IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как ще се промени пазарът на имоти догодина

По-малък брой купувачи и по-дълъг период за вземане на решение преди покупка. Редуване на спадове и ръстове при активността, силно вероятен спад на броя на купувачите под този на продавачите и в резултат спад в броя на трансакциите. Такава се очертава 2023 г. на жилищния пазар според прогнозата на "Адрес Недвижими имоти".

Активни през 2023 г. ще бъдат хората, търсещи жилище за собствено ползване. Тези с по-значителни спестявания също ще бъдат сред участниците на пазара. "Смятам, че собствениците на имоти в непредпочитаните райони и в неподдържани сгради първи ще усетят, че трябва да понижат цените си", коментира Гергана Тенекеджиева, изпълнителен директор на компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Мнението ми е едно към едно като твоето. Мисля, че за момента това е много добра оферта, и ако не бях настроен само към ново и тухла бих отишъл на оглед...., но той си знае....
      Има и идея на това място да има метроспирка при бъдещо разширяване на метрото / разбирай след 10-15-20 години/
      За ново ново със същата чиста площ и завършен вид на това място сега ще му искат 2 пъти повече пари....
      Съгласен съм с Вас но първо 10 етаж е твърде високо ,второ цената е висока също ,и няма да искат да свалят едни 20 000 поне

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

В Борово леля ми има апартамент, кварталът ми е познат. Това са ЕПК-та на бивши военни. Досами пазар Борово и тролей 9. На самия Каблешков и Стефан Тошев, но пък е високо.

Старо ЕПК да се изрине и ремонтира до това състояние ще му струва поне 50к. А това е готово за нанасяне и не е малко. В района има панелки за по над 2000 Евро, това на 1700 не е хич зле.
        Мнението ми е едно към едно като твоето. Мисля, че за момента това е много добра оферта, и ако не бях настроен само към ново и тухла бих отишъл на оглед...., но той си знае....
        Има и идея на това място да има метроспирка при бъдещо разширяване на метрото / разбирай след 10-15-20 години/
        За ново ново със същата чиста площ и завършен вид на това място сега ще му искат 2 пъти повече пари....

Коментар

• тръгнат ли цените надолу - времето работи за купувачите
          най-трудно е преди да 'сгънат', защот бутат още и още и още

прави ми впечатление, че от 2-3 месеца цените не само, че се укротиха а вече започва да се прокрадва несигурност в доста от участниците на пазара, заговориха за охлаждане, забавяне и тн и тн, а още не сме видели лихвена драма у нас..
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Тези от bulgarian properties обикновенно са надути с 15-20% от исканото особено ако са успели да орежат другите агенции. Ако кавръка намери собственика ще е макс 110.
            Затова написах, че е ясно кой е блока....Но той не иска на високо.....

Коментар

• https://www.investor.bg/a/534-novini...yane-ot-2009-g
              Имотите в Европа записаха най-лошото си тримесечно представяне от 2009 г.

Корекцията е факт на почти всички пазари на Стария континент, но най-голяма е във Великобритания

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Абе направо по четвърт милион за един ремонт са си пари за пуканки ,ей страшна работа сте.
                Ще взема да стана един майстор ,да Ви взимам по-евтино освен
                Ами стани, като гледам как се застроява, ще имаш раб поне още 10 год. Само за мстене на едно вътрешно тяло на климатик ми взеха 300~400 лв. Всички са задръстени от раб и правят мн мангизи. Според мен добър майстор ел или вик едва ли пада под 10к на месец

Коментар

Кавръче, това ми изглежда добре, блока пише че е относително нов. По снимките личи кой е....
                  Що не ги пробваш, ипотеките със сигурност се затягат , а не знам колко хора биха извадили толкова кеш....Нямам идея ама може и да ти направят 10% отстъпка....
                  В Борово леля ми има апартамент, кварталът ми е познат. Това са ЕПК-та на бивши военни. Досами пазар Борово и тролей 9. На самия Каблешков и Стефан Тошев, но пък е високо.

Старо ЕПК да се изрине и ремонтира до това състояние ще му струва поне 50к. А това е готово за нанасяне и не е малко. В района има панелки за по над 2000 Евро, това на 1700 не е хич зле.
                  Last edited by ejonny2376; 21.12.2022, 16:30.

Коментар

Кавръче, това ми изглежда добре, блока пише че е относително нов. По снимките личи кой е....
                    Що не ги пробваш, ипотеките със сигурност се затягат , а не знам колко хора биха извадили толкова кеш....Нямам идея ама може и да ти направят 10% отстъпка....
                    Тези от bulgarian properties обикновенно са надути с 15-20% от исканото особено ако са успели да орежат другите агенции. Ако кавръка намери собственика ще е макс 110.

Коментар

Това е много високо ,а и цената му е 260 000 лева ,мога да платя до 220 к лева
                      Поне е чиста площ и изглежда добре вътре. Тази цена е доста под средната за района, не казвам че е ниска.
                      Ще трябва да направиш някакъв компромис. Мястото е по-добро от Красна Поляна.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

По време на ковида 120 кв ми излезе към 65~70к евра, среден към висок клас обзавеждане. Сега цените + майсторлъка са поне 50%+ нагоре.
                        Абе направо по четвърт милион за един ремонт са си пари за пуканки ,ей страшна работа сте.
                        Ще взема да стана един майстор ,да Ви взимам по-евтино освен

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Това са цени, без фирма, средно и надолу ниво, за 50-60 кв. 2014-5 г.

ПП:
                          Но ти няма как да знаеш, затова е форума, виж колко души ти казаха какви са цените на ремонтните.
                          Ако вземеш на зелено, ще по-тънко. :-)
                          По време на ковида 120 кв ми излезе към 65~70к евра, среден към висок клас обзавеждане. Сега цените + майсторлъка са поне 50%+ нагоре.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Това ЕПК в Борово е на сравнително прилична цена. Не става ли за теб?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67162364091815

Коментар

Говоря за сравнението с 2014-2015 година ,ремонта на Иван Асен за 50 квадрата през 2012 година ни излезе 8 000 лева по оферта с фирма ,като имай предвид че правиха всичко от червена тухла ,къртиха се стени ,абе всичко ,нови дюшемета ,и т.н.защото Залмоксис ми обяви че 25-30 000 лева били цени от тогава ,сега тогава някой може и 40 000 да е дал ,изобщо с ремонтите е който както те натовари
                                Това ЕПК в Борово е на сравнително прилична цена. Не става ли за теб?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...67162364091815

Коментар

Working...
                                X