Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Няма перфектни хора без косури....Часовника тиктака. Кой ще водиш по селските къщи ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Песимиста и той е стиснат .
Я го питай да идеш на прасе при него да помагаш,ако ти даде и едно свинско ухо да хапнеш на жар с една ракия пад добре ама и това ще е много .
Само мръвки, малко сланина и дроб. И да има и червено винце.
Коментар
-
Песимиста и той е стиснат .
Я го питай да идеш на прасе при него да помагаш,ако ти даде и едно свинско ухо да хапнеш на жар с една ракия пад добре ама и това ще е много .
Иначе да , може да се каже че съм стиснат в някаква степен. Не искам и очаквам от никой нищо в същото време....
Коментар
-
В момента няма по-желано от една криза и на ниво ЦБ,дори обикновенните хора го искат -тези които са умни де .
Кризата е и шанс да почнеш бизнес защото ще получиш евтин труд,евтини суровини и материали ,евтин наем,добра среда за оформяне на цена ,за да можеш да имаш добри обороти например и много още неща .
Направо описа мечтата на комуниста капиталист. - Евтин труд, евтин наем, суровини и материали И разбира се - ДОБЪР ОБОРОТ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Тя леля ми е малко стисната, въпреки че преди време баща ми й пълнеше колата яко. Те по провинцията много се стискат и пестят здраво.
Новата мадама, с която излизах, също не е ОК, но няма да споделя в кое отношение. Държи се странно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Такива домати за да ги отгледаш трябват ежедневни грижи. Само не казвай, че всеки ден ходиш от Гоцето да ги поливаш. Май пак послъга. А кокошинците от Лидъла в Гоцето ли ги купуваш?
От кокошинците има складови запаси....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.10.2022, 15:48.
Коментар
-
Тя леля ми е малко стисната, въпреки че преди време баща ми й пълнеше колата яко. Те по провинцията много се стискат и пестят здраво.
Новата мадама, с която излизах, също не е ОК, но няма да споделя в кое отношение. Държи се странно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЗа обикновеният човек няма нищо по-безрисково и леснодостъпно от имотите за отърване от хартията....
Така са го учили,така си знае
2008 същите приказки ги слушахме и видяхме какво стана
След това 14 напразни години за имотите да достигнат цените от тогава и сега пак РЕЗЕТ и още 20г в киреча
И след 20 год ,като останем 3-4млн и от тях 1.5млн+ цигани ще те питам на кой ще ги продаваш тея кочини,като и сега има леглова база за 10млн +++
А тогава излишъка ще е такъв.че на 1 циганин ще се падат 3 кочини
Демографията Е фактор.Голям фактор
- 2 Харесвания
Коментар
-
Градинка малка има...доматите са извънземни направо - няма такива по пазарите на каквато и да било цена / биволско сърце и Идеал сортове на 30-40 години и си пазим семената, Нямаш представа какъв кеф е да гледаш малкото ти чаве да заръфа един от корена и целите бузи и дрехи да са в домати.....:-) Дръвчета има безкрай / имот 5+ декара/ но плододайните са малко защото са стари вече и трябва да се подновят. Тази година орехите бяха слаби, след 2-3 седмици мушмолите ще са готови....Ябълки набрахме 2 щайги в неделя - присадка от фуджи семка....топ са отново без аналог по магазините...
Нищо не се пръска и се ползва само естествена тор /кокошинци/
Животни няма освен вързано куче.....
Всичко това се прави не за намаляване на разходите , а за КАЧЕСТВО, което не мога да купя за никакви пари...просто го няма о пазара и магазините.... Там се продава химия на макс и дълготрайни сортове удобни за продажба и залежаване..... Биволското сърце за няколко дни ако не се изяде почва да се скапва / не е пръскан нищо/ и е сложен за съхранение с мека обвивка....
Леля ти добре е направила и не ти е дала хич малко неща....
Евго крайно време е да оставиш мачовците на мира, и да си земеш некоя сгодна кака без да си толкова претенциозен....има безкрай такива.....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Знаеш кой продава на загуба - само този, който е принуден. Сега остава въпроса, каква точно ще бъде кризата у нас и колко хора реално са се надценили. Решат ли централните банки да печатат пари отново в рамките на година-две, корекцията ще е в рамките на 20-30%. Което много хора ги устройва, мен включително, защото имат немалък жилищен фонд, но и свободен кеш. Срив от 50% не устройва никой, защото това означава колапс на икономиката. Дори Кавръков не знае какво си пожелава с такива апокалиптични прогнози. При среден живот на сградите около 80г - 50% спад означава, че две поколения собственици са работили и изплащали залудо.
Какво са 50% е въпроса ?- И отговора е прост също -тези процените са една справедлива пазарна цена ,реалната стойност ,защото както каза и Калин Христов "Имаме грешки на паричната и фискалната политика. При предлагането вървяха постоянни трендове на свиване на работната сила. В България работната сила се свива с 90 хил. души на годишна основа. Води до това работниците да получават по-голяма сила спрямо работодателите, особено висококвалифицираните. Имаме увеличение на работните заплати в частния сектор много над увеличението на цените. Но това е съчетано с намаляване на производителността/Имаш изкуствена лоша инфлация която води до криза !/“, каза още подуправителят на БНБ.-поради този фактор цените на жилищата се ДИСКОНТИРАТ СЛЕД КАТО ПАРИТЕ ИМАТ ЦЕНА ВЕЧЕ !
Ама си ги плещите едни ей така на кило ,пак без грам разум .
В момента няма по-желано от една криза и на ниво ЦБ,дори обикновенните хора го искат -тези които са умни де .
Кризата е и шанс да почнеш бизнес защото ще получиш евтин труд,евтини суровини и материали ,евтин наем,добра среда за оформяне на цена ,за да можеш да имаш добри обороти например и много още неща .
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Тая скрънза леля ти...само 10 кила ракия ти дала.
Коментар
-
Градинка малка има...доматите са извънземни направо - няма такива по пазарите на каквато и да било цена / биволско сърце и Идеал сортове на 30-40 години и си пазим семената, Нямаш представа какъв кеф е да гледаш малкото ти чаве да заръфа един от корена и целите бузи и дрехи да са в домати.....:-) Дръвчета има безкрай / имот 5+ декара/ но плододайните са малко защото са стари вече и трябва да се подновят. Тази година орехите бяха слаби, след 2-3 седмици мушмолите ще са готови....Ябълки набрахме 2 щайги в неделя - присадка от фуджи семка....топ са отново без аналог по магазините...
Нищо не се пръска и се ползва само естествена тор /кокошинци/
Животни няма освен вързано куче.....
Леля ти добре е направила и не ти е дала хич малко неща....
Евго крайно време е да оставиш мачовците на мира, и да си земеш некоя сгодна кака без да си толкова претенциозен....има безкрай такива.....
Коментар
-
А вие в Радомир нямате ли си хубава градина със зеленчуци, с плодни дръвчета, кокошки да снасят яйца, прасе за Коледа,
Това много би облекчило разходите ви.
Аз наскоро ходих в провинцията при леля ми (сестра на баща ми). Те произвеждат доста, но ми даде само 10 литра ракия, 2 буркана мед, малко грозде, малко домати, а аз си набрах орехи за една баклава. И туй то,
Но трябваше да отида защото имаше работа по имота ми. И пак ще ходя по-натам.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Знаеш кой продава на загуба - само този, който е принуден. Сега остава въпроса, каква точно ще бъде кризата у нас и колко хора реално са се надценили. Решат ли централните банки да печатат пари отново в рамките на година-две, корекцията ще е в рамките на 20-30%. Което много хора ги устройва, мен включително, защото имат немалък жилищен фонд, но и свободен кеш. Срив от 50% не устройва никой, защото това означава колапс на икономиката. Дори Кавръков не знае какво си пожелава с такива апокалиптични прогнози. При среден живот на сградите около 80г - 50% спад означава, че две поколения собственици са работили и изплащали залудо.
В големите градове естествено е по-различно, защото там жилища купуват не само инвеститори,но и хора,които го купуват, за да живеят в него. Но при вдигане на лихвите тези хора ще намалеят, както и по естествени причини заради демографският срив. Освен това като се вдигнат и лихвите по депозитите много хора ще си вкарат парите в банка.А вече има такива индикации за повишаване на лихвите по депозитите.
- 1 like
Коментар
Коментар