IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Най-важното в един град са хората.
    В Брюксел тъмните субекти стават преобладаващи и не паркират по тротоарите (защото нямат коли), но се изхождат навсякъде.

А да, и за разлика от София, не е безопасно да се разхождаш сам по тъмно.
    Яко заучени фрази. Само да кажа, че осветлението по улиците е безупречно, за разлика от Софийските квартали без една лампа, където на тъмно придобива друго значение.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
      А ще ни кажеш ли защо цените на имотите са толкова ниски в Брюксел на фона на другите Европейски столици ? Или мислиш , че няма причина ?
      Защото правителството е решило да не стимулира спекулантите и цената на прехвърляне на имот е сравнително висока - между 15 до 25 % от цената на имота. Отделно имаш данък върху капиталовата печалба, наемът се смята като доход и се облага чрез прогресивната скала. Изобщо рай за живущите собственици и ад за спекулаторите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение

Аз мога да разкажа малко за Брюксел, тъй като живях там няколко години до съвсем наскоро. Градът е чист, спретнат, с някакви виждания за бъдещето, има си проблемите с бездомните и емигрантските квартали, но тези емиграндски квартали горе долу изглеждат като Изток и Лозенец в София.
        В Брюксел масово се въвеждат ограничения от 30км/ч в малките улички и се закриват парко места. Който иска кола, да си плаща паркинг. За тези, които се откажат от колата, има парична компенсация и няколко фирми, които предоставят коли под наем с приложение. Отваряш си телефона, виждаш най-близката кола, отключваш и караш. Отделно метрото и автобусите са навсякъде.
        В Брюксел и в най-тъмните гета не паркират по тротоарите и по градинките. Местните се оплакват от мръсен въздух, но сравнението със Софийския е просто смешно.
        Старите сгради в Брюксел са на по 200-300-400 години. Новите апартаменти не ти ги дават на шпакловка и замазка, а са готови за нанасяне. А цените са съпоставими със Софийските по реални квадрати.
        Най-важното в един град са хората.
        В Брюксел тъмните субекти стават преобладаващи и не паркират по тротоарите (защото нямат коли), но се изхождат навсякъде.

А да, и за разлика от София, не е безопасно да се разхождаш сам по тъмно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение

Аз мога да разкажа малко за Брюксел, тъй като живях там няколко години до съвсем наскоро. Градът е чист, спретнат, с някакви виждания за бъдещето, има си проблемите с бездомните и емиграндските квартали, но тези емиграндски квартали горе долу изглеждат като Изток и Лозенец в София.
          В Брюксел масово се въвеждат ограничения от 30км/ч в малките улички и се закриват парко места. Който иска кола, да си плаща паркинг. За тези, които се откажат от колата, има парична компенсация и няколко фирми, които предоставят коли под наем с приложение. Отваряш си телефона, виждаш най-близката кола, отключваш и караш. Отделно метрото и автобусите са навсякъде.
          В Брюксел и в най-тъмните гета не паркират по тротоарите и по градинките. Местните се оплакват от мръсен въздух, но сравнението със Софийския е просто смешно.
          Старите сгради в Брюксел са на по 200-300-400 години. Новите апартаменти не ти ги дават на шпакловка и замазка, а са готови за нанасяне. А цените са съпоставими със Софийските по реални квадрати.
          Ето, всичко е точно / и заплатите са добри без да работиш в ЕС/ . На всеки, който не му харесва София без проблеми може да заживее в Моленбек ли беше топ квартала ? Изток и Лозенец пасти да ядЪт, само Факултето е реална конкуренция или по-скоро Столипиново. и най-вече Пазарджишкият квартал поради социално извисената среда.
          Както и да е не съм бил никога в града, камо ли да съм живял в него. Имам само приятел, който се прибра преди около година и все още му плащат куп пари без нищо да прави....Нека приемем, че е добро място много над София.
          А ще ни кажеш ли защо цените на имотите са толкова ниски в Брюксел на фона на другите Европейски столици ? Или мислиш , че няма причина ?

Коментар

Ами Брюксел 2000 и 2021 едва ли е един и същ град. Сети се сам дали към добро се е променил....
            Аз мога да разкажа малко за Брюксел, тъй като живях там няколко години до съвсем наскоро. Градът е чист, спретнат, с някакви виждания за бъдещето, има си проблемите с бездомните и емигрантските квартали, но тези емиграндски квартали горе долу изглеждат като Изток и Лозенец в София.
            Last edited by Дървосекача; 11.05.2021, 17:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнение
              Тука представителите на моноспекатакъла (превеждам ви, щото иначе надали ще схванете - брокера с хилядата регистрации) може ли да ми преведете следния когнитивен дисонанс - уж всичките имоти поскъпвали, а в същото време обявите излизат с все по-ниски цени?

Давам примери:

Редута тристаен за 107 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1
              Редута тристаен чисто НОВ за 125 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=2
              Изток тристаен за 115 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1

Големо поскъпване, големо чудо... само че в посока надолу.

Да не говорим, че ако човек отиде с желание да купува и пари сто процента ще има яка отстъпка в сегашния глад на брокерчетата.
              Ето всичко ти е ясно - брокерчетата са продавачите и те правят отстъпките и такива има само сега, а преди никога не е имало. Намерил си и цели 3 оферти без паднали цени / а на ден има по 100 със свалени цени/, ама цените падали. Добре щом ти го казваш макар и справките друго да показват. ВЕрваме ти / в множествено число хахах/ . Следователно нямаш причина за притеснение и нерви..... Защо си толкова неспокоен тогава ?!

Коментар

• Тука представителите на моноспекатакъла (превеждам ви, щото иначе надали ще схванете - брокера с хилядата регистрации) може ли да ми преведете следния когнитивен дисонанс - уж всичките имоти поскъпвали, а в същото време обявите излизат с все по-ниски цени?

Давам примери:

Редута тристаен за 107 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1
                Редута тристаен чисто НОВ за 125 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=2
                Изток тристаен за 115 - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6onjyn&f1=1

Големо поскъпване, големо чудо... само че в посока надолу.

Да не говорим, че ако човек отиде с желание да купува и пари сто процента ще има яка отстъпка в сегашния глад на брокерчетата.
                Last edited by fsck; 11.05.2021, 16:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

Доста грешно предполагаш, прибрах се, ако може така да се каже януари месец 2000 г. 15 години живея в София, а преди това София ми беше квартал на 300 километра за това и дойдох тук. Та ако мога да споделя ситуацията в София от преди 10-15 г. се е влошила значително, чисто субективно мое мнение. Осезаем подем тук усетих 2006-2007 хората бяха заредени с големи очаквания и имаха друго поведение, нещата днес на мен лично не ми харесват. Аз не съм мерило разбира се, просто споделям впечатленията си.
                  Ами Брюксел 2000 и 2021 едва ли е един и същ град. Сети се сам дали към добро се е променил....
                  Да въпрос на усещане е промените към какво са . Аз пък мога да ти кажа че София ми харесваше най-много в детските години преди промяната. Имаше една Руска книжарница на ъгъла на Алабин и Витошка висял съм с часове и изпразвах портфейла на баща ми за непотребни книги и после маах пържени картофки и кебапчета на 10-ина метра надолу към Шератон до Херц мисля беше........ ех времена.... Някой може и да ги помни
                  Обаче след промяната града започна да запада във всички посоки .... След 2000 година върви само напред - има прилично метро, площадките се пооправиха и подмениха, тротоарите поне около мен са ок... не са перфектни, но се подменят и пооправят , доходите са само нагоре и изпреварват инфлацията с много.... , въздуха се подобрява всяка година, уличните кучета поизчезнаха и т.н. , но ти може би виждаш само влошените неща да речем като трафик / дошъл от забогатяването между другото/ и повечето хора в града....
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.05.2021, 16:14.

Коментар

Даже доста добре се справя с прогнозите.... А проблема е че на някои хора те не им харесват и се чудят какъв конфликт да провокират.... Без да осъзнават, че това няма да свали цените на имотите, нито ще ги направи достатъчно богати за тва дето искат / повечето хора се надскачат при покупка на имот и искат да вземат нещо над възможностите им/
                    Предполагам скоро си се прибрал с някакви очаквания, но трябва да осъзнаеш, че София е вече типичен милионен град с всичките му предимства , но и недостатъци. На фона на милионните градове по света особено някои има много какво да се подобри, но то се и подобрява непрекъснато. Ако върнеш 10. 20 или 30 години назад ще разбереш, че града е съвсем различен. Доходите са различни, живота е различен, транспорта е различен.
                    Може и да е много по-добре, но за целта трябват значително по-високи данъци и по-некорумпираното им използване . Неща които няма да се случат скоро. И все пак като Българин с деца София ми е ок, дори съм раздвоен , че няма много чужденци / умряха ми таргет наемателите/ , но и не искам да е мултикулти гнилоч като западните градове....
                    Доста грешно предполагаш, прибрах се, ако може така да се каже януари месец 2000 г. 15 години живея в София, а преди това София ми беше квартал на 300 километра за това и дойдох тук. Та ако мога да споделя ситуацията в София от преди 10-15 г. се е влошила значително, чисто субективно мое мнение. Осезаем подем тук усетих 2006-2007 хората бяха заредени с големи очаквания и имаха друго поведение, нещата днес на мен лично не ми харесват. Аз не съм мерило разбира се, просто споделям впечатленията си.
                    действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

Проблема е точно в това, че не се оценява реално
                      Даже доста добре се справя с прогнозите.... А проблема е че на някои хора те не им харесват и се чудят какъв конфликт да провокират.... Без да осъзнават, че това няма да свали цените на имотите, нито ще ги направи достатъчно богати за тва дето искат / повечето хора се надскачат при покупка на имот и искат да вземат нещо над възможностите им/
                      Предполагам скоро си се прибрал с някакви очаквания, но трябва да осъзнаеш, че София е вече типичен милионен град с всичките му предимства , но и недостатъци. На фона на милионните градове по света особено някои има много какво да се подобри, но то се и подобрява непрекъснато. Ако върнеш 10. 20 или 30 години назад ще разбереш, че града е съвсем различен. Доходите са различни, живота е различен, транспорта е различен.
                      Може и да е много по-добре, но за целта трябват значително по-високи данъци и по-некорумпираното им използване . Неща които няма да се случат скоро. И все пак като Българин с деца София ми е ок, дори съм раздвоен , че няма много чужденци / умряха ми таргет наемателите/ , но и не искам да е мултикулти гнилоч като западните градове....

Коментар

Хубав имот на прилична цена и аз бих играл за него
                        Ми ето, виж че има имоти които всички харесваме и са на сгодна цена :-)
                        Аз бих се заинтересувал, ако е 300 км на юг и още повече ако е 1000-1500 км на Югозапад. Ама при вторият вариант такива започват от 300К до безкрай....в съсипана дългово държава....и с по-ниски нетни доходи в столицата и от София....

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Какво друго да кажа освен "УЖАС"! Ще се претрепеш в тая спалня, максимум 6-7 квадрата.
                          Панелна гарсониера (спалнята е било кухня), нисък етаж, кофти локация, всичко вътре евтин боклук, 1560 Еуро.

Тук надценката е 200%. 25к бих дал макс.
                          Много е подходящ за мъж наемател, а вътре е много функционален, изобщо не е боклук. Но го продават скъпо.

По-скоро 50-55 000 евро е продаваемата цена.

Коментар

Хора поспестили някой лев на запад си мислят че тук все още е 98-ма година и всички са умрели от глад докато ядат доматите с колците....
                            Ами греда.... Балъците поизчезнаха, принудата да подаряваш имот я няма и който иска тук ще плаща ТЕПЪРВА като поп. Ако не наема е супер тънък или границите са отворени....
                            Те са се махнали 98'ма и сега като се върнали Ооо, ужас

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Мисля това да захлюпя. С 20% дискаунт ествествено.
                              https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...065&f1=2&fe7=1
                              Хубав имот на прилична цена и аз бих играл за него

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat

А така де. Дедо Поп е поизкарал некой гулден в чужбина, не харесва София , но това не му пречи да оценява обективно ситуацията в София и България като цяло.... Не се оплаква от цените.....
                                Проблема е точно в това, че не се оценява реално

Коментар

Working...
                                X