IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ми не , грешиш и си в огромна заблуда. Наемите изостават няколко пъти от ръста на цените на имотите. При 100% за имотите, наемите са обикновено 20-40%.
    Това в момента е кратък период в особена среда / гадни ипотечки и наеми за наваксване/....случайност. Дългосрочно обаче наемите изостават с много....Не ми харесва, но е факт.
    Еми хубаво ще и кажа на касиерката в Лидъл да ми чекира покупките от хоум офиса. на село....
    Харесай си село и voila - https://bgm.bg/%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1...2%D0%BA%D0%B0/

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      И аз не съм съгласен с всички неща, които казва, но подозирам че идеята му е при една нормална средногодишна инфлация от 3-4% за дълъг период доходността ти следва да е положителни с поне 5-6%, за да можеш да си покриеш разходите за данъци, ремонти и прочее и все пак да има някаква печалба.

Какъв е смисълът да се занимаваш изобщо с наеми, ако инфлацията ти е 2-3%, ама и доходността във въпросните милионни градове е едва 4-5% от които в крайна сметка излизаш на нула - след като покриеш ремонти, данъци и прочее ??? Тогаз хич не го пускай под наем! За какъв чеп ти е да си пилееш времето и да се занимаваш с наематели, ядове и прочее!?

Леж си там и си върти синджира! и чЕкай капиталова.......
      Аз знам - той изхожда от логиката на правене на бизнес - безсмислено е да правиш такъв ако нямаш 10-15% печалба на година. Само, че отдаването на жилищни имоти е различно нещо. При търговските, офиси, складове там е по-различно и доходността е различна... по-голяма и неговата логика е повече приложима.
      Иначе да, прав си. Идеята поне моята е да си лежа на капиталовата и да съхраня кеша...Наемите са само за покриване на данъци и амортизация...Има и малък плюс , но то е случайност, а не търсен ефект....Може да дойде момент да има и реален минус...= наема да не покрива амортизацията....

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

Наемите растат по-бързо от цените на недвижимите имоти

В осемте метрополии Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Дюселдорф, Лайпциг и Щутгарт исканите наеми са се повишили средно с 6,3 процента през втората половина на 2022 г. в сравнение със същия период на миналата година и по този начин повече от обявените цени (1,6 процента). Според JLL цените са паднали с 3,1% през първата
        половина на годината.

Домашният офис прави провинцията по-привлекателна

Освен това новата сграда е твърде слаба, за да облекчи пазара на жилища под наем. Далеч от метрополиите картината е разделена. Наемите също нарастват значително по-бързо от покупните цени в градските райони: като се изключат осемте големи града, увеличението на наемите там е 4,4% през втората половина на годината, докато покупните цени са се повишили с 0,6%. В селските райони пък обявените изкупни цени се повишават с 6,1 на сто, както и обявените наеми с 6,0 на сто. Това означава, че наемите са нараснали значително по-силно от средносрочната стойност, а цените, въпреки отслабването, по-силно, отколкото в метрополиите и градските квартали.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Miete...e23873798.html
        Ми не , грешиш и си в огромна заблуда. Наемите изостават няколко пъти от ръста на цените на имотите. При 100% за имотите, наемите са обикновено 20-40%.
        Това в момента е кратък период в особена среда / гадни ипотечки и наеми за наваксване/....случайност. Дългосрочно обаче наемите изостават с много....Не ми харесва, но е факт.
        Еми хубаво ще и кажа на касиерката в Лидъл да ми чекира покупките от хоум офиса. на село....
        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 27.01.2023, 15:37.

Коментар

• Гоцето нещо? 5К в Перловска днес -

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8vam35&f1=1

Ами тук -

Last edited by unimog; 27.01.2023, 15:35.

Коментар

Ей тва не разбира професорчето дето твърди че е нормално да има 10-15% доходност от наеми....Еми някога / когато той е учил в дълбоката Щатска провинция е било така, ама сега е друго особено при милионните градове/
            И аз не съм съгласен с всички неща, които казва, но подозирам че идеята му е при една нормална средногодишна инфлация от 3-4% за дълъг период доходността ти следва да е положителни с поне 5-6%, за да можеш да си покриеш разходите за данъци, ремонти и прочее и все пак да има някаква печалба.

Какъв е смисълът да се занимаваш изобщо с наеми, ако инфлацията ти е 2-3%, ама и доходността във въпросните милионни градове е едва 4-5% от които в крайна сметка излизаш на нула - след като покриеш ремонти, данъци и прочее ??? Тогаз хич не го пускай под наем! За какъв чеп ти е да си пилееш времето и да се занимаваш с наематели, ядове и прочее!?

Леж си там и си върти синджира! и чЕкай капиталова.......

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Индиец в БГ няма да дойде - той бяга от мизерията в Индия, за какво му е още по-голяма мизерия?

Гледай каква мизерия е в Гоцето - кой е луд да живее на такова място?
              https://www.google.com/maps/@42.6665...7i16384!8i8192
              Е ся не искаш ли зелени площи ? Изясни си първо какво ти харесва :-)
              Аз разбира се съм луд, ана това място какъв комплекс мое да се направи не ми се мисли / дали точно този терен не го ''откраднаха'' докато ББ беше кмет....Явно чакат да мине повечко време и айде 5К квадратя :-)

Коментар

• Това да ви е познато като споменахте Индия -
                06:30 INR Bank Loan Growth 16.5% 14.9%
                06:30 INR Deposit Growth 10.6% 9.2%

Коментар

• АнкетаКакво ще се случва с цените на недвижимите имоти в България през 2023 г.?

41.18% Ще има спад от 10%
                  17.65% Ще има ръст от 10%
                  23.53% Ще има спад от над 10%
                  17.65% Цените ще се запазят без промяна

Коментар

За това си прав. Наемите изостават, съответно и доходността. Но това не е нещо наше уникално изобретение, а световна тенденция.
                    Ей тва не разбира професорчето дето твърди че е нормално да има 10-15% доходност от наеми....Еми някога / когато той е учил в дълбоката Щатска провинция е било така, ама сега е друго особено при милионните градове/
                    Наемите растат по-бързо от цените на недвижимите имоти

В осемте метрополии Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Дюселдорф, Лайпциг и Щутгарт исканите наеми са се повишили средно с 6,3 процента през втората половина на 2022 г. в сравнение със същия период на миналата година и по този начин повече от обявените цени (1,6 процента). Според JLL цените са паднали с 3,1% през първата
                    половина на годината.

Домашният офис прави провинцията по-привлекателна

Освен това новата сграда е твърде слаба, за да облекчи пазара на жилища под наем. Далеч от метрополиите картината е разделена. Наемите също нарастват значително по-бързо от покупните цени в градските райони: като се изключат осемте големи града, увеличението на наемите там е 4,4% през втората половина на годината, докато покупните цени са се повишили с 0,6%. В селските райони пък обявените изкупни цени се повишават с 6,1 на сто, както и обявените наеми с 6,0 на сто. Това означава, че наемите са нараснали значително по-силно от средносрочната стойност, а цените, въпреки отслабването, по-силно, отколкото в метрополиите и градските квартали.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Miete...e23873798.html
                    Last edited by unimog; 27.01.2023, 15:14.

Коментар

Джони ще ни уреди Индийци, щото БГ програмистите са му скъпи и неверни :-)
                      Индиец в БГ няма да дойде - той бяга от мизерията в Индия, за какво му е още по-голяма мизерия?

Гледай каква мизерия е в Гоцето - кой е луд да живее на такова място?
                      https://www.google.com/maps/@42.6665...7i16384!8i8192

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

Черен лебед за цената на НИ може да се окаже падането на визите за Америка и тогава много народ ще се юрне до емигрира и ще продава на пожар.
                        Защо ще продават ? После като си идват за по 2-3 седмици на хотел ли да седят ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Благодаря ти!
                          Джони, Дури е права иди и го виж. На това не можеш да му намериш проблем, а сега при затегнатите ипотечни моменти сигурно и ще са сговорчиви за отстъпки....
                          Ако не бях приключил с основното жилище щях и аз да го погледна и взема с ипотечка / и аз нямам толкова кеш/

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Само с 400км ни подминаха руските ИТ-та, не повече (оттатък Сливница и Драгоман)

https://news.bg/world/nad-104-000-ru...v-ukrayna.html
                            Джони ще ни уреди Индийци, щото БГ програмистите са му скъпи и неверни :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Да разбираме ли, че не сте наясно с определени части на София в какво състояние са като напр. Факултета (на 3 км от Гоце Делчев), Христо Ботев (залепен за Слатина и Редута), Дружба, Люлин, Разсадника, около Мария Луиза, Банишора?
                              Както казах и ще повторя не си в позиция да ме разбереш. Какво ще правят децата ми във Факултета или Христо Ботев ?! Аз не живея в някоя смугла Европейска клоака , а в Гоцето....Децата ми нямат причина да го напускат , още повече в тези посоки. А шведи в Гоцето няма...., едно време имаше каруци, сега и тях ги няма.....

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Хахах покажи дог и може да ти повЕрваме.
                                п.с махни имена адреси и всякакви лични данни, дай дог да видим цената.
                                Знаеш Бетерчо, че на теб винаги ще ти дам възможност да поверваш. Слагаш 100К и ще видиш...даже няма да крия имената....:-)

Коментар

Working...
                                X