IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
    Някой замислял ли се как хем лева е вързан към еврото с фиксиран курс, хем инфлацията в БГ е 30-40% а в еврозоната 10% и курса не се променя ?
    Няма нужда ,парите от ЕС вършат чудесна работа за инфлацията ,нон стоп я подкрепят

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Е какво , да им се плаща като на футболисти защото след 30 трябва да спрат ли ? Плочкаджиите се пазарят на съшия принцип като програмистите, Като има много свободни и търсят работа цената пада, като намалеят се качва. Само , че читав програмист се гради поне 5-6 години и преди това е добре да има 4 години загубени в университета, докато за плочкаджиите май трябва доста по-малко време да узреят. Вече смеси , и всичко идва готово само слагаш вода и бъркаш, като нескафе. Така че като се появи нуждаот плочкаджии , вероятно ше бъде задоволена по-бъроз от тази за програмисти. Сервитьорите пък като вземат да се превземат, ма бил с опит, помагал на клиента ... аре стига бе , всичките сте подвижни айпади, като ги питаш какво олио изполват в кухнята нямат идея. 10 евро на час за сервитьор ми идва малко множко. Това са позиции за студенти.
      Пич пак не си в час ...в момента ,синиъра в Бош вече си помага с AI ,да пише и да работи това е все едно на касиерката, да и дадеш калкулатор и да внедриш до нея 2,3 каси на самообслужване ...вече не стопляш ли накъде духа вятъра за ИТ сектора ?
      Кому е нужно такива разходи ever?
      Колко години станаха вече?20 има близо четвърт век...айде дай по сериозно..

Коментар

• Някой замислял ли се как хем лева е вързан към еврото с фиксиран курс, хем инфлацията в БГ е 30-40% а в еврозоната 10% и курса не се променя ?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не е въпроса колко взимат а КОЛКО ВРЕМЕ ОЩЕ ще ги взимат и ще имат заетост.Нон стоп само сметки правите на чуждия труд,ами я станете едни плочкаджии ,едни общи работници,едни инсталатори,като останете без гръб и кръст,и без ръце тогава ще Ви питам
          Мерси, нямам намерение. Не съм правил сметки на чужд гръб, просто информирам за колко точно пари става дума. Ти с такава дейност ли се занимаваш, да не те засегнах нещо? И по 1000 лв на ден изкарвай в такъв случай, че и повече ако можеш. Предпочитам всички в България да са заможни пред това да са бедни.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не е въпроса колко взимат а КОЛКО ВРЕМЕ ОЩЕ ще ги взимат и ще имат заетост.Нон стоп само сметки правите на чуждия труд,ами я станете едни плочкаджии ,едни общи работници,едни инсталатори,като останете без гръб и кръст,и без ръце тогава ще Ви питам
            Е какво , да им се плаща като на футболисти защото след 30 трябва да спрат ли ? Плочкаджиите се пазарят на съшия принцип като програмистите, Като има много свободни и търсят работа цената пада, като намалеят се качва. Само , че читав програмист се гради поне 5-6 години и преди това е добре да има 4 години загубени в университета, докато за плочкаджиите май трябва доста по-малко време да узреят. Вече смеси , и всичко идва готово само слагаш вода и бъркаш, като нескафе. Така че като се появи нуждаот плочкаджии , вероятно ше бъде задоволена по-бъроз от тази за програмисти. Сервитьорите пък като вземат да се превземат, ма бил с опит, помагал на клиента ... аре стига бе , всичките сте подвижни айпади, като ги питаш какво олио изполват в кухнята нямат идея. 10 евро на час за сервитьор ми идва малко множко. Това са позиции за студенти.
            Last edited by segato; 27.04.2023, 20:16.

Коментар

• https://money.bg/finance/bnb-izvadi-...latsiyata.html

Днес по рано писах че средната лихва за ипотеки ще стигне 5%
              В статията много добре са го написали +че БНБ може да вдигне още един път задължителните резерви на банките

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

За съжаление сметките не излизат и не им е лесно на някои ресторантьори. А някои с друго позициониране и друг вид такъв бизнес се справят. Ако правиш бизнес и печелиш по-малко от 10 евро на час, може би трябва да смениш занаята.
                Бетич, колко според теб вземат общаците в София през последната година: от 80 лв. и нагоре. Колко вземат инсталаторите или майсторите на ден? Средно между 200 лв. до 400 лв. на ден. Може и по-малко, може и повече. Нещо като 100 до 200 евро. Смятай колко лева/евро е това - 13-25 евро на час. София и Варна са различни държави в заплащането.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ми той точно това ще направи - няма да отвори или ще фалира. Имам познати, стягат заведенията за сезона. Казват 1500 лв или 6% от оборота, идвали кандидати и викали искам като в Европа - 10 евро на час. Вика ако ги дам тези пари, трябва да направя цените двойни, ато само скъсаняци, които дори сега поръчват една бира и порция картофки за 5 човека. Как да стане? Със има няма 100 дена сезон??? Даже ми вика, ако някой ми даде 10 евра, изобщо няма да се занимавам с бизнес, отива да бу бачкам 10 часа на ден и си прибирам 100 евра.

П.С Европейския и Американския пазар, изобщо как го сравняваш с нас, нз.
                  За съжаление сметките не излизат и не им е лесно на някои ресторантьори. А някои с друго позициониране и друг вид такъв бизнес се справят. Ако правиш бизнес и печелиш по-малко от 10 евро на час, може би трябва да смениш занаята.
                  Бетич, колко според теб вземат общаците в София през последната година: от 80 лв. и нагоре. Колко вземат инсталаторите или майсторите на ден? Средно между 200 лв. до 400 лв. на ден. Може и по-малко, може и повече. Нещо като 100 до 200 евро. Смятай колко лева/евро е това - 13-25 евро на час. София и Варна са различни държави в заплащането.

Коментар

• Четири международни изложения събраха над 14 000 посетители в София ᐉ Новини от Fakti.bg - Имоти | ФАКТИ.БГ
                    Четири международни изложения събраха над 14 000 посетители в София

• ===2039===

Мдаа, няма интерес към строителството, някакви си 14000 посетители...

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

На теб там бетоновия възел ти е на макс 1км ако е същото за което си мисля, даже и по-малко май е. Оформяш, нивелираш, няколко дъски и малко арматурна мрежа викаш бетонобъркачката и си готов след 3-4 часа, после само да поливаш няколко дни. Там майсторлъка е арматурата за колоните ако ще има такива и в общи линии не е нещо което бих правил, иначе замазки - да, те са по непретенциозни и не са критични. Ако е само фундамент за фургон или нещо такова пак бих го правил, но нищо свързано с конструкция на сграда.
                      Редно е обаче като казваш че ти е излезнало 2500лв оградата да вкараш в сметката и цената на техниката и камиончето.

На твоето място ли видях на великден 4-5 човека да работят? Нещо все едно беряха/плевяха ми се стори докато минавах по пътя.

по великден пекохме агне и бяхме събрали родата. може да си ни видял да си оправяме градината - там има много място за копане тази година съм посадил 30 плодни и декоративни дръвчета по оградата без да смятм рози, малини, лози и тн.

имам приятел, който е работил кофражи та ще го викна при следващата плоча
                      багер,валяк и тн също имам контакти и ги викам, когато се налага. Взимат доста по-тънко (2 пъти по-тънко) от София и Пловдив.

техниката и камиончето се 'избиха' 2 пъти докато заграждах насажденията и да не смятам колко неща съм прекарал с това камионче
                      затова казвам колко ми излезе оградата като разходи и материали + фитнес за мен

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Това е било в минало време.

Гледайте в бъдещето или поне в настоящето.Преди няма и час

Икономическият растеж на САЩ се забавя повече от очакваното !!!

Огромно разминаване в прогнозите за растежа,от 2% на 1.1% !
                        Голям знак ! За тези които могат да четат знаци

https://www.investor.bg/a/515-ikonom...to-trimesechie
                        Пауза при лихвите, намаление - малко вероятно

Коментар

• Квадратният метър жилищна площ в София е поскъпнал с близо 40% за три години
                          Това е било в минало време.

Гледайте в бъдещето или поне в настоящето.Преди няма и час

Икономическият растеж на САЩ се забавя повече от очакваното !!!

Огромно разминаване в прогнозите за растежа,от 2% на 1.1% !
                          Голям знак ! За тези които могат да четат знаци

https://www.investor.bg/a/515-ikonom...to-trimesechie
                          Last edited by petrg5s; 27.04.2023, 18:34.

Коментар

• Финанси, Бизнес, Имоти, Фондова борса, Валутна търговия - Investor.bg
                            Квадратният метър жилищна площ в София е поскъпнал с близо 40% за три години

===2039===

Честито на печелившите! На чакащите: Не губете кураж, ей сега ще се изнижат годинките до 2039-та! кольо?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

И аз така мислех докато преди няколко години не лях основна плоча (100кв) за селскостопанските нужди. Тогава ми беше мерак да става бързо, намерих 3 фирми в района взех оферти и направих около най-ниската цена. После си поиграх да посмятам и видях, че пича работи точно на дабъл това, което би ми струвало ако си го направя сам като си викна багер да изопае, камион да насипе и тн..

След това почнах да смятам и честно казно има смисъл за много неща да си ги направи сам човек, защото иначе плаща двойно. За стойността на половината ограда около земите ми по оферта на специализирана фирма - си купих камионче, колци, тел, прикачен свредел и си направих двойно повече ограда, а техниката ми остана и си я ползвам години вече.

миналата година ограждах един парцел, който залепих за ранчото - 250 метра ограда с бетонни колове през 3метра и мрежа. С въпросната техника + 2ма работници с 50 кинта надник и мрежата, която си взех и докарах с камиончето - готови бяхме за 2 дена и ми излезе около 2500 кинта. Даже не съм питал фирма колко ще ми иска за подобна ограда, но щеше да е значително повече.
                              На теб там бетоновия възел ти е на макс 1км ако е същото за което си мисля, даже и по-малко май е. Оформяш, нивелираш, няколко дъски и малко арматурна мрежа викаш бетонобъркачката и си готов след 3-4 часа, после само да поливаш няколко дни. Там майсторлъка е арматурата за колоните ако ще има такива и в общи линии не е нещо което бих правил, иначе замазки - да, те са по непретенциозни и не са критични. Ако е само фундамент за фургон или нещо такова пак бих го правил, но нищо свързано с конструкция на сграда.
                              Редно е обаче като казваш че ти е излезнало 2500лв оградата да вкараш в сметката и цената на техниката и камиончето.

На твоето място ли видях на великден 4-5 човека да работят? Нещо все едно беряха/плевяха ми се стори докато минавах по пътя.

Коментар

• Първоначално изпратено от realitydish Разгледай мнение
                                Та в този ред на мисли, намаления не чакайте.
                                Нов брокеразки ник? лошо е да си в игнора?

Аз намаления не чакам,а срив.
                                А в поста ви няма икономическа логика и не почива на никакви икономически фундаменти !
                                Предполагам ваши свободни съчинения,колкото е позволил багажа

Коментар

Working...
                                X