IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Да знаеш, че в Африка има над 50 държави, сигурно поне в 30 си бил

ПС: Записал съм си, че до 13.05.2022 (най-късно) ще емигрираш , ще намериш душевен мир и ще спреш да плещиш глупости във форума.
    Да не ме разочароваш
    Бил съм в повечето, макар и транзитно. Периодът 2005-2012 главно. Тогава ходех само из Африка. Правех разни търговии там, имам близък човек в Ангола, който ми доставяше определени стоки или намираше търговци. После дойде Еболата и спрях да се занимавам. За да оцелееш в тези държави ти трябват специални протекции в повечето случаи. Но където и да съм бил, такива хайдуци и крадци като българите не съм срещал. В тези държави ако някой открадне, то ще е от глад. В България кражбата е част от ежедневието на почти всеки. Затова и сме на този хал.
    Last edited by ejonny2376; 14.04.2022, 14:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

С уточнението, че всичко това е било преди 40 години. Ако сравниш световния прогрес за тези 40 години с промените в България излиза, че сме не само назад, ние сме направо на дъното. В повечето африкански държави (в много от тях съм бил) прогресът е в пъти по-добър.
      По тая логика прогресът в България през 21 век е по-голям от Германия и Франция. Ние си утроихме магистралите, а те? Повишихме минималната заплата десет пъти, а те? Повишихме детските 6 пъти, а те? Повишихме почивките в чужбина 20 пъти, а те?

Коментар

С уточнението, че всичко това е било преди 40 години. Ако сравниш световния прогрес за тези 40 години с промените в България излиза, че сме не само назад, ние сме направо на дъното. В повечето африкански държави (в много от тях съм бил) прогресът е в пъти по-добър.
        Да знаеш, че в Африка има над 50 държави, сигурно поне в 30 си бил

ПС: Записал съм си, че до 13.05.2022 (най-късно) ще емигрираш , ще намериш душевен мир и ще спреш да плещиш глупости във форума.
        Да не ме разочароваш

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Сега за 3 часа си в Бургас, а при соца до морето се пътуваше цял ден с кола. Който можеше да се дореди от вас, партийци, ченгета и доносници. До Кулата сега са 2 часа, при комунистите 5. Или хич, щото не те пускаха. Най-луксозната офис сграда беше Интерпред. Като идеш на кино получаваше ишиас от седалките. То и в офисите не бяха чували за регулиращи се столове, подлакътници, висока облегалка, опора за главата. През дограмите на панелките врабче можеше да влезе. Асансьор с автоматична врата нямаше. Даже някъде през етаж спираха. Ескалатор имаше само в ЦУМ. Метротранспорт нямаше въобще. От площат Славейков можеше да чуеш как трамвая тръгва от попа. Най-модерните спортни зали бяха Универсиада и Христо Ботев. Сега даже залите в Ботевград и Сливница са по-хубави.

Коментар

Ами не, да я разделиш трябва. От 100 квадрата 40% фалшиви, 60 квадрата реални. Ако цената е 200.000 Евро и брокерастът е обявил 2000 Евро/кв.м., реалната цена е. 2000/0,6=3333.
            да разбрах те.

Коментар

Сега за 3 часа си в Бургас, а при соца до морето се пътуваше цял ден с кола. Който можеше да се дореди от вас, партийци, ченгета и доносници. До Кулата сега са 2 часа, при комунистите 5. Или хич, щото не те пускаха. Най-луксозната офис сграда беше Интерпред. Като идеш на кино получаваше ишиас от седалките. То и в офисите не бяха чували за регулиращи се столове, подлакътници, висока облегалка, опора за главата. През дограмите на панелките врабче можеше да влезе. Асансьор с автоматична врата нямаше. Даже някъде през етаж спираха. Ескалатор имаше само в ЦУМ. Метротранспорт нямаше въобще. От площат Славейков можеше да чуеш как трамвая тръгва от попа. Най-модерните спортни зали бяха Универсиада и Христо Ботев. Сега даже залите в Ботевград и Сливница са по-хубави.
              Едно време имаше космонаФти сега обезкосмени ..... Има и банани, и пласмасови домати, и тиквени дини. Толкова е жалко че НЯМА накъде
              Я кажи къде можем да отидем на кино? Че едно време ИМАШЕ и на СЕЛО с 1500 души, а сега и в най-голямото село НЯМА
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Като идеш на кино получаваше ишиас от седалките. То и в офисите не бяха чували за регулиращи се столове, подлакътници, висока облегалка, опора за главата.
                Е тва вече е безобразно и недопустимо, в офисите да е нямало столове с подлакътници и опора за главата!!! /тва влиза в топ 3 на тъпотиите/.
                За сметка на това, кината вече почти ги няма, така че няма опасност от ишиас.
                В провинцията има градове без нито един киносалон, за това пък има чалготеки, да ходят децата, да се развиват, на култура да се учат.
                Напусни си малко офисчето и иди в някой шивашки цех да видиш какво значи експлоатация за 500 лв. И да ти кажа, нямат много столове с регулиране и подлакътници. И до кенефа не ги пускат.
                Last edited by Meandmyself; 14.04.2022, 13:15.

Коментар

Да бе, все едно и сега Тракия не е на дупки. Ремонт на ремонта през година и нови пари за крадване. С парите за строителството на частта Пловдив - Бургас можеше да се построи и целият Хемус ако не бяха откраднати.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Ми като си почнал, до 89та Тракия беше само до Пловдив и цялата на дупки, а Хемус само до Правец. После като изключим 4те години на Костов, същите червени велможи и ченгета са на власт. До един руски мекерета.
                    Да бе, все едно и сега Тракия не е на дупки. Ремонт на ремонта през година и нови пари за крадване. С парите за строителството на частта Пловдив - Бургас можеше да се построи и целият Хемус ако не бяха откраднати.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Оскаш да кажеш да се умножи по 0,6-0,7.
                      Ами не, да я разделиш трябва. От 100 квадрата 40% фалшиви, 60 квадрата реални. Ако цената е 200.000 Евро и брокерастът е обявил 2000 Евро/кв.м., реалната цена е. 2000/0,6=3333.

Коментар

Аз не виждам нещо да е построено след 1989. Разграбено да.
                        И не, не съм фен на социализма. Просто констатирам факти.

Факт е също така, че можехме да построим, но не го направихме - просто парите от еврофондовете се откраднаха. Една Сърбия построи магистали за чудо и приказ без Еврофондове. Една Полша построи едни рингове около Варшава - свят да ти се завие. Ние построихме някакви мижави километри магистрала, направихме им по 5 ремонта на ремонтите, откраднаха се 90% от парите и с остатъка залъгват хората, за да ходят да гласуват.

Бомбандираната, съсипаната от НАТО Сърбия направи магистрала над ждрелото на Нишава, най-трудният възможен терен. Ние, Европейците, не можахме до Калотина едни 40 километра да завършим. България - срамът и посмешището на Европа.
                        Ми като си почнал, до 89та Тракия беше само до Пловдив и цялата на дупки, а Хемус само до Правец. После като изключим 4те години на Костов, същите червени велможи и ченгета са на власт. До един руски мекерета.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Ако беше ходил щеше да знаеш, че повечето от тях са за хора с повече пари отколкото вкус. След последния на който ходих се отказах тотално миришех два дни на тепаняки, пържени и не знам си каква гняс. Кеото е дразнещо ако си на почивка с малко багаж.
                          Бе вие сте върха тука бе.. фантазията ви се вихри здравата. Ходил бил )) и къде е тоя ресторант и кой е, ще споделиш ли вмириса се викаш, ми да се беше поизкъпал, де, или в хостела нямаше топла вода. Или не нарушаваш правилото 1 път в седмицата, даже и да смърдиш?
                          ти сто процента си бил с малко багаж, защото вземаш само ръчен, а на място пазаруваш от местните бутици, нали,като лорд минчев )
                          само лордове и принчипеси сте се събрали тука, хахахах
                          Единия през соца гладувал, другия в мишлен се вмирисал...трагедия
                          Last edited by Meandmyself; 14.04.2022, 10:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                            Образованието е единственото което се влоши много.Тогава нивото беше високо и беше абсолютно безплатно.Сега образованието се е превърнало в бизнес.Обаче нищо не струва.
                            Величко Адамов (по-познат като Величко-Паричко) е 'легенда' в Свищов!
                            Що чалгаджийки и митничари си вдигнаха ценза през него......

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/...arginite.81460

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev

Пешето е доста примитивен селянин.Щом има за ядене значи се чувства богат материално и духовно.
                              Да,а свободата не е важна. Защо му е на човек да пътува където иска, да има достъп до всякаква информация, да не бъде арестуван заради виц за един селянин-марионетка?
                              Важното е някоя службица, базова храна и да ти е топло зимата.
                              Ето това са духовно извисените хора
                              Last edited by yalokin; 14.04.2022, 09:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power

Какво падение за един демократ да купи панелен комунистически боклук...Такива видни борци срещу социализма трябва да живеят в къща палат нейде из северните склонове на Витоша
                                Пешо, извинявай, но не мислиш ли ,че прекаляваш вече ?! Нали не искаш да ни убедиш , че по времето на социализма сме живели много добре или ,че трябва да сме много благодарни на социалистите, че са ни ограбили построявайки панелните квартали ?! Построили са ги и днес в тях живеят всякакви хора и демократи и поклонници на социалистите както и всякакви избиратели на останалите политически партии.

Коментар

Working...
                                X