Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДа беше обърнал част в долари. При пандемията купувах на 1.60.
Ще видиш, че ако някой ще вдигне лихви - първи ще са Щатите.
Ако влезем в рецесия - пак Щатите ще се измъкнат преди ЕС.
Икономиката им е много по-гъвкава, само гледай.
И някакви шв. франкове на 1.80 имам, гледам че вече над 1.90.
Европейците са меки китки - те са в паника заради войната и не смеят да пипнат лихвите.
Ама то по-сериозното ми се струва, че ще дойде когато спрат програмите за изкупуване. Ще видим.
Иначе паниката от инфлацията си личи - щом коптори пред ремонт се шиткат с лекота, би трябвало да ви говори (аз ви казах и за златото - същия нагорещен пазар е, има много лутащи се пари в момента).
Само че ако някой чака инфлация в стил '96-'97 ще сбърка много.
Лихвите ще се вдигат след лятото,с 3 месеца по рано от всичко планувано до сега.
EЦБ плaниpa дa зaпoчнe дa вдигa лиxвитe cлeд лятoтo Упpaвитeлитe нa цeнтpaлнитe бaнĸи нa Гepмaния, Hидepлaндия и Aвcтpия ce oбявиxa зa cĸopoшнo пoвишaвaнe нa лиxвитe..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Глупаци има навсякъде. Приема всякакви - и рязани, и черни, и дръпнати и емнайстия пол само и само да има някой да работи/слугува
Иначе в ейропа се оди да СЕ КРАДЕ. Я социал за бедните, я фондове/субсидии за по отворените. Я кажи КЪДЕ ДРУГАДЕ МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ без да те осъдят ?!?!?!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Естесвено че е западнал, прогнил. Само се чудя що цял свят драпа да се докопа до там. Що не бегате при Путлер, бе? Или на Жонката в Анголата.
Иначе в ейропа се оди да СЕ КРАДЕ. Я социал за бедните, я фондове/субсидии за по отворените. Я кажи КЪДЕ ДРУГАДЕ МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ без да те осъдят ?!?!?!Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Бе вие сте върха тука бе.. фантазията ви се вихри здравата. Ходил бил )) и къде е тоя ресторант и кой е, ще споделиш ли вмириса се викаш, ми да се беше поизкъпал, де, или в хостела нямаше топла вода. Или не нарушаваш правилото 1 път в седмицата, даже и да смърдиш?
ти сто процента си бил с малко багаж, защото вземаш само ръчен, а на място пазаруваш от местните бутици, нали,като лорд минчев )
само лордове и принчипеси сте се събрали тука, хахахах
Единия през соца гладувал, другия в мишлен се вмирисал...трагедия
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДа беше обърнал част в долари. При пандемията купувах на 1.60.
Европейците са меки китки - те са в паника заради войната и не смеят да пипнат лихвите.
Ама то по-сериозното ми се струва, че ще дойде когато спрат програмите за изкупуване. Ще видим.
Иначе паниката от инфлацията си личи - щом коптори пред ремонт се шиткат с лекота, би трябвало да ви говори (аз ви казах и за златото - същия нагорещен пазар е, има много лутащи се пари в момента).
Само че ако някой очаква инфлация в стил '96-'97 е объркал.
Но има инфлиране на паричната маса. И не е хубаво само кеш да се държи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеМоите пари са в евро, мога да ги дам на брат ми назаем за 3 години, ако купи апарт в чужбина. Да си свърши работа, вместо да ги гризка инфлацията.
Само че ако някой чака инфлация в стил '96-'97 ще сбърка много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнениеАко някой се чуди точно колко е нагоре пазара в момента - миналата година в съседният вход се продаваше апартамент за 120 000 евро, като го продаваха около половин година, това беше цената по обява, не знам за колко всъщност го купиха, сигурно по-малко.
Сега в нашият вход продадоха идентичен апартамент ( и двата са за тотален ремонт ), само вместо на първият етаж беше на 3-тия за 175 хиляди евро и го продадоха за една седмица ( от друга страна нашият вход е много зле и неподържан. а другият е ремонтиран наскоро ). Това са 50% разлика, за една година, а вървят като топъл хляб имотите.
Моите пари са в евро, мога да ги дам на брат ми назаем за 3 години, ако купи апарт в чужбина. Да си свърши работа, вместо да ги гризка инфлацията.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
А добро утро бонке. Запада, запада а то му викали така щот ЗАПАДАЛ. Отдавна е преминал зенита си и се мъчи да не се сурне стремглаво в пропастта
- 3 Харесвания
Коментар
-
Лихвата остава на минус 0.5% поне до есента.
Не, че гордите собственици на ипотечни кредити са замесени в много от сделките с НИ, но поне могат да спят спокойно като минимум до края на годината.
=======================
Европейският регулатор затвърди позицията си, че лихвени повишения може да има "известно време" след края на количествените облекчения
ЕЦБ прие месечните покупки по APP да са на стойност 40 млрд. евро през април, 30 млрд. евро през май и 20 млрд. евро през юни, а размерът на покупките през третото тримесечие ще зависи от постъпващите данни.
прогнозите са да има лихвено повишение от 25 базисни пункта през септември и декември, пише Bloomberg.
Прогнозите са основната лихва да бъде повишена от настоящите -0,5% до ниво от 1,25%, сочат данните от суаповете.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Една еврейска мъдрост за дома гласи: “Евреин търси къща, среща се с продавача и го пита: “Тази къща купи ли я? Ти ли я строи? Или ти е наследство?” Продавачът се зачудил защо го пита това и го попитал. Евреинът отговорил: “Ако ти е наследство, лесно ще се разберем. Ако си я купил, ще ми е малко по-трудно, но ще стане. Но, ако си я строил ти, няма смисъл да преговарям.”Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнениеАко някой се чуди точно колко е нагоре пазара в момента - миналата година в съседният вход се продаваше апартамент за 120 000 евро, като го продаваха около половин година, това беше цената по обява, не знам за колко всъщност го купиха, сигурно по-малко.
Сега в нашият вход продадоха идентичен апартамент ( и двата са за тотален ремонт ), само вместо на първият етаж беше на 3-тия за 175 хиляди евро и го продадоха за една седмица ( от друга страна нашият вход е много зле и неподържан. а другият е ремонтиран наскоро ). Това са 50% разлика, за една година, а вървят като топъл хляб имотите.
Цените се качват в такива стойности когато балона е на върха си.Това са проценти които пазара реализира с години ,а ти говориш за месеци.
- 1 like
Коментар
-
Как се прави - изкупуват по 76 лв. / декар в радомирско.
Песимиста дреме!
https://www.segabg.com/hot/category-...VuwB0U_HNVSuBI
- 1 like
Коментар
-
Ако някой се чуди точно колко е нагоре пазара в момента - миналата година в съседният вход се продаваше апартамент за 120 000 евро, като го продаваха около половин година, това беше цената по обява, не знам за колко всъщност го купиха, сигурно по-малко.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
По тая логика прогресът в България през 21 век е по-голям от Германия и Франция. Ние си утроихме магистралите, а те? Повишихме минималната заплата десет пъти, а те? Повишихме детските 6 пъти, а те? Повишихме почивките в чужбина 20 пъти, а те?
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар