел менажира 7 в комплекса) и просто не виждам смисъл да се закотвя на едно място. за догодина имам да преслушам 3 къщи в Сициля. Малко по-скъпички са но има защо.

Коментар

Working...
                                X