If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Айдееее, от мераци за апарти в Истанбул за по 200-300€ метъра, Ботича изиграл 3 апарта. Но нищо, къщата е неизмазана и с акт 14 още. И ток покрадва лекинко май.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
ДА 10000000%. Коньове, фондови борси не са за изкарване на пари. ТОВА Е РАЗРЕШЕН ХАЗАРТ където се надлъгват балъците и се ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ богатство. пак повтарям ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ. Единици са тези които умеят да излязат от ХАЗАРТНАТА СИ ЗАВИСИМОСТ сами че и на печалба. 99,99% ГУБЯТ и разсъдъка си. 4-5 месеца бях болен от тази болест преди 2000г. И здравето си загубих освен пари за 2-3 апартамента
директорчето е пряко ангажиран в бизнеса с НИ, а последните години бяха доста успешни за сектора
няма да се изненадам ако е изкарал (и все още изкарва добре)
пише като маскиран брокер, който не е брокер , но класи над онзи другия брокер
Ласкаеш ме, Хахаах.
Щом мязам за брокер, значи имам добър план Б, че в моя бранш като гледам нещата стават все по-сложни.
Факта е такъв, нито един повишител от тази тема НЕ купува за инвестиция в момента. Може да купува за да си пази кеша от инфлация, за лично, за децата или за нещо смесено, но не и за инвестиция, а същевременно се обяснява как щели да свършат апартите.
Аз лично много добре помня 2009 10 11 12г. Думата панелка беше мръсна и единствените панелки, които се продаваха тогава бяха само най-стегнатите, запазени и ремонтирани. Не виждам никаква промяна във фундамента на България, че след 3-5г. да е по-различно отколкото беше през 10-11-12г. Да, има в момента малко повече наплашени и психясали хора,които ги е страх да не им изгори кеша от инфлацията, но точно заради този страх пък ще им изгори от грешни инвестиции. Нормалните цени са си 12-15% roi или 10-15г. На толкова съм купувал за инвестиция и на толкова пак ще се купува някой ден. Въпрос на време е.
Имотаджиите са се примирили с 4% и се опитват да убедят и останалите, че това е нормалното положение.
Не е ясно колко са им верни дори горните изчисления... на бакалския тефтер трудно може да се вярва!
ДА 10000000%. Коньове, фондови борси не са за изкарване на пари. ТОВА Е РАЗРЕШЕН ХАЗАРТ където се надлъгват балъците и се ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ богатство. пак повтарям ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ. Единици са тези които умеят да излязат от ХАЗАРТНАТА СИ ЗАВИСИМОСТ сами че и на печалба. 99,99% ГУБЯТ и разсъдъка си. 4-5 месеца бях болен от тази болест преди 2000г. И здравето си загубих освен пари за 2-3 апартамента
Я дай сметката да видим КОЛКО МНОГО стотин процента си печалба ?
директорчето е пряко ангажиран в бизнеса с НИ, а последните години бяха доста успешни за сектора
няма да се изненадам ако е изкарал (и все още изкарва добре)
пише като маскиран брокер, който не е брокер , но класи над онзи другия брокер
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Като се замислиш не е толкова нелогично за нашите ширини- панеляка е с 20% по- голяма реална квадратура, правилни форми и най- важното- вече е готов, докато при зеленото ново е спорт тото- могат да го построят, могат и да не го построят, има и такива дето се оплакват, че "инвеститора" им актуализира цените въпреки, че по договор е забранено. А вече между панеляк и каччествено ново с акт 16 разликата в цената си е сериозна.
Прав си. Изумява ме колко често се подценяват тези "подробности", които имат огромно реално отражение.
Я дай сметката да видим КОЛКО МНОГО стотин процента си печалба ?
Само това чакам: да пратя на произволен потребител на форум моята банкова сметка.
Това е нереализирана капиталова печалба, естествено.
Така че за вас не важи. Не са пари
Интересен е този форум: поне половината от хората тук са само дошли да критикуват инвестициите в НИ и самите инвеститори на лична основа.
Като не ви харесва, защо влизате?
Дали не е, защото сте изпуснали голям подем на пазара и само ще се почувствате добре като осмивате тези, които са участвали?
Щом сега ще фалираме като не продадем, ще ви олекне! Най-накрая ще бъдете спокойни
Факта е такъв, нито един повишител от тази тема НЕ купува за инвестиция в момента. Може да купува за да си пази кеша от инфлация, за лично, за децата или за нещо смесено, но не и за инвестиция, а същевременно се обяснява как щели да свършат апартите.
Аз лично много добре помня 2009 10 11 12г. Думата панелка беше мръсна и единствените панелки, които се продаваха тогава бяха само най-стегнатите, запазени и ремонтирани. Не виждам никаква промяна във фундамента на България, че след 3-5г. да е по-различно отколкото беше през 10-11-12г. Да, има в момента малко повече наплашени и психясали хора,които ги е страх да не им изгори кеша от инфлацията, но точно заради този страх пък ще им изгори от грешни инвестиции. Нормалните цени са си 12-15% roi или 10-15г. На толкова съм купувал за инвестиция и на толкова пак ще се купува някой ден. Въпрос на време е.
Приятелю, тук мисля, че се заблуждаваш или това време което чакаш може да те завари в леко напреднала пенсионна възраст.
Добре, че изказа ти не е като на берджо като от последна инстанция, а се застраховаш драги ми Диск.
Разбира се, че грешиш и ти прекрасно го осъзнаваш. Къде в уравнениети си включил поне едно от условията за спад на цените? (безработицата примерно) За толкова години би трябвало да си научил, че безработицата е основния индикатор на спада на цените на имотите. Нищо друго - нито лихви, ни демография, ни празни жилища. (тия последните са само в празната глава на мажоретко)
Имам предвид, да греша в разсъжденията си отностно Тонкин.
За безработицата, не виждам голяма файда за НАЕМОДАТЕЛИТЕ, когато няма безработица, но работниците са с нискоквалифициран труд, защото те са най-лошите наематели, които човек може да има. Тоест и да няма безработица, когато наетите на работа са с ниски доходи искат или не ще търсят ниски наеми- разни кофтори и т.н. Всичките тука, които се пишЕМ наемодатели, някак изпускаме факта, че броя на добри наематели с добри професии, плащаши за хубави апартаменти е ограничен и като такъв всеки наемодател е под риск да му се наложи да коригира цените на наема.
Аз и сега не виждам грешка в обосновката, че на тези цени апартаментите НЕ стават за инвестиция. Няма как при цена от 300к лв и 1000лв. наем да излезе сметката. И всички пишман инвеститори искам да видят как със заветните 2% ретърн след 10г. ще правят ремонт на баня и кухня за 40к лева.
Празни жилища има много и всеки може да ги види всеки ден навсякъде около нас. Дори те предизвиквам да да влезеш в който и да е квартал на София да ми посочиш 20-30 сгради на случаен прицип и да видим дали в тях няма поне 20 празни апартамента, в много от които НИКОГА не се е живяло. Някой е завъртял ключа преди 20г. живее в чужбина и плаща х 200лв данък на година.
Коментар