Първоначално изпратено от Zalmoxis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Кое е глупост ? Че родителите дават пари на децата си доколкото могат да си купят имоти ли ? едвали има човек който да е купил имот и да не е подпомогнат от родителите му...дали с 1К или със 100К е без значение....
Или в моят частен случай - като остават 20К+ на година на баща ми от пенсии той какво да ги прави ?! не е лишен от нищо да подчертая....
Факта е че огромна част от бюджетните разходи отиват за пенсии, заплати и фирмено подпомагане..., а част от това отива в тули без значение дали ви харесва или не....
Много се спекулира с перото храна - факт е че храните са средно над 50% нагоре , ама колко е номинално това ?! Много ли е ? Ами НЕ Е.... Ето много груба сметка - семейни разходи без кредити ипотечки и нови коли за 4 човека нека преди да са били 2500 лева. По спомен 35% беше за храна = на 900 лева. Сега с 50% повече би било 1350.... т.е. има ръст на месечните разходи с 450 лева поради храната за 2-3 години период. При двама работещи доходите им средно са нараснали номинално с повече от 450 лева за тези 2-3 години .... в София....
Ако му остават 20к+ на година значи трябва да получава тавана, който е 3400лв. Такива суми получават под 1000 пенсионера в България!
Тогава защо ни занимаваш с частни случаи, които не влияят на пазара?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Добре си го написал, но все пак разполагаемите пари намаляват и анализът ти се оказва грешен!
Написах го само за да подчертая, че само храната макар и най-много поскъпнала не е препъни камък.
Коментар
� -
Знанието за М-ките доведе ли до по-правилни имотни прогнози от теб в последните 7 години ?
То по-добре да не знаеш какво е излиза :-)
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Кое е глупост ? Че родителите дават пари на децата си доколкото могат да си купят имоти ли ? едвали има човек който да е купил имот и да не е подпомогнат от родителите му...дали с 1К или със 100К е без значение....
Или в моят частен случай - като остават 20К+ на година на баща ми от пенсии той какво да ги прави ?! не е лишен от нищо да подчертая....
Факта е че огромна част от бюджетните разходи отиват за пенсии, заплати и фирмено подпомагане..., а част от това отива в тули без значение дали ви харесва или не....
Много се спекулира с перото храна - факт е че храните са средно над 50% нагоре , ама колко е номинално това ?! Много ли е ? Ами НЕ Е.... Ето много груба сметка - семейни разходи без кредити ипотечки и нови коли за 4 човека нека преди да са били 2500 лева. По спомен 35% беше за храна = на 900 лева. Сега с 50% повече би било 1350.... т.е. има ръст на месечните разходи с 450 лева поради храната за 2-3 години период. При двама работещи доходите им средно са нараснали номинално с повече от 450 лева за тези 2-3 години .... в София....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Браво, кой кат теб?
Пишеш пълни глупости, това са незначителен брой случаи, по-скоро е изключение и подобни аномалии нямат почти никакво влияние на пазара.
Вече почвате да си изсмуквате аргументи от пръстите!
- 1 like
Коментар
� -
https://www.investor.bg/a/515-ikonom...ni-povisheniya
Филип Лейн потвърди мнението на Кристин Лагард за още лихвени повишения
Настоящите данни за инфлацията показват, че ще са необходими още увеличения на лихвите и след март, изтъква главният икономист на ЕЦБ
Трябва още да увеличим лихвите. Миналата година можехме да кажем, че е ясно, че трябва лихвите да достигнат по-нормални равнища, и сега можем да кажем, че ние реално трябва да ги приведем до ограничаваща (растежа) територия“, обясни през януари Лейн.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
повишителите тия емките идея си нямат какво са
То по-добре да не знаеш какво е излиза :-)
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Всички пенсионери кой колкото може пуска кеш по младото течение....Колко и в какво ще се похарчат при всеки е индивидуално, но е наивно да се смята че част няма да е в тули....
Пишеш пълни глупости, това са незначителен брой случаи, по-скоро е изключение и подобни аномалии нямат почти никакво влияние на пазара.
Вече почвате да си изсмуквате аргументи от пръстите!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение
Мдааа всички пенсионери пускат по младото течение минимум по 10-20 к.
Коментар
� -
И ти ги взе….?
По принцип в моето семейство - аз жената, децата, баща ми, тъщата ...парите са общи... а аз съм банката....
Пп И да подчертая това е негова инициатива , а не моя...Нямам нужда от кеш.... Преценил е че ще ги съхранявам/управлявам по-добре от него....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 06.03.2023, 18:01.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Тухли друг път, разходите са за пенсиите!
Прави голямо впечатление, че и трита парични агрегата М спадат през Януари. Парите вече започват да изтичат!
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Мдааа всички пенсионери пускат по младото течение минимум по 10-20 к.
Коментар
� -
Всички пенсионери кой колкото може пуска кеш по младото течение....Колко и в какво ще се похарчат при всеки е индивидуално, но е наивно да се смята че част няма да е в тули....
- 1 like
Коментар
� -
Така де пенсиите - и тук писах, че баща ми ми даде 20К от пенсии наскоро....За какво ли ще ги похарча ?!
Коментар
�
Коментар