Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Local Purchasing Power in Sofia is 12.98% higher than in Lisbon
Local Purchasing Power in Sofia is 37.65% higher than in Athens
Local Purchasing Power in Sofia is 45.41% higher than in Thessaloniki
Local Purchasing Power in Sofia is 7.23% higher than in Rome
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Средните заплатаджии вече не смеят и да си изкарат колите заради цените на бензина,и отдавна са съкратили ходенето на кръчма,до от време на време...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеГоре долу карането на ски / активно и всеки сезон/ е като включването на контрабасите в инфлационният индекс . Та Джони добре го написа - слезте на Земята :–) И все пак средният заплатаджия в София може да си позволи да кара ски повече от този в Атина, Солун, Рим или Лисабон.... факт....:–)
А къде ще го прави е негов избор....
Юлка, допускам че съм пътувал повече от теб по света..... келнерстване кво да правиш. Кръчмите имат нужда от келнери навсякъде....Наздраве :–)
(въпреки че една 10-дневка не излиза повече от 2 бона, освен ако не си в Швейцария)
Но дори тази сума средния заплатаджия трудно отделя, защото тогава трябва да се лиши от лятна отпуска или нещо друго.
За пътуването - ОК:
Не бих се учудил да си пътувал повече - но тогава е още по-учудващо виждането ти за покупателната способност!?
А и подозирам, че си пътувал предимно като турист, докато аз имам пряк опит с проекти в немалко държави...
Та имам идея как вървят наемите в покрайнините на различни европейски градове,
както и какво можеш да си позволиш с тяхната заплата.
Та.... очаквам да споделиш конкретни градове / конкретни сравнения!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Пълни,ама пълни глупости.Песимисте не се ли усещаш ,че пишеш глупости.Тоя форум се чете от адски много хора,които и живеят в чужбина,или са живяли,или и в момента пътуват повече от теб,и имат и повече престой в чуждите държави от Западна Европа.Нали сам виждаш по отговорите им че ти се смеят на смешките които пишеш??
Сто пъти съм го казал и пак ще кажа ,държава която разчита на внос на храната си,няма как да има стабилни цени,еле пък висока покупателна способност в заплатите и то се вижда,по процента на разходите за храна ,които са в топа на Европа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеБи ли споделил кои точно градове-картинки София бие по покупателна способност?
И откъде точно черпиш тази информация, че ме заитригува!
Имам достатъчно преки впечатления, та ще ми е интересно да ги сравня с твоята база.
Local Purchasing Power in Sofia is 37.65% higher than in Athens
Local Purchasing Power in Sofia is 45.41% higher than in Thessaloniki
Local Purchasing Power in Sofia is 7.23% higher than in Rome
Всъщност разликите са много по-големи в полза на София защото в данните на нумбео не са включени много разходи които са много пъти по-ниски у нас като застраховки, сервиз и услуги от всякакъв вид , наеми , нужда от нова кола / лизинг/ и т.н.
Все пак това дава достатъчно ясна картина за нещата. И цифрите не бяха такива преди 10 или повече години....
Коментар
-
Горе долу карането на ски / активно и всеки сезон/ е като включването на контрабасите в инфлационният индекс . Та Джони добре го написа - слезте на Земята :–) И все пак средният заплатаджия в София може да си позволи да кара ски повече от този в Атина, Солун, Рим или Лисабон.... факт....:–)
Юлка, допускам че съм пътувал повече от теб по света..... келнерстване кво да правиш. Кръчмите имат нужда от келнери навсякъде....Наздраве :–)
Коментар
-
Гледните точки са различни. Например какво ми пука че даден град е като картинка след като не мога да си платя сметките ? Какви забавления, какви тротоари , какви 5 лева . Тези с 1000 лева в София, както и онези с ниските доходи в тези градове мислят само за оцеляване, а не за забавления и тротоари. Е в София по покупателна сила се оцелява по-лесно. Това а фактите както и да ги въртиш.....:-)
И това беше нещо немислимо преди 10 или преди 20 години. София да бие по покупателна сила Европейски градове картинки. Разликата в градската визия беше същата, но цифрите за покупателната сила съвсем различни..... факт....:–)
Сто пъти съм го казал и пак ще кажа ,държава която разчита на внос на храната си,няма как да има стабилни цени,еле пък висока покупателна способност в заплатите и то се вижда,по процента на разходите за храна ,които са в топа на Европа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАко не е живял (или дори да е бил само малко по-дълго) навън - се съмнявам да те разбере.
Нищо лично, не искам да обидя никого (най-малко конспиратора-песимист).
Допреди няколко години се шегувахме, че ходим да караме ски в Алпите, защото е по-евтино от Бг.
Само че шегата отдавна стана реалност.
И тук и там дневната карта гравитира около 40-на евро.
За тия пари в БГ тук получаваш около 10-на писти и толкова лифтове (без значение Банско/Боро/Пампо)!
Там за същата сума получаваш над 1000 км писти и над 300 лифта + ски-рейсчета и куп др. неща...
Човек, който не е бил навън - няма база за сравнение и си мисли че тук развиваме туризъм!
Горе-долу така стои въпросът и с останалите неща...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеБи ли споделил кои точно градове-картинки София бие по покупателна способност?
Имам достатъчно преки впечатления, та ще ми е интересно да ги сравня с твоята база.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеИ това беше нещо немислимо преди 10 или преди 20 години. София да бие по покупателна сила Европейски градове картинки. Разликата в градската визия беше същата, но цифрите за покупателната сила съвсем различни..... факт....:–)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Покупвателна сила за какво бе човек? В София няма за какво да си харчиш парите - всички стоки и услуги са тотални боклуци. А вносните такива са по-скъпи от там. Атина, Солун, Рим , Лисабон - разликата в развитието между тези градове и София е точно толкова, колкото между София и Могадшу. Ти би ли отишъл да живееш в Афркиканска държава ако покупвателната сила там е по-висока? Не би много ясно.
Досега се разхождах из Южния Парк и надолу по Витошка към центъра . Ами мизерия бе, мизерия тотална. Боклуци, разбити тротоари, грозно, презастроено, неподдържано навсякъде. Каква изходна позиция, какви пет лева. Искам да живея в нормална държава - с нормални хора наоколо, не идиоти. С нормални, чисти и поддържани улици и квартали. С добри заведения с качествена храна. С добри условия за туризъм и развлечения. С качествени храни по магазините, с високо ниво на обслужване. По всички тези показатели София ни най-малко може да се доближи до изброените от теб градове. Пука ми, че мога да си купя по-малко като количество там, след като качеството е в пъти по-високо. София е град за пълни мазохисти.
Ниска била безработицата, малък бил дългът. Питай ги хората с по 1000 лева заплата (масово) какво мислят за безработицата и за дълга и как свързват двата края. Ти живееш на някаква друга планета и изказванията ти са типично Герберски - виж какво направихме и не гледай какво откраднахме. Ами не, не се живее добре в България. Слез на земята.
И това беше нещо немислимо преди 10 или преди 20 години. София да бие по покупателна сила Европейски градове картинки. Разликата в градската визия беше същата, но цифрите за покупателната сила съвсем различни..... факт....:–)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеАми не, не се живее добре в България. Слез на земята.
Нищо лично, не искам да обидя никого (най-малко конспиратора-песимист).
Допреди няколко години се шегувахме, че ходим да караме ски в Алпите, защото е по-евтино от Бг.
Само че шегата отдавна стана реалност.
И тук и там дневната карта гравитира около 40-на евро.
За тия пари в БГ тук получаваш около 10-на писти и толкова лифтове (без значение Банско/Боро/Пампо)!
Там за същата сума получаваш над 1000 км писти и над 300 лифта + ски-рейсчета и куп др. неща...
Човек, който не е бил навън - няма база за сравнение и си мисли че тук развиваме туризъм!
Горе-долу така стои въпросът и с останалите неща...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Покупвателна сила за какво бе човек? В София няма за какво да си харчиш парите - всички стоки и услуги са тотални боклуци. А вносните такива са по-скъпи от там. Атина, Солун, Рим , Лисабон - разликата в развитието между тези градове и София е точно толкова, колкото между София и Могадшу. Ти би ли отишъл да живееш в Афркиканска държава ако покупвателната сила там е по-висока? Не би много ясно.
Досега се разхождах из Южния Парк и надолу по Витошка към центъра . Ами мизерия бе, мизерия тотална. Боклуци, разбити тротоари, грозно, презастроено, неподдържано навсякъде. Каква изходна позиция, какви пет лева. Искам да живея в нормална държава - с нормални хора наоколо, не идиоти. С нормални, чисти и поддържани улици и квартали. С добри заведения с качествена храна. С добри условия за туризъм и развлечения. С качествени храни по магазините, с високо ниво на обслужване. По всички тези показатели София ни най-малко може да се доближи до изброените от теб градове. Пука ми, че мога да си купя по-малко като количество там, след като качеството е в пъти по-високо. София е град за пълни мазохисти.
Ниска била безработицата, малък бил дългът. Питай ги хората с по 1000 лева заплата (масово) какво мислят за безработицата и за дълга и как свързват двата края. Ти живееш на някаква друга планета и изказванията ти са типично Герберски - виж какво направихме и не гледай какво откраднахме. Ами не, не се живее добре в България. Слез на земята.
За идиотите и до края на века, вероятно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Demertsel Разгледай мнение
Тоест, ако правилно те разбирам, ти даваш ръст на БВП на столицата с 5-6% за следващите 10-15г и -100% за цялата страна?
Не знам дали нетно ще се отрази благоприятно за софия
България няма, но тя и както и цяла европа, ще плаща един чужд дълг.
Пиша че в момента София е по-добре от много Европейски градове. Причината е по-ниският дълг у нас като страна със съответните последици ... данъчни и други включително безработицата. Така ще бъде докато, ако не ги настигнем по дълг.
Всяка световна криза - вирус, война, дълг се отразява по-леко у нас спрямо света. И мисля че така ще бъде докато не се променят някои от базовите условия у нас - демография, дълг, бизнес , данъчна система, доходи-БВП по сектори , инфлация , спестявания.... и още куп неща. Да се променят в негативна посока сериозно относно безработицата . Негативно за демография е например повече хора в трудоспособна възраст
Коментар
Коментар