Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако се филтрират обяви над 2500Е (не са много - под 10% от всички оферти) и хоп останалите 90+% дават средна под 1700
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Цена на кв.м площ: до 2500 EUR, Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 116600 euro
Средна цена на кв.м: 1695 euro.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Този имот да го изключим ли от справката, че е много инвестиционен -
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=9gz20j&f1=2Last edited by bulgarian lev; 10.07.2023, 16:39.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Този имот да го изключим ли от справката, че е много инвестиционен -
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=9gz20j&f1=2
ако се филтрират обяви над 2500Е (не са много - под 10% от всички оферти) и хоп останалите 90+% дават средна под 1700
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Цена на кв.м площ: до 2500 EUR, Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 116600 euro
Средна цена на кв.м: 1695 euro.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеРъст в реално време: от 1820 на 1831 https://www.imot.bg/9gz03x Докога! Дано не отиде справката на 1900 още през август, че времето за свикване става все по-кратко.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=9gz20j&f1=2
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
от пазарът по-голям няма
не става с вълшебна пръчица, но плавно ще се наместят нещатаОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеСъгласен съм, чувствителни са към намаляне на печалбите, а и няма сериозен отпор на тези им практики. Сега, тепърва може да се промени нещо с някакви нови клаузи, но пак ще сме на светлинни години от търговските взаимоотношения на развитите капиталистически страни.
не става с вълшебна пръчица, но плавно ще се наместят нещататова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Ръст в реално време: от 1820 на 1831 https://www.imot.bg/9gz03x Докога! Дано не отиде справката на 1900 още през август, че времето за свикване става все по-кратко.Last edited by bulgarian lev; 10.07.2023, 16:15.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Новите принтери, освен, че са високопроизводителни печатат и много красиви банкноти, всякакви: долари, евро, йени, паунди и тн... Ще има от всички и по много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеЦените на имотите няма да падат, поскъпването обаче се забавя - Bgonair
Каквооо???! Амааа... Как така?! Добре, че поне поскъпването се забавя, че с 20% ръст всяка година, като досега, свикването е по-трудно.
- 1 like
Коментар
-
Цените на имотите няма да падат, поскъпването обаче се забавя - Bgonair
Каквооо???! Амааа... Как така?! Добре, че поне поскъпването се забавя, че с 20% ръст всяка година, като досега, свикването е по-трудно.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Същата фирма ли е или е друг герой ?
Ще се повторя това е много лошо за цените на новото.
А схемите / обикновено минават през 2 ЮЛ явни и няколко скрити за купувачите/ при зеленото са такива , че дори е можело и нищо да не му върне..., но явно строителя е ''добронамерен'', дори и неустойка му е платил.
Коментар
-
Съгласен съм, чувствителни са към намаляне на печалбите, а и няма сериозен отпор на тези им практики. Сега, тепърва може да се промени нещо с някакви нови клаузи, но пак ще сме на светлинни години от търговските взаимоотношения на развитите капиталистически страни.
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеИнфлацията в материалите винаги е водела до стагнация в пазара ,няма как да увеличаваш само цените само защото материалите били поскупнали,това води до запазване на маржа на печалба ,на 100% и преди индексацията ,реално строителя ти казва" майната ти",не ми дреме дали имаш пари или не ще ми платиш цялата печалба ,която аз искам и съм си заложил ,без значение дали имаш парите...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Може би вече се сключват такова договори. От днешна гледна точка е правилно а и преди, но почти невероятно да имаш такива клаузи. Преди няколко години ситуацията беше различна, ако започнеш да натискаш инвеститора за някакви по-равнопоставени условия, по-вероятно беше да те отпрати, защото не му се занимава, всичко се продаваше. Сега, след като видяхме поскъпването на материалите а и имотите, след успокояването на растежа на цените и по-бавното търсене такава идея идва и има по-голям шанс да договориш проинфлационни условия. Ама след дъжд качулка. Така, че съгласен съм с теб, само показах по-общата картинка.
Около него в радиус 500-1000 ,метра всичко се довърши ,само той седи не знам дали има и акт 14,и изобщо дали се строи вече даже ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ето затова казвам, че има или няма клауза за индексиране, клиента е от страната на булката. Освен, че поема целия риск да не се построи, ами поема и риска тъкмо да е готово, строителя да му каже дай още 40, защо не и повече % отгоре. Изходът е в договора да се заложи по-високо обезщетение при едностранно прекратяване.
- 1 like
Коментар
Коментар