If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Петък вечер съм почивка.... Чакам сертификата да падне и почвам да сервирам....
Пак да ти повторя - приеми че може и да има някой който да прави нещо без материална изгода / може да е друга като галене на егото, забавление , убиване на времето и т.н..../ Има и друг тип хора от тези, които познаваш....:-)
Човече , ти си яко в джаза ! Тия мантри някъде другаде ,пред клиентелата ....
+1 В панелката на дъщеря ми стоят тежките метални врати пригодни за бомбоубежище. До моето мазе, където t° никога не падат под 18° има помещение за баня и WC. В къщата ми има помещение от 30м2 на което съм поръчал метални капаци на двата прозореца. 5бр. противогази, резервоар с питейна вода, два стелажа консерви и 2бр. генератори за ток Yamaha по 3,5кв. всеки.Пистолет със 250 патрона. Арбалет със 120 стрели. Физическо злато-320гр.
+1 В панелката на дъщеря ми стоят тежките метални врати пригодни за бомбоубежище. До моето мазе, където t° никога не падат под 18° има помещение за баня и WC. В къщата ми има помещение от 30м2 на което съм поръчал метални капаци на двата прозореца. 5бр. противогази, резервоар с питейна вода, два стелажа консерви и 2бр. генератори за ток Yamaha по 3,5кв. всеки.Пистолет със 250 патрона. Арбалет със 120 стрели. Физическо злато-320гр.
Лорде, тва сериозно ли го мислиш, правиш ? Знаеш ли нещо повече от телевизоро ?
Да,да Радомир.Сценария е че нямаш време за Радомир..
Нали ти казах в нашия панел долу всичко е окей.
Има метална врата,стая,специално е правено за такива случаи.
Значи какво излиза ?
2022 година,в лукс ново строителство,строителя Ви е взел парите без да осигури елементарна защита против бедствия и аварии.
Пълен смях!!
Петък вечер съм почивка.... Чакам сертификата да падне и почвам да сервирам....
Пак да ти повторя - приеми че може и да има някой който да прави нещо без материална изгода / може да е друга като галене на егото, забавление , убиване на времето и т.н..../ Има и друг тип хора от тези, които познаваш....:-)
Значи какво излиза ?
2022 година,в лукс ново строителство,строителя Ви е взел парите без да осигури елементарна защита против бедствия и аварии.
Пълен смях!!
Моля те не давай лоши идеи на строителите, че ако почнат да калкулират и бомбоубежище в новите проекти още 10% нагоре....
Различното от 70-те в САЩ е, че няма да има рязко вдигане на лихвите, защото ще причини още по-голяма вреда. И ако САЩ се тревожат само за една държава, в ЕС обстоятелствата са други.
Така е. Седим и люпим семки и гледаме какво ще се получи този път. Моето лично предпочитание е да нямам излишен кеш освен за семки....
кой ще търпи 10% инфл толкова години ,ако въобще е 10 ? инфлация породена от война и от изливане на едни пари преди това …..
Ми не знам. Според мен тези цифри дет ги написах няма да станат за 15 години / дадох ги умишлено умерено.... политкоректно/, а по-скоро за между 5 и 10 години. Малък жокер - на колко по-висока цена могат да се заменят енергийните и хранителни доставки от Украйна и Русия след 5 години както го съобщиха че е плана. Пак на око по келнерски ще е поне на цена по 3 / не знам от каква база, че газа е по 10 за година и Европа минава метър само заради дългосрочните договори не на пазарна цена/. след подобна ценова енергийна разлика всичко останало следва.
Кавръче, преди да реша да вложа спестените си пари в имоти мислиш ли че не съм чел кое, какво , колко е ставало по света и т.н. ? Нали не мислиш че се взима решение определящо живота на децата ти ей така ?
За момента съм прочел правилно нещата. Ще видим в бъдеще....Винаги изникват непланирани събития.... Ето Путин ако избомби Гоцето край с инвестициите ми....
какви спестени пари,какви имоти бе, стига с тия мантри и циркове ! материала яко го е хванало щубето, ще губиш но колелото се върти няма как.
Нещата не се повтарят едно към едно, но има някои общи принципи. В онези години са се случвали и много други интересни неща като златото, лихвата, ипотечното кредитиране и т.н. Не е само инфлацията. И сега има уникални за периода събития.
Инфлацията не виждам как ще се понижи в близките няколко години поне. Обаче имотите не може да растат на автомат с нейното темпо. Просто спестяванията за имоти не се увеличават с нейният темп / за 1 имот са нужни 1, 2, 5 или дори 30 години доход/ , така че имотите ЩЕ изостанат от инфлацията в даден момент / ако последните 2 години я надминават/ Така на око е нормално да се движат с 2-3 години закъснение, но със сигурност ще я следват дори и да е по-голямо закъснението.....
Различното от 70-те в САЩ е, че няма да има рязко вдигане на лихвите, защото ще причини още по-голяма вреда. И ако САЩ се тревожат само за една държава, в ЕС обстоятелствата са други.
Как къде ? В Радомир.... Там с родата и ловните пушки и така....В София в ново или старо не можеш да избягаш нито от радиацията , нито от мародери.....
Значи какво излиза ?
Пълен смях!!
Кажи сега за новото,утре ако почнат да валят бомбите ,и има радиация,и ти си седиш в лукса за над 2000 евра на квадрат ,къде ще се скриеш?
В Швейцария ,има закон че всеки гражданин трябва да има убежище в къщата си,или ако няма плаща по 700 евро на държавата за подръжка на обществено.
Та идваме в луксозните локации в БГ.
Купил си,топ място,за теб супер изпълнения и стигаме до въпроса Къде ще се скриеш ?
Как къде ? В Радомир.... Там с родата и ловните пушки и така....В София в ново или старо не можеш да избягаш нито от радиацията , нито от мародери.....
Коментар