If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За жалост е така. Предлагането е плачевно, но пък за сметка на това, копторите са с космически цени. Именно затова е замръзнал пазара.
Съотношението цена/качество отдавна премина разумните граници. Строителите вече се изхитриха и са склонни на отстъпки, които предварително са калкулирали в цената. Да видим докога ще продължи този порочен кръг.
Понеже търся с АКТ 16 не гледам други обяви. Ново с АКТ 16 излиза рядко читаво. Предимно гадни изложения и разположения, а с имот компромис не се прави.
Стара читава тухла като локация и разпределение излиза още по-рядко.
За почти 2 години търсене излязоха само два читави имота спред мойте критерии. Единят в Яворов който харесах и на следващият ден щяхме да сме при нотариус го изпуснах по неясни за мен причини ( продавача се отказа в последният момент), но другият в Гео Милев го харесах и си стиснахме ръзете на 3тата минута от огледа.
И сега пак оглеждане за следващ. Купуването на имот с цел инвестиция е като риболова. Търпение му е майката.
П.П. Цените не знам дали са замръзнали. В районите в които следя и имам запазени търсения проблема е друг: няма предлагане на читави имоти.
Появяват се само тотални кочини на умопомрачителни цени от над 3000Е м2
За жалост е така. Предлагането е плачевно, но пък за сметка на това, копторите са с космически цени. Именно затова е замръзнал пазара.
Съотношението цена/качество отдавна премина разумните граници. Строителите вече се изхитриха и са склонни на отстъпки, които предварително са калкулирали в цената. Да видим докога ще продължи този порочен кръг.
Със замръзването на цените на тухлата, замря и темата. Такова затишие не е на добре.
Сега златото е актуално, после среброто и така.
П.П. Цените не знам дали са замръзнали. В районите в които следя и имам запазени търсения проблема е друг: няма предлагане на читави имоти.
Появяват се само тотални кочини на умопомрачителни цени от над 3000Е м2
Аз съм доволен от двамата ми домоуправители в Слатина и в Бургас. В къщите ми нямам домоуправители и съм още по-доволен, и в Редута и в Радомир.
Домоуправители теб не те вълнуват,понеже нямаш апартаменти,но кажи продаде ли колибата с ламаринения покрив ? ПОне един оглед имаше ли?
Поне един заблуден циганин не дойде ли?
Евго, Евгоооо
да Ви имам и входа и икономиите!
И колко ще спестите? По една кутия цигари на апартамент.
Как се събират такси от некоректни мизерници?
Само негативи и скъсани нерви ще си навлечеш.
Ние наскоро направихме чудесно реновиране, макар и не на 100%. Прилича на ново строителство, дори като нов не е бил толкова хубав блока,
Миналата година бяхме при професионален домоуправител - нито чистеше, нито нещо организираше, таксите скочиха, дори крадеше от нас пари.
И го махнахме. Правеше номера, че ни прослушвал телефоните, че ни правил основно почистване, че ни оправял асансьора. И сигурно е откраднал 1000 -2000 лв от нас, не съм ги смятал, някой съседи не плащаха нищо, но той е вземал парите от наемите.
От скоро съм домоуправител във входа ми, за да не плащаме на професионален такъв, но се вкарах в беля. Имаме съсед, който постоянно пише глупости по таблото и има най-различни искания и преди е съботирал всичко (ремонти и плащане на сметки). И сега пак се кани да съботира.
Евго, Евгоооо
да Ви имам и входа и икономиите!
И колко ще спестите? По една кутия цигари на апартамент.
Как се събират такси от некоректни мизерници?
Само негативи и скъсани нерви ще си навлечеш.
То в комплекса на Нови Хан имам колега 70 лв на месец за такса поддръжка и пътува всеки ден до работа,харчи където казваш бензин всеки ден до София и се кефи,че го купил преди 5 години тристайния за 100 хиляди лева,без да мисли колко още му излиза с таксата поддържка и бензина.
т.е. в дългосрочен план ще му излезе двойно тази цена на апартамента? Разходите за бензин ми се струва, че са равни на вноска по кредит, взет преди години при по-ниски цени на НИ, напр. 500 лв на месец за бензин и обслужване на колата.
Имам колеги от Перник, Драгичево и хиллс или каквото беше там и карат, знам за такива живеещи след Горубляне до Герман в разните там квартали от къщи кутийки, там няма училища и возят яко. Аз колегата дето каза че не съм живял, съм живял до НДК 30 години, след това се преместих за няколко и сега пак там. За яслата и детската - да късмет голям определено, смятах шанса беше към 26% за яслата да приемат и 55% за детската, и ей богу и двата пъти стана. Не знам как може да се дадат подкупи като всичко е в системата кг София, и ако нямаш точките не се класираш, уж ги проверяват, но да не изключвам възможността някой да зима едни пари и да манипулира данни или да си затвори очите за неверни данни, уж родителите имат някакви достъпи и всичко е прозрачно, но не съм навлизал в детайли.
В детските в центъра поне има много възможности за странични занимания, има и школи по каквото си искаш - кеф ти айкидо, кеф ти такеуондо, работилници за деца, балети, народни танци, фехтовка, и т.н. което в повечето селца и градчета няма и няма и да има, може да има футбол и народни танци но до там. Има си плюсове и минуси Но не разчитайте, че копторите ще поевтинеят, ще поевтинеят гредореди от 20те на миналия век до Кирков и Баня баши, друго не виждам как. Много хора искат всички тези удобства, оценяват ги и ще си плащат. Виж ако има нови комплекси в полето под магистралата може и празни да останат, като поживеят няколко години и се скъсат от пътуване и пеша няма къде да отидат, няма едно кафе наоколо им писва и се махат, ама ще има ли кой да купи - и тук е пак важно локацията на имотите - плащаш си цените в центъра, в докторски и знаеш защо. Виж все ще не мога да разбера защо плащат луди пари за къща на северен планински склон, без канализация, с улици есенно-зимния и пролетта залети и превърнати в реки от фекалии от преливащите ями на баровците, без снегопочистване или скапано такова, без обществен транспорт...
Нали автобус 63 ходи до Бояна и спира в центъра, близо до Боянската черква.
Всичко е много относително, но и аз не бих живял там, предпочитам близо до идеалния център и метрото.
От скоро съм домоуправител във входа ми, за да не плащаме на професионален такъв, но се вкарах в беля. Имаме съсед, който постоянно пише глупости по таблото и има най-различни искания и преди е съботирал всичко (ремонти и плащане на сметки). И сега пак се кани да съботира.
Какви изгодни покупки имаш до 2016г.? Аз не знам за такива!!! Аз имам покупки 1994г., 2002г. и 2010г. Показвам НА в бар Неро, с риск мутрата Елджон да ми избие зъбите. Айде уреди среща..навитарка ли си?
ама доведи и брата , че нали и той купувач
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар