If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Многократно си доказвала, че анализът не е в твоята природа и сега не е по-различно! Пазарът е замръзнал и няма достатъчно ресурс, който да го разтопи!
Прогнозите ми се сбъдват и потвържденията за това вече валят!
Валят, не се притеснявай До края на годината по твойте сметки чакаме 30 % спад
Относно коментара на Джони, че селчовците слагали евтини костюми. Не е съвсем така, по-скоро на промоция купуват делови костюми, а много често ходят и спортно, като не се снимат и не изповядват сделки. И са повечето с бради и татуси, по новата мода.
Само да не се стопи преди да тръгне, че като гледам и това може да стане
Многократно си доказвала, че анализът не е в твоята природа и сега не е по-различно! Пазарът е замръзнал и няма достатъчно ресурс, който да го разтопи!
Прогнозите ми се сбъдват и потвържденията за това вече валят!
Длъжника ще понесе товара както е от 100 години насам
Дори да не бъдат съборени още банки, съществува реален риск от кредитна криза. По-високите лихвени проценти вече намалиха кредитирането за реалната икономика и банките вероятно ще повишат кредитните стандарти още повече в отговор на последните събития. Кредитирането на имоти изглежда особено уязвимо. Ако кредитирането се затегне значително, е възможна спирала от падащи цени и дефолти. В САЩ по-голямата част от заемите за търговски недвижими имоти идват от по-малките кредитори, които сега са под натиск. Тези, които се нуждаят от рефинансиране на заемите си, могат да се сблъскат с предизвикателства. Ипотечните ценни книжа, държани от банките, вече понасят удари, рискувайки самоподхранващ се цикъл.
Сега говорих с един банкер. От Уникредит. Лихвите се покачиха, особено тези в лева по кредитите, леко но тази година ще има повишаване. Капиталовите са под натиск. Имотите също. Ръстът най-вероятно ще спре и даже може би е спрял. Понижение се очаква слабо, зависи от ситуацията в следващите 12-18 месеца.
Ето, повишител съм, имотите доста поскъпнаха, отразявам реално нещата когато ги забележа.
Банкера ,каза ли че чака кредитна криза ,или още се прави на луд и не си е искал чадъра ?
Ми те слагат ама и броя на обявите пак е на дъното от години. Май само тия обяви дето вдигат цената останаха. НИКОЙ не продава нищо реално в София. Стара Загора може да намериш нещо, но няма вече будали да вкарват пари по банките че после да ти ги конфискуват и се обясняват от къде били. Имота няма кой да го конфискува поне не, по бързата процедура без съд и присъда. И никой не пита от къде ти е.
Дори хора, които не са учили, правят много пари в реалната икономика. Кой с тир, кой бани прави, кой програмира и т.н.
Аз също бих купил голям тристаен, но не го правя, заради балонизираните цени и лошата демография. И не мога да си "осребря" скъп имот в провинцията. Ако се продаде, веднага купувам един хубав апарт в СФ. Може и двустаен.
Хаха, точно тези най ги обичам. До вчера бил в чалготеката на село, днес дошъл в София с костюм от полиестер втора употреба и с варненски акцент тръгнал да ми дава акъл за пазара в София и как трябвало да се инвестира. Ти представяш ли си - клиент доволен, че е платил 3% на тези паразити?
В момента сделки в София почти няма - нито има търсене, нито има предлагане (не и на имоти ставащи за нещо), нито пък продавачите са склонни да свалят цените на боклуците си. Всеки си е наумил да забогатява с панелката, наследство от баба му. Това ми го казват хора, които са навътре в нещата, вкл. и нотариуси. Ситуацията е трагикомична. Малко като с националния отбор по футбол - още сме били имали шансове да се класираме, можело и да бием Унгария довечера. Да му имам самочувствието на средностатистическия българин - хем знае, че е на дъното, хем и продължава да живее в някакъв розов свят.
Реалността - държавата е фалирала, бордът вече дефакто го няма (поддържа се на изкуствено дишане), резервът е източен, вие за Европейска столица ми говорите и за стандарт на живот.
В София работа има.
Дори хора, които не са учили, правят много пари в реалната икономика. Кой с тир, кой бани прави, кой програмира и т.н.
Аз също бих купил голям тристаен, но не го правя, заради балонизираните цени и лошата демография. И не мога да си "осребря" скъп имот в провинцията. Ако се продаде, веднага купувам един хубав апарт в СФ. Може и двустаен.
Коментар