IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.bloombergtv.bg/a/19-svet...a-rabotna-raka

А,лондонския професор ми харесва...
    Богатите ще обедняват,бедните ще забогатяват,а цените на жилищата Ще ПАДАААт...ха ха,доста неочакван сценарии,но професора има железни доводи,демографията ....

Мойта теза да вземем от богатите и да дадем на бедните е в ход,богатите ще бъдат бавно изтосквани без да се усетят..от тук нататък

Що се отнася до тенденциите, които ще наблюдаваме през следващите десетилетия, проф. Гудхарт каза, че богатите ще изгубят много пари, защото лихвените проценти ще продължат да се понижават, макар сега бързо да нарастват. Цените на облигациите се сринаха наистина рязко, цените на жилищата ще намалеят, капиталовите пазари ще се понижат, така че богатите ще обеднеят, а недостигът на работна ръка ще означава, че особено неквалифицираните работници, с по-слабо образование ще бъдат по-добре заплатени. Бедните, които не притежават кой знае какви активи, ще имат по-високи доходи, а богатите ще обеднеят. Така че неравенството ще намалява двустранно.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

То времето лети неусетно понякога... знаеш кога, ама и 20 да са били все тая / на връщане около 18 беше много зле, но на отиване безпроблемно/
      Пътя на места е много зле, а в една зона са изкопали да кърпят вероятно. Тази година съм водил чаветата вече 5-6 пъти...кеф.....
      По-интересното по темата е че има няколко строежа буквално в планината по пътя...с коли за стотици К пред тях..... Нямах идея, че може да се строи на тези места....

За кое съм сбъркал ? Имаш ли данните колко от продажбите са с ипотека ? Цифрата която гледаш е възможният максимум, а минимума е ...0 :-) Логичното е да се делне на 2, но е по-скоро на 3....:-)
      Другият път се размърдайте малко и походете пеша. От бар Шишарка качвате Копитото по стръмната пътека под лифта, после още 20 минути и сте на Златните. Стига с тези автомобили - в планината място за трошки няма. Добре, че бай Тошо е направил път дотам.

На Беловодски строи Доган чрез протежето си Краси Дюлгеров - нищо ново под слънцето. Булгаристан.

Коментар

Мъката е голяма и се чудят за коя сламка да се хванат, че да върви самозаблудата...
        Вероятно греша, като разбивам илюзиите им....Ратко така каза и ми е време да спра :-) Да си вярват в квото искат....2039 не е толкова далеч :-)
        Да, може би Ратко е прав. Но на тях няма да им повлияе, а за безпристрастните ( доколкото е възможно) участници в темата е полезно. Т.е. ползата я има, ако някой е в дилема.
        Любопитното е че не излизат с нови доводи а се върти само есно и също: лихви, ипотеки, ковид, земетръс, сега война.
        никакво въображение. :-)
        ​​​​​​
        ​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

7402 Вписвания в агенцията са в графа Продажби, отделно са Вписвания на законни и договорни ипотеки.
          Така дали е по-ясно, или юлий, лаконик и атани не можете да разделите на три магарета сламата?
          Пс: Четири, извинявай джони че те пропуснах.
          Мъката е голяма и се чудят за коя сламка да се хванат, че да върви самозаблудата...
          Вероятно греша, като разбивам илюзиите им....Ратко така каза и ми е време да спра :-) Да си вярват в квото искат....2039 не е толкова далеч :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

И бело имам. Най-добро качество. Държа го за специални случаи.

В Петък за 15 минути от Гоцето до морените? Пак излъга. За 15 минути не можеш само до Околовръстното да излезеш - имаш поне 2 брутални светофара само дотам. После по Беловодски през Бояна е ад. Към 17 километра са общо (минавал съм ги с колело, от центъра са около 20). Или твърдиш, че си карал със средна скорост 70 по тези павета, светофари, дупки и завои?

Да, ясно, и тук май "в пъти" сбърка.
            То времето лети неусетно понякога... знаеш кога, ама и 20 да са били все тая / на връщане около 18 беше много зле, но на отиване безпроблемно/
            Пътя на места е много зле, а в една зона са изкопали да кърпят вероятно. Тази година съм водил чаветата вече 5-6 пъти...кеф.....
            По-интересното по темата е че има няколко строежа буквално в планината по пътя...с коли за стотици К пред тях..... Нямах идея, че може да се строи на тези места....

За кое съм сбъркал ? Имаш ли данните колко от продажбите са с ипотека ? Цифрата която гледаш е възможният максимум, а минимума е ...0 :-) Логичното е да се делне на 2, но е по-скоро на 3....:-)

ПП Джони, явно не си ходил натам скоро. Има доста места за събиране на отпадъци, но така или иначе хартията от кашкавала / насипният/ си е взимам с мен обратно и всичко дето е боклук...Не ми е проблем и давам пример на децата....
            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.10.2022, 22:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

7402 Продажби, от които 1053 Законни ипотеки и 3392 договорни ипотеки или 60.05133747635774 %

07-09-2022.pdf (registryagency.bg)
              7402 Вписвания в агенцията са в графа Продажби, отделно са Вписвания на законни и договорни ипотеки.
              Така дали е по-ясно, или юлий, лаконик и атани не можете да разделите на три магарета сламата?
              Пс: Четири, извинявай джони че те пропуснах.
              Last edited by Zalmoxis; 07.10.2022, 22:46.

Коментар

Опровергах ги вече надолу.... и не за първи път :-)
                Има данни за вписвания на продажби и други за вписвания на ипотеки без да има връзка между тях. Защо се самозаблуждавате че двете цифри имат връзка като НИКЪДЕ не е написано че едното е част от другото ?
                Единственото сигурно е че тези ипотеки са част от около 1 милион имота в София / не само жилищни/

наистина ли толкова бавно вдяваш, че наистина трябва като на второкласник да го разяснявам ?!
                Оооо уиски...пак е добре, че не е бело, а аз пък изкарах поредният страхотен ден с децата в зоната на морените.... от Гоцето е 15 минути....:-)

ПП Разбра ли сега защо аз отдавам под наем а вие плащате наеми ? :-)))) Ключа е в детайлите, които проспивате и после що така стана с виртуалното....
                https://it.dir.bg/crypto/blizo-570-m...orsata-baynans
                И бело имам. Най-добро качество. Държа го за специални случаи.

В Петък за 15 минути от Гоцето до морените? Пак излъга. За 15 минути не можеш само до Околовръстното да излезеш - имаш поне 2 брутални светофара само дотам. После по Беловодски през Бояна е ад. Към 17 километра са общо (минавал съм ги с колело, от центъра са около 20). Или твърдиш, че си карал със средна скорост 70 по тези павета, светофари, дупки и завои?

Да, ясно, и тук май "в пъти" сбърка.

ПС: Крайно време е да се забранят автомобили в парк Витоша и разни кашкавали да спрете да замърсявате. Но БГ, какво да правиш!
                Last edited by ejonny2376; 07.10.2022, 22:49.

Коментар

И що мислиш така?
                  Хайде, велики математико, докажи защо 60% е "в пъти" повече. Дадоха т ти даде линк към данни, опровергай ги.

На човек не му трябва университет, трябва му 3 клас за да схване, че пишеш брокерски глупости. Не знам клиентите ти как изобщо се хващат - явно масовият купувач на жилище чрез брокер е пълен неграмотник и наистина успявате да го излъжете.
                  Опровергах ги вече надолу.... и не за първи път :-)
                  Има данни за вписвания на продажби и други за вписвания на ипотеки без да има връзка между тях. Защо се самозаблуждавате че двете цифри имат връзка като НИКЪДЕ не е написано че едното е част от другото ?
                  Единственото сигурно е че тези ипотеки са част от около 1 милион имота в София / не само жилищни/

наистина ли толкова бавно вдяваш, че наистина трябва като на второкласник да го разяснявам ?!
                  Оооо уиски...пак е добре, че не е бело, а аз пък изкарах поредният страхотен ден с децата в зоната на морените.... от Гоцето е 15 минути....:-)

ПП Разбра ли сега защо аз отдавам под наем а вие плащате наеми ? :-)))) Ключа е в детайлите, които проспивате и после що така стана с виртуалното....
                  https://it.dir.bg/crypto/blizo-570-m...orsata-baynans
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.10.2022, 22:26.

Коментар

Какво да забравя след като всичките му цифри са 2-5 пъти грешни и от там бликат самозаблуди :-)
                    Нали си учил в Немско икономическо хохшуле ли беше ? Не са ли ви учили какво е продажна цена и как се случва тя ?
                    "2-5 пъти грешни"?!

Недей, че си разлях уискито да се смея, пощади ме....

Коментар

Много станахте кандидатите за жълтата фанелка днес :-))))
                      Като за икономист втори път за няколко минути не знаеш къде се намираш...лошо похарчени пари на баща ти:-)
                      И що мислиш така?
                      Хайде, велики математико, докажи защо 60% е "в пъти" повече. Дадоха т ти даде линк към данни, опровергай ги.

На човек не му трябва университет, трябва му 3 клас за да схване, че пишеш брокерски глупости. Не знам клиентите ти как изобщо се хващат - явно масовият купувач на жилище чрез брокер е пълен неграмотник и наистина успявате да го излъжете.

Коментар

Стига бе, според песимиста 60% е завишени "в пъти" процент на ипотеките, а то какво се оказа? Че 60% били даже малко.
                        Много станахте кандидатите за жълтата фанелка днес :-))))
                        Като за икономист втори път за няколко минути не знаеш къде се намираш...лошо похарчени пари на баща ти:-)

Коментар

Забрави го това "в пъти" че се излагаш. Никой не те кара да продаваш без пари, просто средна цена 800 до 1000 Евро в Гоцето е напълно реалистично и в реда на нещата.
                          Какво да забравя след като всичките му цифри са 2-5 пъти грешни и от там бликат самозаблуди :-)
                          Нали си учил в Немско икономическо хохшуле ли беше ? Не са ли ви учили какво е продажна цена и как се случва тя ?

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

7402 Продажби, от които 1053 Законни ипотеки и 3392 договорни ипотеки или 60.05133747635774 %

Стига бе, според песимиста 60% е завишени "в пъти" процент на ипотеките, а то какво се оказа? Че 60% били даже малко.

Коментар

• [QUOTE=antani;n3973932]
                              Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Юлка, колегата е номиниран / и лидер за жълтата фанелка/, моля те не му създавай конкуренция :-)))
                              Та дай да видим къде пише, че 60% от ПОКУПКО-ПРОДАЖБИТЕ са с ипотека в София ?
                              /QUOTE]

Търсих и не видях къде пише, че това са продажби, а не просто вписвания на ипотеки / ипотекирания на имоти по хиляди различни причини / ?
                              Възможно е някое тримесечие да надминат дори броят на продажбите :-))))
                              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.10.2022, 22:14.

Коментар

Юлка, колегата е номиниран / и лидер за жълтата фанелка/, моля те не му създавай конкуренция :-)))
                                Та дай да видим къде пише, че 60% от ПОКУПКО-ПРОДАЖБИТЕ са с ипотека в София ?

Наистина ли си въобразявате, че като изопачавате цифрите в пъти ще излъжете някой да си продаде имота без пари и ще свалите цените ? Кавръка с над 200 регистрации в нета по негови думи за 6 години успя да докара тройни цени :-))))
                                Забрави го това "в пъти" че се излагаш. Никой не те кара да продаваш без пари, просто средна цена 800 до 1000 Евро в Гоцето е напълно реалистично и в реда на нещата.

Коментар

Working...
                                X