IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Гледните точки са различни. Например какво ми пука че даден град е като картинка след като не мога да си платя сметките ? Какви забавления, какви тротоари , какви 5 лева . Тези с 1000 лева в София, както и онези с ниските доходи в тези градове мислят само за оцеляване, а не за забавления и тротоари. Е в София по покупателна сила се оцелява по-лесно. Това а фактите както и да ги въртиш.....:-)
    И това беше нещо немислимо преди 10 или преди 20 години. София да бие по покупателна сила Европейски градове картинки. Разликата в градската визия беше същата, но цифрите за покупателната сила съвсем различни..... факт....:–)
    По-добре да оцеляваш в град като картинка, отколкото в мизерен град. А там хората оцеляват много по-лесно, защото срещу една минимална заплата може да се купи повече, отколкото тук, а и социалните им системи са добре развити. Ако България беше такъв рай, за какъвто го описваш, нямаше цели села да се изнасят да берат ягоди в Англия, а щеше да става обратното. Просто в тази държава нищо не е читаво. Тук става за живеене само ако се занимаваш с кражби, трупайки пари по офшорки и в харчейки ги навън - просто защото ни управляват идиоти, цари пълно безвластие и беззаконие. Раят за крадците и измамниците, ад за нормалните, трудолюбиви хора. Това е България.

Коментар

Local Purchasing Power in Sofia is 12.98% higher than in Lisbon
      Local Purchasing Power in Sofia is 37.65% higher than in Athens
      Local Purchasing Power in Sofia is 45.41% higher than in Thessaloniki
      Local Purchasing Power in Sofia is 7.23% higher than in Rome
      Задминали сме Рим и Лисабон - ехааааа!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Средните заплатаджии вече не смеят и да си изкарат колите заради цените на бензина,и отдавна са съкратили ходенето на кръчма,до от време на време...
        Еми така е заради гадните спекуланти нафтаджии. Крайно време е Нинова да се заеме с тях :–)

Коментар

Горе долу карането на ски / активно и всеки сезон/ е като включването на контрабасите в инфлационният индекс . Та Джони добре го написа - слезте на Земята :–) И все пак средният заплатаджия в София може да си позволи да кара ски повече от този в Атина, Солун, Рим или Лисабон.... факт....:–)
          А къде ще го прави е негов избор....
          Юлка, допускам че съм пътувал повече от теб по света..... келнерстване кво да правиш. Кръчмите имат нужда от келнери навсякъде....Наздраве :–)
          Средния заплатаджия трудно може да си позволи да кара ски в Алпите!
          (въпреки че една 10-дневка не излиза повече от 2 бона, освен ако не си в Швейцария)
          Но дори тази сума средния заплатаджия трудно отделя, защото тогава трябва да се лиши от лятна отпуска или нещо друго.

За пътуването - ОК:
          Не бих се учудил да си пътувал повече - но тогава е още по-учудващо виждането ти за покупателната способност!?
          А и подозирам, че си пътувал предимно като турист, докато аз имам пряк опит с проекти в немалко държави...
          Та имам идея как вървят наемите в покрайнините на различни европейски градове,
          както и какво можеш да си позволиш с тяхната заплата.

Та.... очаквам да споделиш конкретни градове / конкретни сравнения!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Пълни,ама пълни глупости.Песимисте не се ли усещаш ,че пишеш глупости.Тоя форум се чете от адски много хора,които и живеят в чужбина,или са живяли,или и в момента пътуват повече от теб,и имат и повече престой в чуждите държави от Западна Европа.Нали сам виждаш по отговорите им че ти се смеят на смешките които пишеш??
            Сто пъти съм го казал и пак ще кажа ,държава която разчита на внос на храната си,няма как да има стабилни цени,еле пък висока покупателна способност в заплатите и то се вижда,по процента на разходите за храна ,които са в топа на Европа.
            Е, щом ти го определяш за глупости значи пиша истината :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
              Би ли споделил кои точно градове-картинки София бие по покупателна способност?

И откъде точно черпиш тази информация, че ме заитригува!

Имам достатъчно преки впечатления, та ще ми е интересно да ги сравня с твоята база.
              Local Purchasing Power in Sofia is 12.98% higher than in Lisbon
              Local Purchasing Power in Sofia is 37.65% higher than in Athens
              Local Purchasing Power in Sofia is 45.41% higher than in Thessaloniki
              Local Purchasing Power in Sofia is 7.23% higher than in Rome

Всъщност разликите са много по-големи в полза на София защото в данните на нумбео не са включени много разходи които са много пъти по-ниски у нас като застраховки, сервиз и услуги от всякакъв вид , наеми , нужда от нова кола / лизинг/ и т.н.
              Все пак това дава достатъчно ясна картина за нещата. И цифрите не бяха такива преди 10 или повече години....

Коментар

Горе долу карането на ски / активно и всеки сезон/ е като включването на контрабасите в инфлационният индекс . Та Джони добре го написа - слезте на Земята :–) И все пак средният заплатаджия в София може да си позволи да кара ски повече от този в Атина, Солун, Рим или Лисабон.... факт....:–)
                Юлка, допускам че съм пътувал повече от теб по света..... келнерстване кво да правиш. Кръчмите имат нужда от келнери навсякъде....Наздраве :–)
                Средните заплатаджии вече не смеят и да си изкарат колите заради цените на бензина,и отдавна са съкратили ходенето на кръчма,до от време на време...

Коментар

Гледните точки са различни. Например какво ми пука че даден град е като картинка след като не мога да си платя сметките ? Какви забавления, какви тротоари , какви 5 лева . Тези с 1000 лева в София, както и онези с ниските доходи в тези градове мислят само за оцеляване, а не за забавления и тротоари. Е в София по покупателна сила се оцелява по-лесно. Това а фактите както и да ги въртиш.....:-)
                  И това беше нещо немислимо преди 10 или преди 20 години. София да бие по покупателна сила Европейски градове картинки. Разликата в градската визия беше същата, но цифрите за покупателната сила съвсем различни..... факт....:–)
                  Пълни,ама пълни глупости.Песимисте не се ли усещаш ,че пишеш глупости.Тоя форум се чете от адски много хора,които и живеят в чужбина,или са живяли,или и в момента пътуват повече от теб,и имат и повече престой в чуждите държави от Западна Европа.Нали сам виждаш по отговорите им че ти се смеят на смешките които пишеш??
                  Сто пъти съм го казал и пак ще кажа ,държава която разчита на внос на храната си,няма как да има стабилни цени,еле пък висока покупателна способност в заплатите и то се вижда,по процента на разходите за храна ,които са в топа на Европа.

Коментар

Ако не е живял (или дори да е бил само малко по-дълго) навън - се съмнявам да те разбере.
                    Нищо лично, не искам да обидя никого (най-малко конспиратора-песимист).

Допреди няколко години се шегувахме, че ходим да караме ски в Алпите, защото е по-евтино от Бг.
                    Само че шегата отдавна стана реалност.
                    И тук и там дневната карта гравитира около 40-на евро.
                    За тия пари в БГ тук получаваш около 10-на писти и толкова лифтове (без значение Банско/Боро/Пампо)!
                    Там за същата сума получаваш над 1000 км писти и над 300 лифта + ски-рейсчета и куп др. неща...
                    Човек, който не е бил навън - няма база за сравнение и си мисли че тук развиваме туризъм!

Горе-долу така стои въпросът и с останалите неща...

Коментар

Имам достатъчно преки впечатления, та ще ми е интересно да ги сравня с твоята база.
                      Чакай,не бързай,сега ще получиш линк от Numbeo, или стари спомени от командировки в Германия,Украйна.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Покупвателна сила за какво бе човек? В София няма за какво да си харчиш парите - всички стоки и услуги са тотални боклуци. А вносните такива са по-скъпи от там. Атина, Солун, Рим , Лисабон - разликата в развитието между тези градове и София е точно толкова, колкото между София и Могадшу. Ти би ли отишъл да живееш в Афркиканска държава ако покупвателната сила там е по-висока? Не би много ясно.

Досега се разхождах из Южния Парк и надолу по Витошка към центъра . Ами мизерия бе, мизерия тотална. Боклуци, разбити тротоари, грозно, презастроено, неподдържано навсякъде. Каква изходна позиция, какви пет лева. Искам да живея в нормална държава - с нормални хора наоколо, не идиоти. С нормални, чисти и поддържани улици и квартали. С добри заведения с качествена храна. С добри условия за туризъм и развлечения. С качествени храни по магазините, с високо ниво на обслужване. По всички тези показатели София ни най-малко може да се доближи до изброените от теб градове. Пука ми, че мога да си купя по-малко като количество там, след като качеството е в пъти по-високо. София е град за пълни мазохисти.

Ниска била безработицата, малък бил дългът. Питай ги хората с по 1000 лева заплата (масово) какво мислят за безработицата и за дълга и как свързват двата края. Ти живееш на някаква друга планета и изказванията ти са типично Герберски - виж какво направихме и не гледай какво откраднахме. Ами не, не се живее добре в България. Слез на земята.

Коментар

Ами не, не се живее добре в България. Слез на земята.
                            Ако не е живял (или дори да е бил само малко по-дълго) навън - се съмнявам да те разбере.
                            Нищо лично, не искам да обидя никого (най-малко конспиратора-песимист).

Допреди няколко години се шегувахме, че ходим да караме ски в Алпите, защото е по-евтино от Бг.
                            Само че шегата отдавна стана реалност.
                            И тук и там дневната карта гравитира около 40-на евро.
                            За тия пари в БГ тук получаваш около 10-на писти и толкова лифтове (без значение Банско/Боро/Пампо)!
                            Там за същата сума получаваш над 1000 км писти и над 300 лифта + ски-рейсчета и куп др. неща...
                            Човек, който не е бил навън - няма база за сравнение и си мисли че тук развиваме туризъм!

Горе-долу така стои въпросът и с останалите неща...

Коментар

Покупвателна сила за какво бе човек? В София няма за какво да си харчиш парите - всички стоки и услуги са тотални боклуци. А вносните такива са по-скъпи от там. Атина, Солун, Рим , Лисабон - разликата в развитието между тези градове и София е точно толкова, колкото между София и Могадшу. Ти би ли отишъл да живееш в Афркиканска държава ако покупвателната сила там е по-висока? Не би много ясно.

Досега се разхождах из Южния Парк и надолу по Витошка към центъра . Ами мизерия бе, мизерия тотална. Боклуци, разбити тротоари, грозно, презастроено, неподдържано навсякъде. Каква изходна позиция, какви пет лева. Искам да живея в нормална държава - с нормални хора наоколо, не идиоти. С нормални, чисти и поддържани улици и квартали. С добри заведения с качествена храна. С добри условия за туризъм и развлечения. С качествени храни по магазините, с високо ниво на обслужване. По всички тези показатели София ни най-малко може да се доближи до изброените от теб градове. Пука ми, че мога да си купя по-малко като количество там, след като качеството е в пъти по-високо. София е град за пълни мазохисти.

Ниска била безработицата, малък бил дългът. Питай ги хората с по 1000 лева заплата (масово) какво мислят за безработицата и за дълга и как свързват двата края. Ти живееш на някаква друга планета и изказванията ти са типично Герберски - виж какво направихме и не гледай какво откраднахме. Ами не, не се живее добре в България. Слез на земята.
                              Не обичам да съм песимисточно настроен, но реализма в момента ми подсказва, че това няма да го видим до края на това десетилетие
                              За идиотите и до края на века, вероятно

Коментар

• Първоначално изпратено от Demertsel Разгледай мнение

Тоест, ако правилно те разбирам, ти даваш ръст на БВП на столицата с 5-6% за следващите 10-15г и -100% за цялата страна?
                                Не знам дали нетно ще се отрази благоприятно за софия

България няма, но тя и както и цяла европа, ще плаща един чужд дълг.
                                Сигурно не съм се изразил правилно.
                                Пиша че в момента София е по-добре от много Европейски градове. Причината е по-ниският дълг у нас като страна със съответните последици ... данъчни и други включително безработицата. Така ще бъде докато, ако не ги настигнем по дълг.
                                Всяка световна криза - вирус, война, дълг се отразява по-леко у нас спрямо света. И мисля че така ще бъде докато не се променят някои от базовите условия у нас - демография, дълг, бизнес , данъчна система, доходи-БВП по сектори , инфлация , спестявания.... и още куп неща. Да се променят в негативна посока сериозно относно безработицата . Негативно за демография е например повече хора в трудоспособна възраст

Коментар

Working...
                                X