Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Какво общо има това с живота под наем? Как хората отиват в чужбина, бачкат създават семейства и си живеят под наем, а тук не може. Задължително ли трябва да купиш жилище? Защо в чужбина можеш под наем а тук - не?
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеГледам, че всички имате нещо против Люлин, където му е проблема на квартала, като изключим панелите?
Сегментацията и съответно по-високите цени не се определят само от локацията от гледана точка на транспорт , болници магазини, училища, паркове и т.н.. Вече особено с метрото напоследък всички места в София са с малки разлики не достатъчни за 2-3 пъти разлика в цената според мен.
Но средата / съседите/ за живот е различна на различни места и то най-вече пречупено през отглеждането на деца.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 13:15.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеИмам около 1000 страници да изчета които съм пропуснал или некой ако може да ми каже само цените паднаА ли последните 2 месеца или ще требе да почакаме до 2039 ?
ПП Строител в кръчмата докато кърка с плочкаджийте подметна, че при нови проекти строителната себестойност мое да отиде на илядо ойро и поради това спират да строят щото като добавят терен, разрешения, подкупи, ДДС и печалба не знам на колко треве да продават.... Та чиляка послушал жонката и си купил ДЦК-та на 6.5% и немало да строи докато не се поопраят нещата....Дали и язе да не бодна некое ДЦК почвам да се чудя....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Първо в Лондон няма 30 процента необитаеми жилища като в София. Второ и по-важно най-големият проблем на България е демографският срив.Всяка година се раждат все по-малко деца,а от тях децата на интелигентни и образовани родители са все по-малък процент.
Та политиците и българите като цяло трябва да си зададат въпроса каква ще е етническата карта на България след 30,40,50 години и да си отговорят кое предпочитат градове призраци или в тия градове да има млади и образовани българи.
Коментар
-
Имам около 1000 страници да изчета които съм пропуснал или некой ако може да ми каже само цените паднаА ли последните 2 месеца или ще требе да почакаме до 2039 ?
ПП Строител в кръчмата докато кърка с плочкаджийте подметна, че при нови проекти строителната себестойност мое да отиде на илядо ойро и поради това спират да строят щото като добавят терен, разрешения, подкупи, ДДС и печалба не знам на колко треве да продават.... Та чиляка послушал жонката и си купил ДЦК-та на 6.5% и немало да строи докато не се поопраят нещата....Дали и язе да не бодна некое ДЦК почвам да се чудя....
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Всичко до едно е грешно в този пост.И говоря от опит.
БГ образователната система ражда идиоти без знания.
Американската/Европейската такава ражда кадри специализирани в едно нещо,което разбират много добре.И което е нужно на икономиката и могат лесно да се реализират
В БГ у-ща в 7-8 клас учат неща които се учат на Запад 12 +
Там оставят децата да си играят и ученето е много малко до 6-7 клас и вече ги засилват в университетите
Тук ги почват още от 4 клас с някви невъзможни за мозъка им задачи,карат ги да ходят допълнително на уроци на частно,забележи при същите учители в държавното и на другата година всичко е забравено.При тея сложни задачи още от 6-7-8 клас всички цигани отпадат искат не искат.
Тук премахнаха повечето известни БГ разкази/романи от програмата,учат ги ,че е нямало турско робство ,за Аллах цели раздели,а задачите им по математика както казах,са като за професори.
И се стига до логичното,завършилия в БГ идиот ,нито може да си намери работа,нито е търсен,нито има някакви знания,нито може да се реализира.
И минават в строителството,туризма или услугите.По- умните си бият камшика
По другите точки,разликата от циганин в БГ и негър в Америка е от небето до земята буквално
Пълни глупости,че се връщали в ПЪТИ повече.Ако мислиш ,че 20к последната година са в пъти,къде са липсващите 2.4 млн ?
Връщат се пенсионери и разни мангали лятото да се похвалят пред другите цигани с Мерцедеса.
Напускат основно образовани/умни хора търсещи реализация.И хора на които им е писнало да гонят Михаля
Коментар
-
Ами не става въпрос само за София. В другите градове цените са по-ниски, ама там и заплатите са по-ниски,така че покупателната способност за жилище не е по-висока.
По-долу са поместени две обяви за жилища в Монтана. При средна заплата 1000 лв в този град .
А под наем е добре да се живее от сам човек. Когато имаш семейство и деца ситуацията е коренно различна.А кредитът е вариант, ама при висока цена на жилищата и ниски заплати, това води до лишения.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Съз заплата от 2х2000 лв - не могат, но могат да живеят под наем в локация, локация, за илядо лв и да си свиркат. Не всеки може да притежава жилище в София, няма и нужда от това! Да не би в Лондон всеки да има жилище?
Та политиците и българите като цяло трябва да си зададат въпроса каква ще е етническата карта на България след 30,40,50 години и да си отговорят кое предпочитат градове призраци или в тия градове да има млади и образовани българи.
- 1 like
Коментар
-
.Наистина имам само една къща 420 квадрата,а не две панелки ,което ме прави абсолютен лузър и нямам намерение да оспорвам тази ти констатация.
Въпросът е при 2000 лв средна заплата в София и поне 500 хиляди лева за приличен апартамент как точно ще могат младите хора да си купят жилище. При положение, че демографският срив е най-големият проблем на България как да очакваме тия млади хора да отглеждат деца ако не могат да си подсигурят жилище?След 20-30 години повечето градове ще са полупразни, а София ще е с 50 процента необитаеми жилища. Такова ли бъдеще си представяме за България?
Колкото до помощите-в България ако разчиташ на социални помощи ще умреш от глад.Дори и максимално за една година може да се вземе обезщетение за безработица. Недей да бъркаш България с комунизма в Западна Европа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнениеАко тук една четвърт от децата са манго джери, то в щатите половината са така. Нивото на образованост сред масите също е по-добро. Там има няколко процента елитни училища, другото е леш. Миграционните тенденции също се обърнаха, идващите в България са В ПЪТИ повече от напускащите. А напускат основно мързеливи и неграмотни,
БГ образователната система ражда идиоти без знания.
Американската/Европейската такава ражда кадри специализирани в едно нещо,което разбират много добре.И което е нужно на икономиката и могат лесно да се реализират
В БГ у-ща в 7-8 клас учат неща които се учат на Запад 12 +
Там оставят децата да си играят и ученето е много малко до 6-7 клас и вече ги засилват в университетите
Тук ги почват още от 4 клас с някви невъзможни за мозъка им задачи,карат ги да ходят допълнително на уроци на частно,забележи при същите учители в държавното и на другата година всичко е забравено.При тея сложни задачи още от 6-7-8 клас всички цигани отпадат искат не искат.
Тук премахнаха повечето известни БГ разкази/романи от програмата,учат ги ,че е нямало турско робство ,за Аллах цели раздели,а задачите им по математика както казах,са като за професори.
И се стига до логичното,завършилия в БГ идиот ,нито може да си намери работа,нито е търсен,нито има някакви знания,нито може да се реализира.
И минават в строителството,туризма или услугите.По- умните си бият камшика
По другите точки,разликата от циганин в БГ и негър в Америка е от небето до земята буквално
Пълни глупости,че се връщали в ПЪТИ повече.Ако мислиш ,че 20к последната година са в пъти,къде са липсващите 2.4 млн ?
Връщат се пенсионери и разни мангали лятото да се похвалят пред другите цигани с Мерцедеса.
Напускат основно образовани/умни хора търсещи реализация.И хора на които им е писнало да гонят МихаляLast edited by petrg5s; 08.05.2023, 12:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Само че имотния балон у нас Е следствие на корумпираната система и икономически зависимости. Нали това им е основния коз на повишителите - когато сме в цикъл на крадене и корупция, се набива в тули, когато сме в цикъл на растеж и производство - пак се набива в тули.
Интересно ми е ако някой ден ми попадне статистика на общия брой притежавани имоти от всички прокурори в страната например какъв скандал ще гръмне. И това съсловие ще продължи да изкарва в пъти повече, отколкото може да харчи. Разликата, язък им за ценза, отива в единственото, от което разбират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеВ момента икономиката е в равновесно положение с негативна тенденция. Еуфорията от ниската корпоративна ставка е отминала. Който се излъгал , излъгал , няма да има нови балъци да идват , но тия , които са останали , докато не се промени нещо към негативно, ще се опитват да се задържат.
Не мисля , че проблема е в работещите. В политиците е. Не сме на максимума, на икономиката ако вкарат 20-на политика в затвора и другите спрат да си гласуват закони за лична употреба ще се получат нещата. Само ,че политици в затвора ще е чудо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеНалице са няколко варианта:
1. Могат да обитават жилище под наем, което е практика по света.
2. Защо точно София? Това ли е единственият град, в който млади хора могат да живеят?
3. Могат да използват кредитно финансиране.
По-долу са поместени две обяви за жилища в Монтана. При средна заплата 1000 лв в този град .
А под наем е добре да се живее от сам човек. Когато имаш семейство и деца ситуацията е коренно различна.А кредитът е вариант, ама при висока цена на жилищата и ниски заплати, това води до лишения.
- 1 like
Коментар
Коментар