IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376

В Нови Хан няма ли даскало?
    БГ училището е абсолютното дъно, където и да ги пращаш, все тая. Трябва да се налага допълнителен данък на родители с деца и автомобили, заради тях човек не може да си свърши работа когато му се наложи да шофира из София. Има си градски танспорт. Трябва да си пълен идиот за да си разкарваш лекенцето по 5-6 пъти из града -на даскало, вземане от даскало, на рисуване, на спорт, на цигулка, на анлийски, на какво ли не. Навремето не беше така, зарязваха ни да се оправяме сами родителите ни още от съвсем малки и пак сме станали хора.
    Напълно си прав и не са плащали родителите ни по 10 хиляди евро на година за училище, пък пак сме станали хора,сега е някаква гъзария и голямата работа да учиш в такива училища,пък и не е ясно детето дали ще се справя. Както и с детските градини записват го в частна детска градина ,били по 5 деца,щяли да му обръщат повече внимание. На площадката до блока дойде едно момиченце записали го на детска градина в Сейнт Джордж гледам 5000 евро до 12 клас гледам по 11000 евро то за тия пари един апартамент като стане на 18 си го дава под наем си взима некъв наем и си докарва 1000 лв към заплатата,хах

Коментар

• С намаляването на лихвите Джером Пауъл затвърждава наследството си във Фед - Investor.bg

Какво им пишеше кольо, какво прави Джером?

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Именно! Хората живеещи в градчета и селца около София работещи в града и децата им учещи в града се превръщат в едни бакшиши, отврат - всеки ден се блъскат по задръстванията, нерви стрес, после ако не ти е уредено паркомясто в работа/офис - трябва да търсиш, отделно това дете трябва като свърши училището да го вземе пак някой от родителите и да си го закара на село. Ако си сам или без деца или с пораснали и независими такива е ОК и на мен ми харесват, даже бях кледал парцели в Кътина, но на този етап имам всичко около мен на 5 минути пеша. Сутрин ставаш не в 6 ами в 7:30, наслап се отпочинал, не мислиш коли, задръствания, дали вали, дали е минал снегорина, взимаш си леко палтенце, чантата на рамо и с детето за 4-5 минути до детската пеша, от там за още 5 минути минаваш през любима сладкарница за топло кроасанче и хубаво кафенце и след още 10-тина минути с метро, торлей, трамвай си в офиса примерно. Няма стрес, няма здръствания, бибиткания, пререждащи се мутри и доставчици, има спокоен живот, изживял съм го и за мен е важно липсата на този допълнителен стрес.
        Да въздуха ще е една идея по-мръсен, но редовно си гледам аир мапа за частици в кварталите които ме интересуват и не са големи разликите, даже зимата в центъра е много по чист въздуха - оранжев, не лилав, защото просто в центъра няма толкова отопление на вългища и дърва, както е по селата около София - в Горна баня, Панчака - то зимата не трябва човек да си отвори прозореца от смрад.
        И да елитните държавни основни училища примеат по район, вече го няма това с даренията като когато аз бях дете - от цяла София идваха ученици в 22ро примерно.
        НИКОГА НЕ СИ ЖИВЯЛ В СОФИЯ. Или си имал уникален късмет. Племеника детската градина е на 10 метра от блока му. НЕ ГО ПРИЕХА, живее там баща му от 80 ГОДИНА. И това е в квартал СУХАТА РЕКА дето НЯМА НОВО СТРОИТЕЛСТВО. 50% от децата са разни дошляци от витоша, младост платили по 2-3к лева ПОДКУП да ги запишат.
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение

Именно! Хората живеещи в градчета и селца около София работещи в града и децата им учещи в града се превръщат в едни бакшиши, отврат - всеки ден се блъскат по задръстванията, нерви стрес, после ако не ти е уредено паркомясто в работа/офис - трябва да търсиш, отделно това дете трябва като свърши училището да го вземе пак някой от родителите и да си го закара на село. Ако си сам или без деца или с пораснали и независими такива е ОК и на мен ми харесват, даже бях кледал парцели в Кътина, но на този етап имам всичко около мен на 5 минути пеша. Сутрин ставаш не в 6 ами в 7:30, наслап се отпочинал, не мислиш коли, задръствания, дали вали, дали е минал снегорина, взимаш си леко палтенце, чантата на рамо и с детето за 4-5 минути до детската пеша, от там за още 5 минути минаваш през любима сладкарница за топло кроасанче и хубаво кафенце и след още 10-тина минути с метро, торлей, трамвай си в офиса примерно. Няма стрес, няма здръствания, бибиткания, пререждащи се мутри и доставчици, има спокоен живот, изживял съм го и за мен е важно липсата на този допълнителен стрес.
          Да въздуха ще е една идея по-мръсен, но редовно си гледам аир мапа за частици в кварталите които ме интересуват и не са големи разликите, даже зимата в центъра е много по чист въздуха - оранжев, не лилав, защото просто в центъра няма толкова отопление на вългища и дърва, както е по селата около София - в Горна баня, Панчака - то зимата не трябва човек да си отвори прозореца от смрад.
          И да елитните държавни основни училища примеат по район, вече го няма това с даренията като когато аз бях дете - от цяла София идваха ученици в 22ро примерно.
          На 99% от хората живеещи извън околовръстното децата ходят на детска градина в самото населено място, а също и учениците до 8-ми клас учат в съответното населено място и въобще не им се налага да правят описаните от теб движения

След 8-ми клас децата обикновено сами си ходят на училище с градски транспорт

Това което ти описваш като безумно обикаляне е по скоро присъщо за хората живеещи в София - Никога няма свободни места в близката до тях детска градина, а желаното училище не винаги е най близкото

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Ми голем е проблемот. Требе ем да го караш, ем да го зимаш у фиксиран час. Апа и даскалото не е баш до твоа гъз, уйдоха 2 часа у трафика ката мера. Ми ако си болен или командировка, ко праим?

НАЙ-ГОЛЕМИО ПРОБЛЕМ - добрите държавни основни училища НЕ ПРИЕМАТ с местожителство Нови Хан. Начи 10К евро за частно, сека година!

Тебе ти не дреме, ама за ората с деца си е ем арч, ем гърч.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

тази година откриха НОВО УЧИЛИЩЕ В НОВИ ХАН. и в София не откриват !?!?!?
              И къф е проблема да си караш и детето на училище освен собствения гъз на работа?
              И разходите са 250лв на МЕСЕЦ ЗА ГОРИВО С 250 КОНЯ КОЛА АКО ХОДЯ ВСЕКИ ДЕН (А СЪМ НА ОЩЕ 10КМ ПО ДАЛЕЧ).
              Може и електричка да си вземеш и да ти е БЕЗ ПАРИ (с/у 100к лева разходи, колкото е един гараж из софията). Че даже 2 втора употреба х40к лева + 20к лева солари. Едната зареждаш БЕЗПЛАТНО другата караш.
              ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ БЯГАТ ОТ ГЕТОТО СОФИЯ. ХЕМ Е ПО ХУБАВО, ХЕМ Е ПО-ЕВТИНО.
              На 2км от мен ще правят селище - 200-300 декара с 400-500 КЪЩИ. 150млн€ е готов инвеститора
              Ми голем е проблемот. Требе ем да го караш, ем да го зимаш у фиксиран час. Апа и даскалото не е баш до твоа гъз, уйдоха 2 часа у трафика ката мера. Ми ако си болен или командировка, ко праим?

НАЙ-ГОЛЕМИО ПРОБЛЕМ - добрите държавни основни училища НЕ ПРИЕМАТ с местожителство Нови Хан. Начи 10К евро за частно, сека година!

Тебе ти не дреме, ама за ората с деца си е ем арч, ем гърч.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Превод: Сбърках с прогнозите уви. (жалко за колето, но той сам си взема решения)

но около второто тримесечие може и да позная с малка 8 годишна разлика (какво са 8 години на фона на еволюцията)
                каквото такова - важното е, че ти си успял да купиш и си се развил през този период - мисли в тази посока, а не какво съм купил аз или продал/купил колето (примерно)

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

.
                  На прасетата им харесва кочина,така че колкото и да бягат,повечето ще предпочитат да са в циганията и мръсотията,които така наречената "столица" предлага в изобилие.
                  Last edited by danetha; 19.09.2024, 12:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

лихвения цикъл бая се разтегли...уви..
                    но се чака рецесия около второто понижение на лихвите от страна на ФЕД
                    дали са общи приказки ще видим
                    Превод: Сбърках с прогнозите уви. (жалко за колето, но той сам си взема решения)

но около второто тримесечие може и да позная с малка 8 годишна разлика (какво са 8 години на фона на еволюцията)
                    Last edited by два_таралежа; 19.09.2024, 12:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Ботич, там при вас нямаше ли сметище за радиоактивни отпадъци?

Иначе съм съгласен че някои от предградията си имат предимства.
                      Сметището е до габра - на 20км от мене(айде 15 по въздух) и 10 от нови хан. На крушовица дето е на едно баирче разстояние 2-3км се надпреварват звестни да си правят вилички !?!?!

Коментар

И къф е проблема да си караш и детето на училище освен собствения гъз на работа?
                        И разходите са 250лв на МЕСЕЦ ЗА ГОРИВО С 250 КОНЯ КОЛА АКО ХОДЯ ВСЕКИ ДЕН (А СЪМ НА ОЩЕ 10КМ ПО ДАЛЕЧ).
                        Може и електричка да си вземеш и да ти е БЕЗ ПАРИ (с/у 100к лева разходи, колкото е един гараж из софията). Че даже 2 втора употреба х40к лева + 20к лева солари. Едната зареждаш БЕЗПЛАТНО другата караш.
                        На 2км от мен ще правят селище - 200-300 декара с 400-500 КЪЩИ. 150млн€ е готов инвеститора
                        разни хора разни идеали

за някои е супер да изплащат цял живот една двустайка-тристайка че е до основното училище на детето и няма какво да се занимават и могат да киснат пред тв или на дивана от 17.30 . Близостта на кръчми до които могат да стигнат пеша също е огромен +, а реално изплащат един малък апартамент на цената на прилична къща с двор в предградията. Това не е само у нас, а и по света. Времето прекарано пред монитора (тв, комп, тел) е е огромно и рано или късно масата ще сме в матрицата.. (казвам сме, защото естеството на работата ми е такова, че вися на компа по цял ден)
                        Last edited by bertram; 19.09.2024, 10:26.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Кога Ви думАх: купувайте гаражи х 20000-30000лв ми се смеехте
                          ето едно гаражче за 200000лв
                          Продава ГАРАЖ в град София, Редута - 23 кв.м / При запитване :: imot.bg Обява

Ората изпляскаха:-)

Коментар

Ботич, там при вас нямаше ли сметище за радиоактивни отпадъци?

Иначе съм съгласен че някои от предградията си имат предимства.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Това са жълти стотинки на фона на голямото дърво - УЧИЛИЩЕ. Да приготви по 10К евро годишно за всеки ученик, освен ако не е склонен да жертва бъдещето на децата си в някое гето. Две деца, по 12 години, по 10к евро...
                              Last edited by bota156; 19.09.2024, 08:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

лихвения цикъл бая се разтегли...уви..
                                но се чака рецесия около второто понижение на лихвите от страна на ФЕД
                                дали са общи приказки ще видим
                                Абе немаше ли да рипат лихвите на ипотекарите? Ко стана?

Коментар

Working...
                                X