IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук пишем история -
    12/20/2022

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Съгласен съм с Вас но първо 10 етаж е твърде високо ,второ цената е висока също ,и няма да искат да свалят едни 20 000 поне
      Ми аз директно ти казах как може да я свалиш цената, но ти просто си търсиш оправдания.

Коментар

• 10:00 USD Existing Home Sales (MoM) (Nov) -7.7% -5.4% -5.9%
        10:00 USD Existing Home Sales (Nov) 4.09M 4.20M 4.43M

Коментар

• Тук имаше спор за вдигането на наемите ,защото инфлацията е голяма .
          Това е мнението на агенция Адрес към днешната дата

https://www.dnevnik.bg/biznes/2022/1...moti_dogodina/

На пазара на наеми към момента съществува разбирането, че нивата следва да се повишат успоредно с инфлацията, по подобие на стоките и услугите. Но това не е икономически логично и обосновано, освен ако собствениците не отдават имота си на подпазарни нива. Доходът от наем не бива да се очаква, че ще се индексира с темпа на инфлацията на стоките и услугите. Наемите се базират на търсенето и не са трудов доход във време на ниска безработица", посочва още Тенекeджиева.

Коментар

Джонка ,

В момента няма как свалят цената до 105-110 хиляди евро ,което за мен е прага ,каквото и да си говорим ,не и сега точно
            ОК ясно. Но самият факт, че се появяват подобни оферти може би говори все пак за раздвижване с посока към по-разумни нива.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=artT...вПольше

Политика за жилищата и лихвите в Полша. След 2-ра минута.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Добре, етажът защо ти е проблем? По-далеч от улицата, по-чисто, гледка към Витоша. Това ти е Югоизток, ще имаш супер гледка и простор. Това е много голям бонус.
                Джонка ,

В момента няма как свалят цената до 105-110 хиляди евро ,което за мен е прага ,каквото и да си говорим ,не и сега точно
                На висок етаж се живее трудно ,асансьора си зависим ,земното притегляне и изобщо влиянието над човека над 5 етаж е съвсем друго ,по отношение на човешкия организъм

Коментар

Съгласен съм с Вас но първо 10 етаж е твърде високо ,второ цената е висока също ,и няма да искат да свалят едни 20 000 поне
                  Добре, етажът защо ти е проблем? По-далеч от улицата, по-чисто, гледка към Витоша. Това ти е Югоизток, ще имаш супер гледка и простор. Това е много голям бонус.

Коментар

• Крайно време е да се сещат да понижават ,наглеци

Коментар

• Как ще се промени пазарът на имоти догодина

По-малък брой купувачи и по-дълъг период за вземане на решение преди покупка. Редуване на спадове и ръстове при активността, силно вероятен спад на броя на купувачите под този на продавачите и в резултат спад в броя на трансакциите. Такава се очертава 2023 г. на жилищния пазар според прогнозата на "Адрес Недвижими имоти".

Активни през 2023 г. ще бъдат хората, търсещи жилище за собствено ползване. Тези с по-значителни спестявания също ще бъдат сред участниците на пазара. "Смятам, че собствениците на имоти в непредпочитаните райони и в неподдържани сгради първи ще усетят, че трябва да понижат цените си", коментира Гергана Тенекеджиева, изпълнителен директор на компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Мнението ми е едно към едно като твоето. Мисля, че за момента това е много добра оферта, и ако не бях настроен само към ново и тухла бих отишъл на оглед...., но той си знае....
                        Има и идея на това място да има метроспирка при бъдещо разширяване на метрото / разбирай след 10-15-20 години/
                        За ново ново със същата чиста площ и завършен вид на това място сега ще му искат 2 пъти повече пари....

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

В Борово леля ми има апартамент, кварталът ми е познат. Това са ЕПК-та на бивши военни. Досами пазар Борово и тролей 9. На самия Каблешков и Стефан Тошев, но пък е високо.

Старо ЕПК да се изрине и ремонтира до това състояние ще му струва поне 50к. А това е готово за нанасяне и не е малко. В района има панелки за по над 2000 Евро, това на 1700 не е хич зле.
                          Мнението ми е едно към едно като твоето. Мисля, че за момента това е много добра оферта, и ако не бях настроен само към ново и тухла бих отишъл на оглед...., но той си знае....
                          Има и идея на това място да има метроспирка при бъдещо разширяване на метрото / разбирай след 10-15-20 години/
                          За ново ново със същата чиста площ и завършен вид на това място сега ще му искат 2 пъти повече пари....

Коментар

• тръгнат ли цените надолу - времето работи за купувачите
                            най-трудно е преди да 'сгънат', защот бутат още и още и още

прави ми впечатление, че от 2-3 месеца цените не само, че се укротиха а вече започва да се прокрадва несигурност в доста от участниците на пазара, заговориха за охлаждане, забавяне и тн и тн, а още не сме видели лихвена драма у нас..
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Тези от bulgarian properties обикновенно са надути с 15-20% от исканото особено ако са успели да орежат другите агенции. Ако кавръка намери собственика ще е макс 110.
                              Затова написах, че е ясно кой е блока....Но той не иска на високо.....

Коментар

• https://www.investor.bg/a/534-novini...yane-ot-2009-g
                                Имотите в Европа записаха най-лошото си тримесечно представяне от 2009 г.

Корекцията е факт на почти всички пазари на Стария континент, но най-голяма е във Великобритания

Коментар

Working...
                                X