Първоначално изпратено от ejonny2376
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
С намаляването на лихвите Джером Пауъл затвърждава наследството си във Фед - Investor.bg
Какво им пишеше кольо, какво прави Джером?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
Именно! Хората живеещи в градчета и селца около София работещи в града и децата им учещи в града се превръщат в едни бакшиши, отврат - всеки ден се блъскат по задръстванията, нерви стрес, после ако не ти е уредено паркомясто в работа/офис - трябва да търсиш, отделно това дете трябва като свърши училището да го вземе пак някой от родителите и да си го закара на село. Ако си сам или без деца или с пораснали и независими такива е ОК и на мен ми харесват, даже бях кледал парцели в Кътина, но на този етап имам всичко около мен на 5 минути пеша. Сутрин ставаш не в 6 ами в 7:30, наслап се отпочинал, не мислиш коли, задръствания, дали вали, дали е минал снегорина, взимаш си леко палтенце, чантата на рамо и с детето за 4-5 минути до детската пеша, от там за още 5 минути минаваш през любима сладкарница за топло кроасанче и хубаво кафенце и след още 10-тина минути с метро, торлей, трамвай си в офиса примерно. Няма стрес, няма здръствания, бибиткания, пререждащи се мутри и доставчици, има спокоен живот, изживял съм го и за мен е важно липсата на този допълнителен стрес.
Да въздуха ще е една идея по-мръсен, но редовно си гледам аир мапа за частици в кварталите които ме интересуват и не са големи разликите, даже зимата в центъра е много по чист въздуха - оранжев, не лилав, защото просто в центъра няма толкова отопление на вългища и дърва, както е по селата около София - в Горна баня, Панчака - то зимата не трябва човек да си отвори прозореца от смрад.
И да елитните държавни основни училища примеат по район, вече го няма това с даренията като когато аз бях дете - от цяла София идваха ученици в 22ро примерно.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
Именно! Хората живеещи в градчета и селца около София работещи в града и децата им учещи в града се превръщат в едни бакшиши, отврат - всеки ден се блъскат по задръстванията, нерви стрес, после ако не ти е уредено паркомясто в работа/офис - трябва да търсиш, отделно това дете трябва като свърши училището да го вземе пак някой от родителите и да си го закара на село. Ако си сам или без деца или с пораснали и независими такива е ОК и на мен ми харесват, даже бях кледал парцели в Кътина, но на този етап имам всичко около мен на 5 минути пеша. Сутрин ставаш не в 6 ами в 7:30, наслап се отпочинал, не мислиш коли, задръствания, дали вали, дали е минал снегорина, взимаш си леко палтенце, чантата на рамо и с детето за 4-5 минути до детската пеша, от там за още 5 минути минаваш през любима сладкарница за топло кроасанче и хубаво кафенце и след още 10-тина минути с метро, торлей, трамвай си в офиса примерно. Няма стрес, няма здръствания, бибиткания, пререждащи се мутри и доставчици, има спокоен живот, изживял съм го и за мен е важно липсата на този допълнителен стрес.
Да въздуха ще е една идея по-мръсен, но редовно си гледам аир мапа за частици в кварталите които ме интересуват и не са големи разликите, даже зимата в центъра е много по чист въздуха - оранжев, не лилав, защото просто в центъра няма толкова отопление на вългища и дърва, както е по селата около София - в Горна баня, Панчака - то зимата не трябва човек да си отвори прозореца от смрад.
И да елитните държавни основни училища примеат по район, вече го няма това с даренията като когато аз бях дете - от цяла София идваха ученици в 22ро примерно.
След 8-ми клас децата обикновено сами си ходят на училище с градски транспорт
Това което ти описваш като безумно обикаляне е по скоро присъщо за хората живеещи в София - Никога няма свободни места в близката до тях детска градина, а желаното училище не винаги е най близкото
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Ми голем е проблемот. Требе ем да го караш, ем да го зимаш у фиксиран час. Апа и даскалото не е баш до твоа гъз, уйдоха 2 часа у трафика ката мера. Ми ако си болен или командировка, ко праим?
НАЙ-ГОЛЕМИО ПРОБЛЕМ - добрите държавни основни училища НЕ ПРИЕМАТ с местожителство Нови Хан. Начи 10К евро за частно, сека година!
Тебе ти не дреме, ама за ората с деца си е ем арч, ем гърч.
И да елитните държавни основни училища примеат по район, вече го няма това с даренията като когато аз бях дете - от цяла София идваха ученици в 22ро примерно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
тази година откриха НОВО УЧИЛИЩЕ В НОВИ ХАН. и в София не откриват !?!?!?
И къф е проблема да си караш и детето на училище освен собствения гъз на работа?
И разходите са 250лв на МЕСЕЦ ЗА ГОРИВО С 250 КОНЯ КОЛА АКО ХОДЯ ВСЕКИ ДЕН (А СЪМ НА ОЩЕ 10КМ ПО ДАЛЕЧ).
Може и електричка да си вземеш и да ти е БЕЗ ПАРИ (с/у 100к лева разходи, колкото е един гараж из софията). Че даже 2 втора употреба х40к лева + 20к лева солари. Едната зареждаш БЕЗПЛАТНО другата караш.
ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ БЯГАТ ОТ ГЕТОТО СОФИЯ. ХЕМ Е ПО ХУБАВО, ХЕМ Е ПО-ЕВТИНО.
На 2км от мен ще правят селище - 200-300 декара с 400-500 КЪЩИ. 150млн€ е готов инвеститора
НАЙ-ГОЛЕМИО ПРОБЛЕМ - добрите държавни основни училища НЕ ПРИЕМАТ с местожителство Нови Хан. Начи 10К евро за частно, сека година!
Тебе ти не дреме, ама за ората с деца си е ем арч, ем гърч.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Превод: Сбърках с прогнозите уви. (жалко за колето, но той сам си взема решения)
но около второто тримесечие може и да позная с малка 8 годишна разлика (какво са 8 години на фона на еволюцията)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение.
ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ БЯГАТ ОТ ГЕТОТО СОФИЯ. ХЕМ Е ПО ХУБАВО, ХЕМ Е ПО-ЕВТИНО.Last edited by danetha; 19.09.2024, 12:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
лихвения цикъл бая се разтегли...уви..
но се чака рецесия около второто понижение на лихвите от страна на ФЕД
дали са общи приказки ще видим
но около второто тримесечие може и да позная с малка 8 годишна разлика (какво са 8 години на фона на еволюцията)Last edited by два_таралежа; 19.09.2024, 12:06.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Ботич, там при вас нямаше ли сметище за радиоактивни отпадъци?
Иначе съм съгласен че някои от предградията си имат предимства.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
И къф е проблема да си караш и детето на училище освен собствения гъз на работа?
И разходите са 250лв на МЕСЕЦ ЗА ГОРИВО С 250 КОНЯ КОЛА АКО ХОДЯ ВСЕКИ ДЕН (А СЪМ НА ОЩЕ 10КМ ПО ДАЛЕЧ).
Може и електричка да си вземеш и да ти е БЕЗ ПАРИ (с/у 100к лева разходи, колкото е един гараж из софията). Че даже 2 втора употреба х40к лева + 20к лева солари. Едната зареждаш БЕЗПЛАТНО другата караш.
На 2км от мен ще правят селище - 200-300 декара с 400-500 КЪЩИ. 150млн€ е готов инвеститора
за някои е супер да изплащат цял живот една двустайка-тристайка че е до основното училище на детето и няма какво да се занимават и могат да киснат пред тв или на дивана от 17.30 . Близостта на кръчми до които могат да стигнат пеша също е огромен +, а реално изплащат един малък апартамент на цената на прилична къща с двор в предградията. Това не е само у нас, а и по света. Времето прекарано пред монитора (тв, комп, тел) е е огромно и рано или късно масата ще сме в матрицата.. (казвам сме, защото естеството на работата ми е такова, че вися на компа по цял ден)Last edited by bertram; 19.09.2024, 10:26.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Кога Ви думАх: купувайте гаражи х 20000-30000лв ми се смеехте
ето едно гаражче за 200000лв
Продава ГАРАЖ в град София, Редута - 23 кв.м / При запитване :: imot.bg Обява
Ората изпляскаха:-)
Коментар
-
Иначе съм съгласен че някои от предградията си имат предимства.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Това са жълти стотинки на фона на голямото дърво - УЧИЛИЩЕ. Да приготви по 10К евро годишно за всеки ученик, освен ако не е склонен да жертва бъдещето на децата си в някое гето. Две деца, по 12 години, по 10к евро...
На 2км от мен ще правят селище - 200-300 декара с 400-500 КЪЩИ. 150млн€ е готов инвеститораLast edited by bota156; 19.09.2024, 08:39.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
лихвения цикъл бая се разтегли...уви..
но се чака рецесия около второто понижение на лихвите от страна на ФЕД
дали са общи приказки ще видим
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар