IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По долу публикувам историята ,такава каквато е ,по темата стагфлация и това което заварва Рейгън в САЩ,при встъпване в длъжност.
    Описано е и какво се прави по проблема заедно с най-уважавания от мен банкер в историята Пол Волкър.
    За Пол Волкър съм писал,можете и да намерите материали.
    Пол Волкър смазва инфлацията,и Америка продължава напред!
    Това е историята и това са фактите !!

Основен фокус на политиката му по време на първия мандат е съживяването на икономиката, която той заварва в състояние, наречено „стагфлация“ (стагнация, комбинирана с висока инфлация). Администрацията му подкрепя решението на председателя на Федералния резерв Пол Волкър да повиши лихвите. Нобеловият лауреат – икономистът Милтън Фридман – го поздравява за това, че „съзнателно е предизвикал спад, за да спре инфлацията“, а през 2004 г. казва „По мое мнение никой друг президент след Втората световна война не би подкрепил решението на Волкър в тежката ситуация на 1981 – 82 г. Мога да свидетелствам от първа ръка, че Рейгън знаеше какво прави. Той разбираше, че няма друг път за спиране на инфлацията, освен чрез парични ограничения и временен спад. Във всяко едно отношение той стоеше зад своите принципи и имаше поглед върху бъдещето.“. Рейгън има за цел прокарването на политика, основана на строга парична дисциплина, със значително намаление на данъците, което да окуражи инвестициите. Макар и програмата му да е осмивана от неговите противници като „вуду икономика“ и „рейгономика“, през 1981 г. той успява да прокара в Конгреса впечатляващи намаления на данъците. По същото време администрацията успява да намали разходите, свързани със социални и здравни плащания, което предизвиква яростни протести сред демократите.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

А,чете ли по натам?
      Имаше един строител ,каза ще чакам да паднат цените на материалите защото ако почна сега,при спада,другите ще продават на по ниски цени,а аз ще съм калкулирал такива,на които няма да има продажби.
      И за отказа от сделки ,защото масово има несигурност в доходите,и на бизнес и на физически лица
      Ако индексират, тогава по-високи цени.
      Ако спрат да строят, тогава вече завършеното с Акт 16 ще е с по-високи цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Браво ,Браво,Браво и пак Браво + Адмирации за Лорда -Оказа се най -подготвен за войната !
        Само така -закопа ги всичките !!!
        Панела е най-доброто решение ,там всичко е изчислено когато на полянката в Гоцето е имало само трева и мочурища ,така е Лордиевич ,страхотен план-пистоолета ме кефи като решение ,но мисля че патроните са малко -може би двойно патрони е добре да имаш на сегашното
        Личи си кой е в час с планирането и подготвен за всичко !!
        Изненадан съм приятно !!!
        1. За панелните бомбоубежища - колко кв,м, е убежището и колко са живущите във входа?
        2. За броя патрони - ако 10 не стигат да се реши даден проблем, и 1000 няма да свършат работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
          Строителните предприемачи започват все по-масово да слагат такса "инфлация" Никой не знае докъде ще стигнат цените https://m.24chasa.bg/novini/article/11082581
          А,чете ли по натам?
          Имаше един строител ,каза ще чакам да паднат цените на материалите защото ако почна сега,при спада,другите ще продават на по ниски цени,а аз ще съм калкулирал такива,на които няма да има продажби.
          И за отказа от сделки ,защото масово има несигурност в доходите,и на бизнес и на физически лица

Коментар

Строителните предприемачи започват все по-масово да слагат такса "инфлация" Никой не знае докъде ще стигнат цените https://m.24chasa.bg/novini/article/11082581
            За пореден път се убеждавам, че това не е нормален пазар, а някакъв майтап. Много ми е любопитно да видя как е описана такава клауза "поскъпване на материалите". Какъв е бенчмаркът за цените на материалите, какви референтни стойности се взимат, при положение че повечето не са борсово търгуеми стоки. Касовите бележки ли ще показват хаха?
            А строителите колко и да се гърчат от алчност все някога трябва да осъзнаят, че трябва да свият леко маржовете си на печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Ганъо ,а 60 градусова ракия преварка и сланина зареди ли ?

Как ще те спаси горното при ядрена,биологическа или даже и обикновена атака,каквото е в момента в Украйна?
              По никакъв начин !
              Така поставен въпроса , издава доста глупав начин на разсъждение . Защото и <без горното> , няма какво да те спаси от
              ядрена,биологическа или даже и обикновена атака,каквото е в момента в Украйна
              Тоест, поста ти е с нулево знаение , безсмисъл и се определя като тролски .
              Не че на Панелчо13 поста е по различен от твоя

Коментар

• Строителните предприемачи започват все по-масово да слагат такса "инфлация" Никой не знае докъде ще стигнат цените https://m.24chasa.bg/novini/article/11082581

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                  Кавръче, преди да реша да вложа спестените си пари в имоти мислиш ли че не съм чел кое, какво , колко е ставало по света и т.н. ? Нали не мислиш че се взима решение определящо живота на децата ти ей така ?
                  ..
                  То с четене не става само ве момче
                  Базирайки се на умствения ти "капацитет" с твърдението ти за поскъпващите имоти в момента в Киев , си взел грешно решение.Решение което ще ти струва адски скъпо ,но тепърва ще го разбереш !

Коментар

• Добре е направил Лорда .
                    При това което се задава ,ще му се обадя и той ще бъде част от нашата дружина .
                    После...вече когато разпределяме имотите той ще е първенец.
                    Получава безплатен тухлен,на среден етаж горе в Гео Милев,в сърцето на квартала.

Коментар

+1 В панелката на дъщеря ми стоят тежките метални врати пригодни за бомбоубежище. До моето мазе, където t° никога не падат под 18° има помещение за баня и WC. В къщата ми има помещение от 30м2 на което съм поръчал метални капаци на двата прозореца. 5бр. противогази, резервоар с питейна вода, два стелажа консерви и 2бр. генератори за ток Yamaha по 3,5кв. всеки.Пистолет със 250 патрона. Арбалет със 120 стрели. Физическо злато-320гр.
                      Ганъо ,а 60 градусова ракия преварка и сланина зареди ли ?

Как ще те спаси горното при ядрена,биологическа или даже и обикновена атака,каквото е в момента в Украйна?
                      По никакъв начин !

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение

Качи снимки на патроните, златото и генераторите! Иначе ще кажа, че съм купил тайландски остров.
                        ха ха - аз си купих ХЛЯБ И СОЛ. Руския мужик е скромен от повече няма нужда - ни злато, ни патрони, еле па генератори
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

+1 В панелката на дъщеря ми стоят тежките метални врати пригодни за бомбоубежище. До моето мазе, където t° никога не падат под 18° има помещение за баня и WC. В къщата ми има помещение от 30м2 на което съм поръчал метални капаци на двата прозореца. 5бр. противогази, резервоар с питейна вода, два стелажа консерви и 2бр. генератори за ток Yamaha по 3,5кв. всеки.Пистолет със 250 патрона. Арбалет със 120 стрели. Физическо злато-320гр.
                          Качи снимки на патроните, златото и генераторите! Иначе ще кажа, че съм купил тайландски остров.

Коментар

Напромоцирал си се!

Коментар

викаш полицайте на гости у вас с тези 250 патрона
                              Last edited by marsianec1; 12.03.2022, 06:15.
                              действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• https://news.bg/int-politics/eksprem...-zapochna.html
                                Експремиер на Украйна: Третата световна война вече започна

Третата световна война вече започна и страните трябва да наложат пълни санкции на Русия и да наложат зона, забранена за полети. Това заяви Володимир Гройсман, бивш премиер на Украйна пред The ​​Independent.

Коментар

Working...
                                X