Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Кавръче, това ми изглежда добре, блока пише че е относително нов. По снимките личи кой е....
Що не ги пробваш, ипотеките със сигурност се затягат , а не знам колко хора биха извадили толкова кеш....Нямам идея ама може и да ти направят 10% отстъпка....
Старо ЕПК да се изрине и ремонтира до това състояние ще му струва поне 50к. А това е готово за нанасяне и не е малко. В района има панелки за по над 2000 Евро, това на 1700 не е хич зле.Last edited by ejonny2376; 21.12.2022, 16:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Кавръче, това ми изглежда добре, блока пише че е относително нов. По снимките личи кой е....
Що не ги пробваш, ипотеките със сигурност се затягат , а не знам колко хора биха извадили толкова кеш....Нямам идея ама може и да ти направят 10% отстъпка....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това е много високо ,а и цената му е 260 000 лева ,мога да платя до 220 к лева
Ще трябва да направиш някакъв компромис. Мястото е по-добро от Красна Поляна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
По време на ковида 120 кв ми излезе към 65~70к евра, среден към висок клас обзавеждане. Сега цените + майсторлъка са поне 50%+ нагоре.
Ще взема да стана един майстор ,да Ви взимам по-евтино освен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Това са цени, без фирма, средно и надолу ниво, за 50-60 кв. 2014-5 г.
ПП:
Но ти няма как да знаеш, затова е форума, виж колко души ти казаха какви са цените на ремонтните.
Ако вземеш на зелено, ще по-тънко. :-)
Коментар
-
Това е много високо ,а и цената му е 260 000 лева ,мога да платя до 220 к лева
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Това ЕПК в Борово е на сравнително прилична цена. Не става ли за теб?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67162364091815
Коментар
-
Говоря за сравнението с 2014-2015 година ,ремонта на Иван Асен за 50 квадрата през 2012 година ни излезе 8 000 лева по оферта с фирма ,като имай предвид че правиха всичко от червена тухла ,къртиха се стени ,абе всичко ,нови дюшемета ,и т.н.защото Залмоксис ми обяви че 25-30 000 лева били цени от тогава ,сега тогава някой може и 40 000 да е дал ,изобщо с ремонтите е който както те натовари
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67162364091815
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Ами мога да ти дам номенклатурата за извършени дейности и закупени материали и ще видиш, че точно толкоз ти трябват. Освен ако не откраднеш отнякъде материалите и не платиш на майсторите. И това го има, но аз ти давам реални числа, когато си плащаш всичко прилично.
Разни мизерни селяндури искат да забогатяват от продажбата на кофтор, а вътре 50 години живели свине и нищо не пипнато. Е няма как да стане.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
това, което описваш е тотален ремонт (пропуснал си и дограми) , но не е казано да взима човек такова ако няма възможност да го отремонтира и обзаведе качествено. На пазара има всякакви апартаменти. Някои са отремонтирани къде зле къде добре от предния си собственик.
- 1 like
Коментар
-
Ако си купувач, само таксите по сделката за един двустаен са ти 25 000 лева. Какво ще направиш с 10 000 лева, освен ако не отидеш в Кауфланд да изкупиш яйцата на промоция и после да налепиш корите на тавана? Виждал съм го това изпълнение и съм се чудел, дали могат и яйцата да ги закрепят някак си.
Коментар
-
Ха ха ,да бе да офертата за 66 квадрата и от фирма беше за 10 000 лева от фирмата на приятел на баща ми ,така че факта че някой го друсат здраво не означава че всички ги друсат здраво ,сега да е двойна ,тройна да е но не са 50 000 лева и нагоре
Коментар
-
Еми като има кой да му даде ,ще вземе
Ще дам и пример - мебелиста който ми сглабя нещата ми прави всичко да речем за 3-4 дни и го виждам как работи , с винтоверта и бормашината е като робот. ... не спира по цял ден не знам как да ти го опиша..., не гледа схеми нищо...изсипва дреболиите и почва...Аз същото ще го правя 1 месец. Така че примерно че съм му дал 1000 лева е нищо за спестеното време....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не говори глупости. Само вадене на стари врати, наводнени паркети, ламперии, сваляне на тапети, бутане тук-там по някоя малка ниша, вадне на стари кухненски шкафове, къртене на кенефи и бани и изнасяне и извозване на всичко това е поне 4-5 хилки. Сваля се пеша, не с асансьор, защото в асансьора не можеш и кура да си вкараш. После имаш нова ел. инсталация, която е към 7 хилки с материалите, които са около 2 хилки от Мосю Бриколаж или Практикер - имаш 250 метра кабел по 4 лева метъра, предпазители, импулсни релета, дефектнотокови защити, табло. За ВиК-то имаш към 2-3 хилки, като само санитарията ти е 3 хилки, нови радиатори са 3 хилки и така общо имаш за мокрото - 9 хилки. Дотук са 20 хилки. Плочки в мокрите, кухнята и коридор са ти 5 хилки, совен ако не сложиш блажна боя. Трудът е 1:1, няма квадратни метри тук. Стават 10 хилки. Общо - 30 хилки. Гипсокартон на тавана, защото навсякъде е криво и неизолирано - 5 000. Станаха 35 000 лева. Започваш настилки - няма да смятаме вадене на стари замазки, които навсякъде са под всякаква критика. Слагаме отгоре. Подпълване и саморазливки - 5 000. Трябват ти поне 50 торби замазка и 25 торби саморазливка. Станаха 40 000. Сложи ламинат за 3 000 и станаха 43 000 лева. Интериорни врати по 700 - 3500, входна врата от Солид - 2000, и ето ти още 5.500. Станаха 48.500 лева. Обработка стени и латекс - 3000. Станаха 51.500 лева - минаха 50 000 лева. Това са средни цени. Няма навеждане, няма местене на кофи. Никога няма нищо да вземеш, макар че си ми симпатичен. Има да чакаш спад на цените в Обеля, защото там се закри гледката към Волуяк.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар