Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
а когато числата са такива ,каквито ги даваш ти ,това е като пожарната лампа на пожарникарския камион който е извикан по сигнал и с мръсна газ тръгва към пожара .
Last edited by better; 04.12.2023, 19:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Тия шматери от бнб, никой не могат да подпукат, и на децата им е ясно, че са на къс повод от банкстерите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеБНБ подпука банките, проверява ги за...
Обект на проверка са били вътрешното управление и управлението на риска в сферата на кредитната дейност
https://blitz.bg/ikonomika/bnb-podpu...ews989975.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не, коновете не ме интересуват, а къщата е купена за нас, че станахме много народ и предишната започна да ни отеснява. Много съм доволна вече две години се ползва и всички се разширихме
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеПовдигачите тук не осъзнават, че абсолютно всичко им е набито в имоти и то в България. 100% от имуществото им. Все едно да си купил 100% ДЦК на Република Бенин - толкова диверсификация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
И на мен не са ми интересни постоянните вопли на разни понижители, как не трябва да се инвестира в имоти, а висят в темата с години
По-интересна ми се струва тази новина:
https://www.mediapool.bg/podupravite...ews353940.html
===2039===
Балон има, имотите са ндценени, поевтиняването вече започна.-70% предстои. Само трябва търпение и чакане, чакане, чакане… до:….39.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеМного скучна ми стана темата и не съм чел поне седмица - паднаха ли вече имотите със 70%?
По-интересна ми се струва тази новина:
https://www.mediapool.bg/podupravite...ews353940.html
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеМного скучна ми стана темата и не съм чел поне седмица - паднаха ли вече имотите със 70%?
всъщност спадът вече върви с бърз ход,
но по цените още не се усещапрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеСъгласен съм, имаш ли алтернативи на тухления депозит такъв не ти трябва. Аз приемам, че загубата от нереализирани печалби е нещо подобно като таксата на банката за поддръжка на сметка или разхода по наетия сейф. По принцип, бих искал да съм с основно жилище и от останалия капитал 15% да ми е в други имоти, но не ми се получи, процента е по-голям.
Повдигачите тук не осъзнават, че абсолютно всичко им е набито в имоти и то в България. 100% от имуществото им. Все едно да си купил 100% ДЦК на Република Бенин - толкова диверсификация.Last edited by ejonny2376; 04.12.2023, 16:09.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Привет на всички от слънчева Атина. Направо не мога да си представя как спасител156 се е набутал в недостроената къща, а не се премести в Атина. Тук атмосферата е доста релакс в сревнение с кочината. Вярно, че цените на имотите тук са доста над софийските, но и качеството на живот е доста по-добро.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
+1
Това, което казваш, е така. Но има още неща по темата:
Българското село се обезлюдява още от 70-те години, когато хората масово мигрират към големите градове, към фабрики и нови жилищни комплекси.
Българското земеделие е било дотирано, за да имат интерес да произвеждат. Дядо ми вземаше много хубави пари като предаваше животни на Родопа - телета, агнета и прасета. Изкарваше много повече от пенсията и заплатата си преди 1990 г.
Преди 15-20 г българите бяхме (бяха) доста бедни и с малки заплати. Това се вижда и по избора им на апартамент. Днес се лакомят за луксозно, а преди се задоволяваха с бюджетни решения (ламинат, мебели от Арон, панелни жилища, напр.).
За демографска криза се говори още от 80-те години. Тогава българката е имала по 2 деца. Днес отново има по 2, ако реши да ражда. В другата тема сме писали на широко какви ги върши съвременната българка и че е доста мързелива, съпоставено с майка си и баба си.
Има много хора, които си изкарват пари, като оправят апартаменти по новите критерии, но с евтини материали (да изглежда красиво и модерно, но без да се набутват със скъпи неща) и ги продават скъпо.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Доходност имаш, но имаш разправии, губене на време и риск. Имаш и "опортюнистични разходи" - същите в момента са поне 4%, ако си сложиш парите в безсрочен депозит в европейска банка. Това са нещата, които никой не отчита и не калкулира. 2%-3% доходност от наем е дълбоко отрицателна доходност ако вкараме горните неща в сметката.
Коментар
Коментар