Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 14:07.
- 1 like
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Те ДЦК,тата стоят и те чакат ще знаеш.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Интересно ми е как така панелките държат почти същите цени като новото строителство?Като повечето са коптори,не само жилищата,но и самите сгради. Освен това са и доста стари.Да не говорим, че и съседите често са утайки. С какъв акъл се купуват панелки на тия цени?
Казват, че били здрави, площта им е РЕАЛНО поне 30% над новото , така че цената не е точно еднаква. Някои се санираха и пооправиха поне в местата които са близо около мен, им простор и слънце и т.н....Има ползи...но.....
Обаче има куп потреасаващи и тотално непонятни неща за мен - например пред всяка панелка наоколо има паркирани коли за по над 100К лева...пред всяка наистина.... Не мога да го проумея - да имаш толкова пари за кола и да се завреш в панелка....
Както и да е - за всеки влак си има пътници ...Моят влак ги подминава като малка гара :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 14:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ами според мен хубаво ги учат, защото е ясно, че е нямало (Левски и Ботев не са били роби, никой не е купувал и продавал българите, даже Вазов му казва "Игото" а не "Робството", отделно не е имало Турция за да се казва "турско") всичко това беше направено умишленно за да се дели народа по етнически принак по правилито "разделяй и владей". и виждаме резултата - народът разделен, политиците обединени (в кражбите).
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ан нз, но имам познати, които правят довършителни работи и от тях чувам, че им бавели парите, зашото нямало продажби на зелено. Някои сваляли с 10-15%. За Надежда, Витоша и Малинова става въпеос. Тук на Манастирски обаче е някава лудница, наблизо 3 нови строежа големи комплекси и гледам 1800 евра на зелено за партери (качих снимки от обявата тук). Кой ще ги брои тея 1800 евра за гаден северен партер?
Инвестиционно през наем сегашните нива са прекалено високи.... За живеене кеф цена нема та не се прави сметка....
Нали си фен на колите, та по великденските празници ходих в провинцията и направих грешката да се прибирам вечерта последният ден...Задръстването към София почваше от пред Пазарджик и що лукс кола имаше по магистралата не ми се смята....Хора , които могат да дават по 50-100К / не пиша за повече/ за кола цените на имототе не са им проблем....
Наскоро с познат професор от Су си думахме.....от заплата , разни проекти, туй онуй си докарва над 10К месечно....Нещо немислимо преди 5 или 10 години...разлика в пъти....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 13:54.
- 1 like
Коментар
-
При 18% (реално 50) инфлация, ти ще инвестираш в дцк на 4%? Песиии ти ли си брЯ? Да не ти хакнаха профила тия понижители?
Инфлацията вече се е случила немое да се върне....:-) Мисля, че от 2024 за няколко години напред няма да е над 5-6% средно.
Съответно и имотите ще се движат така. Т.е. крайният резултат за такъв период би бил подобен без рзправията с имотите....
След това имотите пак ще излязат гърди напред / като се е натрупал съответно достатъчно кеш в хората/
Мое и да греша...и зависи и от принтерите де....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 13:38.
- 1 like
Коментар
-
Интересно ми е как така панелките държат почти същите цени като новото строителство?Като повечето са коптори,не само жилищата,но и самите сгради. Освен това са и доста стари.Да не говорим, че и съседите често са утайки. С какъв акъл се купуват панелки на тия цени?
Коментар
-
Ами сред българите в чужбина няма някакъв демографски бум.Раждаемостта е сходна като тази в България, да не говорим, че голяма част от децата на емигрантите се отглеждат от баби и дядовци в България.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Проблема им е че не знаят на колко ще им стъпи квадрата на края на строежа и съответно на колко да продават....Накрая мое да се окаже, че са строили почти за чест и слава освен ако не искат некви умопомраителни цифри, които обаче в среда на несигурност / и ного освобождаващи се панели/ малко хора са склонни или могат да платят....
Интересна ситуация....., която обаче не виждам как би довела до номинално намаление на цените....Без свръхпредлагане цените трудно ще паднат в инфлационна среда.
Коментар
-
Проблема им е че не знаят на колко ще им стъпи квадрата на края на строежа и съответно на колко да продават....Накрая мое да се окаже, че са строили почти за чест и слава освен ако не искат некви умопомраителни цифри, които обаче в среда на несигурност / и ного освобождаващи се панели/ малко хора са склонни или могат да платят....
Интересна ситуация....., която обаче не виждам как би довела до номинално намаление на цените....Без свръхпредлагане цените трудно ще паднат в инфлационна среда.
Коментар
-
Чесно казано не знам почти нищо за тях.... Ама ще ги проуча.....
Декларират ли се в данъчните декларации и съответно дължи ли се данък и като ги купиш през посредник на твое име ли са / собственост/ или са на посредника ?
Коментар
-
И аз така чувам за себестойността (цимента май удвоил), но това беше ясно - няма кой да те остави да правиш 200-300% горница, пазара веднага се регулира, като вдига цената на строителните материали.
Строителният бранш се оплаква от „спекула“ с цената на цимента
По данни на НСИ цените на строителните материали са се оскъпили значително
https://www.economic.bg/bg/a/view/st...ata-na-cimenta
Коментар
-
Тез дето казват че имотния пазар в Бг е уникален, не са са съвсем прави, и по други неща сме уникални
Все по-висока дигитализация, но администрацията продължава да се увеличава
През 2022 г. на 100 хиляди души се падат по 2230 чиновници
https://www.economic.bg/bg/a/view/vs...-se-uvelichava
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Те ДЦК,тата стоят и те чакат ще знаеш.
Декларират ли се в данъчните декларации и съответно дължи ли се данък и като ги купиш през посредник на твое име ли са / собственост/ или са на посредника ?
Коментар
Коментар