IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тухладжия в маломерка след 10-тата година на ипотеката:

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

За жалост е така. Предлагането е плачевно, но пък за сметка на това, копторите са с космически цени. Именно затова е замръзнал пазара.

Съотношението цена/качество отдавна премина разумните граници. Строителите вече се изхитриха и са склонни на отстъпки, които предварително са калкулирали в цената. Да видим докога ще продължи този порочен кръг.
      Понеже търся с АКТ 16 не гледам други обяви. Ново с АКТ 16 излиза рядко читаво. Предимно гадни изложения и разположения, а с имот компромис не се прави.

Стара читава тухла като локация и разпределение излиза още по-рядко.
      За почти 2 години търсене излязоха само два читави имота спред мойте критерии. Единят в Яворов който харесах и на следващият ден щяхме да сме при нотариус го изпуснах по неясни за мен причини ( продавача се отказа в последният момент), но другият в Гео Милев го харесах и си стиснахме ръзете на 3тата минута от огледа.

И сега пак оглеждане за следващ. Купуването на имот с цел инвестиция е като риболова. Търпение му е майката.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Сега златото е актуално, после среброто и така.

П.П. Цените не знам дали са замръзнали. В районите в които следя и имам запазени търсения проблема е друг:
        няма предлагане на читави имоти.
        Появяват се само тотални кочини на умопомрачителни цени от над 3000Е м2
        За жалост е така. Предлагането е плачевно, но пък за сметка на това, копторите са с космически цени. Именно затова е замръзнал пазара.

Съотношението цена/качество отдавна премина разумните граници. Строителите вече се изхитриха и са склонни на отстъпки, които предварително са калкулирали в цената. Да видим докога ще продължи този порочен кръг.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
          Със замръзването на цените на тухлата, замря и темата. Такова затишие не е на добре.
          Сега златото е актуално, после среброто и така.

П.П. Цените не знам дали са замръзнали. В районите в които следя и имам запазени търсения проблема е друг:
          няма предлагане на читави имоти.
          Появяват се само тотални кочини на умопомрачителни цени от над 3000Е м2

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Домоуправители теб не те вълнуват,понеже нямаш апартаменти......
            Аз какво имам или нямам, няма как да знаеш, ти кажи защо нито една прогноза не ти се сбъдва?

Коментар

• Със замръзването на цените на тухлата, замря и темата. Такова затишие не е на добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                Аз съм доволен от двамата ми домоуправители в Слатина и в Бургас. В къщите ми нямам домоуправители и съм още по-доволен, и в Редута и в Радомир.
                Домоуправители теб не те вълнуват,понеже нямаш апартаменти,но кажи продаде ли колибата с ламаринения покрив ? ПОне един оглед имаше ли?
                Поне един заблуден циганин не дойде ли?

Last edited by danetha; 21.09.2024, 08:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

лошото е, че професионалните домоуправители в голямата си част са като доброволните...
                  много слаби услуги, а иначе да събират таксата първи.
                  Аз съм доволен от двамата ми домоуправители в Слатина и в Бургас. В къщите ми нямам домоуправители и съм още по-доволен, и в Редута и в Радомир.

Коментар

Евго, Евгоооо
                    да Ви имам и входа и икономиите!
                    И колко ще спестите? По една кутия цигари на апартамент.

Как се събират такси от некоректни мизерници?
                    Само негативи и скъсани нерви ще си навлечеш.
                    лошото е, че професионалните домоуправители в голямата си част са като доброволните...
                    много слаби услуги, а иначе да събират таксата първи.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Евго, Евгоооо

Ние наскоро направихме чудесно реновиране, макар и не на 100%. Прилича на ново строителство, дори като нов не е бил толкова хубав блока,

Миналата година бяхме при професионален домоуправител - нито чистеше, нито нещо организираше, таксите скочиха, дори крадеше от нас пари.

И го махнахме. Правеше номера, че ни прослушвал телефоните, че ни правил основно почистване, че ни оправял асансьора. И сигурно е откраднал 1000 -2000 лв от нас, не съм ги смятал, някой съседи не плащаха нищо, но той е вземал парите от наемите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                        От скоро съм домоуправител във входа ми, за да не плащаме на професионален такъв, но се вкарах в беля. Имаме съсед, който постоянно пише глупости по таблото и има най-различни искания и преди е съботирал всичко (ремонти и плащане на сметки). И сега пак се кани да съботира.
                        Евго, Евгоооо

Коментар

• Първоначално изпратено от andrei_k Разгледай мнение

То в комплекса на Нови Хан имам колега 70 лв на месец за такса поддръжка и пътува всеки ден до работа,харчи където казваш бензин всеки ден до София и се кефи,че го купил преди 5 години тристайния за 100 хиляди лева,без да мисли колко още му излиза с таксата поддържка и бензина.
                          т.е. в дългосрочен план ще му излезе двойно тази цена на апартамента? Разходите за бензин ми се струва, че са равни на вноска по кредит, взет преди години при по-ниски цени на НИ, напр. 500 лв на месец за бензин и обслужване на колата.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Имам колеги от Перник, Драгичево и хиллс или каквото беше там и карат, знам за такива живеещи след Горубляне до Герман в разните там квартали от къщи кутийки, там няма училища и возят яко. Аз колегата дето каза че не съм живял, съм живял до НДК 30 години, след това се преместих за няколко и сега пак там. За яслата и детската - да късмет голям определено, смятах шанса беше към 26% за яслата да приемат и 55% за детската, и ей богу и двата пъти стана. Не знам как може да се дадат подкупи като всичко е в системата кг София, и ако нямаш точките не се класираш, уж ги проверяват, но да не изключвам възможността някой да зима едни пари и да манипулира данни или да си затвори очите за неверни данни, уж родителите имат някакви достъпи и всичко е прозрачно, но не съм навлизал в детайли.
                            В детските в центъра поне има много възможности за странични занимания, има и школи по каквото си искаш - кеф ти айкидо, кеф ти такеуондо, работилници за деца, балети, народни танци, фехтовка, и т.н. което в повечето селца и градчета няма и няма и да има, може да има футбол и народни танци но до там. Има си плюсове и минуси Но не разчитайте, че копторите ще поевтинеят, ще поевтинеят гредореди от 20те на миналия век до Кирков и Баня баши, друго не виждам как. Много хора искат всички тези удобства, оценяват ги и ще си плащат. Виж ако има нови комплекси в полето под магистралата може и празни да останат, като поживеят няколко години и се скъсат от пътуване и пеша няма къде да отидат, няма едно кафе наоколо им писва и се махат, ама ще има ли кой да купи - и тук е пак важно локацията на имотите - плащаш си цените в центъра, в докторски и знаеш защо. Виж все ще не мога да разбера защо плащат луди пари за къща на северен планински склон, без канализация, с улици есенно-зимния и пролетта залети и превърнати в реки от фекалии от преливащите ями на баровците, без снегопочистване или скапано такова, без обществен транспорт...
                            Нали автобус 63 ходи до Бояна и спира в центъра, близо до Боянската черква.

Всичко е много относително, но и аз не бих живял там, предпочитам близо до идеалния център и метрото.

От скоро съм домоуправител във входа ми, за да не плащаме на професионален такъв, но се вкарах в беля. Имаме съсед, който постоянно пише глупости по таблото и има най-различни искания и преди е съботирал всичко (ремонти и плащане на сметки). И сега пак се кани да съботира.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                              Днес, 16:28
                              Причина: Обиди.
                              така и не стана ясно защо го търпите това "то"
                              от нпо-тата ли ви натискат
                              Не става ясно защо се толерира горецитираното говорещо шимпанзе,а не се банне перманентно !

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Какви изгодни покупки имаш до 2016г.? Аз не знам за такива!!! Аз имам покупки 1994г., 2002г. и 2010г. Показвам НА в бар Неро, с риск мутрата Елджон да ми избие зъбите. Айде уреди среща..навитарка ли си?
                                ама доведи и брата , че нали и той купувач
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X