IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

И аз се чудя кой купува панел, където дори земята не е твоя, все едно си на квартира.
    Това със земята е интересен казус. Та с този познатия инвеститор дето строи в чужбина вече каза че там дето строи земята се наема за 99 години...Вика то тва дето построя ако изкара 50 години пак добре :-))))) Замислих се за нещата дето е построил у нас :-)))))
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 14:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Те ДЦК,тата стоят и те чакат ще знаеш.
      какво стана, изкупиха ли ги?
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Интересно ми е как така панелките държат почти същите цени като новото строителство?Като повечето са коптори,не само жилищата,но и самите сгради. Освен това са и доста стари.Да не говорим, че и съседите често са утайки. С какъв акъл се купуват панелки на тия цени?
        Не знам , акъла ми не го побира.... живял съм няколко години под наем в панел.....като бях млад и влюбен, Ех....спомени....
        Казват, че били здрави, площта им е РЕАЛНО поне 30% над новото , така че цената не е точно еднаква. Някои се санираха и пооправиха поне в местата които са близо около мен, им простор и слънце и т.н....Има ползи...но.....
        Обаче има куп потреасаващи и тотално непонятни неща за мен - например пред всяка панелка наоколо има паркирани коли за по над 100К лева...пред всяка наистина.... Не мога да го проумея - да имаш толкова пари за кола и да се завреш в панелка....
        Както и да е - за всеки влак си има пътници ...Моят влак ги подминава като малка гара :-)
        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 14:07.

Коментар

Ами според мен хубаво ги учат, защото е ясно, че е нямало (Левски и Ботев не са били роби, никой не е купувал и продавал българите, даже Вазов му казва "Игото" а не "Робството", отделно не е имало Турция за да се казва "турско") всичко това беше направено умишленно за да се дели народа по етнически принак по правилито "разделяй и владей". и виждаме резултата - народът разделен, политиците обединени (в кражбите).
          +1 Българите никога не са били роби, за разлика от руснаците примерно. Но за съжаление фалшивата соц итория изучавана в училищата е набила тази глупост в главите на доста българи. За другото от образователната система е прав- учи се много материал без да е необходимо. За да вървим напред ни трябват тесни специалисти добри в едно нещо и с практика. Не може да си едновременно добър лекар, добър учител, добър ай ти........

Коментар

Ан нз, но имам познати, които правят довършителни работи и от тях чувам, че им бавели парите, зашото нямало продажби на зелено. Някои сваляли с 10-15%. За Надежда, Витоша и Малинова става въпеос. Тук на Манастирски обаче е някава лудница, наблизо 3 нови строежа големи комплекси и гледам 1800 евра на зелено за партери (качих снимки от обявата тук). Кой ще ги брои тея 1800 евра за гаден северен партер?
            И аз не знам . На мен ми е скъпо в момента, въпреки че мога да зема туй онуй веднага...., но не мога да се пречупя н тези нива. Защото макар и наемите да са нагоре това нагоре не може да покрие много нарасналите довършителни разходи и обзавеждане....
            Инвестиционно през наем сегашните нива са прекалено високи.... За живеене кеф цена нема та не се прави сметка....
            Нали си фен на колите, та по великденските празници ходих в провинцията и направих грешката да се прибирам вечерта последният ден...Задръстването към София почваше от пред Пазарджик и що лукс кола имаше по магистралата не ми се смята....Хора , които могат да дават по 50-100К / не пиша за повече/ за кола цените на имототе не са им проблем....
            Наскоро с познат професор от Су си думахме.....от заплата , разни проекти, туй онуй си докарва над 10К месечно....Нещо немислимо преди 5 или 10 години...разлика в пъти....
            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 13:54.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	33.JPG
Views:	1
Size:	72.3 КБ
ID:	4060387

https://www.nsi.bg/bg/content/3154/%...0%B8%D0%B5-100

Коментар

При 18% (реално 50) инфлация, ти ще инвестираш в дцк на 4%? Песиии ти ли си брЯ? Да не ти хакнаха профила тия понижители?
                Средносрочно /5-7 години/ бих инвестирал при 8-9% да....част от кеша който тече така или иначе.... Да седи на нула бамката ли ?!
                Инфлацията вече се е случила немое да се върне....:-) Мисля, че от 2024 за няколко години напред няма да е над 5-6% средно.
                Съответно и имотите ще се движат така. Т.е. крайният резултат за такъв период би бил подобен без рзправията с имотите....
                След това имотите пак ще излязат гърди напред / като се е натрупал съответно достатъчно кеш в хората/

Мое и да греша...и зависи и от принтерите де....:-)
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.05.2023, 13:38.

Коментар

Интересно ми е как така панелките държат почти същите цени като новото строителство?Като повечето са коптори,не само жилищата,но и самите сгради. Освен това са и доста стари.Да не говорим, че и съседите често са утайки. С какъв акъл се купуват панелки на тия цени?
                  И аз се чудя кой купува панел, където дори земята не е твоя, все едно си на квартира.

Коментар

Ами сред българите в чужбина няма някакъв демографски бум.Раждаемостта е сходна като тази в България, да не говорим, че голяма част от децата на емигрантите се отглеждат от баби и дядовци в България.
                    Лесно няма, всеки сам е отговорен за просперитета на себе си и на семейството си. Никой не ти е длъжен да ти направи жилище, да ти храни децата или да им осигури добро училище в квартала. Всичко това го има, но струва пари. Соца създаде в простолюдието илюзиите, че друг ще им плаща за имот, образование, здравеопазване. Постепенно се отърсваме от тези глупости и нещата се приближават към истинската им стойност. Искаш-плащаш. Тате ченгето може да се уредил с апартамент в Иван Вазов от комунягите, ама жони ще трябва по 3к евро да купува. Като не може, бласен на бодензее.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Проблема им е че не знаят на колко ще им стъпи квадрата на края на строежа и съответно на колко да продават....Накрая мое да се окаже, че са строили почти за чест и слава освен ако не искат некви умопомраителни цифри, които обаче в среда на несигурност / и ного освобождаващи се панели/ малко хора са склонни или могат да платят....
                      Интересна ситуация....., която обаче не виждам как би довела до номинално намаление на цените....Без свръхпредлагане цените трудно ще паднат в инфлационна среда.
                      Ан нз, но имам познати, които правят довършителни работи и от тях чувам, че им бавели парите, зашото нямало продажби на зелено. Някои сваляли с 10-15%. За Надежда, Витоша и Малинова става въпеос. Тук на Манастирски обаче е някава лудница, наблизо 3 нови строежа големи комплекси и гледам 1800 евра на зелено за партери (качих снимки от обявата тук). Кой ще ги брои тея 1800 евра за гаден северен партер?

Коментар

Проблема им е че не знаят на колко ще им стъпи квадрата на края на строежа и съответно на колко да продават....Накрая мое да се окаже, че са строили почти за чест и слава освен ако не искат некви умопомраителни цифри, които обаче в среда на несигурност / и ного освобождаващи се панели/ малко хора са склонни или могат да платят....
                        Интересна ситуация....., която обаче не виждам как би довела до номинално намаление на цените....Без свръхпредлагане цените трудно ще паднат в инфлационна среда.

Коментар

Чесно казано не знам почти нищо за тях.... Ама ще ги проуча.....
                          Декларират ли се в данъчните декларации и съответно дължи ли се данък и като ги купиш през посредник на твое име ли са / собственост/ или са на посредника ?
                          При 18% (реално 50) инфлация, ти ще инвестираш в дцк на 4%? Песиии ти ли си брЯ? Да не ти хакнаха профила тия понижители?

Коментар

И аз така чувам за себестойността (цимента май удвоил), но това беше ясно - няма кой да те остави да правиш 200-300% горница, пазара веднага се регулира, като вдига цената на строителните материали.
                            Строителният бранш се оплаква от „спекула“ с цената на цимента

По данни на НСИ цените на строителните материали са се оскъпили значително

https://www.economic.bg/bg/a/view/st...ata-na-cimenta

Коментар

• Тез дето казват че имотния пазар в Бг е уникален, не са са съвсем прави, и по други неща сме уникални
                              Все по-висока дигитализация, но администрацията продължава да се увеличава

През 2022 г. на 100 хиляди души се падат по 2230 чиновници

https://www.economic.bg/bg/a/view/vs...-se-uvelichava

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Те ДЦК,тата стоят и те чакат ще знаеш.
                                Чесно казано не знам почти нищо за тях.... Ама ще ги проуча.....
                                Декларират ли се в данъчните декларации и съответно дължи ли се данък и като ги купиш през посредник на твое име ли са / собственост/ или са на посредника ?

Коментар

Working...
                                X