Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Нека поставя въпрос по следния начин, защото ми се струва че не успявам да разбера последното ти изречение какво точно иска да изрази.
Аз съм от 15г. наемател в София. Никога не съм имал проблем с наемодатели и т.н. Наемът ми е позволил от ден 1 да правя по-големи инвестиционни планове за своето бъдеще, да съм гъвкав, да вземам непопулярни решения, да имам свободата да действам. И от тази гледна точка, назаждането на това, че някой "изтървал" покупката на имот и цените са "отлетели" не виждам да е в полза на някого. Не, ако някой не може да има финансовата култура да живее под наем и да инвестира и да се развива, защо се смята, че той ще има като бърза да си купи имот за да "не изтърве влака" и за да не "отлетят завинаги" цените на имотите? Всякаш това е единсвеното, което има смисъл ?! И което гарантира 100% сигурност дори на най-големия некадърник да си прави сметката?!
И ако до скоро това съм го оправдавал в някаква степен, защото светът в който сме живяли последните 20-30г. ни е давал само сигурност и ясни перспективи, абсолютно не мога да го разбера след март 2020г....и не мога да разбера, как някой продължава да си живее с илюзиите от предходните 20-30г. и да прави същите планове за нови събития...
Разбира се, животът ще научи всички ни, без значение от коя страна сме.
Коментар