IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Рано или късно на всичко му минава "модата" и замира....
    мисля да изключим от това твърдение храната и посдлона
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
      фрости май ще лети от чичовата децка
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

искаш да кажеш , че има двойно по - голяма заетост и вместо 1 от 10 да е нает , са наети 2 от 10 - не го вярвам , да има още толкова наематели макар и скрити и на половинчати наеми
        Може и да е много повече, аз примерно за около 3 години и половина , съм загубил приблизително 40 бона от нощувки само в Бургас. Ама, слабо ме интересува да ми ползват апарта външни хора...и съм сигурен, че го правят същото, поне 2млн. българи живеещи в страната и чужбина.
        Last edited by Bailor; 21.09.2024, 20:58.

Коментар

• https://www.facebook.com/share/r/if4Ejt21ceFuUbEH/

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Проблемът е, че този персентил вече е купил 2-3 апартамента. Имам колеги с по 6-7000 лв кредити на месец, без да броим лизинга за автомобил и бог знае какви още кредити. И това не е само българска история. Имам бивши колеги купили къщи в Брюксел за по 500 000 евро с 3500евро нетна заплата. Смятай там какъв е балона.
            Най-големият проблем е, че точно тези хора с безумните кредити; с купуване на всякакви, дори боклучави имоти; с държането, без отдаване под наем... всички те бяха позлатени от държавата. Идиотията беше наградена и тези твои колеги са спечелили несравнимо повече от такива безумни залози отколкото от работата си. Хората виждат това и го следват. В България даже не е толкова разпространено. Една от причините за пълната демотивация на работната ръка. С други думи - балонът има още МНОГО да се надува.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
              Феноменът "тъмни прозорци" в България го няма и цените ще скочат в следващите 5 години, смята експерт

https://petel.bg/Fenomenat-tamni-pro...kspert__544524

искаш да кажеш , че има двойно по - голяма заетост и вместо 1 от 10 да е нает , са наети 2 от 10 - не го вярвам , да има още толкова наематели макар и скрити и на половинчати наеми

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

+++
                Границата е премината вече и за неразумните.

Хубавото е, че рибите ползващи 80-90, че и 100% кредитно рамо, вече се набълбукаха до ушите и липсва свежа кръв, която да помпи цените. В момента 10к доход трудно захлупва нормален двустаен. А този доход е в 10%-ния горен перцентил на разпределението. Балонче, отвсякъде.
                Проблемът е, че този персентил вече е купил 2-3 апартамента. Имам колеги с по 6-7000 лв кредити на месец, без да броим лизинга за автомобил и бог знае какви още кредити. И това не е само българска история. Имам бивши колеги купили къщи в Брюксел за по 500 000 евро с 3500евро нетна заплата. Смятай там какъв е балона.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Фрости айде да посмятаме малко

Въпросният човек трябва да е купил 2014-та маломерката трябва да е струвала колосалните 20-30 000 евро

Вноската по кредита му е има няма 300 лв на месец и вече я е изплатил половината а остатъка по кредита му е под 15 000 евро

Ако днес продаде ще реализира над 50 000 евро капиталова

Каква ли е печалбата на тия дето са стояли през това време под наем и можеш ли в момента да намериш наем за 300лв в София???
                  И сега ми дават по 350€ наем в Сф за пример. Такива са малко. Аз вземам 650 лв на една перфектна маломерка до ВМА. Но си смятам, ако наемателя си тръгне някога (на него не вдигам наема) ще го обявя на нова оферта за 600€. Това е аритметика.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Супер, че си успял да намериш. По отношение на удебеленото, почвам да се чудя, дали изобщо си заслужава усилията - хиляди часове загубено време в проучване търсене с неясен резултат. Същото това време, ако работя, вместо да се занимавам с глупости, ще ми донесе в пъти повече пари и ценен опит. Но това е от моята камбанария. При теб не е точно така, понеже ти е като хоби.
                    При 1~2% доходност от наем (ако имаш късмет) и 10~15% инфлация, баш си е...... хоби...

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Беар цените и за мен отдавна преминаха разумните граници за разумните хора

Проблема е че на този пазар освен разумните са и тези с леките пари от обществените поръчки и от еврофондовете и от грантовете

Отдавна съм песимист за имотите в София нищо добро не ги очаква в дългосрочен план
                      Точно така е. И нашите чакали не разбраха че имотите ако ще се купуват ще е от този контингент. За съжаление може би. Да, не е добре. Обикновените хора да се насочват към наемите. Наемодателите след време ще са точно такива. Окрупнени собственици на десетки или стотици жилища.

Коментар

• Феноменът "тъмни прозорци" в България го няма и цените ще скочат в следващите 5 години, смята експерт

https://petel.bg/Fenomenat-tamni-pro...kspert__544524

Коментар

Със замръзването на цените на тухлата, замря и темата. Такова затишие не е на добре.
                          Рано или късно на всичко му минава "модата" и замира....

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Евго, Евгоооо
                            да Ви имам и входа и икономиите!
                            И колко ще спестите? По една кутия цигари на апартамент.

Как се събират такси от некоректни мизерници?
                            Само негативи и скъсани нерви ще си навлечеш.
                            Хич не са мизерници, имам познати, които живеят в един комплекс, половината спрели да си плащат а коплекса им заприличал на кочина. Интересното е, че са спрели да си плащат заможни хора.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                              Мухлясал панелен копторник в Люлин 7 за 170 000 евра vs апартамент на свежо парти-place in Spain за 129 000 евра

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=b4r0cy&f1=2

Това със сравнението на коптора в Люлин и испанския бисер мога да го дам ако съм затиснал испанския. Ти какво показваш, не си купил, а се точиш, за столица чувал ли си? В Поморие има по 40-80К добри апарти в близост до солта и калта в Поморийските солници и морето. Нови при това. Къв ти е проблема да ковнеш там?
                              Last edited by bulgarian lev; 21.09.2024, 16:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение

Ми ела купи в спейн ве цървулчо. Точно ти никога през живота си няма да закупиш абсолютно никакъв имот. Помни това хубаво и него забравяй.
                                Дали ще купувам, къде, и какво - не си ти, който да ми даваш наклони.
                                Ако искам ще купя, ако не искам - няма да купя нищо...

Голям смях с бг-"инвеститорите" в коптори - нашили се със свръх-набалончени маломерни кутийки в някаква комунистическа кочина, където ще им мине живота до печката в кухнята...
                                Last edited by Frosty; 21.09.2024, 16:35.
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X