IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Стига с тоз Хоум офис, овцете и там нарупаха здраво. След 5 месеца епидемията приключва, да не обяснявам тук защо и как, че е дълго и не е по темата. И айдеее, пак потегляме към истинска работа. Измишльотини от типа са възможни в малко сфери.
    Тази песен, че след Х месеца се връщаме в офиса, ни я пеят вече ДВЕ години. Последно ни казаха, че през 23-та може би, евентуално, ще ходим в офиса един или два пъти в седмицата...
    Идеята тук е, че много платежоспособни колеги, вместо да си купят по-голям апартамент, инвестираха в къща в провинцията. Това малко е намалило надуването на балона в София, но за сметка на това е увеличило много селските имоти. Защото при тях предлагането е оскъдно и 10к купувачи са достатъчни, за да надуят балона на "село".

Коментар

Ела на оглед приятелски уж за наем. Ще ме гониш с парата, гарантирам ти. Ще се чудя как да се отърва от теб.
      За 350к (не 370) мога още утре да купя в Южен Парк, точно на моята локация, по-голямо и с подземен гараж. Там качеството на живот е в пъти по-добре, отколкото в центъра. Излизам си от входа и стъпвам на алеята на Южния. Мебелите Виденов ще ги изрина и за 500 Евро на квадрат отгоре ще го направя като твоето. Не че ще го направя де, но само ти казвам - за тази сума, която искаш, ще си може би някъде 20-тия в списъка ми. Около пешеходната на Витошка. Шишман, НДК има много оферти в момента на около 3000. Качеството на живот там е по-високо. Според мен Докторски Паметник е отлична локация, но е твърде надценена. Средната офертна там в момента е 3300, а ти искаш 5000. Пак ти казвам, слез малко на земята.

ПС: Гледай за 3300 какво има. Точно на Оборище до Лили Иванова.
      https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...vor&f1=1&fe7=1
      Last edited by ejonny2376; 12.02.2022, 13:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

exxs,

Номинално на повечето квартали са минати нивата.
        Реално не сме достигнали изобщо пик-а от 2008-ма.
        Тепърва има катерене нагоре.
        Номинално ме интересуваше. Благодаря!

Така и така пускам пост. Помните ли "едно време" имаше тема "Дау 20 000 - навлизаме в опасна територия".

Там доста дебати водих колко "опасна" ще е всъщност. Сега няколко години по-късно, хубаво е да си дадем сметка, че за да я стигнем тази опасна територия ще е нужен краш от магнитуда на 2007-2008.

Просто храна за размисъл

По-лошата част е, че е доста вероятно тези нива да ги видим отново, просто е още рано.

Коментар

• [ATTACH=CONFIG]n3871453[/ATTACH]
          Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тепърва ще се наиграят всички,които са заложили твърдо на хоум офиса,като на нещо което им е дадено твърдо в перспектива.Кой ти гарантира че ще работиш дистанционно така,че да си реорганизираш целия живот в тази насока ?
            Къде е записано,че ти или който и да е ще работи дистанционно и занапред,че да се изнасяш,къщи да правиш ..и т.н.
            Утре буквално всичко ще върнат в офисите...и това го казвам със сигурност,защото дистанционната работа води до ниска ефективност,да не говоря за щетите които нанася в социална гледна точка на хората,поради липса на нормално общуване...
            Стига с тоз Хоум офис, овцете и там нарупаха здраво. След 5 месеца епидемията приключва, да не обяснявам тук защо и как, че е дълго и не е по темата. И айдеее, пак потегляме към истинска работа. Измишльотини от типа са възможни в малко сфери.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

+1 Много колеги така направиха. Но инфраструктурата дори в столицата е лоша. По селата далеч е потресаваща. Не става въпрос само за чистене на сняг. Нито само за недостига на лекари в София и липсата им далеч от нея. Пробвал съм в Родопите цяло лято. Тока е дискотека. Докато клетката на оператора има нафта, всичко 6. Но като няма ток повече от ден и батерията на лаптопа пада. А веднъж някой беше гепил нафтата на клетката и като спря тока - отпуска! Ако искаш в селска къща 4 неща ти трябват - 2м дувар, хидрофор, генератор и пушка. И пак няма кой да почисти пътя зимата. И пак няма лекар на 100 км. А за опера не ми се говори даже
              Е защо пък баш в Родопите. Това е място за почивка, не за работа. Пушка, СУВ 4х4, спрей за мечки, 4 песа и ток на оградата и генератор и без кака щот ще и писне на 48 ия час. И си готов.
              Last edited by bulgarian lev; 12.02.2022, 02:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Абе ако се дава на ден все трябва да слугуваш.
                Никой не слугува там. Ползват се профи посредници за наеми и управление като Клийвс и немаш грижа. Но на тез нива това не е за мен. Ще ги глътне някой як всичките с дискаунт и ще си е затворил кръга с наемоотдаването.
                Да отговоря и на Джони...нещо което съм проспал а имал опция да го купя на 2000€ няма да го купя ако и да ми го смъкнат от 5 на 3К. Принцип.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

80 квадрата кофтор 370к. Продължавай да мечтаеш, хахаха. След 20 години при средна инфлация 5% може би.
                  Ела на оглед приятелски уж за наем. Ще ме гониш с парата, гарантирам ти. Ще се чудя как да се отърва от теб.

Коментар

Не, това казвам. Там няма място за туристи. Друг е таргета.
                    Абе ако се дава на ден все трябва да слугуваш.

Коментар

В момента твоя имот можеш да го продадеш за не повече от 220 000 евра ,ако искаш пробвай за да разбереш колко ти дават но ти гарантирам че това е цената ,колкото и да не ти се вярва .
                      Сори, не мога да ти докажа, нито да споря ако не съм продал. Щом така мислиш, добре. Чуваш ги цените, вярвам ти.

Коментар

Коя година е строено?
                        1980-то лето след Христа.

Коментар

Викаш ще дадеш милион и после ще слугуваш на туристи.Хитро.
                          Не, това казвам. Там няма място за туристи. Друг е таргета.

Коментар

https://m.investor.bg/sasht/337/a/op...punkta-345776/

Войната чука на вратата,злато и кеш....имота на гръб не можеш да го носиш
                            Тамън момент да влязат играчите в акции които са обещаващи. Овците се изтеглят.

Коментар

• https://m.investor.bg/sasht/337/a/op...punkta-345776/

Войната чука на вратата,злато и кеш....имота на гръб не можеш да го носиш

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

+1 Много колеги така направиха. Но инфраструктурата дори в столицата е лоша. По селата далеч е потресаваща. Не става въпрос само за чистене на сняг. Нито само за недостига на лекари в София и липсата им далеч от нея. Пробвал съм в Родопите цяло лято. Тока е дискотека. Докато клетката на оператора има нафта, всичко 6. Но като няма ток повече от ден и батерията на лаптопа пада. А веднъж някой беше гепил нафтата на клетката и като спря тока - отпуска! Ако искаш в селска къща 4 неща ти трябват - 2м дувар, хидрофор, генератор и пушка. И пак няма кой да почисти пътя зимата. И пак няма лекар на 100 км. А за опера не ми се говори даже
                                Принципно може и да отидеш в някой малък планински град, не село. Такива имаме в изобилие и там проблеми с тока и клетките няма. Аз примерно имам наследствени имоти в Априлци. Красотата на всичко е уникална и човек може да се усамоти, да се зареди с енергия. Но примерно съседите ми играят разни номера, няма едно кафе къде да изпиеш, няма млади хора, няма болници, нито едно заведение като хората с хубава храна...Само сбирщина от пияници и завистници, които могат да ти стъжнят живота. Трудно издържам там по-продължителен период от време

Може би добър вариант е да си вземеш някой малък апартамент/къща в такова градче (без пари са, буквално) и да редуваш - седмица там, седмица в София. Така няма да ти липсват удобствата на София (ако изобщо могат да се нарекат удобства), но и ще презареждаш батериите редовно.

Коментар

Working...
                                X