Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Отиват на вноска 1100лв.. Обаче, лихвите все някога ще паднат а ще са изплащали собствен апартамент, който могат да си го правят както искат и имат чувството за собственост. Особено за хората от някои зодии и аспекти е важно да имат имот, за да се чувстват добре. Писнало им е ит квартири и наеми. То се вижда и по манталитета на българите, нашата територия е под знака на земната зодия Козирог и голяма част от хората си искат собственот върху тях.
ако при лихви от 3% ако вноската им е 900лв при лихви от 6-7% вноската ще бъде значително по-висока
сред форумците тук масово е усещането, че лихвите не може да ги качат толкова и безработицата не може да качи
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Примера е интересен ключа е тук. Разликата от тук е вноска поне по 2 без да издребнявам в собствените спестявания и кеша от познати вместо заем / и той има цена/, разходите за поддръжка, амортизация и данъци които при наема липсват и биха били поне в размер на няколкостотин лева.
Крайната аритметика е много в полза на наема особено ри сегашните нива, но чувството за собственост може би е достатъчна компенсация за някои хора така че ги разбирам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеооо, браво тройка
тая тема само от страна на окултизма и нумерологията не я бяхме разглеждали.
според мен трябва да важи и обратното твърдение;
ако асцендента ти е "квартирант" или "домашен любимец",
най-доброто място за вас са имотните теми по форумите.
в кариерен план, 2 са най-успешните поприща;
имотен спасител и анализатор-гадател.
През последните 20 години съм наблюдавал от близо над десетина телци, 6 козирога, десетина водолеи и много други в по-малки количества. Имаше неща, които ми направиха впечатление, после се запознах за малко с астрологията, научиха ме на това-онова, всъщност не мога да кажа, че съм наясно с нея. Наблюдавах хората и стигнах до някакви изводи, в частност за това, кой как се отнася към имотите. Така по-добре разбирам какво ги движи и какви са мотивите им. Помага ми в живота. Може да обясни афинитета на българите към имотите. Както и да е, да не задълбаваме в темата, не виждам смисъл.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Хахаха, е не, влизам сега във форума и попадам на това ,направо ще умра от смях и така от вчера хахаха
Хора, имайте малко милост ! Перонци, вече не знам какво ще измислят, а нито лихви се качват, нито цени падат
Скъпа, няма вечен ЪП. Ще видиш ти като се срутят цените с -40% през 2029-та (годината на перонеца по китайския календар)Last edited by bulgarian lev; 02.06.2022, 11:54.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хора, имайте малко милост ! Перонци, вече не знам какво ще измислят, а нито лихви се качват, нито цени падат
Коментар
-
Гледай сега един частен случай, наскоро продадохме апартамент на едно семейство, та мъжът ми обясни, че това което наемат в момента или подобно не може да е под 1000 лв., примерно около 1300лв. Със собствени спестявания, малко от родителите и заем в момента плащат ипотека примерно под 900лв и са щастливи. Така и така са работещи хора с разход за наем, има някаква логика в покупката им.
Забравих да спомена, че все пак правят компромис с квартала и го сменят, за да могат да си го позволят имота.
Крайната аритметика е много в полза на наема особено при сегашните нива, но чувството за собственост може би е достатъчна компенсация за някои хора така че ги разбирам.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 02.06.2022, 12:26.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Гледай сега един частен случай, наскоро продадохме апартамент на едно семейство, та мъжът ми обясни, че това което наемат в момента или подобно не може да е под 1000 лв., примерно около 1300лв. Със собствени спестявания, малко от родителите и заем в момента плащат ипотека примерно под 900лв и са щастливи. Така и така са работещи хора с разход за наем, има някаква логика в покупката им.
Забравих да спомена, че все пак правят компромис с квартала и го сменят, за да могат да си го позволят имота.
апартаментът двустаен ли е , каква е покупната цена?
Поздрави
Коментар
-
Мисля, че е крайно време понижителите да потърсят помощ и от специалисти по черна магия, заклинатели и факири.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Отиват на вноска 1100лв.. Обаче, лихвите все някога ще паднат а ще са изплащали собствен апартамент, който могат да си го правят както искат и имат чувството за собственост. Особено за хората от някои зодии и аспекти е важно да имат имот, за да се чувстват добре. Писнало им е ит квартири и наеми. То се вижда и по манталитета на българите, нашата територия е под знака на земната зодия Козирог и голяма част от хората си искат собственот върху тях.
ПП След рецесията можеха да си запазят същият квартал при същите финансови условия без да правят компромиси!Last edited by Laconic; 02.06.2022, 10:18.
Коментар
-
ооо, браво тройка
имотен спасител и анализатор-гадател.препоръка е
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
А какво ще се случи когато лихвата се повиши най-малко с 100%.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеМалък щрих за тези, които си въобразяват, че демографията ще им реши проблема с достъпността и цените на жилищата:
"Търсиш да купиш къща в Деделер?! По-вероятно е да видиш дух по тъмно, отколкото да събереш подписи от наследници – един в България, друг в Западна Европа, трети пък в Турция“, споделя пред пловдивчанин, наумил си да изгради "вила за удължаване на живота" в Дядовци."
https://blitz.bg/regioni/tsyala-blga...ews889358.html
Аз имах подобен проблем навремето в Гърция. Наследниците бяха кой в Австралия, кой в Нова Зеландия и никой не знаеше нищо за тях. Кауза пердутта.
Тук където сега живея в 90% от случаите положението е идентично. Въобще не отварям дума дали собствениците са съгласни всички да продават и дали имат съглашение относно цени/дялове. И така си стоят хубави вили с десетилетия и се рушат, но вероятността да станат собственост на перонци, клони към 0.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
А какво ще се случи когато лихвата се повиши най-малко с 100%.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Малък щрих за тези, които си въобразяват, че демографията ще им реши проблема с достъпността и цените на жилищата:
"Търсиш да купиш къща в Деделер?! По-вероятно е да видиш дух по тъмно, отколкото да събереш подписи от наследници – един в България, друг в Западна Европа, трети пък в Турция“, споделя пред пловдивчанин, наумил си да изгради "вила за удължаване на живота" в Дядовци."
https://blitz.bg/regioni/tsyala-blga...ews889358.htmlLast edited by 13ADROL; 02.06.2022, 08:27.
Коментар
Коментар