Първоначално изпратено от bota156
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Ха-ха... ма то смотаният ти борд отдавна е избушен...
Просто на васробите още не са ви го съобщили по телевизора...
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Всеки е свободен да прави квото си поиска. Аз съм купувал от утвърдени фирми с големи капитали - преди имаше такива, сега нз, но и не ме итересува вече, който иска да рискува, прав му път....
Едно е сигурно, с твоите "покупки" риск няма
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Точно така. Лордиевич да открие тема: " Колко пари загубих за 10 години като не купих имот и колко спечелих като за джобни пари купих крипто, злато и акции"
Колкото до печалбите, объркал си се, Биткоий за 10 год направи 100 000 % ръст (може и повече), и който е инвестирал в него си е променил живота.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Абе АРТЕКС правят за всяка сграда НОВА ФИРМА той виждал ....
Макс 100лв капитал имат дружествата които строят сградата. Никога не съм попадал на фирма с повече - поне 50 съм проверявал
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
Познатите на бетъра:
- не могат да продадат чудесен апартамент вече пет тодини, защото пазарът е умрял и няма купувачи
- не могат да отдадат луксозен тристаен в центъра на варна за повече от 300 лв.
- имат по 6,10, 20 апартамента на калпак , обаче само бетъра е тарикат, щото има бутхуйн.
Закривайте я тая тема.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Нали казах, че моите не бяха такива. Имат милиони по сметките си и участват в обществени поръчки, това е достатъчна гаранция, че не си даваш парите на някво току-що регнато ООД (с подобно име) и 100 лв капитал.
Макс 100лв капитал имат дружествата които строят сградата. Никога не съм попадал на фирма с повече - поне 50 съм проверявал
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЦените на имотите скачат до небето заради нов данък
Новите текстове, внесени от Министерството на финансите в Народното събрание, предвиждат физическите лица да започнат да плащат 20% ДДС при продажба на жилище ново строителство
Драстично поскъпване на имотния пазар очакват експертите след предложените промени в Закона за данък добавена стойност (ДДС).
Новите текстове, внесени от Министерството на финансите в Народното събрание, предвиждат физическите лица да започнат да плащат 20% ДДС при продажба на жилище ново строителство.
Промените засягат пряко собствениците на имоти в новопостроени сгради, които планират да продават жилищата си в рамките на първите 5 години от получаване на разрешението за ползване.
"Със сигурност ще увелича цената, но не е сигурно в какъв момент ще осъществя продажбата, защото може би купувачите ще намалеят заради цената", сподели пред bTV Борислава Апостолова, собственик на апартамент в новострояща се сграда.
Според експерти от имотния бранш, въвеждането на новия данък ще има двоен ефект върху пазара. Освен директното оскъпяване на новото строителство, се очаква повишение в цените и на по-старите жилища, тъй като част от купувачите ще пренасочат интереса си към тях.
В момента задължение за регистрация по ДДС имат само строителните фирми. С предложените промени това ще важи и за физически лица при еднократна продажба на имот в нова сграда.
https://blitz.bg/ikonomika/tsenite-n...ws1060828.html
...но от друга страна това може леко да ограничи спекулата. Много са купили с цел да препродадат.Last edited by bulgarian lev; 12.01.2025, 17:29.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Ще вземат средният:-)))
За всяка нова сграда се прави нова фирма с капитал 2 лева. Активи няма...
Съди ги!
Адвокатите ще са много доволни:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
А ти знаеш ли какво е ООД.Можеш да си търсиш правата,ама като спечелиш делото ще вземеш един гол....Аз съм пас....
Коментар
-
Ако има проблеми, можеш да си търсиш правата по съответния ред, и в крайна сметка да си върнеш парите, заедно с неустойката.
Някоя сериозна фирма, която прави 50-100 млн обороти на год, и участва в общественни поръчки, не може да си позволи да си срине бизнеса заради няколко млн.
За всяка нова сграда се прави нова фирма с капитал 2 лева. Активи няма...
Съди ги!
Адвокатите ще са много доволни:-)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
освен ако не е глътнала вода и тогава няма никакво значение какво си дал и какво си търсиш
преди теб са банките и държавата
Коментар
-
Ако има проблеми, можеш да си търсиш правата по съответния ред, и в крайна сметка да си върнеш парите, заедно с неустойката.
Някоя сериозна фирма, която прави 50-100 млн обороти на год, и участва в общественни поръчки, не може да си позволи да си срине бизнеса заради няколко млн.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Цените на имотите скачат до небето заради нов данък
Новите текстове, внесени от Министерството на финансите в Народното събрание, предвиждат физическите лица да започнат да плащат 20% ДДС при продажба на жилище ново строителство
Драстично поскъпване на имотния пазар очакват експертите след предложените промени в Закона за данък добавена стойност (ДДС).
Новите текстове, внесени от Министерството на финансите в Народното събрание, предвиждат физическите лица да започнат да плащат 20% ДДС при продажба на жилище ново строителство.
Промените засягат пряко собствениците на имоти в новопостроени сгради, които планират да продават жилищата си в рамките на първите 5 години от получаване на разрешението за ползване.
"Със сигурност ще увелича цената, но не е сигурно в какъв момент ще осъществя продажбата, защото може би купувачите ще намалеят заради цената", сподели пред bTV Борислава Апостолова, собственик на апартамент в новострояща се сграда.
Според експерти от имотния бранш, въвеждането на новия данък ще има двоен ефект върху пазара. Освен директното оскъпяване на новото строителство, се очаква повишение в цените и на по-старите жилища, тъй като част от купувачите ще пренасочат интереса си към тях.
В момента задължение за регистрация по ДДС имат само строителните фирми. С предложените промени това ще важи и за физически лица при еднократна продажба на имот в нова сграда.
https://blitz.bg/ikonomika/tsenite-n...ws1060828.html
Коментар
Коментар