IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Това е интересен въпрос с брокерските такси и срещу какви услуги се регламентират?
    Също и размера й, от 1,5% често в Нидерландия до 5-6% в Щатите се сещам, на какво се дължат големите разлики
    Както и ситуацията, когато се заплаща на един брокер пълна такса от двете страни на сделката, но чии интереси представлява в този случай?
    Всички знаем ,че в България няма закони които регулират изобщо този занаят,колкото до останалите държави,нормално е да има разлики ,защото това са различни стандарти,икономики,регулации и закони...къде са Щатите,къде е Европа,несравними икономики....
    Last edited by X_Y; 12.02.2022, 11:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Ами да срещу 5%+ДДС.
      е, безплатно нема
      препоръка е

Коментар

• Това е интересен въпрос с брокерските такси и срещу какви услуги се регламентират?
        Също и размера й, от 1,5% често в Нидерландия до 5-6% в Щатите се сещам, на какво се дължат големите разлики
        Както и ситуацията, когато се заплаща на един брокер пълна такса от двете страни на сделката, но чии интереси представлява в този случай?

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

При 100% работа от вкъщи ти трябва само едно 4g, може и на 300км от София да си.
          +1 Много колеги така направиха. Но инфраструктурата дори в столицата е лоша. По селата далеч е потресаваща. Не става въпрос само за чистене на сняг. Нито само за недостига на лекари в София и липсата им далеч от нея. Пробвал съм в Родопите цяло лято. Тока е дискотека. Докато клетката на оператора има нафта, всичко 6. Но като няма ток повече от ден и батерията на лаптопа пада. А веднъж някой беше гепил нафтата на клетката и като спря тока - отпуска! Ако искаш в селска къща 4 неща ти трябват - 2м дувар, хидрофор, генератор и пушка. И пак няма кой да почисти пътя зимата. И пак няма лекар на 100 км. А за опера не ми се говори даже

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

това брокерска такса ли е
            да

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Ами да срещу 5%+ДДС.
              това брокерска такса ли е

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                https://dariknews.bg/amp/novini/svia...krajna-2300179

Айде и японците се изнасят от Украйна....не искам да съм лош пророк но запукат ли се там...у нас ще си е...е...ма...та....
                за 2 автобуса хора, колко заглавия по световните медии
                да им бяха изпратили по едно смс-че

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

мавриков ще го шитне.
                  Ами да срещу 5%+ДДС.

Коментар

• https://dariknews.bg/amp/novini/svia...krajna-2300179

Айде и японците се изнасят от Украйна....не искам да съм лош пророк но запукат ли се там...у нас ще си е...е...ма...та....

Коментар

При 100% работа от вкъщи ти трябва само едно 4g, може и на 300км от София да си.
                      Тая работа от вкъщи за мен не нещо сигурно за в бъдеще,станхаа вече две години,има голям риск да се върнат нещата по старому,комплексни причини и човешки фактор също,този режим за дълго не върви,носи негативи в много посоки.

Коментар

Завършено на 3500 с дискаунт вече. Ако мазето и таванът са отделни като квадратура, пада под 3000.
                        Още 30% дискаунт и го захлупвам.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...oy2&f1=1&fe7=1
                        Обявата е менте .Гаранция.
                        Last edited by nradev; 11.02.2022, 23:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                          Много ме е яд, че не купих къща до София. Началото на 2020 можех да купя парцела и да да направя грубото. Но нямаше да стигне за завършване. И понеже "религията ми забранява" да съм длъжник, не купих. А после измислиха вируса. И работодателя не каза, че за винаги ще сме от вкъщи, а го даваше на час по лъжичка. Сега за 3 месеца, после ще видим. След три месеца пак така. И вече ДВЕ години работя от вкъщи!!! Ако знаех, че така ще стане, щях да си плюя на религията и да взема малък заем! Защото сега цените на парцелите и на къщите са поне двойни...
                          И да се нашиеш с потебителски кредит на "изгодно" ГПР.Тая къща няма да я искат банкерите за обезпечение.Ако имаш нещо в София да ипотекираш става.Според мен си е по -добре готова къща.И даже по-евтино излиза.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Точно така. Следя цените, предложенията, наемоотдаването с профи посредници и всичко в тази сграда. Цените бяха двойно по-ниски. Въднъж обаче отпуши ли се кризата и мине ли епидемията в този и вид там ще са яки оферти за под наем краткосрочно. Само за гостуващи в телевизията за седмица им стига. Да не говорим за хора по работа в Сф, за туристи просто ей така даже няма да има място.
                            Викаш ще дадеш милион и после ще слугуваш на туристи.Хитро.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                              Много ме е яд, че не купих къща до София. Началото на 2020 можех да купя парцела и да да направя грубото. Но нямаше да стигне за завършване. И понеже "религията ми забранява" да съм длъжник, не купих. А после измислиха вируса. И работодателя не каза, че за винаги ще сме от вкъщи, а го даваше на час по лъжичка. Сега за 3 месеца, после ще видим. След три месеца пак така. И вече ДВЕ години работя от вкъщи!!! Ако знаех, че така ще стане, щях да си плюя на религията и да взема малък заем! Защото сега цените на парцелите и на къщите са поне двойни...

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Няма да го продавам. А и към момента цената му е около 370К€...минимум. Така че съм далеч от милион лева и милионер. Милионерче съм с всичките си активи и кеш. Да, прав си, докато не кешираш гледаш монитора. Ами така е в днешния свят. Като искаш да си ги броиш сека вечер дръж ги у килера.
                                Коя година е строено?

Коментар

Working...
                                X