Първоначално изпратено от Demertsel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
ти не четеш или вече бързо забравяш прочетеното
хихихихиххи
когато е купувана тази къща
малко преди ти да се родиш
ТОВА Е БИЛА СУПЕР ЛОКАЦИЯ ЛОКАЦИЯ ЛОКАЦИЯ
можеш да си предстявиш твоята СЕГАШНА
локация локация локация
къде ще бъде след 20 /30 години (действията се развиват по бързо)
и тъкмо
когато някой си кредитополучател я изплати
колко му струва дефакто
хихихиххихихи
та къде са 2 те кила злато
или 200 000 КЕШ във времето
това не отговори
а пак замяташ със измислиците си локационни
Локация, локация и пак локация
Надявам се твоите инвестиции които правиш да не са като тези на деда ти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Хахаха.
Локация, локация и пак локация ! Това го пиша от години ,ама има хора тук които още се чудят : Ама как така
хихихихиххи
когато е купувана тази къща
малко преди ти да се родиш
ТОВА Е БИЛА СУПЕР ЛОКАЦИЯ ЛОКАЦИЯ ЛОКАЦИЯ
можеш да си предстявиш твоята СЕГАШНА
локация локация локация
къде ще бъде след 20 /30 години (действията се развиват по бързо)
и тъкмо
когато някой си кредитополучател я изплати
колко му струва дефакто
хихихиххихихи
та къде са 2 те кила злато
или 200 000 КЕШ във времето
това не отговори
а пак замяташ със измислиците си локационни
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
И според теб средна цена 1300 за Света Троица разумна цена ли е? Повечето старо ЕПК и панел?
Или пък 1700 средна за Гоцето - квартал, който не се води елитен?
Или 1300 във Вадите, където газиш в лайна и подпочвени води?
Това са средните набалончени цени в момента. Далеч от разумното според мен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Цените на имотите пряко зависят от цената на кредита и от размера на наема и данъците в съответната страна. Това че има баровци навсякъде по света купуващи кеш не оказва голямо влияние на пазара. Навсякъде по света масата купува с кредит.
Коментар
-
И според теб средна цена 1300 за Света Троица разумна цена ли е? Повечето старо ЕПК и панел?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Demertsel Разгледай мнение
Аз лично гледам кварталите за простлюдието - М.Ливади, Кръстова Вада, Бели Брези, Бъкстоун, Панеляка в Младост (най-надецененият краен квартал в софия). Но да си призная, цените на места достигат 2500 евро за някои кутийки от 45кв. метра. А, ми, мерси! Предпочитам да ги инвестирам в актив с реална възвращаемост, вместо да ги набивам в сгради с относително ниско качество
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Разбира се че трябва да се дават разумни пари.В София има и други квартали освен Иван Вазов и Лозенец.Сега който е решил че егото му е над разума да не ми реве тука че цените са неразумни...Вски има право на избор.И аз искам на Московска или Съборна ама в чекмеджето нямам забравени пари...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
само последното е вярно - алтернативно
хихиххи
да - алтернативно и хипотетично
демек - на книга или в благата
успиваща приказка на някой който раздава кредити
и живее от това
в живота има толкова превратности и неочаквани неща
които дори не са свързани и не зависят от самия човек
а от заобикалящия го свят -
че да правиш тефтерна или калкулаторна бакалска сметка
за период от 20 или 30 години е смехотворно
поне десет неща мога да му изреда на VAZA
които съвсем нормално и очаквано могат да се променят
а от тук да променят доста силно сметчиците
със моливчето
особено във времена като сегашните
и особено пък точно в този момент
Да не изпадам в детайли, обаче подчертаното е толкова вярно особено в настоящият момент , че няма къде повече....
Коментар
-
Защото брокерите са типични продавачи (sales person), и ги учат да си играят с чувствата на хората. Всички знаем (или поне така си мисля), че когато се намесени емоциите, трезвата преценка се губи. Както го правят банковите служители, персонала на мобилните доставчици и тн.
Лошото е, че брокерите играят партия с банките, а сега и двете страни са в силна позиция, заради безконтролно печатане на пари.
Аз лично бях на косъм от 2-3 много добри сделки, но понеже брокерите защитават основно страната на продавача, по незнайна причина за мен, не се осъществиха. Затова и купих апартамент извън София - а.к.а Провинцията. И се оказа доста успешно - на 3/5 от цените в софия и го давам на 4/5 от средните наеми за столицата
Миналогодишното затваряне не можа да охлади достатъчно пазара, но тази зима дали ще успее?
Въпрос за 1 млн. долара.
Нищо лично, но това не е ли цитат от сериала Къща/кула от карти (House of cards)?
- 1 like
Коментар
-
Разбира се че трябва да се дават разумни пари.В София има и други квартали освен Иван Вазов и Лозенец.Сега който е решил че егото му е над разума да не ми реве тука че цените са неразумни...Вски има право на избор.И аз искам на Московска или Съборна ама в чекмеджето нямам забравени пари...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
Добре ги казваш тези неща, защото много от съфорумците си мислят, че имот непременно се купува с кредит, ипотека, или някакъв подобен гърч. Не са наясно клетите, че има хора, които просто отиват в банката и превеждат парите за имота, като ги вземат от сметката си, или свой депозит. Не са наясно, че парите за покупка на имот могат да бъдат изкарани за няколко месеца, с една сделка, или в краен случай за година-две. Че това не е някакво изключително събитие, което става един път в живота. И затова вижданията за цени и покупки на имоти са толкова различни за всеки от нас.
Коментар
-
Защото брокерите са типични продавачи (sales person), и ги учат да си играят с чувствата на хората. Всички знаем (или поне така си мисля), че когато се намесени емоциите, трезвата преценка се губи. Както го правят банковите служители, персонала на мобилните доставчици и тн.
Лошото е, че брокерите играят партия с банките, а сега и двете страни са в силна позиция, заради безконтролно печатане на пари.
Аз лично бях на косъм от 2-3 много добри сделки, но понеже брокерите защитават основно страната на продавача, по незнайна причина за мен, не се осъществиха. Затова и купих апартамент извън София - а.к.а Провинцията. И се оказа доста успешно - на 3/5 от цените в софия и го давам на 4/5 от средните наеми за столицата
Миналогодишното затваряне не можа да охлади достатъчно пазара, но тази зима дали ще успее?
Въпрос за 1 млн. долара.
Нищо лично, но това не е ли цитат от сериала Къща/кула от карти (House of cards)?
Локация, локация и пак локация !
Това мога да ти напиша с две изречения. Отново !
Коментар
-
За жилището трябва да се дават пари, но разумни пари. Точно тук е разоквничето. Имот на реална цена, колкото струва, не 50%-100% отгоре, както е в момента. Не повече от 3-4 годишни дохода. Няма как да бачкаш 20 години само за апартамент. Парите трябва да се разпределят между неща от първа необходимост (в това число е жилището и основната храна), образование за децата, екскурзии, хобита, развлечения и каквото остане вече за лукс (скъпа кола, часовници и пр.)
Когато трябва да даваш всичко за единия апартамент, значи нещата са коренно сбъркани. А при настоящите цени на имотите хората със средна заплата реално трябва да дават всичко само за домати и за ипотеката.
- 3 Харесвания
Коментар
-
София е град от античността.Доколкото ми е известно шест хилядолетия преди Христос...Ай тита има от 20 айде 30г да са.Не се безпокой и без айтита София пак ще я има...Някой ден айтитата наистина ще изчезнат щото ще дойд новото още по добро.Така че не се притеснявай за София..А ако си мислиш че сред айтитата няма простолюдие и простаци изпаднал си в голяма заблуда.препоръка е
Коментар
Коментар