IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
    Имам около 1000 страници да изчета които съм пропуснал или некой ако може да ми каже само цените паднаА ли последните 2 месеца или ще требе да почакаме до 2039 ?

ПП Строител в кръчмата докато кърка с плочкаджийте подметна, че при нови проекти строителната себестойност мое да отиде на илядо ойро и поради това спират да строят щото като добавят терен, разрешения, подкупи, ДДС и печалба не знам на колко треве да продават.... Та чиляка послушал жонката и си купил ДЦК-та на 6.5% и немало да строи докато не се поопраят нещата....Дали и язе да не бодна некое ДЦК почвам да се чудя....
    Те ДЦК,тата стоят и те чакат ще знаеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Какво общо има това с живота под наем? Как хората отиват в чужбина, бачкат създават семейства и си живеят под наем, а тук не може. Задължително ли трябва да купиш жилище? Защо в чужбина можеш под наем а тук - не?
      Ами сред българите в чужбина няма някакъв демографски бум.Раждаемостта е сходна като тази в България, да не говорим, че голяма част от децата на емигрантите се отглеждат от баби и дядовци в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
        Гледам, че всички имате нещо против Люлин, където му е проблема на квартала, като изключим панелите?
        Квартала си е убав...Средата за живот не е .... Има и ново не са само панели....Ама нема как да оставя децата ми да се изграждат като хора в тази среда...По-добре в Радомир да ги отглеждам.
        Сегментацията и съответно по-високите цени не се определят само от локацията от гледана точка на транспорт , болници магазини, училища, паркове и т.н.. Вече особено с метрото напоследък всички места в София са с малки разлики не достатъчни за 2-3 пъти разлика в цената според мен.
        Но средата / съседите/ за живот е различна на различни места и то най-вече пречупено през отглеждането на деца.
        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 13:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
          Имам около 1000 страници да изчета които съм пропуснал или некой ако може да ми каже само цените паднаА ли последните 2 месеца или ще требе да почакаме до 2039 ?

ПП Строител в кръчмата докато кърка с плочкаджийте подметна, че при нови проекти строителната себестойност мое да отиде на илядо ойро и поради това спират да строят щото като добавят терен, разрешения, подкупи, ДДС и печалба не знам на колко треве да продават.... Та чиляка послушал жонката и си купил ДЦК-та на 6.5% и немало да строи докато не се поопраят нещата....Дали и язе да не бодна некое ДЦК почвам да се чудя....
          Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	67.6 КБ
ID:	4060370

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Първо в Лондон няма 30 процента необитаеми жилища като в София. Второ и по-важно най-големият проблем на България е демографският срив.Всяка година се раждат все по-малко деца,а от тях децата на интелигентни и образовани родители са все по-малък процент.
            Та политиците и българите като цяло трябва да си зададат въпроса каква ще е етническата карта на България след 30,40,50 години и да си отговорят кое предпочитат градове призраци или в тия градове да има млади и образовани българи.
            Какво общо има това с живота под наем? Как хората отиват в чужбина, бачкат създават семейства и си живеят под наем, а тук не може. Задължително ли трябва да купиш жилище? Защо в чужбина можеш под наем а тук - не?

Коментар

• Имам около 1000 страници да изчета които съм пропуснал или некой ако може да ми каже само цените паднаА ли последните 2 месеца или ще требе да почакаме до 2039 ?

Коментар

• Гледам, че всички имате нещо против Люлин, какъв му е проблема на квартала, като изключим панелите?
                Last edited by polax; 08.05.2023, 13:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Всичко до едно е грешно в този пост.И говоря от опит.
                  БГ образователната система ражда идиоти без знания.
                  Американската/Европейската такава ражда кадри специализирани в едно нещо,което разбират много добре.И което е нужно на икономиката и могат лесно да се реализират
                  В БГ у-ща в 7-8 клас учат неща които се учат на Запад 12 +
                  Там оставят децата да си играят и ученето е много малко до 6-7 клас и вече ги засилват в университетите
                  Тук ги почват още от 4 клас с някви невъзможни за мозъка им задачи,карат ги да ходят допълнително на уроци на частно,забележи при същите учители в държавното и на другата година всичко е забравено.При тея сложни задачи още от 6-7-8 клас всички цигани отпадат искат не искат.
                  Тук премахнаха повечето известни БГ разкази/романи от програмата,учат ги ,че е нямало турско робство ,за Аллах цели раздели,а задачите им по математика както казах,са като за професори.
                  И се стига до логичното,завършилия в БГ идиот ,нито може да си намери работа,нито е търсен,нито има някакви знания,нито може да се реализира.
                  И минават в строителството,туризма или услугите.По- умните си бият камшика

По другите точки,разликата от циганин в БГ и негър в Америка е от небето до земята буквално
                  Пълни глупости,че се връщали в ПЪТИ повече.Ако мислиш ,че 20к последната година са в пъти,къде са липсващите 2.4 млн ?
                  Връщат се пенсионери и разни мангали лятото да се похвалят пред другите цигани с Мерцедеса.
                  Напускат основно образовани/умни хора търсещи реализация.И хора на които им е писнало да гонят Михаля
                  Ами според мен хубаво ги учат, защото е ясно, че е нямало (Левски и Ботев не са били роби, никой не е купувал и продавал българите, даже Вазов му казва "Игото" а не "Робството", отделно не е имало Турция за да се казва "турско") всичко това беше направено умишленно за да се дели народа по етнически принак по правилито "разделяй и владей". и виждаме резултата - народът разделен, политиците обединени (в кражбите).

Коментар

Ами не става въпрос само за София. В другите градове цените са по-ниски, ама там и заплатите са по-ниски,така че покупателната способност за жилище не е по-висока.
                    По-долу са поместени две обяви за жилища в Монтана. При средна заплата 1000 лв в този град .
                    А под наем е добре да се живее от сам човек. Когато имаш семейство и деца ситуацията е коренно различна.А кредитът е вариант, ама при висока цена на жилищата и ниски заплати, това води до лишения.
                    Нормално е собствено жилище да не е по силите на всеки, особено на прости и мързеливи. В София средното семейство със средни доходи може да си купи средно голяма панелка по средата на Люлин. За читав квартал и читаво жилище не е достатъчно да си посредствен. Така е във всички европейски столици. В повечето даже е по-трудно. Който търси лесно да си седи у село и да си мечтае за украинки.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Съз заплата от 2х2000 лв - не могат, но могат да живеят под наем в локация, локация, за илядо лв и да си свиркат. Не всеки може да притежава жилище в София, няма и нужда от това! Да не би в Лондон всеки да има жилище?
                      Първо в Лондон няма 30 процента необитаеми жилища като в София. Второ и по-важно най-големият проблем на България е демографският срив.Всяка година се раждат все по-малко деца,а от тях децата на интелигентни и образовани родители са все по-малък процент.
                      Та политиците и българите като цяло трябва да си зададат въпроса каква ще е етническата карта на България след 30,40,50 години и да си отговорят кое предпочитат градове призраци или в тия градове да има млади и образовани българи.

Коментар

.Наистина имам само една къща 420 квадрата,а не две панелки ,което ме прави абсолютен лузър и нямам намерение да оспорвам тази ти констатация.
                        Въпросът е при 2000 лв средна заплата в София и поне 500 хиляди лева за приличен апартамент как точно ще могат младите хора да си купят жилище. При положение, че демографският срив е най-големият проблем на България как да очакваме тия млади хора да отглеждат деца ако не могат да си подсигурят жилище?След 20-30 години повечето градове ще са полупразни, а София ще е с 50 процента необитаеми жилища. Такова ли бъдеще си представяме за България?
                        Колкото до помощите-в България ако разчиташ на социални помощи ще умреш от глад.Дори и максимално за една година може да се вземе обезщетение за безработица. Недей да бъркаш България с комунизма в Западна Европа.
                        Съз заплата от 2х2000 лв - не могат, но могат да живеят под наем в локация, локация, за илядо лв и да си свиркат. Не всеки може да притежава жилище в София, няма и нужда от това! Да не би в Лондон всеки да има жилище?

Коментар

• Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение
                          Ако тук една четвърт от децата са манго джери, то в щатите половината са така. Нивото на образованост сред масите също е по-добро. Там има няколко процента елитни училища, другото е леш. Миграционните тенденции също се обърнаха, идващите в България са В ПЪТИ повече от напускащите. А напускат основно мързеливи и неграмотни,
                          Всичко до едно е грешно в този пост.И говоря от опит.
                          БГ образователната система ражда идиоти без знания.
                          Американската/Европейската такава ражда кадри специализирани в едно нещо,което разбират много добре.И което е нужно на икономиката и могат лесно да се реализират
                          В БГ у-ща в 7-8 клас учат неща които се учат на Запад 12 +
                          Там оставят децата да си играят и ученето е много малко до 6-7 клас и вече ги засилват в университетите
                          Тук ги почват още от 4 клас с някви невъзможни за мозъка им задачи,карат ги да ходят допълнително на уроци на частно,забележи при същите учители в държавното и на другата година всичко е забравено.При тея сложни задачи още от 6-7-8 клас всички цигани отпадат искат не искат.
                          Тук премахнаха повечето известни БГ разкази/романи от програмата,учат ги ,че е нямало турско робство ,за Аллах цели раздели,а задачите им по математика както казах,са като за професори.
                          И се стига до логичното,завършилия в БГ идиот ,нито може да си намери работа,нито е търсен,нито има някакви знания,нито може да се реализира.
                          И минават в строителството,туризма или услугите.По- умните си бият камшика

По другите точки,разликата от циганин в БГ и негър в Америка е от небето до земята буквално
                          Пълни глупости,че се връщали в ПЪТИ повече.Ако мислиш ,че 20к последната година са в пъти,къде са липсващите 2.4 млн ?
                          Връщат се пенсионери и разни мангали лятото да се похвалят пред другите цигани с Мерцедеса.
                          Напускат основно образовани/умни хора търсещи реализация.И хора на които им е писнало да гонят Михаля
                          Last edited by petrg5s; 08.05.2023, 12:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Само че имотния балон у нас Е следствие на корумпираната система и икономически зависимости. Нали това им е основния коз на повишителите - когато сме в цикъл на крадене и корупция, се набива в тули, когато сме в цикъл на растеж и производство - пак се набива в тули.
                            Интересно ми е ако някой ден ми попадне статистика на общия брой притежавани имоти от всички прокурори в страната например какъв скандал ще гръмне. И това съсловие ще продължи да изкарва в пъти повече, отколкото може да харчи. Разликата, язък им за ценза, отива в единственото, от което разбират.
                            Няма да попадне, понеже нямат нищо на свое име. За справка виж декларациите на магистрати и политици, живи да ги оплачеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
                              В момента икономиката е в равновесно положение с негативна тенденция. Еуфорията от ниската корпоративна ставка е отминала. Който се излъгал , излъгал , няма да има нови балъци да идват , но тия , които са останали , докато не се промени нещо към негативно, ще се опитват да се задържат.
                              Не мисля , че проблема е в работещите. В политиците е. Не сме на максимума, на икономиката ако вкарат 20-на политика в затвора и другите спрат да си гласуват закони за лична употреба ще се получат нещата. Само ,че политици в затвора ще е чудо
                              Те политиците да не идват от небето? Пак ние ги избираме, те са отражение на народа, къвто народа такива и политиците.

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
                                Налице са няколко варианта:

1. Могат да обитават жилище под наем, което е практика по света.
                                2. Защо точно София? Това ли е единственият град, в който млади хора могат да живеят?
                                3. Могат да използват кредитно финансиране.
                                Ами не става въпрос само за София. В другите градове цените са по-ниски, ама там и заплатите са по-ниски,така че покупателната способност за жилище не е по-висока.
                                По-долу са поместени две обяви за жилища в Монтана. При средна заплата 1000 лв в този град .
                                А под наем е добре да се живее от сам човек. Когато имаш семейство и деца ситуацията е коренно различна.А кредитът е вариант, ама при висока цена на жилищата и ниски заплати, това води до лишения.

Коментар

Working...
                                X