If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чакай бре ?
България е Остров на стабилността !!
Май си забравил ?
Чакам бре ! Правиш се на разсеян но теорията и практиката малко се разминават към момента , дойде ли безработицата навън ще дойде и тук . Запасил съм се с пуканки ! И зимнина де .....
Локацията е ул. Черковна 60, като според мен цената за това място и състояние е много добра, даже мисля да отида на оглед, въпреки, че не търся имот в тази част на София.
В случая друго е интересното:
Установих, че апартамента е собственост на фирма 'Клийвс" и реших евентуално да спестя от брокери, затова директно звъннах на посочените в сайта им (cleves.bg) телефони. Разговарях с една приятна дама, която ми каза, че наистина те продават въпросния апартамент, но имат сключен екслузивитет с 2 брокерски агенции и няма как да стане това, което искам. Оказа се, че освен въпросния апартамент те продават цялата сграда (15 апартамента, сграда от 2009 г.), като всичките имоти са обзаведени и се отдават под наем. Причината за продажбата била, че собствениците (чужденци) разпродават бизнеса си с НИ в БГ т.е всички сгради, в които отдават имоти (разбрах за сградата на Черковна и Мадрид, Изток и още имало ама реших да не нахалствам с повече въпроси). Агенциите с, които работят са Галардо и Юник естейт.
Рискувам някои от повишителите да ме изпревари, но все пак реших да го споделя с тук пишещите.
Локацията е добра. Мадрид е малко мръсно заради автомобилите, но къде ли не е. Но тези 104 са с общи части, това не отива ли на почти 3к ?
Ами локацията е супер. Сградата е може би ОК. Дотук с хубавите неща.
Самото обзавеждане и довършителни е евтина пластмаса/пдч/ламинат, а по сгънатите кърпи на леглото си личи, че е отдавано за краткосрочни наеми, т.е.стотици непознати са мизерствали вътре. За лично позлване не става. За отдаване сигурно, но тогава доходността ще трябва да се смята и цената да падне още.
По-добре да беше недовършено и необзаведено. В Този вид трябва да се изрине и да се прави наново. Банята да речем може да остане (мивката е за хвърляне), но този гаден ламинат, мокетът в спалните и тези мебели-боклуци трябва да се сменят и да се пребоядиса.
2200 на фалшив квадрат не са малко пари.
И стотици непознати ще мизерстват в съседните апартаменти.
Цeнитe нa имoтитe в Швeция щe oтчeтaт cepиoзeн cпaд, cлeд ĸaтo бившият yпpaвитeл нa цeнтpaлнaтa бaнĸa нa cтpaнaтa пpeдyпpeждaвa зa виcoĸи нивa нa дълг нa дoмaĸинcтвaтa. Цeнитe нa жилищaтa в Швeция ce пoвишиxa дocтa пpeз пocлeднoтo дeceтилeтиe, ĸoeтo ce cлyчи зapaди изĸлючитeлнo ниcĸи лиxвeни пpoцeнти в cиcтeмa, в ĸoятo oĸoлo пoлoвинaтa oт ипoтeĸитe нa xopaтa ce финaнcиpaт c пpoмeнливи лиxви, a гoлямa чacт oт ocтaнaлитe ca c ĸpaтĸocpoчни фиĸcиpaни лиxви, пишe СNВС.
Цeнитe нa имoтитe пaдaт. И тoзи cпaд нe e изнeнaдвaщ, cпopeд Cтeфaн Ингвec, ĸoйтo oглaвявaшe швeдcĸaтa Rіkѕbаnk oт 2006 дo 2022 г.
Hивoтo нa дългa в ceĸтopa нa дoмaĸинcтвaтa e мнoгo виcoĸo и щe имa дeн зa paзплaтa и в ĸpaйнa cмeтĸa лиxвитe щe ce пoвишaт", ĸaзвa Ингвec "Ѕquаwk Вох Еurоре"
Три страници спорите дали си заслужава да сключите сделка и да дадете почти половин милион левчета на фирма, която е с различни адреси в сайта си и в Агенцията по вписвания и която е със собственик нейде из Малта. Предложение, което не е за отказване.
Не е затворен комплекс, само една сграда е, даже няма и вътрешен двор. Сега са само наематели, но като се продадат всичките 15 апартамента все ще има някой не наемател. Към момента 30 % надолу е несериозно.
По принцип за това място не съм фен / харесвам около Южният парк/ , но е много добро по принцип както Дури описа. Исканата цена е МНОГО НИСКА на фона на искани в крайни квартали. През 2009 общите части бяха значително по-малко , което също е фактор. Апартите НЯМА да се продадат щом са на чужденци ако съм те разбрал правилно . Някой при който цените падат бърза, ама другите надали, та не разчитай, че няма да е наемателска сграда скоро. Ще бъде дълго време към винаги.... Почти сигурно таксата за поддръжка ще е яка защото жулят чужденците както си искат....
Иди и го виж .
Ей тва е приказката ....и идеята . Сигурно 100 пъти съм писал, че не ме интересува каква е цената за да продам с печалба, аме интересува да е ниска и да купя още....
Тва не безценица обаче се съмнявам да стане. Ако върнат 20% = 25% от ръста ще си купя нови маратонки за огледи :-)
Оптимисте, така е и при акциите, като пропаднат, ти допълваш/осредняваш на по-ниски цени - само ако можеш да промениш хоризонта на чакане занапред.
Дотогава взимаш наем и тупаш топката.
Загубата се реализира, само когато продадеш.
Отговаряш не на конкретния въпрос . Въпроса е ясен и под условия съчинени от теб няма ! Щото ако майка ти не беше срещнала баща ти ,ти нямаше да пишеш тука !
Локацията е ул. Черковна 60, като според мен цената за това място и състояние е много добра, даже мисля да отида на оглед, въпреки, че не търся имот в тази част на София.
В случая друго е интересното:
Установих, че апартамента е собственост на фирма 'Клийвс" и реших евентуално да спестя от брокери, затова директно звъннах на посочените в сайта им (cleves.bg) телефони. Разговарях с една приятна дама, която ми каза, че наистина те продават въпросния апартамент, но имат сключен екслузивитет с 2 брокерски агенции и няма как да стане това, което искам. Оказа се, че освен въпросния апартамент те продават цялата сграда (15 апартамента, сграда от 2009 г.), като всичките имоти са обзаведени и се отдават под наем. Причината за продажбата била, че собствениците (чужденци) разпродават бизнеса си с НИ в БГ т.е всички сгради, в които отдават имоти (разбрах за сградата на Черковна и Мадрид, Изток и още имало ама реших да не нахалствам с повече въпроси). Агенциите с, които работят са Галардо и Юник естейт.
Рискувам някои от повишителите да ме изпревари, но все пак реших да го споделя с тук пишещите.
Ами локацията е супер. Сградата е може би ОК. Дотук с хубавите неща.
Самото обзавеждане и довършителни е евтина пластмаса/пдч/ламинат, а по сгънатите кърпи на леглото си личи, че е отдавано за краткосрочни наеми, т.е.стотици непознати са мизерствали вътре. За лично позлване не става. За отдаване сигурно, но тогава доходността ще трябва да се смята и цената да падне още.
По-добре да беше недовършено и необзаведено. В Този вид трябва да се изрине и да се прави наново. Банята да речем може да остане (мивката е за хвърляне), но този гаден ламинат, мокетът в спалните и тези мебели-боклуци трябва да се сменят и да се пребоядиса.
Който има нерви, да изчака дъното - един Наполеон квадрата за добра маломерка в Младост.
Сега десет продавача ще се бутат с лакти за един купувач, хеле пък оня със кешак.
Eвропа още не е почнала да кашля, нито САЩ да киха, ама се почвиха добри локационни оферти в Центъра на 2200 евро
Смятай, когато друге заболеят от грип как ще е.
По принцип, когато започва пропадане, първи се появяват със намаление скъпите, големите и куците (северни, последен етаж, пред ремонт) оферти, а и те падат със най много %.
Гарсониерките в добро състояние и на оборотно място ще паднат най- малко от всички.
Пропадането, което вероятно ще продължи със години, не е идеално лошо, освен ако не си спекулант. Всеки, даже и повишителите могат да Допълват имоти на безценица.
Ей тва е приказката ....и идеята . Сигурно 100 пъти съм писал, че не ме интересува каква е цената за да продам с печалба, аме интересува да е ниска и да купя още....
Тва не безценица обаче се съмнявам да стане. Ако върнат 20% = 25% от ръста ще си купя нови маратонки за огледи :-)
обръщам внимание, че за тази цена се продава довършен и обзаведен
според мен са осъзнали, че с това бурно строителство трудно ще се намират дългосрочни наематели с хубав наем, който да си струва
ще приберат капиталовта.... докато може!
Естествено, при идеалния случай ще взимат 5-7%, ама понеже идват насрещни ветрове, а и ние сме на нивото на Конго, естествено, че не си струва дългогодишния риск.
А и повечето големи инвеститори са спекуланти, няма да изберат Гърция или Испания, ами ще рентват тука ??
Коментар