Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Е какво , да им се плаща като на футболисти защото след 30 трябва да спрат ли ? Плочкаджиите се пазарят на съшия принцип като програмистите, Като има много свободни и търсят работа цената пада, като намалеят се качва. Само , че читав програмист се гради поне 5-6 години и преди това е добре да има 4 години загубени в университета, докато за плочкаджиите май трябва доста по-малко време да узреят. Вече смеси , и всичко идва готово само слагаш вода и бъркаш, като нескафе. Така че като се появи нуждаот плочкаджии , вероятно ше бъде задоволена по-бъроз от тази за програмисти. Сервитьорите пък като вземат да се превземат, ма бил с опит, помагал на клиента ... аре стига бе , всичките сте подвижни айпади, като ги питаш какво олио изполват в кухнята нямат идея. 10 евро на час за сервитьор ми идва малко множко. Това са позиции за студенти.
Кому е нужно такива разходи ever?
Колко години станаха вече?20 има близо четвърт век...айде дай по сериозно..
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не е въпроса колко взимат а КОЛКО ВРЕМЕ ОЩЕ ще ги взимат и ще имат заетост.Нон стоп само сметки правите на чуждия труд,ами я станете едни плочкаджии ,едни общи работници,едни инсталатори,като останете без гръб и кръст,и без ръце тогава ще Ви питам
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не е въпроса колко взимат а КОЛКО ВРЕМЕ ОЩЕ ще ги взимат и ще имат заетост.Нон стоп само сметки правите на чуждия труд,ами я станете едни плочкаджии ,едни общи работници,едни инсталатори,като останете без гръб и кръст,и без ръце тогава ще Ви питамLast edited by segato; 27.04.2023, 20:16.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://money.bg/finance/bnb-izvadi-...latsiyata.html
Днес по рано писах че средната лихва за ипотеки ще стигне 5%
В статията много добре са го написали +че БНБ може да вдигне още един път задължителните резерви на банките
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
За съжаление сметките не излизат и не им е лесно на някои ресторантьори. А някои с друго позициониране и друг вид такъв бизнес се справят. Ако правиш бизнес и печелиш по-малко от 10 евро на час, може би трябва да смениш занаята.
Бетич, колко според теб вземат общаците в София през последната година: от 80 лв. и нагоре. Колко вземат инсталаторите или майсторите на ден? Средно между 200 лв. до 400 лв. на ден. Може и по-малко, може и повече. Нещо като 100 до 200 евро. Смятай колко лева/евро е това - 13-25 евро на час. София и Варна са различни държави в заплащането.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ми той точно това ще направи - няма да отвори или ще фалира. Имам познати, стягат заведенията за сезона. Казват 1500 лв или 6% от оборота, идвали кандидати и викали искам като в Европа - 10 евро на час. Вика ако ги дам тези пари, трябва да направя цените двойни, ато само скъсаняци, които дори сега поръчват една бира и порция картофки за 5 човека. Как да стане? Със има няма 100 дена сезон??? Даже ми вика, ако някой ми даде 10 евра, изобщо няма да се занимавам с бизнес, отива да бу бачкам 10 часа на ден и си прибирам 100 евра.
П.С Европейския и Американския пазар, изобщо как го сравняваш с нас, нз.
Бетич, колко според теб вземат общаците в София през последната година: от 80 лв. и нагоре. Колко вземат инсталаторите или майсторите на ден? Средно между 200 лв. до 400 лв. на ден. Може и по-малко, може и повече. Нещо като 100 до 200 евро. Смятай колко лева/евро е това - 13-25 евро на час. София и Варна са различни държави в заплащането.
Коментар
-
Четири международни изложения събраха над 14 000 посетители в София ᐉ Новини от Fakti.bg - Имоти | ФАКТИ.БГ
Четири международни изложения събраха над 14 000 посетители в София- ===2039===
Мдаа, няма интерес към строителството, някакви си 14000 посетители...
Коментар
- ===2039===
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
На теб там бетоновия възел ти е на макс 1км ако е същото за което си мисля, даже и по-малко май е. Оформяш, нивелираш, няколко дъски и малко арматурна мрежа викаш бетонобъркачката и си готов след 3-4 часа, после само да поливаш няколко дни. Там майсторлъка е арматурата за колоните ако ще има такива и в общи линии не е нещо което бих правил, иначе замазки - да, те са по непретенциозни и не са критични. Ако е само фундамент за фургон или нещо такова пак бих го правил, но нищо свързано с конструкция на сграда.
Редно е обаче като казваш че ти е излезнало 2500лв оградата да вкараш в сметката и цената на техниката и камиончето.
На твоето място ли видях на великден 4-5 човека да работят? Нещо все едно беряха/плевяха ми се стори докато минавах по пътя.
по великден пекохме агне и бяхме събрали родата. може да си ни видял да си оправяме градината - там има много място за копане тази година съм посадил 30 плодни и декоративни дръвчета по оградата без да смятм рози, малини, лози и тн.
имам приятел, който е работил кофражи та ще го викна при следващата плоча
багер,валяк и тн също имам контакти и ги викам, когато се налага. Взимат доста по-тънко (2 пъти по-тънко) от София и Пловдив.
техниката и камиончето се 'избиха' 2 пъти докато заграждах насажденията и да не смятам колко неща съм прекарал с това камионче
затова казвам колко ми излезе оградата като разходи и материали + фитнес за мен
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Това е било в минало време.
Гледайте в бъдещето или поне в настоящето.Преди няма и час
Икономическият растеж на САЩ се забавя повече от очакваното !!!
Огромно разминаване в прогнозите за растежа,от 2% на 1.1% !
Голям знак ! За тези които могат да четат знаци
https://www.investor.bg/a/515-ikonom...to-trimesechie
- 1 like
Коментар
-
Квадратният метър жилищна площ в София е поскъпнал с близо 40% за три години
Гледайте в бъдещето или поне в настоящето.Преди няма и час
Икономическият растеж на САЩ се забавя повече от очакваното !!!
Огромно разминаване в прогнозите за растежа,от 2% на 1.1% !
Голям знак ! За тези които могат да четат знаци
https://www.investor.bg/a/515-ikonom...to-trimesechieLast edited by petrg5s; 27.04.2023, 18:34.
Коментар
-
Финанси, Бизнес, Имоти, Фондова борса, Валутна търговия - Investor.bg
Квадратният метър жилищна площ в София е поскъпнал с близо 40% за три години
===2039===
Честито на печелившите! На чакащите: Не губете кураж, ей сега ще се изнижат годинките до 2039-та! кольо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
И аз така мислех докато преди няколко години не лях основна плоча (100кв) за селскостопанските нужди. Тогава ми беше мерак да става бързо, намерих 3 фирми в района взех оферти и направих около най-ниската цена. После си поиграх да посмятам и видях, че пича работи точно на дабъл това, което би ми струвало ако си го направя сам като си викна багер да изопае, камион да насипе и тн..
След това почнах да смятам и честно казно има смисъл за много неща да си ги направи сам човек, защото иначе плаща двойно. За стойността на половината ограда около земите ми по оферта на специализирана фирма - си купих камионче, колци, тел, прикачен свредел и си направих двойно повече ограда, а техниката ми остана и си я ползвам години вече.
миналата година ограждах един парцел, който залепих за ранчото - 250 метра ограда с бетонни колове през 3метра и мрежа. С въпросната техника + 2ма работници с 50 кинта надник и мрежата, която си взех и докарах с камиончето - готови бяхме за 2 дена и ми излезе около 2500 кинта. Даже не съм питал фирма колко ще ми иска за подобна ограда, но щеше да е значително повече.
Редно е обаче като казваш че ти е излезнало 2500лв оградата да вкараш в сметката и цената на техниката и камиончето.
На твоето място ли видях на великден 4-5 човека да работят? Нещо все едно беряха/плевяха ми се стори докато минавах по пътя.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от realitydish Разгледай мнениеТа в този ред на мисли, намаления не чакайте.
Аз намаления не чакам,а срив.
А в поста ви няма икономическа логика и не почива на никакви икономически фундаменти !
Предполагам ваши свободни съчинения,колкото е позволил багажа
Коментар
Коментар