IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

И да падне все тая, туулите от 30 год са в доларес или евраци.
    Ама повечето кредити са в лева...
    И аз през 2011 си мислех да изтегля кредит в лева и ако падне борда да го изплатя с 2-3 заплати, но моя приятел банкерчето ме посъветва да изтегля по-евтин кредит в евро защото ако борда падне и кредита ми е в лева, то банката няма да падне по-гръб и ще ми превалутира кредита в друга валута.
    Не знам сега как е.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

То ако падне борда и лева, честито на левовите кредитополучатели. Имотите пак ще ги смятаме в милиони лева.
      И да падне все тая, туулите от 30 год са в доларес или евраци.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Аз съм правил, и миналата година и сега като затворих фирмата, нямаше проблеми освен, че се опитаха да ме очукат с такси и трябваше да се разправям. Ма как ще ми спрат плащане бе, ти добре ли си ?

Предполагам , че по някое време ше има някакво разследване на банки , но няма да е за спряни преводи а за картел за таксите.
        На мен точно пък американска банка ми спираше преводите. Знаеш ли защо? Видиш ли правил съм бил няколко превода от по 15 ~20 к$, в рамките на 10 дена, (бях клиент на тази бамка повече от 7 год). Единият мина, другите ги спряха. Казаха, че трябвало да направя един общ превод за 100к $ вместо 4х15. Представяш ли си? В крайна сметка ми затвориха сметката и казаха, квото имаш тук, си го вземи но САМО с 1 (един) превод.

П.с има и по-смотани от американските. Примерно някакви европейски откачалки, дет ти затварят сметката, само затова, че си направил превод към друга банка и то от същата държава. Wtf.
        Last edited by better; 04.05.2023, 16:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Бъртрамчо,
          ако ти бях слушал сладките приказки преди две години и един месец, щях да имам един апартамент по-малко. Сега резултата ми е-неслушал и не вярвал на Бертрам в последните години, един апарт повече. Това е.
          То па ени апарти, мани, мани.

П.с следващия път предупреждавай, като качваш снимки, ако обичаш. Има хора със слаби стомаси.

Коментар

• Който има малко свободно време би могъл да се запознае с един от докладите на "In Gold We Trust". Има интересни сравнителни графики, включително такива за инфлацията, актуално към Март, 2023г.

https://ingoldwetrust.report/download/25315/

Иначе годишния им доклад за златото ще бъде обявен след 20 дни, но него ще го постна в другата тема като излезне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
              Поевтиняват, ли имотите ? Не. Покачват се цените им. Ето :

Резултат от Вашето търсене на:
              Вид имот: 2-СТАЕН,

Особености: Тухла
              Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 128058 euro
              Средна цена на кв.м: 1840 euro.
              Скъпа, престани да слагаш сол в раната, въпреки, че и сега все още не е късно. Позволимостта е на много добро ниво съотнесена към доходите, които на всичкото отгоре все повече ще растат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
                Поевтиняват, ли имотите ? Не. Покачват се цените им. Ето :

София ги дават 2% надолу . Но това също не е от значение , защото е ясно че инерция от 15 г трудно се убива .

Коментар

• Поевтиняват, ли имотите ? Не. Покачват се цените им. Ето :

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Тази информация от къде е? Досега не съм намерил нищо по темата.
                    Колегата говори за общия случай на индексация на активи. Индексацията се прави ако продадеш актив (преди матуритет ако за ДЦК) и това повлича преоценка на целия клас (по номер на актива кусип). Ако не продаваш нищо, не се прави. Така е в банковото счетоводство. А ДЦК си имат номинал който си стои непокътнат и това си стои по балансите. SVB трябваше да продават и като актулизираха стойноста тогава почнаха въпросите. Пълна понци схема, но както казах това се прави защото всички знаят и даже са обучени от централните банки че ако стане нещо и трябва да се продава актив преди матуритет, те ще свалят лихвите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Индексацията за която говориш се прави на седмична базата, така че баланса да отговаря на актуалното състояние на резервите. Не се притеснявай.
                      Тази информация от къде е? Досега не съм намерил нищо по темата.

Коментар

Какво не?
                        И на КТБ балансът е изглеждал по подобен начин, само на хартия обаче, понеже активите са били фиктивни.

Тези 32 милиарда ценни книжа, как ли точно са оценени? Дали пазарният им курс пък не е поне 30% надолу? А курсовите разлики при чуждите валути? Със счетоводни врътки БНБ може да напечата едни 10 милиарда лева от раз без това изобщо да се забележи.
                        Индексацията за която говориш се прави на седмична базата, така че баланса да отговаря на актуалното състояние на резервите. Не се притеснявай.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Активите на КТБ нямаха нищо общо с фиктивни.
                          Имаше си ги и си бяха работещи. Обаче един дебелак прояви интерес към една част от тях.

Мине се не мине време и се появяват бутачи на борда. Борда ще живее до еврото.

Не ви ли омръзна?
                          Като гледаш как ЕС си затвори очите за КТБ, и как съда е на телефонно управление по тоя случай, отказват да събират доказателства и да разпитват свидетели които не са сплашени от главния....като нищо същото ще направят с борда. Особено като е в интерес на Европа да ни качи на ралото.

Коментар

Не фалшиви числа, просто показват инвестициите в ДЦК по курс на придобиване, не по пазарен курс - подобно на SVB. И понеже говорим за БНБ, това остава прикрито. Разликата трябва да я отпишат като загуба за сметка на фискалния резерв примерно, или да свият паричната маса. Но не го правят.
                            Това го правят всички банки. От Фед, през ЕЦБ, до ДСК. Но това решение е напълно солидно към момента, понеже всички знаят че лихвите ще са нулеви когато има потрябват тези активи. В момента тези активи са замразени и не се пипат да не участват в икономиката, все едно ги няма. Те им се подиграват на SVB за пред медиите колко са некомпетентни ама всички много добре знаят играта.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Активите на КТБ нямаха нищо общо с фиктивни.
                              Имаше си ги и си бяха работещи. Обаче един дебелак прояви интерес към една част от тях.

Мине се не мине време и се появяват бутачи на борда. Борда ще живее до еврото.

Не ви ли омръзна?
                              Той бордът ще си остане. Просто курсът лев-евро ще бъде променен...
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

БНБ ако правят врътки трябва да са директно фалшиви числа да показват. Няма кой знае какво да направят освен да лъжат за всички числа. Стив Ханке си знае работата, и по-голямата част от "борда" е просто бумащината която е необходима да се проследи някоя нередност или лъжа.

Реално един от лошите сценарии е да съборят борда нарочно и да обвинят Ханке че е оплескал някакъв извънреден случай. Понеже Ханке е доста мразен от евроатлантиците това им се нарежда като топ ход ако искат да ни принудят да влезе в еврозоната. И съда и ЕС да си затворят очите както винаги.

Ако борда ще пада идеалното време ще е на есен със служебното правителство. Без виновни, Стив Ханке и Путин да са виновни. Икономистите в България са под чехъл и няма да коментират темата обективно. ЕС ще дойде като спасител и на нова година вече ще сме с евро. Възраждане още няма да е много популярна освен ако не се коалират сега големите.
                                Не фалшиви числа, просто показват инвестициите в ДЦК по курс на придобиване, не по пазарен курс - подобно на SVB. И понеже говорим за БНБ, това остава прикрито. Разликата трябва да я отпишат като загуба за сметка на фискалния резерв примерно, или да свият паричната маса. Но не го правят.

Коментар

Working...
                                X