Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Младият западняк е толкова далече от покупката на собствено жилище че даже не си го и помисля
Със стартова заплата за млад специалист с висше в диапазона 25-30к на година няма банка която да му отпусне повече от 100к
няма смисъл да обяснявам че в градове като Лондон под 150к няма нищо за продаване, отделно че той ще трябва да има спестени поне 30к които няма как да ги спести с 2500 на месец
Чак кога се ожени и се поиздигне в иерархията и почне със жена му да получава общо поне 100к на година може да му минават такива мисли
Пак няма смисъл да обяснявам че това с издигането се случва на много малък процент от хората просто щото няма мениджърски позиции за всички
Знам че на някои места в Европа го има....и с други думи дори родителите да имат кеш не могат да го прехвърлят към децата нещо като да платят данък наследство..., а ако им купят имот пак минават през него....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЩе си позволя само да добавя, че Западняка живее под наем не за да е щастлив, а защото не може да си позволи да си купи собствено жилище.
Как така не могат да си позволят,пък 80,та и 90% живеят в собствен имот
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ще си позволя само да добавя, че Западняка живее под наем не за да е щастлив, а защото не може да си позволи да си купи собствено жилище.
Или поне собствено на място , което да го направи щастлив.
И се примирява и приема реалностите извличайки максимума от тях.
Иначе под наем не е лошо , има си и предимства в някои етапи от живота особено на фона на ипотечка и дори е много полезно всеки човек да мине през такъв период.... нещо като училище....
Аз съм бил под наем, ти също, Берти също, Купата предполагам също....никой не е умрял от това че е бил под наем някога...
Със стартова заплата за млад специалист с висше в диапазона 25-30к на година няма банка която да му отпусне повече от 100к
няма смисъл да обяснявам че в градове като Лондон под 150к няма нищо за продаване, отделно че той ще трябва да има спестени поне 30к които няма как да ги спести с 2500 на месец
Чак кога се ожени и се поиздигне в иерархията и почне със жена му да получава общо поне 100к на година може да му минават такива мисли
Пак няма смисъл да обяснявам че това с издигането се случва на много малък процент от хората просто щото няма мениджърски позиции за всички
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Не ща да ми папа инфлацията парите. Не съм бизнесмен и не ща да бъда. Ако св наложи ще продавам когато му дойде времето. Паднали цени. Нищо. Нали навсякъде ще паднат. Кеша откъм тули пак ще е съхранен. За сирене и домати ще има.
Или поне собствено на място , което да го направи щастлив.
И се примирява и приема реалностите извличайки максимума от тях.
Иначе под наем не е лошо , има си и предимства в някои етапи от живота особено на фона на ипотечка и дори е много полезно всеки човек да мине през такъв период.... нещо като училище....
Аз съм бил под наем, ти също, Берти също, Купата предполагам също....никой не е умрял от това че е бил под наем някога...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.07.2023, 15:43.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЗеленото в Люлин -
[ATTACH=CONFIG]n4097098[/ATTACH]
Уни ти мазохист ли си ???
Защо си го причиняваш???
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
Аз съм българче щастливо-
купих си апартамент!
Май стените са накриво,
но нали си е за мен!
Кредита е първа стъпка-
почваш с банката борба.
То си е голяма тръпка,
ако жив си след това.
Чакаш смело кота било.
с други думи- груб строеж.
И ти става много мило,
сякаш с болка ти растеш.
После идва дограмата-
пее твоето сърце.
Кондензира по стената,
но си имаш PVC.
Ето майсторите сръчно
ще шпакловат две стени.
Обясняват ти научно
всички нови кривини.
После плочки, гипс-картони,
майстор нов и нов късмет-
пренарежда без фасони
уж прекрасния паркет.
Иде шкаф, след него втори-
тук очукан, там сгрешен.
Но със майстор не се спори-
той е майстор, ти кретен.
И накрая, без съмнение,
си щастливец, ако ток,
след година закъснение,
има в новия ти блок...
Ех ти българче щастливо
пак си стъпило накриво.
Туй че майстор те люлее
в мрежата си и ти пее -
то е песен безобидна.
Виж кво става, рожбо свидна,
щом банкерът те налази.
Нека Господ да те пази
от горещия му дъх във къдриците ти черни!
Помислите му са скверни
и туй дето ти убива,
докат в скута му седиш,
не е на майстора теслата,
ни е кирка, ни лопата.
То е друг вид инструмент -
кредит за апартамент.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
аз пък не разбирам от къде тоя зор да се купи имот непременно ?! западняците са по балами щот не наливат пари в имоти и живеят цял живот под наем, нали ?! цялата психология на българина е миш маш зареди такива внушения, че нищо че ставаш роб на банката .. важното е да имаш имот .. а качеството на живот няма значение .. , затягаш колана и си стискаш задника да не сереш .. обаче да имаш .. то ще остане за децата един ден видиш липълни щуротии .. ако говорим за имота като инвестиция .. то това е инвестиция само ако си наистина много богат ..а такива са по 1 % от хората останалите 99 % са видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак
ако си паралия със собствен бизнес успешен .. играй, купувай смело .. ако си гольо .. не се надскачай, защото е по вероятно да се наиграеш накрая
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И мен, естествено. Но понеже пита му казвам. Той е по-богат от нас. Просто не смее да си купи имот. Нищо. На 70 години ще си купи.пълни щуротии .. ако говорим за имота като инвестиция .. то това е инвестиция само ако си наистина много богат ..а такива са по 1 % от хората останалите 99 % са видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак
ако си паралия със собствен бизнес успешен .. играй, купувай смело .. ако си гольо .. не се надскачай, защото е по вероятно да се наиграеш накрая
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Първа_цигулка Разгледай мнениеЗдравейте,
Живея във Варна в апартамент под наем, но със съпругата ми сме от Добрич. Решихме да изтеглим ипотечен кредит и да си купим собствен апартамент тук във Варна, но ходихме на оглед на едни хубави къщи в родния ни град и сега се двоумим къде да се установим. Ако закупим къщата в Добрич ще имаме по-добро качество на живот, а в апартамент във Варна няма да ни се налага да пътуваме всекидневно до работа, а и след няколко години ще е по-добре за училища за малкия. Чудим се какво да изберем, апартамента или къщата. Дайте още съвети плюсове и минуси.
А забавното е че пък приоритетите са различни в различни етапи от живота.
С личен пример аз съм израснал в къща сега живея в апарт макар да имам къщи около София защото не мога да си представя да вися 2-3 4аса в кола всеки ден и да съм такси за децата, жената и т.н. , магазини, болници, всичко е по-добре в по-големият град.
Но след като изгоня децата / станат самостоятелни/ сигурно ще изкарвам повече време в къща.
Трябва да решиш кое е най-добре за вас самите / колата и загубеното време може да не са проблем/ .... и умната с ипотеките. Няма никакво съмнение, че лихвите ще се вдигнат сериозно в близките 1-2-3 години....ще минат реално 6% ГПР, така че ако нямате поне 50% от сумата...мислете...
Успех
- 2 Харесвания
Коментар
-
Здравейте,
Живея във Варна в апартамент под наем, но със съпругата ми сме от Добрич. Решихме да изтеглим ипотечен кредит и да си купим собствен апартамент тук във Варна, но ходихме на оглед на едни хубави къщи в родния ни град и сега се двоумим къде да се установим. Ако закупим къщата в Добрич ще имаме по-добро качество на живот, а в апартамент във Варна няма да ни се налага да пътуваме всекидневно до работа, а и след няколко години ще е по-добре за училища за малкия. Чудим се какво да изберем, апартамента или къщата. Дайте още съвети плюсове и минуси.
Коментар
Коментар