IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
    Юлка, понее ти ги разбираш банките / нал тъй ?/ ще шерна 2 факта , които да зарадват Кавръка :-)
    Начи една банка прозвънява тъщата наскоро да и каже, че имали НОВИ и по-високи лихви по депозитите...щото тъщата разбираш ли имала депозит преди около 68 години при тях.....:-)
    И вторият - гледам ко се случва с ДЦК-тата у нас. Начи имаше неколко месеца без да ги има, а сега не могат да продадат 200 милиона / а тва дет могат е 4%+/ Тва при положение, че банките се пълнят с депозитен кеш както обикновено напоследък.
    От тук си прая 2 извода - или централите на чуждите са дръпнали яко кеш от клоновете тук щото е поскъпнал при тях или са го продали тук на добър процент.
    С други думи кеша наистина започва вече да не пада от небето и има цена. Изглежда, че до края на следващата година ми се чини, че ще има дългосрочни депозити по 5% и съответно ипотечките дори и у лева ще минат 6, ако не дори 7% / пак края на 2023 или началото на 2024/ и ТОГАВА за имотите няма да е добре особено ако и инфлацията падне под 10%....
    ЧеСно темпа на обезкешавяване на банките у нас ме изненада....:
    В този пост има повече мисъл отколкото от всичките ти постове от две години насам и то взети заедно !
    А иначе за изненадването,много по-изненадан ще бъдеш за бъдеще.И то неприятно

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      Пускам безплатна анкета сред длъжниците.
      Давайте да залагаме с колко ще им вдигнат вноските по кредитите,100,200,300,400 лева и в проценти средно.
      Според мен до 6 месеца всеки теглил кредит ще плаща с едни 20 процента повече от колкото сега..
      Виж сега, то и 10% да е повишението, и 20%, и 100% да е, все ще излезе накрая, че ти си бил прав и си познал, така че защо да се включваме в такава нагласена анкета?

​​​​​Плюс това от къде ще гледаме резултатите - от коя статистика? И за евровите ли кредити или за левовите ще гледаме, има разлики, ще ги усредняваме ли по някаква методика? Май друга ти е целта - да се стресират хората с числа от сега а ти да злорадстваш отстрани.
      ​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
        А тия светофарчета следите ли ги? Сега отворих да погледна колко водичка още са глътнали пазарите...

Данните за безработицата се оказаха прекалено добри и следващото увеличение от Фед се очертава да е пак с 0.75%. Долара го смятай 2.10

Юлка, понее ти ги разбираш банките / нал тъй ?/ ще шерна 2 факта , които да зарадват Кавръка :-)
        Начи една банка прозвънява тъщата наскоро да и каже, че имали НОВИ и по-високи лихви по депозитите...щото тъщата разбираш ли имала депозит преди около 68 години при тях.....:-)
        И вторият - гледам ко се случва с ДЦК-тата у нас. Начи имаше неколко месеца без да ги има, а сега не могат да продадат 200 милиона / а тва дет могат е 4%+/ Тва при положение, че банките се пълнят с депозитен кеш както обикновено напоследък.
        От тук си прая 2 извода - или централите на чуждите са дръпнали яко кеш от клоновете тук щото е поскъпнал при тях или са го продали тук на добър процент.
        С други думи кеша наистина започва вече да не пада от небето и има цена. Изглежда, че до края на следващата година ми се чини, че ще има дългосрочни депозити по 5% и съответно ипотечките дори и у лева ще минат 6, ако не дори 7% / пак края на 2023 или началото на 2024/ и ТОГАВА за имотите няма да е добре особено ако и инфлацията падне под 10%....
        ЧеСно темпа на обезкешавяване на банките у нас ме изненада....:-)
        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.10.2022, 11:11.

Коментар

Хехе, ми че той вашият гуру - ангелът на ниските лихви Тошето - ги размята тия проценти бре!
          Съфорумецът може някъде на неговите изказвания да е попаднал, знам ли, да каже!?

https://realnet.bg/edin-ot-tri-imota...s-gotovi-pari/
          Ееее, щом Тошето го е казал сигурно са толкова сделките с ипотека.... при него. Ама въпроса е защо са толкова малко при неговата работа :-))))
          Принципно подобни проценти за ипотека / 70 , че и повече/ са присъщи за Западните пазари. Уви ние имаме да ги гоним с няколко обиколки....засега.
          Обаче около 2039 когато квадрата у София / квартала на Радомир/ ще е 50 000 ойро ще сме ги настигнали :-)
          Тошето иначе е прЕятел на Кавръка / като Берти :-)/ От поне 5 години му обещаваше вдигане на лихвите докато те падаха....:-)
          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.10.2022, 11:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Не знам, дали можеш да си представиш добре картината, която професорът рисува, но поантата е, че ако не си фаянсаджия или не бъркаш бетон на ръка, си умрял от глад, студ и Ковид 29.
            този, когото цитираш е записан за хирургическа интервенция по изваждане на горните крайници от дванадесетопръстника
            сега му събираме капчаки за да я финансираме. има и dms група racetemiprechat
            препоръка е

Коментар

• В ипотеката за първо жилище примерно няма нищо лошо, ако си преценил оптимално възможностите и си вкарал "стойността" на евентуални непредвидени негативни обстоятелства в сметката.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	633d4a96b2e4c_cBQX5UV__700.jpg
Views:	1
Size:	34.2 КБ
ID:	3974031

Свободата на живота без ипотека!

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

Да не си посмял да се размножиш. Идиотите на тази земя и сега са вповече.
                  По темата:

От 2010 г. до второто тримесечие на 2022 г. цените на жилищата в България са нараснали с почти 60 на сто, а наемите са се повишили с над 20%, сочат отделни данни на Евростат.
                  Освен лихви няма друго. Поне докато сме част от ЕС. Дори политическата нестабилност не действа

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не съм изцяло против децата, засега обаче семейство и дете изобщо не се вписват в ежедневието ми. Когато спра изцяло с работата, може и да помисля за това, ако не мое, то може да осиновя. На този етап е немислимо за мен.
                    Да не си посмял да се размножиш. Идиотите на тази земя и сега са вповече.
                    По темата:

От 2010 г. до второто тримесечие на 2022 г. цените на жилищата в България са нараснали с почти 60 на сто, а наемите са се повишили с над 20%, сочат отделни данни на Евростат.

Коментар

• 2020 година помните ли какво предсказах,след вируса война!

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...n-za-armagedon

Армагедон !

Коментар

• Пускам безплатна анкета сред длъжниците.
                        Давайте да залагаме с колко ще им вдигнат вноските по кредитите,100,200,300,400 лева и в проценти средно.
                        Според мен до 6 месеца всеки теглил кредит ще плаща с едни 20 процента повече от колкото сега..

Коментар

А тия светофарчета следите ли ги? Сега отворих да погледна колко водичка още са глътнали пазарите...

Данните за безработицата се оказаха прекалено добри и следващото увеличение от Фед се очертава да е пак с 0.75%. Долара го смятай 2.10

Юлка ,баба Лагард ще извади дебелата сурвачка май,малии нашите ипотекари кръв ще плюят пред офисите на банките .

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Не знам, дали можеш да си представиш добре картината, която професорът рисува, но поантата е, че ако не си фаянсаджия или не бъркаш бетон на ръка, си умрял от глад, студ и Ковид 29.
                            Може и таксиджия,в случая съм търговец ,изкарай справка ,за Германия сме едни от най платените специалисти,търговеца е като учителя ,няма как да го замениш.

Коментар

• А тия светофарчета следите ли ги? Сега отворих да погледна колко водичка още са глътнали пазарите...

Last edited by Julius_BG; 08.10.2022, 00:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                                Юлка, колегата е номиниран / и лидер за жълтата фанелка/, моля те не му създавай конкуренция :-))) Та дай да видим къде пише, че 60% от ПОКУПКО-ПРОДАЖБИТЕ са с ипотека в София?
                                Хехе, ми че той вашият гуру - ангелът на ниските лихви Тошето - ги размята тия проценти бре!
                                Съфорумецът може някъде на неговите изказвания да е попаднал, знам ли, да каже!?

Тихомир Тошев, шеф на кредитна консултантска кантора, потвърди, че между 60% и 70% от сделките се финансират изцяло или частично с ипотечен кредит. "Останалите са кеш плащания".
                                https://realnet.bg/edin-ot-tri-imota...s-gotovi-pari/

Коментар

Working...
                                X