Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Затова трябва да върнат жителството -който е роден в София или е работил 10 години в складовете на Лидл
Иначе данъците / при това доста добри/ си ги плащам в София
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеНовософиянци говорят за инвестиране в имоти и как отглеждали домати и прасета,ебати темата
Да я прекръстят на "бг-татко"
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеНовософиянци говорят за инвестиране в имоти и как отглеждали домати и прасета,ебати темата
Да я прекръстят на "бг-татко"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Дааа, в Радомир доматите нямат нужда да са от хибридни сортове, нямат нужда от торове и постоянно пръскане срещу болести и гниене, даже не трябва да ги поливат и събират редовно, а веднъж седмично и пак си дават. Митични плодове без съмнение... 30-40 години селекция, сигурно ще я проследим до Ноевия ковчег?
За селекцията се замислих - трябва да питам, но са със сигурност 30+ години. Колко точно не знам. А сортовете от които е тръгнала ги написах...
Имам още 5-6 домата останали - обрани на зелено след сланата която падна през Септември / тази година малшанс/....мога да ти ги снимам ако държиш ? :-).
Иначе те разбирам - същите домати 2 години подред търпят пълен крах в Старозагорско.... пръскат се там, но ги фаша някаква болест и край... Вероятно няма да опитваме отново следващата година....
ПП Доматите са зеленчук , а не плод , макар тези да имат въглехидрати вероятно над 5%:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.10.2022, 16:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
Моля nkavrakov1982 да отговори на този въпрос за да знам до каква степен да се осланям на ценните му съвети.
Колкото до самата криза ,мисля че е ясно и това бях предсказал
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ние едно време колехме по 2 прасета - едно за изяждане и едно да останат и за нас мръвки. Иначе само 2 бута по еленски и остатъци от манджите. Събирахме се по 20-25 "касапи-поливачи" и 50 на вечерния банкет
И манджи не оставаха, всичко се изяжда на деня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Градинка малка има...доматите са извънземни направо - няма такива по пазарите на каквато и да било цена / биволско сърце и Идеал сортове на 30-40 години и си пазим семената, Нямаш представа какъв кеф е да гледаш малкото ти чаве да заръфа един от корена и целите бузи и дрехи да са в домати.....:-) Дръвчета има безкрай / имот 5+ декара/ но плододайните са малко защото са стари вече и трябва да се подновят. Тази година орехите бяха слаби, след 2-3 седмици мушмолите ще са готови....Ябълки набрахме 2 щайги в неделя - присадка от фуджи семка....топ са отново без аналог по магазините...
Нищо не се пръска и се ползва само естествена тор /кокошинци/
Животни няма освен вързано куче.....
Всичко това се прави не за намаляване на разходите , а за КАЧЕСТВО, което не мога да купя за никакви пари...просто го няма по пазара и магазините.... Там се продава химия на макс и дълготрайни сортове удобни за продажба и залежаване..... Биволското сърце за няколко дни ако не се изяде почва да се скапва / не е пръскан нищо/ и е сложен за съхранение с мека обвивка....
Леля ти добре е направила и не ти е дала хич малко неща....
Евго крайно време е да оставиш мачовците на мира, и да си земеш некоя сгодна кака без да си толкова претенциозен....има безкрай такива.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Добре де това изсипване не беше ли очевидно за всички и не беше ли очевадно че ще доведе до ръст в цените?
Поради какво причина ти в това време твърдеше че цените ще се сринат?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Хаха , прасетата беха гоУема работа едно време...нема вече...
Иначе да , може да се каже че съм стиснат в някаква степен. Не искам и очаквам от никой нищо в същото време..... Иначе само 2 бута по еленски и остатъци от манджите. Събирахме се по 20-25 "касапи-поливачи" и 50 на вечерния банкет
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
АМА КАК ТАКА ?
КАКВИ СА ТЕЗИ НОВИНИ ОТ ДНЕС ???
https://www.investor.bg/a/113-analiz...pazari-v-sveta
Растящите лихви по ипотечните кредити подлагат на натиск имотните пазари в света
Жилищните пазари са изправени пред сеизмична промяна с края на средата на ниски лихви
Изведнъж картината с достъпността на жилищата рязко се смени.
„Само преди два-три месеца казвахме, че лихвени проценти до 3 на сто във Великобритания ще бъдат предизвикателство предвид достъпността. Сега пазарите очакват лихвите по ипотечните кредити да достигнат до около 6%“, коментира Нобъл Франсис, директор на икономическите политики в Асоциацията на строителните продукти.
В момент, когато мнозинството хора вероятно ще се сблъскат със спадове на реалните заплати, това е перфектна буря за собствениците на жилище, които са купили в последните десет години и не са свикнали с високи лихви по ипотечните кредити“, отбелязва Франсис.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ти като отиде, какво занесе на леля ти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten
по медицински причини
Да добавим и че в златната тема /за покупка на злато/,също опипваше почвата на цени близки до 20 00 долара унцията ?
Ако при мен са медицински причини ,при теб какви са ?
Може би и медицината трудно би ги обхванала ?
Как мислиш ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Тя тази ми каза, че е готова заедно да чистим дворовете. Другият път мога да я взема с мен.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар